MariPSRantanen

Terveisiä Hölmölästä vol.2

On pakko purkaa omia ajatuksia edelleen vaan hullunkurisemmasta kotimaasta Hölmölästä, joka täyttyy kovaa vauhtia turisteista. Kirjoitan myös niiden puolesta, joita on kielletty tuomasta ajatuksiaan esiin ja jotka eivät uskalla julkisesti mielipiteitään kertoa. Jopa sellaiset kylänmiehet ja tuttavat, jotka ovat aiemmin suhtautuneet suopeasti auttamistyöhön, ovat saavuttaneet lakipisteensä eivätkä voi ymmärtää tilannetta, joka Suomea ja Suomen rajoja kohtaa.

Miksi puhun turisteista? Siksi, että kun matkaat usean turvallisen maan läpi, on se turismia eikä turvapaikanhakua. Jos sinä pakenisit sotaa ja vainoa mikä kumma saisi sinut jatkamaan matkaasi, mikäli sinulla olisi mahdollisuus turvaan, kattoon pään päällä ja ravintoa? Kukaan ei kiistä sitä, etteikö tulijoiden joukossa olisi avuntarvitsijoita, mutta miten heidät tällä hetkellä seulotaan kun kaikki perustuu tulijan kertomukseen ja valmennus on ollut tehokasta.

Käymieni keskustelujen ja omien näkemyksieni perusteella olen erittäin huolissani siitä, että nyt meillä ei ole mahdollisuus auttaa niitä ihmisiä, jotka turvaa todella tarvitsevat ja ovat tässä ketjussa ne kaikkein heikommassa asemassa olevat. Meidän tulisi siis toimia kuten presidentti Niinistö totesi, luoda inhimilliset olosuhteet pakolaisleireille ja sieltä valikoida hallitusti pakolaisstatuksen saaneet ihmiset kohti turvaa. Joten Sipilän esittämä lentokoneella haku lienee perusteltu, kunhan se täyttyy vanhuksista, vammaisista ja lapsista ja siten kun valtion rahat antavat myöden.

Nyt tilanne on karannut täysin käsistä. Tämä tilanne uhkaa Suomea taloudellisesti, kulttuurisesti sekä yhteiskuntarauhan osalta.

Taloudellisesti on Suomi pääministeri Sipilänkin mukaan lähellä sitä, että komissio määrää kohta lakejamme. Olemme suhteessa hyvin lähellä Kreikan velkaantumisastetta. Arvioiden mukaan Suomeen on saapumassa jopa 30 000 turvapaikanhakijaa (osa turisteja) tänä vuonna. Tämä tarkoittaa pelkkien vastaanottokulujen osalta 450 miljoonaa euroa. Tämä siis vain se osa, joka menee vastaanottoon. Tähän lisätään terveydenhuoltokulut, tulkkikulut, poliisin kulut, rajavartiolaitoksen kulut, kotouttamiskulut ja lista on loputon. Puhutaan siis kokonaisuudessa 2-4 miljardin kuluista nyt vuosittain. Jos tulijamäärä kiihtyy, voi tarvittava budjetti nousta jopa 5-10 miljardia, joka on siis 10-20% ja ylikin valtion budjetista. Jos valtion vuotuinen budjetti on 53-55 miljardia, on syytä kysyä mistä tämä otetaan? Lisävelkaa ei voi ottaa, koska jo muutoinkin Kreikkaa hallinnoiva troikka on ovella joten tarvitaan kovia säästöjä tai hurjia veronkorotuksia.

Työntekijät ovat jo säästämässä palkoistaan, mutta mikä on se motivaatio jos raha ei menekään omien kansalaisten palveluihin? Nyt on oikea aika kertoa siis mistä säästetään? Lakkautetaan vanhuspalvelulaki? Lakkautetaan vammaispalvelulait? Lakkautetaan perusterveydenhuolto? Sillä säästöt tulevat olemaan todella kovia. Vertailun vuoksi voidaan mainita, että Suomen poliisin budjetti on noin 800 me vuodessa. Poliisin lakkautus ei riitä lähellekään paikkaamaan budjettivajetta, joten siitä saa hieman osviittaa millaisista summista nyt on kyse. En tohdi uskoa, että tulijoista meille työläisiä suurella joukolla tulee sillä esim. Irakilaisten ja Somalien työllisyys on kroonisesti alle 15% eli siis 85% ei ole töissä.

En saata olla tässä yhteydessä mainitsematta bisnestä, joka näyttää pyörivän varsin lähellä poliitikkoja, tästä esimerkkinä viime viikolla julkisuuteen tullut tieto Luona Oy:stä, joka on tehnyt vastaanotosta sopimuksen niin Helsingissä kuin Espoossa. Luona Oy:n hallituksessa istuu niin Kokoomuksen kuin Sosiaalidemokraattien vaikuttajia. Kytkös on mielestäni vähintäänkin hämmentävä ja Luona Oy:n osakkeenomistajat olisi hyvä julkistaa sillä veronmaksajien rahoilla ei voida tulouttaa poliitikkoja eikä heidän läheisiään. Poliittinen päätöksenteko näissä asioissa on vähintäänkin arveluttavaa.

Kulttuurisesti niin minä kun moni muukin on kauhuissaan. Meille virtaa täysin erilaisesta kulttuurista tulevia ihmisiä, joiden käsitys esimerkiksi naisten asemasta on täysin erilainen kuin lähtömaassa. Valitettavasti mm. raiskaustilastot niin Ruotsista kuin Suomessakin ovat karua luettavaa.  Suomessa joka kolmas raiskaus on ulkomaalaisten tekemä ja tekijöistä valitettavan suuri osuus on Lähi-idästä ja Afrikasta. Äidit ja isät eivät siis suotta ole huolissaan nuorten tyttäriensä puolesta. En saata myöskään olla hämmästelemättä sitä, että meillä ei olla huolissaan esimerkiksi homoseksuaalien puolesta, jonka islam tuomitsee jyrkästi. Miten voi yhtä aikaa puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannattaa islamilaista kulttuuria? Entä sitten eläimet? Islamilaisessa kulttuurissa ei ole luvallista pitää koiria kotieläiminä kaupungissa. Koirat voi pitää, jos niillä on metsästystehtävä tai vartioina mutta vain maaseudulla. Millainen olisikaan Helsinki islamilaisella enemmistöllä? Nyt jopa omat fiksut maahanmuuttajataustaiset suomalaiset ovat pyrkineet varoittamaan tästä kulttuurierosta ja esittävät syviä huolenilmauksia. Meillä on Suomessa nousemassa ryhmä, joka haluaisi sharialain voimaan tännekin ja kuten olettaa saattaa, ei heillä ole mitään sitä vastaan että kannattajia tulisi lisää. Typerintä mitä voimme tehdä on se, että me täällä alamme mukautua esimerkiksi pukeutumisella toisten kulttuuriin kuten nyt on jo nähty ohjeistettavan. Kyllä Suomeen tulijan on sopeuduttava suomalaiseen elämän menoon, ei toisin päin.

Yhteiskuntarauhan osalta niin Suomessa kuin muualla euroopassa eletään erittäin kriittistä aikaa. Rohkenen veikata, että meillä Suomessa ollaan hyvin lähellä sitä pistettä, että kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiin jos valtiovalta ei sitä tee. Kukaan ei halua nähdä minkäänlaisia hyökkäyksiä, mutta silti se on vain ajan kysymys. Toisaalta on tullut hyvin huolestuttavia viestejä euroopasta siitä, että Isis lähettää sotilaitaan eurooppaan. Monet raportit kertovat, että tulijoiden joukossa on paljon hyväkuntoisia miehiä, joista tulee sotilas mieleen. Mitä me odotamme? Minä rohkenen väittää, että ilman uhreja me emme tule tästä typeryydestä selviämään. En haluaisi nähdä sitä, mutta luulen että roti tänne palaa vasta kun jotakin erittäin ikävää on tapahtunut. Toivottavasti silloin ei ole liian myöhäistä. Entä sitten Venäjä? Kuinka kauan itänaapurimme katselee meidän touhua, siis että sen länsinaapurin länsiraja vuotaa kuin seula? Onko tässä riski, että Venäjä katsoo tarpeelliseksi tulla vartioimaan meidän rajaa, jos luottamus rajojen valvontaan on mennyt. Karsea ajatus. Mitä tapahtuu jos äärioikeisto nostaa päätään euroopassa? Silloin ollaan hyvin lähellä sitä, että siivoaminen alkaa mitä karmeimmalla tavalla ja joka koskettaa muitakin ihmisryhmiä.

Karmeimpia esimerkkejä hölmöilystä on tällä viikolla ollut ihmisten häädöt kodeistaan, vanhusten pakkosiirrot sekä sairaaloiden päivystyksiin ja käytäville ohjatut tulijat. Mikä on se piste jolloin ei enää voida ottaa vastaan?

Pahoittelen kirjoituksen negatiivista sävyä. Nämä ovat niitä kysymyksiä ja huolenaiheita, joita päivittäisissä keskusteluissa tulee esiin. Minä kirjoitan ihmisten ajatuksia, koska he eivät leimautumisen pelossa uskalla tuoda ajatuksiaan esiin ja minun politiikassa mukana olevana on oikeastaan jopa velvollisuus se tehdä. Nämä ovat niitä kysymyksiä, jotka saavat rauhallisenkin ihmisen täysin kettuuntumaan ja kyseenalaistamaan valtion johdon toiminnot. Nämä ovat niitä kysymyksiä, jotka valvottavat öisin ja saa miettimään mitä voi tehdä, jotta asian suhteen toimitaan nyt eikä vain lässytetä. Ihmiset kokevat, että tällaiselle ei ole hallitus saanut mandaattia ja että raja on nyt vain yksinkertaisesti laitettava kiinni. Maalattu kuva on ahdistava, mutta sitä se on myös lukuisten ihmisten mielissä.

Tilanne ei ole kenenkään hallussa, mutta se on otettava haltuun ennen kuin sen ottaa joku muu. Sipilä, Stubb ja Soini ovat itse antaneet 17.9 tiedotteen, jossa todetaan ”tekemättä ei voi jättää”. Niinpä.. Ryhtykää siis toimeen asap! Muutetaan Hölmölä takaisin Suomeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän OsmoKukkola kuva
Osmo Kukkola

Hieno ja totuudenmukainen kirjoitus

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Aika monta valheellista väitettä saatu mahtumaan yhteen kirjoitukseen. En ole muuten huomannut että persut olisivat ajaneet pakolaiskiintiön nostamista tai kehitysavun lisäämistä.

Sami Heinonen

Olisit nyt sitten kertonut ne väitteet ja perustellut miksi. On hyvä huudella kaikkea tyhjää. Monikulttuuri on rikkautta, minulle se on rikollisuutta. Ja hyvin monelle uhrille aika pahaakin. Mitä luulut niiden vanhempien ajattelevan joiden lapsi on murhattu, raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty etnisin perustein maassa jossa ovat syntyneet ? Heille monikulttuuri ei ole rikkaus. Tietty kansanosa ei ole tyytyväinen monikulttuurisuuteen ennen kuin suomi on yhtä anarkiassa kuin nämä maat mistä muslimit joutuvat pakenemaan itseään. Toivottavasti suomessa herätään ajoissa, koska ne maat mihin paeta rupeavat lapsiltamme olemaan vähissä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Millainen olisikaan Helsinki islamilaisella enemmistöllä?"

Siistimpi ja vähemmän juoppoja? Mutta noin vakavammin, tuskin niistä koirista nyt ainakaan tarvitsee olla huolissaan.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Kiitos Mari hyvästä kirjoituksesta jonka voin allekirjoittaa . Totta joka sana .

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Tärkeitä havaintoja. Meidän pitää tarkastella Suomea ja politiikkaa kriittisesti, pitää uskaltaa sanoa sitä, minkä näkee vääräksi ja johtavan väärään suuntaan.

Pakolaiskysymys on hyvin monella tavalla riskialtis, pommi, joka voi poksahtaa. Järkevä valtio seuraisi taustalla muutaman kuukauden miten EU:n tilanne kehittyy, ja alkaa aktiiviseksi vasta sitten kun meillä on tietoa määristä ja riskeistä ja uhkatekijöistä. Sitten avautuvat ne mahdollisuudet ilman, että olisi liian aikaisin pelattu kortit valtiolta pois.

Tyhmä sinisilmäisyys näin vaarallisella aiheella on suurta typeryytt, koska se voi aiheuttaa koko maalle ongelmia. Otetaan siis aikalisä ja katsotaan sen jälkeen mitä on viisasta tehdä. Kerroppa Mari tätä puolueellesi eteenpäin. Hosuminen pois, muutoin poliitikot jäävät kiinni housut kintuissa. Ja seuraavissa vaaleissa töpeksijöitä ei enää muisteta (Jyrki Katainen tuli tässä mieleen).

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Älä suotta pahoittele kirjoituksesi negatiivista sävyä Mari. Negatiivisetkin asiat paljolti perusteettomasta ja hallitsemattomasta maahanmuutosta on syytä tuoda esiin. Niitähän kyllä riittää. Kritiikkisi on oikeaan osuvaa. Kiitokset siitä!
Maahanmuuton kaikkinaisen maallemme hyödyllisen monikulttuurisuusilosanoman jankuttaminen tympäisee.

Adira Aviela

Milloin saisimme auttaa niitä oikeita uhreja? Kristittyjä, jesidejä tai kurdeja? Milloin joukkoraiskatut lapset ja naiset saisivat apua ja paikan asua turvallisesti? Milloin kidutetut ja vainotut pääsisivät Suomeen? Tässä on niin suuri ristiriita ottaa vastaan ihmisiä, jotka ovat aivan hyvin voineet olla niitä kiduttajia, murhaajia ja raiskaajia! Mistä me tiedämme ettei asia ole niin? Onko tulokkaiden OIKEA henkilöllisyys tutkittu? Mielestäni olisi suuri turvallisuusriski, jos joukossa olisi IS tai muita miehiä, joille raakuus, murhaaminen ja raiskaaminen ovat arkipäivän rutiineja. Miksi silloin pitäisimme suomalaisia rikollisia vankiloissa? Eihän siinä olisi mitään logiikkaa, että pikku-rikolliset olisivat vankiloissa ja massamurhaajat ja raiskaajat kävelisivät vapaina ja asuisivat ehkä lasten koulun naapurissa? En väitä, että nämä tulokkaat kuuluvat tähän ryhmään, mutta kovin viattomuutta vakuuttava ei ole ollut heidän matkansa kohti Suomea. Joka maassa he ovat särkeneet, ryöstäneet varastaneet, tuhonneet ja ulostelleet mihin sattuu. Röyhkeys on ollut aivan järkyttävällä tasolla! Miten me voimme olla siis varmoja, että olemme avanneet rajat juuri uhreille? Jo yksikin massamurhaaja kävelemässä vapaana Suomen kaduilla on liikaa! Kai poliitikot ovat oivaltaneet, että KANSAN suojeleminen on yksi heidän tehtävänsä, vaikka maahanmuutosta hankkisikin hyvin ei kai vastuuntunnetta voi kokonaan unohtaa?

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Aikamoinen ristiriita, että valittelet turvapaikan saaneiden maahanmuuttaryhmien työllisyyslukuja, kun samaan aikaan haluaisit työikäisten ja -kuntoisten sijaan maahamme tulevan pakolaisina vain lapsia, vanhuksia ja vammaisia. Kai ymmärrät, että he ovat kaikki työvoiman ulkopuolella? Olihan tuossa muitakin ihmetystä herättäviä ajatuksia, mutta tuohon oli pakko tarttua, kun siihen ristiriitaan niin usein näissä keskusteluissa törmää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On otettava tähän tapaan huomioon myös maahanmuuton kustannus- ja varjopuolet. Ei se ole pelkästään rikkautta. Turvapaikan saaneiden työllistäminen on ongelmallista - vaikka meillä ei olisi suurta työttömyyttäkään. Kielitaidon puute, vallitsevan työkulttuurin ja -tekniikan tuntemattomuus ovat ratkaistavissa hyvin hitaasti - ja koko ajan syntyy kustannuksia.

Ainoa kohta kirjoituksessa, joka ei mielestäni ole realistinen, on Venäjää koskeva spekulaatio. Venäjälle ei ole meiltä kukaan pyrkimässä tunnetuista syistä. Se raja myös pitäisi, jos sinne meiltä joku yrittäisi pyrkiä. Venäjä seuraa suurella tyydytyksellä EU:n ja Suomen kompurointia maahanmuutto-ongelman edessä.

Keijo Räävi

Suomalainen negatiivisuus -mistä tuo kaikki kumpuaa?

Uskomatonta lukea kuinka täysjärkisinä pitämäni ihmiset rinnastavat pakolaiset Isis -terroristeihin tai demonisoivat ne muuten vaan.

Elämme hulluja aikoja.

Adira Aviela

Keijo Räävi Oletko sinä henkilökohtaisesti tutkinut näiden paperittomien tai väärennetyillä passeilla tulleiden identiteetit ja taustat? Et, eikä ole kukaan muukaan. Nämä jotka ovat tulleet koko matkan tuhoten, rettelöiden ja ryöstellen joka paikat sotkien eivät käytökseltään juuri vastaa PAKOLAISIA, jotka pakenevat henkensä edestä. Heille ei ole kelvannut juuri mikään ja he ovat olleet ylimielisiä ja väkivaltaisia, hyväkuntoisia ja täynnä vaatimuksia. Kukaan joka heidät on tavannut ei pysty hyvällä omallatunnolla näkemään heitä uhreina!

Mika Peura

"Et, eikä ole kukaan muukaan."

Hyvä että kuitenkin sinä tiedät että on tultu väärennetyillä passeilla. Vaikkei kukaan muu sinun mukaasi tiedäkään.

"Nämä jotka ovat tulleet koko matkan tuhoten, rettelöiden ja ryöstellen joka paikat sotkien eivät käytökseltään juuri vastaa PAKOLAISIA, jotka pakenevat henkensä edestä. Heille ei ole kelvannut juuri mikään ja he ovat olleet ylimielisiä ja väkivaltaisia, hyväkuntoisia ja täynnä vaatimuksia. Kukaan joka heidät on tavannut ei pysty hyvällä omallatunnolla näkemään heitä uhreina!"

Ja kuitenkin:
"– Mitään ongelmia meillä ei ole matkoilla ollut. Siistiä, kohteliasta väkeä. Siivoamista matkan jälkeen riittää, mutta ei enempää kuin suomalaisturistien jälkeen. Ja toivotaan, että näin asia on jatkossakin."
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/bussi-...

Tuo tuossa yläpuolella on jotain mitä kutsutaan lähteeksi. Kannattaa vaikka Googlettaa sana jos ei ole ennestään tuttu

Hannu Töyri

Kiitos Mari. On todella syytä kysyä paljonko me olemme valmiit alentamaan omaa elintasoamme. Järjestääkö ay-liike mielenilmauksen?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jos nyt sanotaan että kuuden vuoden kuluttua näiden työllisyysaste olisi positiivisesti ajateltuna 25%, niin kuinka kauan menee että kokonaisuudessaan päästään plussan puolelle?
Haluan "suvakeilta" laskelman joka perustuu edes suunnilleen faktoihin.
Ai niin monikulttuurisuushan on "rikkaus".

Ari-Pekka Paldanius

Asiaa puhut!! monen tavissuomalaisen suulla...

Jarmo Hynninen

"Karmeimpia esimerkkejä hölmöilystä on tällä viikolla ollut ihmisten häädöt kodeistaan, vanhusten pakkosiirrot sekä sairaaloiden päivystyksiin ja käytäville ohjatut tulijat. Mikä on se piste jolloin ei enää voida ottaa vastaan?"

Todellako? Perustelut?

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Asiaa.

Valitettavasti on aloittava myös omat toimenpiteet oman perheen suojelemisen suunnittelemiseksi. Valtionjohto näyttää valitettavan kädettömältä tässä tilanteessa ja näyttää että ajopuu nimeltä Suomi tulee jatkamaan ajelehtimistaan myös tässä "turistiasiassa".

Minulla on kaksi tyttölasta ja enkä aio jäädä sivustakatselijaksi oman perheeni elämän suhteen. Se, mitä toimenpiteitä tästä kehittyy , en vielä tiedä, mutta muutamia ajatuksia jo on ja joitakin toimenpiteitä on jo tehty.

Mika Peura

Mitä mahtavat olla nämä vastaanottokulut joihin ei tunnu sisältyvän yhtään mitään, mutta jotka kuitenkin maksavat 15 tuhatta euroa per henkilö?

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Mika Peura, ilmalla ja tuhansien järvien vedelläkö ihmiset tässä yhteiskunnassa elävät? Kenties jopa pyhällä hengellä? Kun ihminen saa luvan oleskella yhteiskunnassamme, kyllä se lupa käytännössä tarkoittaa kuluja. Ihan peruskuluja kuten asumiskuluja, ruokakuluja, vaatekuluja jne. Tänne ei oteta ihmisiä ja jätetä heidät oman onnensa nojaan, etsimään itse majoituksensa ja päivittäisen ruoka-annoksensa. Kyllä ne heille kustannetaan. Milloin Suomessa on majoitus ja ruoka ollut halpaa saati ilmaista? 15 000 euroa vuodessa per henkilö tarkoittaa päivässä päälle 42 euroa. Se on vähemmän kuin mitä työtön saa asumis- ja ruokakuluihinsa. Toinen ihmettelemisen aihe kokonaan on se, miksi hallituksemme leikkaa vaikka rahaa näyttää riittävän?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset