MariPSRantanen

Kun unelma on kaaos

Heti alkuun on linkitettävä muutama uutissivusto, jossa on videomateriaalia.

http://www.kosnews24.gr/astinomika/item/225089-apistefto-vinteo-dokoumento-metanastes-epitithentai-sto-aftokinito-tis-asfaleias-ko

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3193541/Europe-s-migrant-crisis-turns-violent-Police-Kos-attack-refugees-batons-fire-extinguishers-fights-broke-1-500-strong-sit-protest-demanding-food-shelter-registration.html

Videonpätkien perusteella paikkaa ei äkkiä tunnistaisi suomalaistenkin suosimaksi matkakohde Kosiksi vaan sotatantereeksi. Paikan päältä on kuulunut myös viestiä, että eri maista tulevat siirtolaiset ovat ottaneet väkivaltaisesti yhteen keskenään.

Välimeren kautta Eurooppaan tuleva siirtolaismäärä on valtava ja täysin hallitsematon. Miten ihmeessä 30 000 tuhannen asukkaan Kos voi selvitä yli 7000 siirtolaisesta ja määrä kasvaa joka päivä lisää? Kos on vain yksi paikka, jossa on jatkuva virta sisään eurooppaan. Tokikaan ihmiset eivät jää Kreikkaan vaan pyrkivät pohjoisempaan parempien olosuhteiden perään. On turha väittää ettei näin olisi ja näin ovat myös siirtolaiset itse kertoneet. Lähtisitkö itse vaikkapa Espanjaan jos tietäisit että siellä järjestyy asunto ja sanotaan nyt 6000 euroa etuuksia kuukaudessa. Tottakai lähtisit, niin minäkin.

Mutta suuri kysymys nyt on kuinka eurooppa Suomi mukaan lukien selviää tästä siirtolaistaakasta? Suomeen on tullut tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan 1300 turvapaikan hakijaa kolmen viime viikon aikana! Uusia vastaanottokeskuksia tarvitaan runsaasti lisää ja tulijoita majoitetaan tällä hetkellä Helsingin hostelleihin.  Tämä kaikki luonnollisesti maksaa.  Puhumattakaan turvapaikkahakemusten käsittelijöistä, perheenyhdistämisestä, kielikoulutuksista, koulutuksista ym.  On syytä myös huomioida se, ettei Suomi palauta Kreikkaan sieltä tulevia turvapaikanhakijoita Dublin sopimuksen perusteella siellä vallitsevien epäinhimillisien olojen vuoksi. Tosin suomalaismatkailijoita kyseisessä maassa vierailee noin 200 000 henkilöä vuosittain..

Valtion velka kasvaa ensi vuonna jälleen.  Säästölistalla ovat niin eläkeläiset kuin lapsiperheet. Mutta hallitsemattomaan maahanmuuttoon meillä jostain syystä löytyy rahaa. Onko tämän kriisin ratkaisun avaimet siinä, että me otamme tulijoita vastaan? Onko ratkaisu kriisiin siinä, että me pidämme edelleen yllä pohjoismaiden korkeinta avustustasoa? Vai voisiko ratkaisun avaimet olla siinä, että me vähennämme tänne tulemisen houkuttavuutta ja keskitämme kaiken tarmon siihen, että me pyrimme luomaan lähtömaihin vakautta ja rauhaa? Valitettavasti olemme tilanteessa, jossa meidän on tehtävä ratkaisu asian suhteen. Muutoin pelkona on, että epävakaus ja taistelut siirtyvät eurooppaan.

Me emme ole kenellekään velkaa. Tai olemme me. Niille, jotka ovat tämän maan meille itsenäiseksi taistelleet ja jälleenrakentaneet niin että voimme nyt elää täällä kohtalaisessa hyvinvoinnissa ja rauhassa. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää sitä, että me emme mieluummin huolehdi omista heikommassa asemassa olevista syntyperäisistä suomalaisista, jotka kärsivät perustarpeiden puutteista ja joutuvat nyt hallituksen lisäleikkauslistalle. Eläkeläisemme elävät leipäjonoissa, ilman lääkkeitään ja vailla mahdollisuutta arvokkaaseen vanhuuteen.

On turha väittää, ettei näitä asioita voi laittaa vastakkain. Tottakai voi, sillä valtiolla ja kunnilla on yksi rahapussi, johon raha tulee ja josta se lähtee. Se on arvovalintoja ja politiikkaa miten potti jaetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Sana ilmaisesta ylläpidosta on näköjään levinnyt, kun Kreikkaan on jo tänä vuonna tullut toistasataatuhatta maahantulijaa! Lumipalloefektihän siitä tulee: ensi vuonna niitä on miljoona, seuraavana 5-10 miljoonaa... Euroopan maiden infrastruktuuri ja talous EI KESTÄ tuollaista. Ei ole yksinkertaisesti mahdollista elättää, huoltaa ja ruokkia yhtäkkiä valtavaa joukkoa uusia tulokkaita.

Jos homma ei tuosta rauhoitu, on pakko panna rajat kiinni. Ennuste: muutaman pahan mellakan jälkeen Kreikan armeija ampuu 10 % maahantulijoista kunnes saa loput kuriin ja jättää heidät kuolemaan nälkään. Ei vapaaehtoisjärjestöilläkään riitä resurssit satojentuhansien huoltamiseen ja elättämiseen.

Nuo ihmiset täytyisi saada uskomaan siihen, että he voivat tehdä kotimaistaan parempia elää. Eurooppa EI PYSTY ottamaan heitä kaikkia tänne.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sodat pitäisi lailla kieltää.

Käyttäjän tominaranen kuva
Tomi Näränen

Suomesta olisi syytä tehdä "opintomatka" Viroon ja selvittää, miksi Viro ei ole houkutteleva turvapaikkamaa. Tai no, säästetään nekin rahat: syy on se, että Viro ei maksa niin avokätisesti turvapaikanhakijoille.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tällä hetkellä maahamme tulee päivittäin 70-80 turvapaikan hakijaa. 70x365=25550, 75x365=27375, 80x365=29200.

Suomeen syntyy vuosittain noin 60 000 lasta ja tällä hetkellä turvapaikan hakijoita tulee siis lähes puolet syntyvästä ikäluokasta. Nyt pitäisikin herättää asiallinen keskustelu siitä, mikä on se väkimäärä minkä maamme kestää näitä turvapaikan hakijoita? Olemme jo nyt sata miljardia velkaa valtiona ja jokainen turvapaikan hakija otetaan vastaan jo nyt velkarahalla, on itseasiassa otettu jo pitkään.

Kyse ei ole myöskään pelkästään rahasta, vaan myös siitä, kuinka paljon kestämme turvapaikan hakijoita, oman kulttuurimme hajoamatta? Ja olemmeko valmiit hajoittamaan oman kulttuurimme ja ottamaan tilalle toiset, niin kehittymättömät kulttuurit, joista kansalaiset ovat joutuneet lähtemään hakemaan turvapaikkaa toiselta puolelta maapalloa?

Nyt pitäisi todella alkaa keskustelemaan asioista niiden oikeilla nimillä, yli puoluerajojen mahdollisimman vapaasti, tutkien tarkasti maahanmuuton kustannukset ja todelliset kulttuurelliset vaikutukset. Mielestäni asianmukaista keskustelua, kustannusten ja vaikutusten selvittämistä, ei voida enää venyttää pidemmälle.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi ne ihmiset tuodaan Välimeren yli? Takaisin laivaan ja sinne mistä lähtivät. Ei varmaan tarvitse monta takaisin vientiä, kun salakuljettajilta bisnekset tyrehtyy. Käyttöön Ruotsin laiva tyyppiset alukset. Ei tää jokatapauksessa näin voi jatkua, oli unelma tai ei!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Turkkiin on tullut 1,7 miljoonaa pakolaista, Libanonissa ja Jordaniassa on eniten pakolaisia per capita (25% ja 11%).

On selvää että Kreikka tarvitsee nyt välitöntä apua ja tilanne ei voi muutenkaan jatkua näin. Tärkeää olisi puuttua Libyan tilanteeseen, tarjota syyrialaisille ja vastaaville ryhmille paremman väylän, puuttua ihmissalakuljetusliigoihin ja tarjota laillisia väyliä länsi-afrikkalaisille siirtolaisuuteen. Samoin myös valistuskampanjat näihin maihin ettei Eurooppaan pääse tätä kautta.

Taisto Merilä

Hieno otsikko - muutokset tapahtuvat usein kaaoksen kautta

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Rantanen kirjoittaa:

"En kerta kaikkiaan voi ymmärtää sitä, että me emme mieluummin huolehdi omista heikommassa asemassa olevista syntyperäisistä suomalaisista, jotka kärsivät perustarpeiden puutteista ja joutuvat nyt hallituksen lisäleikkauslistalle."

No, tehän olette hallituspuolue ja teette näköjään nämäkin päätökset.

Taisto Merilä

"No, tehän olette hallituspuolue ja teette näköjään nämäkin päätökset."

Kiperä kysymys kieltämättä (en laita tähän hymiötä hienotunteisuuden vuoksi).

Kari Ahveninen

Jussi. Kerrassaan ala-arvoinen suoritus sinulta tällä kertaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Olen siis joskus Ahvenisen mielestä suoriutunut hyvin? Hienoa kuulla!

Mutta eihän tuossa mitään väärää ollut. Perussuomalaiset on hallituspuolue. Ne hallituksen päätökset ja hallituksen valinnat, jotka Rantanen ylempänä listasi, ovat päätöksiä, joissa perussuomalaiset ovat olleet itse mukana.

Muistutuksena vielä, että oppositiossa ollessaan perussuomalaiset eivät itse arkailleet hallituksen "takiaispuolueiden" vetämistä tilille samalla tavoin.

Voit tietysti väittää vastaan, mutta siinä tapauksessa väität vastaan vain omista aatteellisista ja poliittisista syistäsi, et siis asiaperustein.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #13

Olen nähnyt sinulta parempiakin, myönnetään.

Mutta tässä kohtaa tosiasiana on se että perustavaa laatua olevat munaukset joiden takia tilanne on mikä on tehtiin jo 2000-luvun alkupuolella. Nyt tämä hallitus pelaa niillä korteilla jotka on käsillä, ja se oli jo etukäteen tiedossa että ne eivät ole hyvät.

Enemmän ihmettelin keväällä sitä että ylipäätään mikään puolue edes halusi hallitukseen, sillä nyt on käsillä vain huonoja vaihtoehtoja joilla ei kansansuosio juuri kasva, ja se on politiikassa myrkkyä kuten hyvin tiedät. Silti jotain on tehtävä, jotta vajoaminen saataisiin pysäytettyä ja suunta käännettyä.
Tässä nykyinen hallitus osoittaa enemmän selkärankaa kuin parit edelliset, vaikka keinovalikoimaa voisi tarkastella toisellakin tapaa, varmasti.

Oma päätelmäni on että EU:sta ei käytännössä ole ollut mitään hyötyä, eikä vastikkeeton maahanmuutto ole ollut sekään hyödyllistä. Nyt sitten maksetaan kummastakin munauksesta, ja kalliisti. Ja kauan. Pahimmat eivät vielä edes ole näkyvissä, mutta kai se on sitten Suomenkin ryömittävä pohjamutien kautta.

Sanoisin siis että parempi on että oma hallitus koettaa korjata tilannetta, kuin että IMF ja EU tulevat korjaamaan. Siellä on vielä karummat korjauskeinot.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"On turha väittää, ettei näitä asioita voi laittaa vastakkain. Tottakai voi, sillä valtiolla ja kunnilla on yksi rahapussi, johon raha tulee ja josta se lähtee. Se on arvovalintoja ja politiikkaa miten potti jaetaan."

Tehän olette hallituksessa, ja muistatte aina muistuttaa, toiseksi suurimpana. Ei muuta kuin toimeksi! Vai oletteko oppositiossa hallituksessakin?

Kari Ahveninen

Ihan noin mielenkiinnosta, Eero: jos persut pystyisivät sulkemaan tuon typerän rahanhaaskauksen, niin tyytyisitkö ratkaisuun?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Monikulttuurisuus on rikkaus . Ei mulla muuta." (Ministeri A.Stubb)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä ihmeellä selviäisit turvapaikanhakijoista ilman kustannuksia?

Kari Ahveninen

miksi ihmeessä pitää ottaa perusteettomia turvapaikan hakijoita, joilla ei ole siihen edellytyksiä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän perusteettomasti mitään turvapaikkoja myönnetä. Eikä turvapaikan hakijoita oteta, ne tulevat jos jollain konstilla onnistuvat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset