MariPSRantanen

Terveisiä Hölmölästä

En kerta kaikkiaan voi olla enää kommentoimatta alati paisuvaa turvapaikan hakijoiden sumaa niin euroopassa mutta etenkin Suomessa. Ihailen Timo Vihavaisen tapaa käsitellä aihetta perin kiihkottomasti (sillä se on ainakin minulle erinomaisen vaikeaa)  ja jaankin blogin tähän, jossa tiivistyy oikeastaan kaikki olennainen asian ympäriltä.

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2015/09/veto-tyonto-ja-jarki.html

Olen viime päivinä saanut palautetta, jossa minua kuvaillaan rasistiseksi vihapuhetta levittäväksi ihmisulosteeksi. Kiitos vaan, palaute on aina tervetullutta, mutta en allekirjoita näitä kommentteja. Kun aiheen ympärillä käytävä keskustelu on tällä tasolla ja silmille viskotaan pienen Aylan pojan kuvaa joka käänteessä, en voi olla hiljaa. Minulta on kysytty enkö tunne mitään nähtyäni kuvan pojan ruumiista ja enkö koe että meillä on vastuu auttaa. Jokainen vähänkään sydäntä omaava ihminen tuntee surua ja kauhua moisesta kuvasta, se on aivan selvä asia. Mutta en minä kait siitä vastuussa ole vaan lapsen isä, joka pakkasi lapsensa kumiveneeseen turvallisesta Turkista, jossa työskenteli. Sen sijaan täällä voidaan arvioida sitä, pitäisikö houkutustekijöitä pienentää, jotta ihmiset eivät lähde näille venematkoille lastensa kanssa.

Mitä tulee Aylanin kuvaan sekä muihin Syyriasta levitettyihin kuviin, joilla haetaan empatiaa tulijoita kohtaan niin Maahanmuuttoviraston tilastoista tammi-heinäkuun aikana selviää, ettei Syyria todellakaan ole se maa, josta tullaan vaan kolmen kärki on Somalia, Afganistan ja Irak. Syyriasta tulleita tuona aikana on ollut 119, joista alaikäisiä lapsia 5. Näihin lukuihin verrattuna erilaiset nallekeräykset ja lelukeräykset eivät tavoittane kovin montaa avuntarpeessa olijaa. Ellei niitä sitten lähetetä Syyrian pakolaisleireille, jossa suurin osa naisista ja lapsista ovat.

Uusi Suomi uutisoi eilen, että vastaanottokeskus voi olla jättipotti kunnalle. Jutussa kerrotaan, että valtionosuudet nousevat mikäli kunnassa on vastaanottokeskus. Lisäksi alueen yritykset hyötyvät palveluiden ostoista.

 http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111286-450-000-eu-siksi-vastaanottokeskus-voi-olla-jattipotti-kunnalle

Anteeksi, olenkohan käsittänyt nyt jotakin väärin? Kunta on yhtä kuin kuntalaiset, joten nyt pitäisi kysyä kuntalaisilta haluavatko he jättipottia kuntaansa vai ei? Kun me tienaamme euron, ottaa siitä niin valtio kuin kunta oman osansa veroina. Joten ymmärrykseeni ei nyt kovin vahvasti mene tällainen ajatuksenjuoksu. Kaikki raha, joilla näitä palveluja ostetaan, tulee käytännössä kuitenkin veroeuroista. Kaikki raha, joilla näitä palveluita ostetaan, on jostakin muusta pois. On syytä huomauttaa, että tähänkään asiaan ei rahaa tipu taivaasta ja on syytä myös tiedostaa se, ettei se myöskään tule seinästä..Tämä tiedoksi myös Maahanmuuttovirastolle.

Valtion velan arvioidaan kasvavan ensi vuonna 109 miljardiin euroon. Meitä on noin puolet vähemmän kuin Kreikkalaisia, joiden velka on noin 300 miljardia. Kreikka on Eu:n ja etenkin Saksan kovassa kuristuksessa enkä näe, että Suomi on kovin kaukana tästä. Samaan aikaan kun meillä leikataan omien kansalaisten peruspalveluista ja ajetaan ennestään köyhät suurempaan ahdinkoon, on sanottava, että tämä tilanne ei edesauta sen enempää yhteiskuntarauhaa kuin mitään muutakaan. Kummasti vaan vastaanottokeskuksia nousee kuin sieniä sateella. . 12.9 kansalaistorilla järjestetään ”Suomi sanoo tervetuloa” mielenilmaus, jonka kantavana ajatuksena on ”meillä on tilaa, meillä on varaa ja ennen kaikkea meillä on halu auttaa”. Melko hämmentävää etten sanoisi? Kenellä on varaa? Mistä raha otetaan pois? Sillä ne kohteet on myös lueteltava samalla kun ilmoittaa, että meillä on varaa. Vai tuplaammeko tuloveroprosenttimme? Ainakaan Suomen talouslukuihin verrattuna, on mielenilmaus vähintäänkin kummallinen.  Naurattais jos ei itkettäis.

Haluankin esittää muutaman huomion ja oikeastaan kysymyksen aiheen ympäriltä, kun tuntuu, että keskustelu on lähinnä juupaseipäs-leikkiä.

  • Haluaisin tietää miten on mahdollista, että meillä suljetaan kokonaan silmät rikolliselta ihmissalakuljetusbisnekseltä, jossa pyörii isot rahat? Mistä ihmeestä tulijoilla on niin paljon rahaa, että he voivat maksaa tuhansia ja kymmeniä tuhansia euroja matkoistaan? Mistä se raha tulee ja kuka lainaa? Käsitykseni mukaan edellä esitetyissä maissa keskipalkka ei liene pohjoismaiden tasoa? Kenellä näissä lähtömaissa on kyseisen suuruisia summia? Rikollisjärjestöillä? Terroristijjärjestöillä?  On esitetty myös, että Italiassa toimivat mafiat olisivat yksi lystin rahoittajista. Käsi sydämelle, haluatko sinä rahoittaa tällaista toimintaa? Minä en.
  • Suomessa vastaanottokeskukset, tulkkipalvelut, kotouttamispalvelut ym ym tulevat olemaan hyvin pitkälti yksityisten käsissä. Voidaanko olettaa, että tällöin päätöksenteossa ollaan puolueettomia jos kuitenkin ajamme oman etupiirin yritystoiminnan asioita? Näyttää siltä, että tällä hetkellä kannattaisi perustaa maahanmuuttoon liittyvä bisnes, sillä maksaja on varma ja avokätinen. Onko siis kyseessä lyhytnäköinen voittojen tavoittelu, jonka tappiota maksamme vielä monta sukupolvea? Toivoisin tutkivalta journalismilta tähän aiheeseen liittyvää selvittelyä.
  • Millainen maa meillä on 2050 jos täysin erilaisista kulttuureista tulevien osuus ylittää syntyvyyden? Haluammeko säilyttää Suomen Suomena? Voisin kuvitella ettei esimerkiksi islamiin perustuva yhteiskunta ole kovin suopea seksuaalivähemmistöille, sukupuolten väliselle tasa-arvolle tai vaikkapa lemmikkieläimille? Tähän liittyen on perin merkillistä, ettei kirkko ole valmis suosimaan kristittyjä liittyen turvapaikkaan? Mitähän varten kirkko sitten Suomessa tai ylipäänsä missään on jos edes kirkko ei puolusta kristinuskon kannattajia?
  • Kuka haluaa elää yhteiskunnassa, jossa äärioikeisto on vallassa? Euroopassa on suuri kasvualusta tällä hetkellä äärioikeiston nousulle ja pelkäänpä, että näemme tästä todisteen jo tässä kuussa pidettävissä Kreikan vaaleissa. Minä en missään nimessä halua tätä nähdä, mutta nyt olisi korkea aika pyrkiä napakkaan ja järkevään maahanmuuton hallintaan, jotta tätä ei tapahtuisi. Sellaisessa euroopassa, jossa äärioikeisto on vallassa, olisi meillä kaikilla ikävät oltavat. Siihen porukkaan verrattuna me, jotka arvioimme maahanmuuttoa realistisesti, olemme täysin marjanpoimijoita.

Edellä esitettyihin seikkoihin vedoten esitän, että Suomi palauttaa viipymättä rajatarkastukset väliaikaisesti käyttöön, kuten meillä oikeus Schengen-alueella on, jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää.  Meidän tulee ottaa myös kiireesti pikakäännytykset käyttöön, jotta resurssit kohdistuvat niihin, jotka turvaa oikeasti tarvitsevat. Apu tulisi kanavoida lähelle kriisialuetta ja ohjata se pakolaisleirien kautta. Ei voi olla niin, että vahvimmat saavat turvaa kun vanhukset, lapset ja vammaiset ovat edelleen ilman kipeästi tarvittavaa apua. Yhden turvapaikanhakijan vuosikustannuksilla kyettäisiin jo kummasti kohentamaan pakolaisleirien tilannetta. Kaikenlaiset houkutustekijät helpon toimeentulon ja elämän perässä tulevien osalta tulisi poistaa. Näitä houkutustekijöitä nimittäin kritisoivat myös maassamme elävät maahanmuuttajataustaiset ihmisetkin. Tähän voisi auttaa jo sekin, ettei pääministeri anna hetkeen haastatteluja televisiossa..

 

Minulta on viime viikkojen aikana usean eurooppalaisen suulla kysytty olemmeko me tyhmiä vai hulluja. Todennäköisesti olemme molempia, mutta olen päätymässä siihen, että tämän kriisin hoidossa älykkyytemme alittaa kirkkaasti tulijoiden älykkyyden. Terveisiä Hölmölästä!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

"Tähän liittyen on perin merkillistä, ettei kirkko ole valmis suosimaan kristittyjä liittyen turvapaikkaan?"

Jos Maria ja Joosef kolkuttaisivat tänään ovea pyytäen yösijaa, miten kirkon tulisi vastata?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos profeetta Muhammed sotajoukkoineen kolkuttaisi, miten kirkon tulisi vastata?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Majatalon isäntä joka teoriassa oli joosefin isä ei ollut suopa heitäkohtaan vaan maria joutui synnyttämään alakerran eläinsujassa samalla kun muut joosefin sukulaiset illastivat sinä syksyisenä yönä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Haluaisin tietää miten on mahdollista, että meillä suljetaan kokonaan silmät rikolliselta ihmissalakuljetusbisnekseltä, jossa pyörii isot rahat"

Humanitaarinen viisumi on eräs ratkaisu ihmissalakuljetuksen vähentämiseksi

"
Suomessa vastaanottokeskukset, tulkkipalvelut, kotouttamispalvelut ym ym tulevat olemaan hyvin pitkälti yksityisten käsissä. Voidaanko olettaa, että tällöin päätöksenteossa ollaan puolueettomia jos kuitenkin ajamme oman etupiirin yritystoiminnan asioita?"

ELY-keskus hallinnoi ja koordinoi pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoa :

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/pakolaisten-vasta...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voimme kai realistisesti toivoa, että pakolaiset perustavat jossain vaiheessa yrityksiä ja hakeutuvat yksityiselle sektorille töihin. Jos näin ei käy, olemme ongelmissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onneksi olemme ongelmissa vasta silloin.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jos kantasuomalaisetkaan ei halua yrittää byrokratian ja verotuksen takia niin miksi maahanmuuttajakaan.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Jouni, voimme toivoa, mutta realistista se ei liene.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Tämäkin olisi huomioitava pakolaisongelmasta päätöksiä tehtäessä:

Jos maahanmuuttajien kiintiöitä kasvatetaan ja EU:n nyt eri ”osavaltioille” suunnittelema jakoperuste vakinaistetaan, se palvelee myös ihmissalakuljettajien etuja.

http://www.tapionajatukset.com/125

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ihnissalakuljettajien etua palvelee Saksa ja Ruotsin veto faktori. Saksalla on omat syynsä, kuten demografia ja historiallinen omantunnonkriisi, mutta saat5aa olla että Merkelillä on myös henkilökohtainen lehmä ojassa, pyrkimys maailman histtorian kirjoihin, vedätys vvailla vertaa
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Terveiset täältä Oulusta takaisin sinne Hölmölään!

Toivoisin, että myös perussuomalaisilta olisi kuultu aiemmin ulostuloja, joissa vaaditaan lisää resursseja humanitäärisen kriisin hoitoon ulkomailla ja YK:n pakolaisleireillä. Nyt ollaan myöhässä.

On päivänselvää, että nyt Migri tarvitsee lisää rahaa ja ammattitaitoisia ihmisiä, jotta turvapaikkahakemukset saadaan käsiteltyä kohtuullisessa ajassa. Mitä nopeammin toimitaan, sitä aiemmin riittämättömin perustein turvapaikkaa hakeneet voidaan palauttaa ja hädänalaiset saavat turvaa.

Esität paljon ihan aiheellisia kysymyksiä, mutta niiden sijaan odotetaan vielä parempia ratkaisuehdotuksia. Asian taivastelu ei auta mitään. Ehdottamasi maarajojen sulkeminen(Schengen-alueella) lienee vaikeampi ratkaisu kuin annat ymmärtää, koska Euroopassa yksikään maa ei ole tähän vielä ryhtynyt.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Perussuomalaisilta on kuulunut lähinnä ulostuloja ettei moiseen saa käyttää verorahoja. Vaaditaan paikanpäällä auttamista ja vähennetään samalla tähän käytettävissä olevia resursseja rankalla tavalla. Uskottavaako?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#7
Luuletko, että kehitysavulla tällainen massamaahanmuutto voitaisiin/olisi voitu estää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #12

Ei estää, mutta jossain määrin lieventää. Joidenkin lähteiden mukaan syyrian tilanteen heikkeneminen johtui pitkälti tavallista pahemmasta kuivasta kaudesta joka sai sadot tuhoutumaan ja väen muuttamaan kaupunkeihin - kehittyneempi vedenjakelu olisi saattanut auttaa, vaikka luultavimmin ei riittävästi. Tämänkaltaisiin syihin puuttumalla vähennetään tilanteen rähjähdysherkkyyttä.

Esa Niemi

Marko:
" Vaaditaan paikanpäällä auttamista ja vähennetään samalla tähän käytettävissä olevia resursseja rankalla tavalla. Uskottavaako?"

Olisi uskottavampaa jos rahaa oikeasti käytettäisiin pakolaisleireihin. Hilujen antaminen ei vain ole kuin muodollisuus.

Jaakko Häkkinen

"Ehdottamasi maarajojen sulkeminen(Schengen-alueella) lienee vaikeampi ratkaisu kuin annat ymmärtää, koska Euroopassa yksikään maa ei ole tähän vielä ryhtynyt."
-- Unkari, Bulgaria ja Ranska ovat ainakin sulkeneet osia maarajoistaan ja estäneet turvapaikanhakijoiden vapaan maahantulon
.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Enemmänkin yrittäneet sulkea ja yrittäneet estää aika laihoin tuloksin. Kaikki on kiinni EU:n ulkorajojen valvonnasta, joka on tällä hetkellä aika tehotonta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Mistä ihmeestä tulijoilla on niin paljon rahaa, että he voivat maksaa tuhansia ja kymmeniä tuhansia euroja matkoistaan? Mistä se raha tulee ja kuka lainaa? Käsitykseni mukaan edellä esitetyissä maissa keskipalkka ei liene pohjoismaiden tasoa? "

Vastoin käsitystäsi esimerkiksi Irak tai Syyria eivät ole (tai ole olleet) kovin köyhiä maita. Syyrian pakolaisissa esimerkiksi on varsin koulutettua väkeä joilla on takanaan hyvä ura. Ylipäätään kummastuttaa se, että monet kuvittelevat, että pakolaisuus ja köyhyys ovat synonyymejä. Pakolaisuuden pääsyy on turvattomuus, ei köyhyys. Ja kyllä suuri osa pakolaisista on siitä huolimatta köyhiä jotka ovat mm keränneet sukulaisiltaan rahoitusta matkaan, ottaneet lainaa sieltä mistä ovat saaneet ja pääsääntöisesti ovat silti yrittäneet päästä Eurooppaan ilman salakuljettajien apua.

Mitä taas vaikka niihin albaaneihin tulee, niin viranomaisten tehtävänä on karsia aiheettomat hakijat joukosta ja niin ne tekevätkin. Se että joku albaani koittaa hyödyntää systeemiä ei saa vaikuttaa siihen, miten niitä aidosti apua tarvitsevia kohdellaan.

Jaakko Häkkinen

Yhtä lailla pitää karsia ne muka-17-vuotiaat "turvapaikanhakijat", jotka saattavat olla alkuaan kotoisin turvattomista maista mutta jotka ovat viettäneet koko kesän reissaten ympäri Eurooppaa - hotelleissa. Nyt sitten kuuli muilta, mistä saa ilmaiseksi rahaa, ja keksi hakea "turvapaikkaa" Oulusta...

Tuollaiset vedättäjät pitäisi pikakäännyttää, he saavat suomalaiset epäilemään kaikkien muidenkin motiiveja.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tulee koulutettua väkeä, ilman papereita, sama kuin tulisi pystymetsästä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Onko sinun osaamisesi kiinni tutkintotodistuksista? Mutta älä huoli, ei ulkomaiset tutkinnot automaattisesti riitä Suomessa, oli ne paperit tallessa tai ei.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #20

Ihan sama vaikka tekisin kuuraketteja, jos ei ole osaamisesta todistuksia, suomessa olet nollan arvoinen.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ovat paikallista ylä- ja keskiluokkaa mikäli on yleen uskominen. Monilla on jopa lukiotason tai kasvualan koulutus.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Aihepiirin liittyen: Lisää pakolaisia! Turkkilaiset maajoukot marssivat juuri Irakiin (kurdeja vastaan) '

Die Welt 14:36- „Türkische Bodentruppen marschieren im Nordirak ein“ http://www.welt.de/politik/ausland/article14615443...

Rolle Törnroos

On lottovoitto syntyä hölmöksi hölmölään. Tutkittuani tarkemmin tätä hölmölässä asustavan hölmön kansan hölmöyttä, olen tullut siihen tulokseen, että meitä on ainakin kolmen sortin hölmöjä.

Ensinnäkin on perushölmöjä, jolla ei tarkoiteta persuhölmöjä, vaan ihan tavallisia hölmöjä siis tavishölmöjä. Tavishölmö on sellainen, että hän uskoo vakaasti, että Suomen pakolaisongelma on sillä ratkaistu, että pääministeri antaa tyhjillään olevan kakkospesänsä muutaman pakolaisen asuttavaksi. Tavishölmö on siis hyväuskoinen, sinisilmäinen jopa naivi hölmö, joka uskoo kaiken mitä Yle valehtelee monta kertaa päivässä ns. uutisissaan.

Toseksi ovat ne hölmöt, jotka ovat hurmaantuneet viehrvassareiden tapaan marssia kaduilla usein tietämättään, miksi marssitaan. Marssin jälkeen kokoonnutaan jollekin aukiolle, missä joku hölmö vihervassari puhuu hölmöjä ja hölmöjoukko on hurmioitunut hölmön hölmöilyistä.

Kolmanneksi on tosihölmöt, joista tulee kansanedustajia ja kunnan valtuutettuja. On nimittäin tosihölmöä hommaa se, että painaa äänestyksissä kyllä-nappia, kun ryhmän hölmöin sanoo, että sitä on painettava, vaikka itse haluaisi painaa ei-nappia.

Tutkimukset jatkuvat, sillä on mielenkiintoista tietää, mitä kaikkea hölmöä täällä hölmölässä todella löytyy.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Hölmölässä hölmöilyä on vanhojen arvorakennusten purkaminen ja antaa suojelukohteiden rapistua, suunnitella sosiaaliturvan leikkausta vaikka tiedetään että se on riittämätön, vaatia työttömille pakkotyötä vaikka se on ihmisoikeuksien vastaista, sanoa että työ on ravintoa ja terveyttä tärkeämpää, kiskoa ylisuuria elinkustannuksia.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pallukoissa nostetaan esille oleellisia asioita:

o Ihmissalakuljetus. Lehtitietojen mukaan matkaa maksaa yleensä runsaat 1 000 – 2 000 euroa hengeltä. Tietoa ei ole siitä, kuinka pitkälle tällä yleensä pääsee. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmissalakuljetus on tärkeä tulolähde erityisesti ISIS-organisaatiolle, joka siis ajaa ihmisiä kodeistaan ja pommittaa pakolaisleirejä siinä tarkoituksessa, että pääsee sitten rahastamaan itse aiheuttamiaan pakolaisia. Valitettavasti näiden turvapaikanhakijoiden joukossa väistämättä tulee myös ihmissalakuljettajia ja ihmissalakuljetusta järjestävien organisaatioiden toimiijoita, jotka näin saavat tiedustelutietoa ja mahdollisesti valvovat velkojen perintään. Tätä on erittäin vaikea hyväksyä, mutta ei pakolaisten aitoa enemmistöä voi silti torjua.

o Yksityinen bisnes. Totta kai Suomessa pyritään tekemään kaikista verovaroin maksetuista välttämättömistä palveluista, kuten työvoimapoliittinen koulutus, lastensuojelun sijoitukset, kuntien atk-projektit, ansainta-automaatteja yksityisille yrityksille. Olisi turvapaikanhakijoiden ja veronmaksajien etu, ettei kaikissa kunnissa sijoitettaisi kovin paljoa kotouttamispalvelujen konsultoinnin kilpailutuksen arviointimenetelmien suunnitteluun, mutta persujen hallituskumppanit nyt haluavat tällaista tilata yksityisiltä firmoilta. Kieliopetuskin hoituisi paremmin, jos aika käytettäisiin opettamiseen tavalla tai toisella, eikä suunnitteluun, määrittelyyn, kirjaamiseen ja raportointiin.

o Erilaisista kulttuureista tulevat. Saksassa sisäministeri de Maizière varoitti äskettäin, että arabimuslimien integrointi on vaikeampaa kuin turkkilaisten muslimien. Saksan muslimineuvoston puheenjohtaja Aiman Mazyek vastasi tähän eilen, että nämä nyt Syyriasta tulevat arabimuslimit ovat erilaisia kuin edellisen vuosikymmen arabit: he kaikki lukutaitoisia ja 15-20 prosentilla on virallinen todistus korkeakoulututkinnosta. Mazyekin mielestä tärkeää on nopea saksan kielen opetuksen järjestäminen sekä konfliktien välttämiseksi se, että tulijoille heti opetetaan Saksan keskeisiä perustuslaillisia arvoja. Suomessa, johon ei ole tullut paljon väkeä Syyriasta, tätäkin pidettäisiin ehkä rasistisena vieraan kulttuurin leimaamisena:

”Mazyek: Ein schneller, massiver Ausbau der Deutschkurse. Um Konflikte zu vermeiden, sollte man den Flüchtlingen aber auch zügig unsere zentralen Verfassungswerte in einer obligatorischen Staatsbürgerkunde vermitteln. Am Ende solcher Kurse könnte so was wie ein Integrationspass stehen.“
Die Welt 07.09.15 - "Arabisch geprägter Islam wird künftig sichtbarer“ http://www.welt.de/politik/deutschland/article1460...

o Äärioikeisto. Varsin mahdollisesti nousee monissa maissa, mutta ei kuitenkaan koko Euroopassa, koska se ei nouse Saksassa. Pakolaistilanteen kannalta on onni, että Saksassa on ylilaaja suuri koalitio, joka pystyy tässä asiassa toimiaan yhtenäisesti ja kaikki viime kädessä uskovat Merkeliä – joka on tunnetusti sanonut myös, että Multikulti, monikulttuurisuuspolitiikka on täysin epäonnistunut. Saksassa asioista voidaan keskustella ennen kuin niistä tulee kovin suuria ongelmia.

Viimemainittuun eurooppalaiseen politiikkaan ja maailmantilanteeseen liittyen Suomen on nyt järkevää pysyä vastuullisten EU-maiden joukossa ja osallistua sitovaan taakanjakoon. Suomi voisi sitten seurata Saksaa myös sananvapauden ja avoimen keskustelun alalla.

Elias Määttänen

"Haluaisin tietää miten on mahdollista, että meillä suljetaan kokonaan silmät rikolliselta ihmissalakuljetusbisnekseltä, jossa pyörii isot rahat? ........Mistä se raha tulee ja kuka lainaa? Käsitykseni mukaan edellä esitetyissä maissa keskipalkka ei liene pohjoismaiden tasoa? Kenellä näissä lähtömaissa on kyseisen suuruisia summia? Rikollisjärjestöillä? Terroristijjärjestöillä?"

Tässä on yksi näkökulma, miten homma toimii ja mistä rahat tulee:

http://vasarahammer.blogspot.fi/2015/09/nakokulma-...

http://vasarahammer.blogspot.fi/2015/09/vieko-saks...

Ihmetellä täytyy, jos tämä ei tiedotusvälineitä ja asiasta vastuussa olevia viranomaisia kiinnosta?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Millainen maa meillä on 2050 jos täysin erilaisista kulttuureista tulevien osuus ylittää syntyvyyden? Haluammeko säilyttää Suomen Suomena? Voisin kuvitella ettei esimerkiksi islamiin perustuva yhteiskunta ole kovin suopea seksuaalivähemmistöille, sukupuolten väliselle tasa-arvolle tai vaikkapa lemmikkieläimille?"

Mari Rantanen näemmä sitten pitkästä aikaa päätti tyhjentää vanhan kunnon Eurabia-pajatson.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jussi Jalonen, ystävällisyyttäni huomautan, että olisit voinut tiivistää kommenttisi ydinsisällön paljon kompaktimpaan muotoon: "Höpö, höpö."

Olisimme paljon vähemmällä vaivalla olleet aivan yhtä vaikuttuneita perustelusi vastaansanomattomasta tehosta.

Tanja Pelkonen

Ruotsi on niin kauan kun muistan ihan 80 luvulta asti junkuttanut, että suomen pitää milloin milläkin syyllä nostaa pakolaiskiintiö niiden tasolle, kaikkihan tietää että pieleen meni niiden kannalta.Olen 30 vuotta asunut ruotsissa ja luen edelleen ruotsalaisia lehtiä ja tulee semmonen tunne kun niitä lukee, että siellä lasketaan tietoisesti nämä pakolaiset Haaparannan kautta meille.Ruotsissa on joutunut näyttään henkkareita kun ostaa junalipun jos ei ole euroopasta , tänään luki että ei enää tarvi että pakolaiset pääsevät eteenpäin...minne? Suomi on yksi kohde, sitä ennen pakolaiset kuskattiin busseilla Haaparantaan.Sen takia ei tulee syyrialaisia juuri ollenkaan kun ruotsi on luvannut kaikille tulevalle turvapaikat, monikaan Irakkilainen ei saa paikkaa, sama pätee myös somaliaan ja moneen muuhun afrikan kansalaiseen.Niinpä työnnetään ne meille niin eipä tule kustannuksia karkoituksista ja majoituksesta tutkinnan ajaksi.Olen oikeesti kauhuissani kun katson tätä pakolaisvyöryä kun olen Ruotsissa ihan vieresta katsonut mihin se johtaa...Onko normaalia jos autonpolttamiset,raiskaukset ja ampumiset on niin jokapäiväsiä, ettei niihen enään edes reagoi kun turtuu.En halua samaa tänne, kun juuri sen takia muutin suomeen takaisin, vaikka olin vauvana muuttokuormassa mennyt ruotsiin.En osannut edes lukea ja kirjoittaa suomeksi ja piti itse opetella samaalla kun lapsia autoin läksyjen kanssa.

Markku Ahtiainen

Jos tätä pakolais ongelmaa ei muka osattu ennustaa,vaikka maa on täynnä pers karvojenkin tutkijoita, kysymys kuuluu turhaanko olette kuluttamassa apina viroilla valtion rahaa? koulutus ei ole suoja työ pitäisi tehdä töitä,eikä luulla opiskelevansa ikuisesti. Oaj peilin paikka maa velkaantukoon, norsu tautinne palkitsemisesta? Kipakka koulutus uudistus tilanteeseen eikä sama mantra pöhö koulutukseen.

Keijo Räävi

Olis nyt Sipilän hallitus leikannu niitä mamurahoja kuten Tanskassa on tehty kun kehtasivat kuitenkin työväestön palkkapussiin aikamoisen loven tehdä.

Viimeistään nyt kansalaiset ovat räjähdyspisteessä.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Yllättävän hyvää pohdintaa ilmeisesti ainoasta asiasta, joka tänä päivänä on se ainut asia, josta puhutaan ja puhuttelee. Blogissa on hyvä huomio myös Timo Vihavaisen kirjoituksesta. Pakolaisten aiheuttamista kustannuksista ei juuri ole ollut polemiikkia ja uskotaan, että kyllä kaikki hyväksi muuttuu, siis rahaksi, hyvinvoinniksi. Arvailuja, jossa ei ole suhteellisuudentajua. Tiistaiaamuna oli ylen aamun lähetyksessä jälkipörssissä myös keskustelua tästä pakolaistulvan aiheuttamista kustannuksista, jossa yksi keskustelijoista (Leena Mörttinen) totesi, että otetaan lisää velkaa. Mistä kaikki ne valtiot, jotka ovat jo nyt ylivelkaantuneita Suomi mukaan luettuna tätä ylimääräistä lainaa ottavat. Saudia-Arabiasta, Iranista, Kiinasta vai EU:n keskuspankkiko miinusmerkkistä euroa heille lainaa.

Hädässä olevia on autettava, sehän on selvää, ja selvää pitäisi olla missä olevia hädänalaisia pitäisi ensin auttaa vai selvitetäänkö ensin keitä nämä kaikki pakenevat ovat. Mitä jos heidän joukossaan on edes yksi promillekaan puhumatta prosentista heidän kaltaisiaan, millaisessa tilanteessa silloin olemme? Onhan meillä resursseja selvittää? Voisimme helposti muutaman tuhat työtöntä työllistää eikä kukaan voisi kieltäytyä.

http://www.bbc.com/news/uk-34181475

Pipsa Kuusisto

Eipä tainnut Mari-tyttö tietää että Aylan perheen Turkin tarina hammaslääkäri-reissusta kumiveneellä on Ruåtsista liikkeelle pantu trolli :) mutta mitäpä muutakaan voi olettaa jos merkittävä tietolähde näyttää olevan mitävittua-julkaisu. Ja oikein äiti-ihminen on asialla. Ai niin julkaisun nimihän "harjattiin" juuri puhtaaksi se onki tuttavallisesti vain mv - ihan siksi että vähän sokeampi väki luulisi että se on mtv.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset