MariPSRantanen

Elinkautinen rikkirevityn sielun kanssa

Viime viikkoisen Tapanilan raiskauksen johdosta on jälleen raiskausrikokset nousseet otsikoihin. Valitettavasti kirjoittelussa on varsin paljon keskitytty selittämään, ettei maahanmuuttajatausta ole merkittävä tekijä raiskausrikosten osalta.

Viime vuonna valmistuneen selvityksen mukaan afrikkalaissyntyisten tekemien raiskausrikosten määrä oli 12-kertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden kohdalla määrä oli  peräti 13-kertainen.

Joka kolmas raiskausrikoksesta tuomittu on oikeusministeriön vuodelta 2012 olevan selvityksen mukaan ulkomaalaistaustainen. Raiskaustilastoista lauantaina uutisoineen Iltalehden mukaan törkeissä tekomuodoissa osuus on jopa 41 prosenttia. Meillä on ongelma, josta pitää voida puhua.

Näin ollen myös uhreja on Suomessa valtavasti, jossa tekijänä on ollut ulkomaalainen. Huomionarvoista on myös se, että paitsi rikoksen tekijöinä, maahanmuuttajataustaiset ovat yliedustettuina myös rikoksen uhreina. Varsin vähän asiaa käsittelevissä kirjoituksissa syiksi on arvioitu sitä, että em. maista tulevissa kulttuureissa naisen asema on heikko. Nainen on miehen omistuksessa ja alisteisessa asemassa. Kaikessa.

Meille suomalaisille ja naisille tämä ei kerta kaikkiaan käy. Me emme hyväksy sitä, että Suomessa naista yritetään alistaa kenenkään omaisuudeksi, se ei enää kuulu kulttuuriimme.  Me toivomme, että myös maahanmuuttajanaisille tuodaan tämä tietoon jo kotouttamisvaiheessa, jotta kulttuuri ei periydy tuleville sukupolville. Maahanmuuttajanaiset ovat avainasemassa siinä, että heidän tulee saada tietää omat oikeutensa Suomessa eikä Suomessa heidänkään tarvitse hyväksyä alisteista asemaa. Riippumatta tekijästä me haluamme, että raiskausrikoksien tuomiot ovat kovemmat suhteessa tekoon ja siihen kärsimykseen, jonka teot uhrilleen aiheuttaa. Me myös haluamme, että näiden brutaalien tekojen ulkomaalaiset tekijät karkotetaan maasta.

Suomalaisetkin syyllistyvät raiskausrikoksiin eikä kaikkia ulkomaalaistaustaisia ei saa leimata tämän tapauksen vuoksi mutta koska tilastollinen ero löytyy, toimia ilmiön kitkemiseen pitää tehdä. Tämän aamun Hesarissa somalialaistaustainen Ujuni Ahmed toteaa ”Somaliyhteisön pitäisi siirtyä yhteisön puolustamisesta uhrin puolustamiseen”. Hyvä Ujuni, sinä olet rohkea nainen!

Riippumatta tekijästä on raiskaus naiselle aina elinkautinen asia, jonka kanssa nainen elää loppuelämänsä. Nainen tuskin unohtaa raiskausta koskaan. Asian kanssa oppii elämään, mutta se ei unohdu. Se merkitsee pelkoa, häpeää, syyllisyyttä, sielun vuotavaa haavaa. Ja voisin kuvitella, että nämä haavat alkavat vuotamaan joka kerta, kun uutisoidaan uusista vastaavista rikoksista.

Suosittelen luettavaksi seuraavaa blogia, jossa annettuaan kasvot uhrille yksi tämän maan rohkeimmista naisista kirjoittaa kokemuksestaan ja elämästään.

http://jasmin70.blogspot.fi/2015/02/heratkaa-paattajat.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Heliste

Eli 50 tapauksen johdosta pitää alkaa tehdä erityistoimenpiteitä 300000 ulkomaalaista kohtaan ?

Esa Niemi

Mitä erityistoimenpiteitä tuossa ehdotettiin 300 000 ulkomaalaista kohtaan?

Väkivaltaa ei ole pakko hyväksyä osaksi maahanmuuttoa. Me voimme valita maahanmuuttomme sitä mukaa kun se sopii Suomeen koska maahanmuuttaja- tai oleskeluluparyhmissä on valtavia eroja.

Jari Leino

No jos tehtäisiin edes jotain niitä raiskaajia kohtaan. Ulkomaalaisten rikoksentekijöiden karkottaminen - kuten lakikin sanoo - olisi paras ratkaisu.

Kaikkein tärkeintä olisi kuitenkin lakata ottamasta lisää sellaisia maahanmuuttajia, joiden sopeutumisennuste on huono ja syrjäytymisriski suuri.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Olin kysymässä juuri samaa kuin Esa. En ymmärrä kommenttiasi Pekka.

Tässä blogissa ei ehdoteta toimenpiteiden kohdistamista kuin rikoksentekijöihin ja kotouttamisprosessin osalta siihen, että Suomen lainsäädäntö, naisten asema ja kulttuuri tulisivat huomioiduksi paremmin.

Tämän vuoksi blogin kirjoitin kun tuntuu, että vaikeista asioista ei voida puhua.

Pekka Heliste

Kotouttamisprosessi koskee kaikkia, joten se on kollektiivinen toimenpid

Mutta persuthan ovat supistamssa kotouttamisrahoja , joten viestisi on aika ristiriitainen sen suhteen

Esa Niemi

Pekka, jos viittaat kotouttamislain mukaiseen kotouttamisprosessiin, niin se kattaa vain kotouttaislain piirissä olevat maahanmuuttajat. Jos "kotouttamisprosessi" on jokin yleiskielen epämääräinen termi ellei peräti sinun oman määritelmän mukainen, niin yleisesti ottaen kotouttaminen sujuu monilta maahanmuuttajilta paremmin.

Harva maahanmuuttajaryhmä on yhtä syrjäytymisherkkää kuin esim. hum. oleskeluluvan haltijat, joille pelkkä länsimainen maailma ja elintavat voivat olla melkoinen kulttuurishokki puhumattakaan, että he osaisivat tulla toimeen itsenäisesti omin avuin. Ruotsista tullut maahanmuuttaja ei taas tarvitse mitään sen ihmeempää, ei myöksään Saksasta, ei USA:sta jne. tullut maahanmuuttaja.

Stubbin hallitus ja seuraava hallitus on supistamassa kaikkia määrärahoja ja maahanmuuton kuuluu olla yhdenvertaisessa asemasssa. Sosiaaliperäinen maahanmuutto ei ole valtion ydintehtävä jos lastensairaalaankaan tai suomalaisten terveydenhuoltoon ei riitä rahaa, vai miksi maahanmuuton tulisi olla poikkeus edessä olevien miljardiluokan säästötalkoissa?

Jari Leino

Hyvä kirjoitus.

Lisäksi kannattaa korostaa sitä, että maahanmuuttajien yliedustus tietyissä rikoksissa säilyy, vaikka sosioekonomiset tekijät vakioitaisiin.

Maahanmuuttokiimaisilla ihmisillä on tapana vedota siihen, että "kyllähän samassa tilanteessa oleva suomalainenkin" jne. Tämä ei tutkimuksen mukaan pidä paikkaansa, vaan ulkomaalaisten yliedustus säilyy, vaikka kaikki muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat tekijät vakioidaan.

Kari Savinen

Tässä on se ongelma, että kun Suomi haluaa myös olla vastaanottamassa niitä maahanmuuttajia, että ei kyetä, haluta tai osata ottaa selville maahantulijan rikosrekisteriä, joskus se on mahdotontakin.

Toinen ongelma liittyy sitten kulttuuritaustaan, melkein uskaltaisin sanoa, että raiskaus ei ole edes rikos useissa afrikan maissa, ja tästä johtuen tekijät tekevät sitä mitä tekivät kotimaassaankin.

Sitten tulee tämä maamme oikeuslaitos, joka muutenkin antaa kyseisistä rikoksista varsin lieviä rangaistuksia, jotka vielä ylemmissä oikeusasteissa lievenevät tai peräti kumoutuvat "todisteiden puuttuessa"

Nämä ongelmat olisi kyettävä poistamaan välittömästi, eikä hyssytellä asioista kuin ne eivät olisi vakavia. Maastakarkotusta pitäisi aina voida käyttää vastaavissa tilanteissa ulkomaalaisten osalla.

Muutenkin ensimmäinen tehtävä maahanmuuttoviranomaisille olisi tulijoiden perehdyttäminen Suomen lakiin, eli siihen kuinka maassa toimitaan ja mitä ei voi tehdä saamatta rangaistusta.

Ellei näihin asioihin pian saada ryhtiä, on turha puhua siitä, että maahanmuuttajia pitäisi saada huomattavasti lisää. Pärjäämme täällä kyllä näilläkin työttömyysluvuilla.

Hyvä blogikirjoitus !

Pekka Pylkkönen

Selkeä logiikka: tekijälle rangaistus ja uhrille hyvitys. Sen sijaan mielestäni raiskausta ei tarvitse myöskään yliromantisoida. Se on minun nähdäkseni pahoinpitelyä vastaava rikos eikä siitä tarvitse jakaa ymmärrystä ja sääliä maailman tappiin saakka.

Sielujen särkymiset ja muut höpö höpö- jutut pitäisi jättää syrjään.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Onpa Pekka ikävää luettavaa kommenttisi. Raiskaus ei ole sama asia kuin lyönti kerran kasvoihin.

Suosittelen sinua lukemaan vaikka tuo linkkaamani blogi jos haluat tietää enemmän henkisestä traumasta jota em. rikos aiheuttaa.

Pekka Heliste

Enpä tiedä, miehiäkin raiskataan ja vaikutukset ovat kyllä samanlaisia kuin muissakin väkivallan kohteina olleilla

Itsekin olen joutunut moneen kertaan väkivallan ja uhan kohteeksi ja kerran säästyin onnen avulla pommirähähdyksessäkin hengissä

On pitkälti yksilöstäkiinni miten hän toipuu ja selviää väkivallan kohteena oltuaan

Tyypillistä näyttää nykynuorilla olevan itsesääliin vaipuminen,on syntynyt vääriä kuvitelmia maailman turvallisuudesta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset