MariPSRantanen

Piiri pieni pyörii, poliitikot siinä hyörii

Eivätkä sormet sano soo soo..

Tänään saimme lukea Iltalehdestä, kuinka Espooseen avataan ensimmäinen yksityinen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Ja palveluntuottajana on lehden mukaan Luona Oy. Nopealla vilkaisulla Luona Oy:n päättäjähaku toi tuttuja nimiä vilisevän listan lukijalle. Mukana on demari  Iivari ja demarien euroedustajan aviomies Natri, Espoon kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Lauslahti, Baronan toimitusjohtaja Oksa ja kirsikkana kakun päällä Helsingin kaupungin työhuoneen sisutuksessa kunnostautunut entinen sosiaalijohtaja Voutilainen.

Asiakastieto.fi sivustolta poimittu ote päättäjistä:

Puheenjohtaja                            Voutilainen Paavo Kullervo   06/2014

Varsinainen jäsen                      Iivari Ulpu Marjatta                   06/2014

Varsinainen jäsen                      Lauslahti Sanna-Liisa                 06/2014

Varsinainen jäsen                      Natri Pasi Ilari                               06/2014

Varsinainen jäsen                      Oksa Markus Kristian                06/2014

Nyt varsinaiset omistajat yhtiön osalta jää vielä tähän juttuun uupumaan ja voisikin olla hyvä, että tutkiva journalismi kiinnittäisi huomiota tähän ilmiöön kokonaisuudessaan.

Nyt tietysti ajattelevalla ihmisellä käy mielessä, onko turvapaikanhakijoiden tulppaaminen etu kaikille? Nythän taotaan rahaa veronmaksajien kustannuksella ja kun kyse on näin läheisistä väleistä poliitikkoihin, on syytä kysyä päätöksenteon vaikuttimista. Niin tai näin, mutta nyt palaa veronmaksajien rahaa rutkasti ja bisnes kukoistaa tasan niin kauan kuin tulijoita virtaa solkenaan sisään. Herää myös kysymys, onko turvapaikanhakijoiden auttaminen ja siitä annetut lausunnot sittenkään niin laupeita kun julkisuudessa annetaan ymmärtää?

Vastoin parempaa tietoa ajatuksiin hiipii kuva melko härskistä bisneksestä. Ei se ole ihme, ettei meillä seurata muuta eurooppaa ja laiteta rajoillemme valvontaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Espoossa avataan ensimmäinen YRITYKSEN YLLÄPITÄMÄ VASTAANOTTOKESKUS
Keskiviikko 16.9.2015 klo 14.28 (päivitetty klo 14.57)
Espoon Otaniemessä avautuu ensimmäinen yrityksen ylläpitämä vastaanottokeskus AIKUISILLE turvapaikanhakijoille.

Pakolaiskeskus avataan vanhaan Pelastusopiston kiinteistöön. (TONI TUKIAINEN)
LUE MYÖS
Tampere antoi ex-kaupunginjohtajien huvilan turvapaikanhakijoille

Vastaanottokeskus on valmis ottamaan ensimmäiset sata asukasta jo tänä iltana. Paikkamäärä voi kasvaa viikon sisällä enimmillään 300 - 400 henkilöön.

Maahanmuuttovirasto perustaa vastaanottokeskuksen entisen Pelastusopiston kiinteistöön. Toimintaa ylläpitää Luona, jonka toimialana on erityisesti terveydenhuollon ja sairaanhoitopalveluiden tuottaminen.

Espoon kaupunki, maahanmuuttoviraston ja Luona sopivat yhdessä muun muassa keskuksen turvajärjestelyistä.

STT

Eli nytkö se BISNES sitten alkoi,kuten aikanaan HUOSTABISNESKIN.Nyt tutkimaan tarkkaan keitä on mukana kuvioissa,ja ketkä hyötyvät.Kuten jo sanottu aiemmin,JOKU sen aloittaa,ja veronmaksajat maksaa.

LUONA OY
Toimialakuvaus: (Päivitetty: 19.11.2008)
Yhtiön toimialana on erityisesti terveydenhuollon ja sairaanhoitopalveluiden tuottaminen sekä sosiaali- ja terveysalan henkilöstön vuokraus- ja välitystoiminta, rekrytointipalvelut sekä näihin liiketoimintoihin liittyvät tukitoiminnot sekä alihankinta, urakointi ja muut mahdolliset tuntityöt. Yhtiö voi omistaa ja käydä kauppaa arvopapereilla, osakkeilla ja osuuksilla.
Kaupparekisteri

Osakkaat jne.Myöhemmin.

Just näin,en vaan laittanut noita tyyppien nimiä vielä.

Käyttäjän DavenAki kuva
Daven Aki

Vaikka en omaakaan ennustajanlahjoja, niin kovasti veikkaan että Suvi Linden ja kumppanit tulee voittamaan isolla marginaalilla ansioissa kaikki edellämainitun kaltaiset näpertelijät.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090120280894_u...

Virtain Hattu

Tuota kans akalle epäilin kun jutusta luin että taitaa datakeskuspuisto vaihtua pakolaispuistoksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kun on luotu TARVE,ei muuta kuin rahastamaan,kuten huostabisneksessäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitkä ovat SPR:n ja Luona Oy:n laskuttamat vuorokausihinnat ja miten ne suhtautuvat Maahanmuuttoviraston itse ylläpitämien keskusten kustannuksiin? Oletan sinulla olevan tietoa, koska sanoit: "nyt palaa veronmaksajien rahaa rutkasti".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Julkisuudessa on toistuvati esitetty vastaanoton kustannuksiksi 40 euroa/henkilö/vuorokausi. Maaanmuuttokeskuksen tilinpäätös 2014 kertoo vastaanoton kustannuksiksi hiukan yli 20 000 euroa/henkilö/vuosi, mistä tulee 55 euroa/henkilö/vuorokausi. Tämä ei sisällä muiden toimijoiden, kuten terveydenhuollon kuluja. Jos kustannusten veikkaa nousevan rutkasti, niin tuskinpa osuu harhaan. Nyt on luotu myyjän markkinat ja arvio "nyt palaa veronmaksajien rahaa rutkasti" osuu 99.9999 % todennäköisyydellä oikeaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Noissa luvuissa lienee mukana myös turvapaikanhakijoiden saama käyttöraha. Majoituksesta kohtuullinen hinta olisi korkeintaan kymppi vuorokaudelta, 3 650 euroa vuodessa, ja ruoista korkeintaan saman verran.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä minä oletan että Rantasella on luvut tuon muotoilun takana. Kohtahan se kuullaan. Asian tekee nimittäin mielenkiintoiseksi se, että toimijoita kilpailuttamalla voitaisiin aina kallein pistää pihalle ja laskea siten keskimääräistä kustannusta. Kaikella kunnioituksella SPR:ää kohtaan, en ole täysin vakuuttunut että he ovat kustannustehokkain toimija. Käsittääkseni Suomessa on paljon rakennuksia tyhjillään, joista saisi edullisia keskuksia. Ainut mikä oudoksuttaa on tuo sijainti Otaniemessä, mutta ehkä sille Palokoululle ei ole mitään muuta käyttöä.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

No tässä selvennystä sinulle Max

http://yle.fi/uutiset/osakeyhtio_ensimmaista_kerta...

Voutilaisen mukaan "tuotetaan samantyyppisessä hintahaarukassa" ja " Se on selvää, että osakeyhtiölain mukaan emme voi toimia tappiollisesti ainakaan pitkiä aikoja."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tietenkään voi toimia tappiolla, eikä pidäkään. Harmi että tuossa on vain tuo epämääräinen "samanlaisessa hintahaarukassa". Toisaalta, jos pystyvät Espoossa samoihin hintoihin kuin SPR pitkin maata, se lupaisi hyvää maakuntalokaatioita ajatellen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Virpi Holmqvist Jämsän Terveys Oy:n toimitusjohtajaksi

Julkaistu: 30.06.2015
Pihlajalinna konsernin talous- ja rahoitusjohtaja Virpi Holmqvist on nimitetty Pihlajalinnan ja Jämsän kaupungin yhteisyrityksen Jämsän Terveyden toimitusjohtajaksi. Jämsän Terveys Oy tuottaa Jämsän kaupungin sotepalvelut 1.9.2015 alkaen keväällä allekirjoitetun sote-ulkoistussopimuksen mukaisesti. Sopimuskausi on 10 vuotta ja siihen sisältyy lisäksi viiden vuoden optio.

Virpi Holmqvist on toiminut Pihlajalinna-konsernin talous- ja rahoitusjohtajana huhtikuusta 2015 alkaen ja on myös konsernin johtoryhmän jäsen. Hän raportoi Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Mikko Wirénille.

Holmqvist on aiemmin toiminut Attendo Finland Groupin johtoryhmässä vuodesta 2008 alkaen, ensin talousjohtajana ja viimeiset kaksi vuotta sosiaali- ja terveyspalvelu -ulkoistuksista vastaavana liiketoimintajohtajana.

Jokilaakson Terveys Oy:n ylilääkäri Titta Frantsila on nimitetty Jämsän Terveys Oy:n johtavaksi ylilääkäriksi. Jämsän Terveyden palvelujohtajaksi on nimitetty Sisko Tiirinen, joka on toiminut aikaisemmin Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen palvelujohtajana.

Että näin se yksityistäminen tapahtuu.Attendo ,Mehiläinen,Terveystalo jne.jne.voi,voi kun puljuille löytyy nimiä ja aina vaan uusia omistajia,tytäryhtiötä,joka lähtöön on.Kas vain kun julkinen sos-ja terveydenhoito vie aina vaan enemmän ja enemmän rahaa,ON SE KUMMA,ja kumma on se,ettei sinne meinaa päästä,vaikka kuinka inistään miten se vie rahaa.Nyt tullaan pakolaiskeskusbisneksellä perässä,eiköhän kohta olla siellä huostabisneksen 600-700 miljoonaa vuosi(arvio nyt 1,4 miljardia v.ei saa tarkkaa tietoa tuostakaan)lukemissa.

Kun nämä ulkolaiset monikansalliset konsernit saavat vielä oikeudet kävellä yli suomen viranoamisten onkin päivä täysi,osin jo niin on.Nyt jo ne määräävät es.huostabisneksessään lapsille monien vuosien säilöntäaikoja,koska ne itse tekevät diagnoosit ja itse tekevät testejään ...Eli 7000 euron vanhemmuuden arviointeja jne.jne.100 000 laitoksessa per.vuosi,jopa 790 euron hintoja löytyy.

Keiden intresseissä tämä siis on?Niinpä niin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kannattaa ryhtyä ammattilaiseksi.

Jos vain kannattelee maahanmuuttoa, se on pelkkä kallis harrastus.

Jos taas kannattaa maahanmuuttoa, se on hyvä juttu ja siitä saa myös rahaa ja hyvää karmaa poltettavaksi muissa harrastuksissa. Ihmiskauppa on nimittäin iso business. Se on myös varma business, koska maksajalta ei tarvitse kysyä, haluaako hän maksaa.

Keijo Kakkonen

""Nyt varsinaiset omistajat yhtiön osalta jää vielä tähän juttuun uupumaan ja voisikin olla hyvä, että tutkiva journalismi kiinnittäisi huomiota tähän ilmiöön kokonaisuudessaan.""

no, tutkiva journalismi ja yleensä journalismi, on valtiovallan alaisia, eli ei tule siltä taholta selvitystä, koska päättäjät sen kieltävät. MV-lehti on ainoa joka nämäkin tiedot voi tulla julkaisemaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mistä ne rahat ENSIN otetaan?Aivan,Teiltä,ja tokkopa ne VOITOT suomeen jää,kun eivät ole jääneet muustakaan es.sos-ja terveydenhoidon ulkoistetuista palveluista mm.huostabisneksestä,hoivabisneksestä jne.Kyllä ne rahat ovat saaneet siivet selkäänsä,koska siellä on taustalla ne ulkolaiset firmat joiden voitto on moninkertaistettava.Ei pidä olla niin hyväuskoinen.Jos muutama poliitikko ja kaverinsa hyötyy,miten se hyödyttää suomalaisia??
Eivät nämä mitään hyväntekeväisyyttä harrasta.Ei lapsibisnestäkään sen takia ole luotu,että jonkun empatiat olisivat perheiden ja lastensa puolella.

Kannattaa katsoa kuka omistaa ja mitä noissa "firmoissa"emoyhtiöt jne.jne.ja keiden taskuihin ne voitot katoaa.Ei sillä kyllä tämä oli jo arvattavissa että rahat tulee joku vetämään suomen avoimesta piikistä,tässäkin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kai ne omistajat ovat omistuksensa piilottaneet hallinterekisteriin.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Pitää takoa kun rauta on kuumaa ja asiakkaita riittää nyt.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Näin se tehtäisiin jenkeissäkin, otetaan kaikki tulot ja hyödyt irti, vielä on tosin paljon hyödyntämättäkin kuten uusliberaaleja ärsyttävä masuton peruskoulu. Eihän pakolaistulvaa suomeen saa hallita, joku voi menettää tulojaan... Joten otetaan tänne niinpaljon että iksat pois ja talous nurin.

Käyttäjän Jari-PekkaHonkala kuva
Jari-Pekka Honkala

Kansainvälinen konserni taustalla

Yritys tunnettiin aiemmin nimellä Barona Hoiva, jonka liiketoimintaan kuului myös muita alueita, kuten henkilöstövälitystä. Kesällä yhtiö sai nimekseen Luona Oy, ja samalla se keskittyi sosiaali- ja terveyspalveluihin. Lisäksi se tuottaa kriisi- ja hätämajoitusta Vantaan asunnottomille.

Luona Oy on osa kansainvälistä Barona-konsernia. Seitsemässä massa toimivan yhtiön liikevaihto on yli 160 miljoonaa euroa.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/osakeyhtio_ensimmaista_kerta...

Sari Haapala

Sipilällähän on mukavasti kokemusta vastaavista koplauksista, jossa ensin luodaan lainsäädännön tai vastaavan kautta markkinat tietylle tuotteelle ja sitten rahastetaan tällä. Ei kai tämä kenellekään yllätyksenä tullut, johan jo 2009 Anne Holmlundin kiinteistösijoittaveli Ilkka Holmlund "yllättäen" pääsi nauttimaan valtion valtion rahoittamasta tulovirrasta turvapaikanhakijoiden kasvavaa määrää hyväksikäyttäen.

Turvapaikanhakijoiden hätää ja kasvavaa määrää mediassa kauhistelemalla päästään siirtämään verovaroja mukavasti toverilta toiselle ja saadaan vielä pyhimyksen rengas pään päälle. Vastaanottokeskukset ovat puhdasta säädeltyä liiketoimintaa, jossa verovaroja päästään siirtämään suuria summia halutuille tahoille ilman oikeaa kilpailutusta, kuten valtion hankinnat yleensäkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset