MariPSRantanen

Perussuomalaisten ongelma ei ole Sebastian Tynkkynen

Olisin kirjoittanut tämän blogin jo aamulla, mutta työt kutsuivat eikä näin jäänyt mahdollisuutta kommentoida Tynkkysen erottamista tuoreeltaan.

Niin mediassa kuin erilaisissa blogeissa on jo otettu kantaa erottamisen oikeudelliseen puoleen. Näinhän se omienkin tulkintojeni mukaan on, että Tynkkysen on valinnut puoluekokous, joten varapuheenjohtajan asemaan voi ottaa kantaa puoluekokous. Olen vain julkisuudessa esitettyjen seikkojen varassa, mutta pidän erittäin kyseenalaisena lausuntoja, joissa Tynkkysen on jopa sanottu syyllistyneen rikokseen. Mikäli poliisilla ei ole tutkittavana mitään rikosta, ei hän ole rikoksesta epäilty. Syyllisyyteen ottaa Suomessa kantaa oikeuslaitos sen jälkeen kun poliisi on suorittanut esitutkinnan ja syyttäjä on tehnyt syyteharkinnan. Tässä valossa on erittäin moitittavaa, mikäli puolueen johdon taholta on otettu kantaa rikokseen ja jopa syyllisyyteen. Näyttää siis pahalta.

En tiedä mitä kulisseissa on tapahtunut, mutta Tynkkynen ei ole puolueen ongelma. Puolueen ongelma on se, että niin jäsenistössä kuin äänestäjissä on suurta pettymystä lyhyen hallitustaipaleen aikana varsin paljon. Samaan aikaan kun eläkeläisiltä leikataan mm. asumistukea, virtaa maahamme valtava määrä turvapaikanhakijoita, jossa touhussa ei tunnu rahaa puuttuvan. Viime kevään vaalien alla itsekin ehdokkaana keskustelin lähestulkoon vain kahdesta teemasta. Toinen oli köyhien eläkeläisten surkea taloudellinen tilanne ja toinen maahanmuuton ronski kiristämisvaade. Nämä olivat äänestäjille ne kipeimmät kohdat. Ja mitä on tapahtunut? Sen me kaikki tiedämme.

Olin taannoin työnantajani järjestämällä koulutusristeilyllä. Keskustelin tuon risteilyn aikana ainakin neljän puolueesta eronneen kanssa ja yhden joka asiaa harkitsi. Viesti oli sama jota tulee nyt joka suunnasta kannattajilta. Miksi rajoja ei saada kiinni, kuka maksaa hallitsemattoman maahanmuuton kustannukset? Miten on mahdollista, että olemme mukana hallituksessa, joka hakkaa duunaria? Miten te kehtaatte jättää eläkeläiset vielä pahempaan tilanteeseen? Mutta suurimpana huoli keitä he nyt äänestää, kun Ps ei enää ole vaihtoehto?

Nyt on puolueessa vakavan itsetutkiskelun paikka. On menty aika lailla kovaa päin seinää. Ei kait se niinkään voi olla, että puolueesta erotetaan jos kannattaa avointa keskustelukulttuuria ja vaatii tilannepäivitystä laajemmalla konklaavilla tilanteiden muuttuessa. Tynkkysen toimissakin varmasti olisi parantamisen varaa, mutta ainakin hän on tuonut kentän ja äänestäjien toisenlaisen kannan esiin. Mikäli puolue aikoo jatkossa toimia varteenotettavana vaihtoehtona, on nyt varmasti viisain aloittaa keskustelu puolueen sisällä laajasti. Uskon myös, että tämän jälkeen ei olla kaukana ylimääräisestä puoluekokouksestakaan, jossa olisi varmasti viisastakin mittauttaa puoluejohdon luottamus kaikilta osin.

Jos olisi innostunut salaliittoteorioista, tulisi mieleen miksi Tynkkynen sai tiedon vasta eilen illalla myöhään ja vieläpä sähköpostitse? Siksikö, että media on tänään pienellä präntillä kirjoittanut että hallitus esittää maahanmuuttoon 94 miljoonan lisäbudjettia loppuvuodelle? Vertailun vuoksi summan kokoluokasta todettakoon, että STM esitti budjetissaan omaishoitajille 75 me koko vuodeksi. Uskoisin ettei tämä uutinen ei Perussuomalaisten jäsenistöä tai  äänestäjää ilahduta, mutta nyt huomio on tyystin muualla

Mitä tähän nyt sanois sitten? Lainaan taas Tuntemattoman sotilaan vuorosanoja: Yhtä puuttuu sano Piru kun kusiaisia luki? Loppuu se kusiaispesäkin joskus jos yksi kerrallaan katoaa..

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, pelastaako enää mikään perussuomalaisia jäsen- ja kannatuskadolta. Eipä taida moni jäädä edes suremaan? Ehken paikkansa menettävät kansanedustajat ja ministerit. Perussuomalaiset ovat hallituksessa panttivankeina. Päätöksiin he eivät voi vaikuttaa, mutta erotakaan eivät uskalla, kun onnistunut jatkojytky sulaa sen tein.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Perussuomalaiset kurmuutetaan nyt isompien jaloissa aivan samoin kuin suomea kurmuutetaan EUssa. Molemmista jää jäljelle kuiviin imetty kuollut raato ;O

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ai puolueko se on ulkopuolisten kurmoottajien uhri, kun siellä itse tapellaan?

Ja miten niin "suurempien"? Persuthan saivat toiseksi eniten eduskuntapaikkoja vaaleissa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #6

No siis kun Tynkkynen oli ka on perussuomalaisenpi kuin Soini, jota viedään isompien kelkassa noin kuus nolla. Sitä se on miltä näyttää, täh?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Erinomainen kirjoitus.
Pitää nähdä tapahtumien taakse tarpeeksi syvälle. Sieltä se tieto vasta löytyy.

Jorma Hevonkoski

Persujen ongelmana on täydellinen ideologittomuus. Ollaan yhtä aikaa "työväenpuolue" ja samalla mennään niin oikealta, että kokkaritkin hämmästelevät. Ihan maalaisjärjellä ajatellen saattas olla ainakin äänestäjille reilumpaa antaa jotain informaatiota aiotaanko nyt olla työväen puolella vaiko ajetaanko hallituksessa suuryritysten herrojen asiaa

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Hienosti kirjoitettu!
Teissä perussuomalaisissa näkyy olevan myös ajattelukykyisiä ihmisiä.
Onnittelen!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kenet persut potkivat ulos seuraavaksi? Ja entä hänen jälkeensä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei salamastakaan tidä mihin ja milloin se iskee, kysy puolueen ylijumala Ukkoselta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Selvä merkki Tynkkyselle osoitettu tuki yli puoluerajojen rajoittaa maahanmuuttoa erilaisilla toimilla ja jopa nopeuttaa takaisinlennätyksiä. Nämä aisan yli potkivat voivat sitten jälkikäteen moittia julkisuudessa persuja nuivasta politiikasta vaikka tuellaan Tynkkyselle osoittivat maahanmuuttokriittisyyden. Linjastahan pitäisi olla kysymys eikä henkilöistä.
SSS rukkaa vähän hallitusohjelmaa ja portit jäävät rajalla vähän raolleen ja kaikki jatkuu kuten ennenkin. Vaihtoehtoa ei ole , ei ainakaan oppositiosta (vihreitten vaihtoehtobudjetti). SDP:n pitäisi lyödä 11. 10 rankka leikkauslista tullakseen varteenotettavaksi hallitustoimijaksi. Tämän hallituksen tärkein tehtävä on saada velkaantuminen kuriin uudella kurssilla kohti edessä olevia vaikeuksia, joita varmasti riittää. Siinä ei yhden räkänokan asema jossakin organisaatiossa pitäisi painaa grammaakaan. Sekin voi olla mahdollista, että Tynkkynen uunotettiin höperehtimisiin persujen thinktankin junaillessa hommaa. Sipilä ja stubb antavat liekaa ja rajat saadaan kiinni ainakin sellaisella 0,75 kertoimella tämänhetkiseen. Jos näin kävisi, varsin hieno operaatio persuilta ja voitaisiin siirtyä päiväjärjestykseen ja maan asioiden hoitoon.

Mika Lehtonen

Hyvä teksti.

Itse olen sitä mieltä, että Soini voisi liittyä selänpesijöineen suoraan Kepun riveihin. Persujen tärkein agenda kansalle oli turvapaikanhakijoiden tiukempi kohtelu ja halu että itse valitaan ketä tänne otetaan.

Nyt tästä on luovuttu täysin. Veikkaan, että Halla-aho yksinään vetäisi yli 10% äänistä omalla puolueella ja Soinille jäisi about 2%.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Mitähän Soinille tapahtui? Kieltäytyi ensitöikseen ulkoministerin salkkua paljon tärkeämmästä ja arvostetummasta valtiovarainministerin tehtävästä. Siinä meni samalla hänen puheidensa uskottavuudesta 80% taivaan tuulin. Nyt ollaan vatuloitu eli tehty päätöksiä sormia napautamalla niiden järkevyyttä mitenkään tutkimatta. Tiesikö Soini jo ennen vaaleja, että Suomen vientitieollisuus on suoraan riippuvainen kätilöiden työajoista. Jos tiesi, miksi ei tätä kertonut? Eläkeläisten hyvinvointi on sitä luokkaa, että pakolaisten elättäminen Suomessa tai kotimatkat voidaan hyvin rahoittaa suomalaisten eläkerahoista. Vaalipuheet oli Soinillakin vaalipuheita.
Hallitus tulee hyvin toimeen Jyri Häkämiehen kanssa.
Oletteko jo unohtaneet tämän suuruuden? Lukekaa ihmeessä artikkeli osoitteesta:

http://maailmankuva.com/poimintoja-uutisista/growh...

Siinä kerrotaan miten Jyri Häkämies myi yli 30 miljardin arvosta valtion omaisuutta 207 miljoonalla.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Ehkä PS:n ongelma ei ole Tynkkynen, mutta sen ongelma on Mari Rantasen kaltaiset näkyvät jäsenet, jotka uskovat median sanomaa kyseenalaistamatta sitä. Valtamedia EI OLE perussuomalaisten ystävä.

Jos Tynkkyselle tuli puoluehallituksen päätös "yllätyksenä, enkä ollut sitä tilannut", olisi se minulle melkoinen yllätys. Tynkkyselle on annettu tilaisuus puolustautua, mutta hän jätti sen käyttämättä ja kokeilee vielä pelata upporikasta ja rutiköyhää olemalla muka yllättynyt.

PS:n ongelma ei ehkä ole Tynkkynen. PS:n ongelma on toisaalta johdon lepsuus hallituksen suuntaan, toisaalta kokematon ja osin osaamaton organisaatio, etenkin tiedottamisen (=InfoWar) osalta. Vaikka media antaa ymmärtää ketkä tässä tarinassa ovat "hyviä" ja ketkä "pahoja", pekään pahoin, että roolit eivät ole ollenkaan selkeitä.

Tällaisessa tilanteessa "olisin kirjoittanut jo aamulla" on huono selitys kannanottoon "julkisuudessa olevien tietojen varassa". Perussuomalaisilla on tällaisesta kokemusta, jonka pitäisi olla Rantasenkin muistissa. Ehkä suurin holokausti viimevuosilta on hihamerkkikohu, jossa toimittiin juuri näin: merkittävässä asemassa oleva henkilö lähti median syytöksiin mukaan ja niinpä Hirvisaaren savustus saatiin alulle, tunnetuin tuloksin. Hyvä mies heitettiin median leijonille.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Voi olla että minäkin olen jonkin sortin ongelma. Riippuu aina mistä suunnasta asiaa katsoo. Jos luit tekstini tarkasti huomaat Seikku, että olen tuonut teksissä esiin sen että olen asian suhteen median varassa. En näe vääränä kommentoida asiaa sillä monet ajattelevat samoin mutta eivät halua sitä julkisesti sanoa. Eikö se juuri ole tällaisenkin märkäkorvan hommaa, että tuo tuntoja esiin. En minä näe myöskään vääräksi toiminnaksi jos kyseenalaistaa asioita tai jopa niitä moittiikin tarvittaessa. Ajattelen aidosti, että tästäkin voi seurata jotakin hyvää lopulta. Kuten niin usein kriiseistä seuraa vaikka se ei alkuvaiheessa siltä tuntuisikaan.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Sorry, jos ammuin hieman kovilla. Kiitokset sinulle paremmasta maltista.

Tässä on vaan taas kaikki merkit median hyökkäyksestä, ja nyt niillä on taas samankaltainen ase, kuin hihamerkeissä tai silloin, kun Hirvisaari kuvasi vieraansa lehterillä. Tällaisissa ei saa antaa milliäkään periksi medialle, kaikkea mitä se kertoo, on pidettävä lähtökohtaisesti vääristelynä ja yrityksenä lyödä (lisää) kiilaa PS:n riveihin.

Se, että Tynkkynen osaa mediapelin paremmin kuin puoluetoimisto, on medialle voimallinen vipuvarsi kammeta lisää säröjä PS:n riveihin. Tämän kaltaisissa tilanteissa esimerkiksi Immonen teki viisaasti kieltäytymällä antamasta media-trolleille yhtään lisää ruokaa mätäkuun immosgatessa; samaa ei voi sanoa aivan kaikista PS-kansanedustajista; osa meni kommentoimaan asiaa, arvailemaan ja toimittajien johdateltaviksi.

Itse alan olla vakuuttunut, että perinteisellä medialla on niin vähän puhtaita jauhoja, että sieltä seasta ei kannata yrittää poistaa akanoita. On helpompaa ottaa puhtaampi erä vaihtoehtoisesta mediasta, josta tietää muutenkin, että osa "toimittajista" on mitä on, mutta mainittava osa sentään tekee tasokasta journalismia. Esimerkiksi YLEn maanantain TV-uutiset teki niin vahvaa NATO-propagandaa, että oksat pois, ilmeisesti perinteitä noudattaen, eli kun pelotellaan ulkopolitiikalla, saadaan kotimaan ongelmia lakaistua maton alle.

Mutta anteeksi vielä kerran, olin hieman jyrkkä henkilöidessäni oman turhautuneisuuteni.

Marco Pentti

Itse sitä mieltä että perussuomalaisilta äänestäjiltä, jäseniltä sekä suurelta osalta puoleen kansanedustajia EI OLE focus hukassa, mutta Timo Soinilla avustajineen sekä puoluetoimiston selkääntaputtajilta se on. Kukaan ei äänestäessään uskonut että kaikki vaalilupaukset menisivät sellaisenaan läpi, ei tietenkään, mutta tällaista nöyryytystä ei kukaan uskonut tulevaksi. Soini on antanut Keskustan ja Kokoomuksen kävellä perussuomalaisten agendan yli mennen tullen. Se mikä teki perussuomalaisista maan toiseksi suurimman puolueen oli kolme asiaa: EU-ja euro kriittisyys sekä maahanmuutto kriittisyys. Nyt puheenjohtaja Soini tepastelee maha pystyssä ympäriinsä toistellen fraaseja " meidän yhteisestä euroopasta", " yhteisestä vastuunjaosta" ja " yhteisistä arvoista" ??? Mielestäni ainoa perussuomalaisista jolla on enää uskottavuutta (puolueen johdossa) on parlamentaarikko Jussi Halla-aho. Siinäpä se.

Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Historia näyttää toistavan itseään, entinen SMP kaatui sisäisiin ristiriitoihin, ja SMP raunioille rakennettu perussuomalaisten puolueelle uhkaa käydä samoin.
Puolueen kasassapito näyttää tuottavan ongelmia enemmän kuin laki sallii, mielipiteen vapaus näyttää tuottavan ongelmia puolueessa samoin herkkähipiäisyys.?
Puolueen kannatus on saamassa melkoisen takaiskun, kun moni äänestäjä on tullut petetyksi vaalien jälkeen suoritetuilla takinkäännöillä, toivottavasti Soini ja puoluejohto ottavat lusikan kauniiseen käteen ja alkaa lunastamaan niitä lupauksia joita ennen vaaleja luvattiin, muuten puolueelle ei kunniankukko laula.?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivät he pysty lunastamaan niitä lupauksia, koska pitämällä niistä kiinni he joutuisivat jättämään hallituksen eikä oppositiosta käsin voi mitään lupauksia lunastaa.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Hittojako siellä hallituksessa toimittaa kun tyhjän saa pyytämättäkin. Ulkoministeri, ei hemmetti, aivan yks ja sama kuka meillä on ulkoministerinä, Sale johtaa kahdenvälisiä suhteita ja EU:ssa on pari Suomen ulkoministeriä korkeampaa satraappia sanelemassa linjaa.. Ulkoministerin hommat olis just jollekin Kanervalle/stubbille sopivia, paljon kutsuja, höpöttämistä ja sen sellaista kiertävän suurlähettilään hommaa, ei voi saada kovin suurta vahinkoa aikaiseksi kun ei nyt ihan höpöjä puhu.
Annetaan sisäministeriö ja rahat kokkareille ja sit menee lesken ropokin ja saadaan maa täyteen irakilaisia. Liikenneministeriksi joku sveitsiläinen biljonääri ja junat loppuu koht kulkemasta kehäradan pohjoispuolella ja taksin ei saa kuin venäläisen tai amerikkalaisen veronkiertopalvelun kautta, "hups meni taas 50 000veronmaksajaa, no, ei se mitään eläkeläisiä riittää, leikataan lisää."
Ei herranen aika, jokainen täyspäinen olis lähteny mäkeen heti kun näki miten asiat alkaa mennä. Puolustusministerinä Niinistö on hyvä, mutta sekin on kuitenkin kokolailla yks ja sama kuka ne seuraavat hävittäjät tilaa, eikä oo siirtäny joukkoja Tornioon sekään. Edes näytösmielessä.
Berneristä vois tehdä ulkoministerin, LM persuille, Stubb ja soini vois vaihtaa paikkaa.. Orpon tilalle voi valita ensimmäisen vastaantulijan, huonommin ei voi hommaa hoitaa, täys rotaatio right away..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

"eikä oo siirtäny joukkoja Tornioon sekään"

Joukkojen siirrot eivät kuulu puolustusministerin toimivaltaan ja Niinistö kertoi vain itsestään selvyyden mainitessaan että puolustusvoimien on mahdollista antaa (lakisääteistä) virka-apua. Poliisihallitus sitä Tornioon pyysi, eikä Niinistöltä kysytä sitäkään antaako puolustusvoimat pyydettäessä varusmiehiä vaikka maastopalojen sammuttamiseen.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #27

Juu, ei siirrä ei, kunhan kiusasin. Toinen, tahaoton tällä kertaa, virhe oli että tarkoiti Berneristä ulkomaankauppaministeriä, ihan vaan työkokemuksen perusteella, eikös se oo bisnekset veroparatiiseissa ja ulkomailla tehnyt muutenkin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Oppositiossa ei pysty tekemään päätöksiä kuten hallituksessa, mutta perussuomalaisten vaikutus hallituksen politiikkaan taitaisi olla suurempi mikäli he eivät olisi hallituksessa. Nythän Soini on kumppaneineen hirttäytynyt uskollisuuslupaukseensa ja heitä viedään kuin pässiä teuraalle.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Sebastian Tynkkyselle ja Mari Rantaselle ei näytä selvinneen, että puolueen asiat puidaan puolueorganisaation sisällä. Se on aitoa puoluedemokratiaa.
Oman profiilin nostaminen toimimalla julkisuushakuisesti vastoin puolueen etuja on typerää ja johtaa, kuten Tynkkysen tapauksessa on jo käynyt, eroon puolueesta. Mari Rantaselle käynee samoin: poliittinen ura sammuu ennen kuin se on päässyt edes kunnolla alkamaankaan.

Tynkkysiä ja Rantasia tulee ja menee - Perussuomalaiset puolueena on ja pysyy.

Rolle Törnroos

Laittamattomasti sanottu. Blogi on kuin hätähuuto suoraan petetyiltä äänestäjiltä, joita on paljon.

Petoksella aikaaansaatu "jytky" poiki samalla 7 miljoonan puoluetuen v uodessa, jonka turvin on nyt helppo tehdä uusia petoksia. Ja kyllä niitä tehdäänkin.

Suomeen on saatava pian uusi puolue, joka olisi rehellinen ja luotettava, jos se ylipäätään on mahdollista, kun puhutaan politiikasta ja poliitikoista.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mitä tulee todelliseen ongelmaan, Soininvaaran kommentti on aina vain ajankohtainen.
http://www.soininvaara.fi/2011/03/27/parasiitti/

"Se (Perussuomalaiset) hyötyy taitavasti epäluottamuksesta päätöksentekijöiden ja kansan välillä, mutta ei esitä mitään realistista niiden epäkohtien poistamiseksi, joista tyytymättömyys kumpuaa."
Ja jatkaa:
"Sinänsä tämän epäluottamuksen aktivointi voi ennen pitkää johtaa johonkin myönteiseenkin."
Olikohan Soininvaara turhan toiveikas.

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Hyvä kirjoitus ja muuten olen samaa mieltä, mutta Tynkkynen on puolueen ongelma siinä mielessä, että hänen kohtelunsa vain vauhditti alamäkeä. Itse erosin puolueesta joulukuussa ja valtuustoryhmästä hallitusohjelman tultua julki. Olen katkera ja surullinen siitä, mitä nykyinen johto tekee sille puolueelle, johon tunsin joskus kuuluvani. Isoja kysymyksiä mielessä. Miksi johto ei yhtään välitä edes omista periaatteistaan? Miksi tämä näyttää siltä, että puolueen annetaan näivettyä, ihan tahallaan? Ajatteleeko SOini, että hän voi tuhota puolueen, kun on sen rakentanutkin? Onko SOini nyt "kylläinen", kun päässyt ministeriksi? JA sitten se suurin MIKSI koko persujen toiminta on, kuin iso joukko amatöörejä, jotka tekee koko ajan virjeitä toisensa perään? Huolestuttaa, kun ne jotka eivät osaa johtaa puoluetta, johtavat tätä maatakin.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Todella hyvä kirjoitus. Ihminen on syytön, kunne toisin todistetaan ja siihen tarvitaan oikeuslaitos.

Todellakin kansa näki Perussuomalaisissa vaihtoehdon "hyväveli" lobbatuille ja halusi tukea muutosta politiikkaan. Kansa ajautui ojasta allikkoon.

Leikkauksia eläkeläisiltä, työttömiltä, lapsiperheiltä. Tämä johtaa kotimaisen kysynnän vähentymiseen ja mittaviin konkursseihin, joka taas tietää lisää työttömiä. Olemme ainoa maa Euroopassa, jonka BKT on miinuksella.

Minulla olisi yksi kysymys? Velan vanhentumisesta on säädetty lailla - 15 vuotta. Minkä takia vanhoja velkakirjoja 90-luvulta tarvittaan tiettyjen pankkien ja perintäyhtiöiden taseissa ja kirjanpidoissa? Miksi omaisuuten menettäneet eivät ole saaneet tilitystä, joka on säädetty Rikoslaki 28 luku 4§ ja 5§? Minäpä kerron - tätä kautta valuu valtion veromarkkoja edelleen tietyille pankeille - ilmankos tekevät hyvää tulosta. Ensin kavalletaan asiakkaan vakuutena olevat omaisuudet, sitten käytetään olemattomia luottotappioita korkovähenyksiin ja väitetään velan olevan edelleen olemassa.

Olisiko meillä jo vihdoinkin korkein aika laittaa tutkintaan, mihin meidän taloutemme vuotaa -eikä tappaa kansaa nälkään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset