MariPSRantanen

Mikä on riittävästi sisäministeri Petteri Orpo?

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg oli 25.1 Mtv:n aamuohjelman haastattelussa. Nergin mukaan turvapaikanhakijatilanne on tällä hetkellä rauhallinen sillä Suomeen tulee tällä hetkellä "vain" 20-50 henkilöä päivässä, lähinnä tulijat ovat Afganistanista. Tämä rauhallinen tilanne tarkoittaa siis noin 8000-18000 henkilön vuosivauhtia, joten emme kutsuisi tilannetta mitenkään rauhalliseksi saati hallinnassa olevaksi. Nergin mukaan ”monimuotoisuuden kannalta olisi ihana että tulijoita olisi monista maista.” Todellako? Toivottavasti ministeriö ei aio nyt lähteä tekemään tuonninedistämiskampanjoita muihinkin maihin laittoman maahantulon helppoudesta Suomeen? Tulijat eivät tule loppumaan vaan virta kiihtyy auringon määrän mukaan keväällä Euroopassa ja toimenpiteillä tämän estämiseksi on kiire.

Suomen hallituksen tulisi nyt kiireesti tehdä päätös mitä maahanmuutolta halutaan. Tällä hetkellä meillä sekoittuu niin turvapaikanhaku, pakolaisuus ja työperäinen maahanmuutto. Olisi hyvä tehdä jopa eduskunnassa selväksi mikä Suomen linjaus on. Näyttää siltä, että Suomeen on luotu turvapaikanhakijoiden ympärille bisnes, jossa tuntuu olevan pohjaton rahapussi, josta ammentaa. Lisäksi näyttää siltä, että Suomeen ollaan luomassa tai halutaan luoda orjatyömarkkinat. Ja osa varmasti haluaa vain auttaa hädässä olevia.

Ongelman ydin piilee nyt siinä, että näyttää melko vahvasti siltä että apu kanavoituu väärään kohteeseen. Samaan aikaan kun Suomessa tarjotaan ilmaisia urheiluharrastuksia veronmaksajien rahoilla, kuolee Syyriassa lapsia nälkään. Kumpaa sinä rahoittaisit mieluummin? Olisiko järkevämpää kohdentaa toimet lähelle kriisialuetta pakolaisleireille jolloin samalla rahalla autetaan huomattavasti suurempaa joukkoa kuin nyt. Olisiko viisainta ottaa hallitusti ihmisiä vastaan vain pakolaisleireiltä, jolloin voidaan varmistaa todellinen suojelun tarve? Tämä turvapaikanhakuprosessi kaikkineen on kallis eikä takaa sitä, että prosessi maksaisi itsensä takaisin. Valitettavasti emme ole aiemminkaan kyenneet kotouttamaan tai tulijat eivät ole kyenneet kotiutumaan juuri samaisista lähtömaista, joista nyt tulee suurin osa turvapaikanhakijoista.

Viime vuonna alkanut turvapaikanhakijoiden massa on tuonut myös erittäin negatiivisia asioita Suomeen. Ikävimpänä piirteenä voidaan todeta lisääntynyt seksuaalirikollisuus naisia ja tyttöjä kohtaan lisättynä vieläpä uusilla ilmiöillä. Nämä joukkoahdistelut ovat euroopasta tulleiden tietojen mukaan olleet organisoituja hyökkäyksiä ja se tekee ilmiöstä vielä enemmän huolestuttavan. Tämä toiminta teidän on saatava loppumaan siten, että kiinnijääneet henkilöt pikakarkoitetaan välittömästi ulos maasta.

Mieleemme tulee muutama kysymys. Kuinka paljon ministeriö aikoo jatkossa sallia laitonta maahanmuuttoa Suomeen? Suomen osalta turvapaikanhakijoiden vuosikustannukset ovat huikeita jo pelkästään vastaanottokulujen osalta, kuinka ministeriö aikoo tämän rahoittaa? Mistä leikataan sillä velkaa ei voi lisätä? Mistä lähtien Suomi ei ole ollut suvereeni valtio, jonka ehkä tärkein tehtävä on suojella rajojaan ja kansalaisiaan? Millaisen kuvan tämä antaa mm. Venäjälle Suomen kyvystä rajojensa vartijana? Missä näkyy maahanmuuttoviraston kiristynyt linja?

Kuten allekirjoittaneista huomaatte, tilanteesta ei ole huolissaan vain valkoinen suomalainen mies vaan aivan tavalliset äidit, isät ja myös maahanmuuttajataustaiset ihmiset. Me esitämme, että te laskette turvapaikanhakijoiden asumisen ja elämisen tasoa siten, että se kattaa vain minimitarpeet joita ihminen tarvitsee. Te kiristätte perheenyhdistämisen kriteerit eu-direktiivin tasolle. Te aloitatte sisä- ja ulkorajavalvonnan (Schengen ei toimi ja Dublinia ei noudateta). Te nostatte keskusteluun Geneven sopimuksen ja Yk:n pakolaissopimuksen avaamisen siten, että sopimus vastaisi uutta tilannetta. Te ajatte Euroopassa politiikkaa, jossa turvapaikanhakijat palautetaan pakolaisleireille, josta Suomikin ottaa ihmisiä vastaan hallitusti ja siten kuin maan taloudellinen tilanne antaa myöden. Kaikki muu toiminta on pääministerin käyttämän termin mukaisesti vatulointia, jota kansalaiset ovat nyt katsoneet viimeiset puoli vuotta.

Mikäli Suomen hallitus ei kykene asettamaan Suomen ja suomalaisten etua kaiken edelle, millaisen maan me jätämme lapsillemme?

 

Mari Rantanen                                Ashraf Benyamin

Ensihoitaja                                       Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, ylilääkäri

Helsinki                                             Kouvola

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ketään erikseen nimeämättä sanoisin, että viimeistään tässä vaiheessa poliittisin perustein valitut virkamiehet olisi välittömästi korvattava ammattilaisilla, joilla on paitsi tahto, myös kyky toimia Suomen ja Suomen kansalaisten hyväksi.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Täyttä asiaa,mutta se kuuluisa mutta.Miksi ihmeessä persut ovat mukana tässä touhussa.Vaalilupaukset on kaikki petetty(Kreikka,euro ja maahanmuutto ym.)Olemalla mukana tässä touhussa hyväksytte sen.Keinot ovat helpot tilanteen parantamiseksi:Rajojen tiukentaminen ja vetovoimatekijöiden vähentäminen.Suomi on n vuoden jäljessä muita maita toimenpiteissään.Tanskassa,Norjassa ja Virossa on tekemisen meininki.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Koalitiohallituksessa on aina tämä sama tilanneja dilemma. Otaksun kuitenkin vastoin parempaa tietoa, että jarruna näissä asioissa tuskin Ps-ministerit ovat. Sikälikin on mielenkiintoista, että me olemme ne joita osoitetaan sormella. Otaksun, että ryhmämme ajaa juuri niitä asioita joita maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme on, mutta jos ajatellaan että on 14 ääntä niin 4:llä äänellä ei koskaan voita äänestystä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, miksi esim. PS ei paljasta koko tämän touhun raadollisuutta:

1) Syksyllä 2001 lyötiin "lännessä" lukkoon seitsemän sodan aloittaminen Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Ainoastaan yksi on edelleen toteutumatta (Iran).

2) Sodan jaloista pakeni lähimpiin "rauhallisiin maihin" toistakymmentä miljoonaa ihmistä.
YK perusti näitä pakolaisia varten pakolaisleirejä.

3) Länsi vähensi voimakkaasti apunsa YK:n pakolaisleirelle ja tämän seurauksena niissä on pula kaikesta.

4) Seuraus: Kaikki kynnelle kykenevät lähtivät/lähtevät liikkeelle kohti Eurooppaa.

Eli voisimmeko vihdoin keskustella siitä, miksi potilas on sairas, eikä vain tarjota sideharsoja?
Tai oikeammin: Voisivatko politikot vihdoin keskustella tästä?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kaikesta tästä yllämainitusta löytyy hyvin dokumentoitua tietoa.
Pyytämällä saa.

Henry

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Henry Björklid viittaa todennäköisesti amerikkalaisen kenraalin Wesley Clarkin haastatteluun joka on nähtävissä Youtubessä.

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Tämä linkki oli julkaistuna aiemminkin jossain blogissa.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Toivottavasti keskustelu lisääntyy ja asiaan vaikuttavat poliitikot ja etunenässä asiasta vastaava ministeri ajaisi politiikkaa, jossa ei kuvitella että siirtelemällä ihmisiä maan osasta toiseen tilanne jotenkin ratkeaisi. Tarjonta lisää tässä asiasssa kysyntää ja tulijat eivät todellakaan lopu.

Ongelma tahtoo olla se, että tämä aihe on sellainen että on vain musta ja valkoinen kun nyt pitää nähdä myös harmaan värit. Emme mekään esitä tässä blogissa sitä että maahanmuutto pitää kokonaan loppua, me esitämme että turvaa tarjotaan sitä varmasti tarvitsevalle mutta niin että taloutemme sen kestää. Me esitämme ongelman ratkaisuja tilanteessa jossa on ilmiselvää että turvapaikkasysteemiä käytetään hyväksi haettaessa helpompaa elämää. Meidän veroeurot eivät kertakaikkiaan riitä siihen, että meille voidaan tällä perusteella hakeutua ympäri maailmaa, kun ne varat eivät tällä hetkellä riitä omien kansalaisten perustarpeisiin jne. Kyllä asioista pitää voida puhua ja tuoda esiin erilaisia näkökulmia. Tätä rohkeutta sopii nyt toivoa myös edustajiltamme, jotka olemme valinneet.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, itse teen aktiivisesti töitä maahanmuuttajien kotouttamisen puolesta.
Linjanani on kuitenkin koko ajan ollut, että nämä valtavat pakolaismassat, tulisi saada leireille, jossa infra toimii. Ja että leirit perustettaisiin "turvallisiin naapurimaihin", joissa mahdollisimman sama kulttuuri ja mielellään sama kieli.

Tämä video kannattaisi katsoa ja miettiä kenen laskua me tulemme maksamaan:
https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E

Itse arvioin, että EUn alueelle tulee n. 1,5 - 2,5 miljoonaa pakolaista tämän vuoden aikana. On typerää ettemme anneta (tarpeeksi) rahaa leireille joka olisi paljon halvempaa. (Asun Kreikassa.)

Henry

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Olen samaa mieltä. Onko mahdollista tehdä oikeuskanslerille selvityspyyntö maahanmuuton strategisuudesta. Median pitäisi tukea myös kansainvälilisiltä tahoilta,jotka edistävät vapaan journalismin(tutkiva journalismi) eettisiä arvoja. Pitääkö alkaa kansanvälisessä lehdistöstä kirjoittaa tästä mediahiljaisuudesta ja siitä, että hallitus improvisoi koko ajan, mutta kaiken takan on Katasien ja sen liittolaisten lausunto 2008 taloussanomissa "Suomi tarvitsee 2 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 menneesä".

Aiheeseen liittyen:

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210600-...

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

"Niin, miksi esim. PS ei paljasta koko tämän touhun raadollisuutta:"

PS:n puheenjohtaja on suuri USA:n ystävä. Pari vuotta sitten Soini sai kutsun Obaman rukousaamiaiselle (kuullostaa jonkinlaiselta noituudelta), ja oli silmiinpistävää kuinka Soinin puheet ja ilmeet muuttuivat tämän ameriikanmatkansa jälkeen.

Eilen kerrottiin, että Soini lähtee taas samoihin Obaman menoihin. Jepjep.

Janne Wester

Ei kai Libanoniin ole vielä hyökätty?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Aivan sama onko suvakki vai mikä; Pitää keskittyä ratkaisuun, eikä pelkästään paikkailuun.
Mikä on Sinun, Sami Heinonen, ratkaisusi siihen, että EUhun tullee pari miljoonaa turvapaikanhakijaa yms. vuoden 2016 aikana?

Henry

Eero Mattila

Ratkaisuun tarvitaan itsenäistä ajattelua, jokaiselta joka ns. turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelee.
- Ensinnäkin ehdoton totuuspakko kulttuuritaustasta huolimatta. Koko turvapaikkakäsittelyssä ei ole mitään järkeä, jos hakija saa valehdella henkilöllisyytensä, ikänsä, asuinpaikkansa, varallisuutensa ja tietysti myös motiivinsa turvapaikan hakuun.

- Jokainen ymmärtää, ettei sairaalaan voi ottaa kaikkia ihmisiä, jotka sinne haluavat. Moni kuvittelee olevansa sairaampi kuin oikeasti on. Jos sairaala on täynnä, sinne ei voi ottaa enempää vaarantamatta jo sisällä olevien hoitoa. Lääkäri päättää kenet otetaan sisään sairaalaan. Potilas ei vaan kävele sinne ja väitä tarvitsevansa hoitoa. Hoitopäätös on henkilökohtainen - se ei koske hoidettavan muita perheenjäseniä. Perheen ongelmat eivät kuulu sairaalan vastuualueeseen.

- Eli turvapaikanhakijoita ei tule jos rajavalvonta toimii. Turvapaikanhaku ei voi olla vain hakijan subjektiivinen tunne suojelun tarpeesta. Vastaanottajan täytyy pystyä päättämään ja tekemään päätös nopeasti ilman pitkiä jaaritteluita. Käytännössä turvapaikkapäätökset pitäisi tehdä vain ja ainoastaan pakolaisleireillä kriisialueiden naapurimaissa. Eurooppaa kiertävät ihmiset ovat kaikki tavanomaisia siirtolaisia, joihin ei pitäisi ollenkaan soveltaa turvapaikan haku/myöntämisprosessia. Normaaliin maahantuloon kuuluu henkilöllisyyden ja matkustusasiakirjojen tarkastaminen, terveydentilan tarkistaminen mikäli on syytä epäillä tarttuvia tauteja, varallisuuden tarkistaminen, maahantulon syyn tarkastaminen (työ/turismi).

- Suomessa ongelman perimmäisenä syynä on muutaman poliitikon polupistiset lausunnot sekä maahanmuuttoviranomaisten ja SPR:n kaltaisten järjestöjen toiminta. Turvapaikkaprosessista on tullut virkamiehiä työllistävä projekti, jolla ei ratkaista minkäänlaisia ongelmia, mutta luodaan useita uusia.

- Eli käytännössä nyt Venäjältä tulevat turvapaikanhakijat tulee kaikki käännyttää jo rajalla. Turvapaikanhakuprosessia ei tule heidän kohdallaan käynnistää ollenkaan. Normaali maahantulotarkastus - työ vai turisti ja homma on sillä selvä.

- Eli siis ihmiset (lähinnä Maahanmuuttovirastossa) pitää nyt pakottaa tekemään työtään. Heidän tulee ottaa toiminnastaan vastuu eikä siirtää sitä veronmaksajille.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #12

Viranomaiset eivät voi käännyttää miltään rajalta turvapaikanhakijoita niin kauan kuin Rajavartiolain ja Ulkomaalaislain säännökset velvoittavat ottamaan vastaan jokaisen turvapaikanhakijan. Näiden säänösten muuttamiseen ei näytä hallituksella, eikä muilla lakialotteita tekemään oikeutetuilla tahoilla, olevan aikomusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ainoa ratkaisu on rajojen sulkeminen. Jos EU ei pysty sulkemaan ulkorajojaan, yksittäiset jäsenmaat sulkevat ne, kuten jo olemme nähneet. Viisaat asiantuntijat ovat esittäneet totaalista rajojen sulkemista ja YK:n johdolla asialisesti järjestettyjä pakolaisleirejä lähelle lähtömaita ja kriisipesäkkeitä. Joka ikinen rajan ylittänyt tulija palautettaisiin takaisin tarpeen mukaan em. leireille. Näiltä leireiltä valikoidaan eniten turvaa tarvitsevat kiintiöpakolaisiksi, jotka sijoitetaan tämän jälkeen turvapaikkamaihin.

Jos joku asia on varma, niin EU tai sen jäsenmaat tulevat sulkemaan pakon sanelemina rajansa jollakin aikajänteellä. Tämän takaa jo pelkästään väestönkasvu niillä alueilla, joista Eurooppaan mielitään tulla.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #13

Tämä on totta. Pätee myös Venäjän rajaan. Suomalaisten on näytettävä, että täällä osataan tehdä päätöksiä. Kun tilanne on normalisoitunut voidaan palata normaaliin toimintatapaan.
- Venäjä testaa monella tapaa Suomen toimintakykyä maalla, merellä ja ilmassa... testiin pitäisi reagoida. Orpon toimintatapa "katsotaan, katsotaan" "toivotaan, toivotaan" tulkitaan heikkoudeksi itänaapurissa ja sitä se kieltämättä onkin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #13

"Viisaat asiantuntijat ovat esittäneet totaalista rajojen sulkemista ja YK:n johdolla asialisesti järjestettyjä pakolaisleirejä lähelle lähtömaita ja kriisipesäkkeitä. Joka ikinen rajan ylittänyt tulija palautettaisiin takaisin tarpeen mukaan em. leireille. Näiltä leireiltä valikoidaan eniten turvaa tarvitsevat kiintiöpakolaisiksi, jotka sijoitetaan tämän jälkeen turvapaikkamaihin."

juuri näin.
Mutta kun meidän viisaat EU-päättäjät ja muu 'länsi-maailma' päätti ratkaisevalla hetkellä melkein puolittaa avustukset YKn pakolaisjärjestöille - tässä nyt ollaan.
Asun Kreikassa ja tiedän, että jengiä alkaa tulemaan toden teolla noin 2-3 kuukauden kuluttua. Nythän tulee vain joitakin tuhansia per päivä, mutta kunhan sää lämpiää niin puhutaan kymmenistätuhansista!

Ja avaustus YK:lle maksaisi vain murto-osan siitä, mitä tämä ruljanssi maksaa.
Tosin kokonaisuus on vielä monipiippuisempi.

Henry

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #19

Jos saa veikkailla, niin rajat sulkeutuvat heti kun kevään siirtolaisvirrat lähtevät liikkeelle, eli melkoinen hässäkkä on luvassa.

Proaktiivinen toiminta lienee mahdotonta, sillä poliitikkojen on odotettava tilanteen kriisiytymistä ennekuin he voivat ryhtyä tarvittaviin koviin toimenpiteisiin.

--

Ongelma pitäisi tosiaan ratkoa YK:n leireillä, sekä mahdollisesti käyttää sotilaallista voimaa turva-alueiden luomiseen.

Siirtolaisethan eivät halua leireihin, joten leireille tulevat ovat myöskin mitä todenäköisimmin juuri niitä oikeita pakolaisia.

Reijo Jokela

Houkuttelevuus on se taikasana. Jos Euroopasta ei ole saavutettavissa korkeampaa elintasoa, kuin mikä on lähtömaassa, niin kansainvaellus loppuu.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Teetkö mieluummin kysymyksen " Mikä on riittävästi ulkoministeri Timo Soini ?"

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soini on siirtänyt vastuun eteen päin, ilmeisesti viime kädessä TP Niinistölle:

Soini kertoo puhuneensa turvapaikanhakijatilanteesta Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa Belgradissa jo joulukuun alkupuolella.

– Silloin ei päästy vielä tyydyttävästi eteenpäin, mutta meillä on jatkuvasti ulkoministeriö, sisäministeriö, valtioneuvoston kanslia yhteydessä Venäjälle. Myös tasavallan presidentti ja presidentti Putin ovat säännöllisesti puhelinyhteydessä.

http://yle.fi/uutiset/soini_valayttaa_kovia_keinoj...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hysteriallakin on rajansa. Tässä on joku outo takauma niihin aikoihin, kun Suomen virkamiehet kuiskuttivat asioita kaveriensa kautta suoraan tsaarin hoviin ja korvaan. Kun katsoo kuinka suuria asioita Putinin pöydällä on, niin en usko, että Niinistö kehtaa tällaisesta "pakolaisvirrasta" Putinille kannella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Eiköhän asian pitäisikin hoitua virkamiestietä, tästä on nyt julkisuudessa tehty elämää suurempi asia. Soinikin ilmoitti Sallasta että rajat voidaan sulkea, mitä ei sitten enää seuraavana päivänä kommentoinutkaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitä tekevät Timo Soini ja PS nykyisessä hallituksessa? Vastaus: Ei mitään!

Eero Mattila

Paha sanoa tarkasti. Mutta luulisin, että hallitus olisi vielä huonompi ilman heitä.
Toki ymmärrän, että persuihin kohdistetaan paljon toiveita, mutta eihän ne yksinään voi koko hallitusta ohjailla.
- Valistunut diktaattori olisi kyllä paljon parempi kuin tämä vastuuttomien virkamiesten armeija...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valistuneita diktaattoreita on liian harvassa, mutta virkamiehiä on aina liikaa!

Lars Fridman

Millähän eväillä tällaisia kansliapäälliköitä valitaan? Mitä on tämä ihana monimuotoisuus mistä tämä todellisuudesta vieraantunut Nerg fantasioi?
Lisää ihmisiä joiden tavat, kulttuuri, uskonnon ohjeet ja elämänkatsomus ovat vastoin LAKEJAMME, IHMISOIKEUKSIA, DEMOKRATIAA, SIVISTYSTÄ , SANANVAPAUTTA ja jopa TERVETTÄ JÄRKEÄ?
Hekö muka sopeutuvat yhteiskuntaamme? Eikö useissa maissa nähty esimerkki suorastaan kaoottisesta monikulttuurihelvetistä vieläkään johda täällä järjen käyttöön? Onko sama meno pakko saada Suomeen?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Päivi Räsäsnen: Nerg valittiin johtamisosaamisensa ansiosta, ei poliittisin perustein...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Millähän eväillä tällaisia kansliapäälliköitä valitaan?"

Nergillä on mm. seuraavia meriittejä: KD:n kansanedustajaehdokkuus (2007) ja Kansanraamattuseuran hallituksen puheenjohtajuus.

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Lyhyesti: sisäministeriötä näyttää johtavan Orpon sijaan Päivi Nerg, joka ei ole tehtäviensä tasalla. Hän on jatkuvasti vähätellyt ongelmaa ja antanut käsittämättömän todellisuudentajuttomia lausuntoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tehtäviensä tasalla sen sijaan on Soinin valtiosihteeri, joka ilmoitti PS-ministereiden käyneen kiertueella tundralla?

http://samulivirtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Taitaa venäjän osalta olla kysymys siitä,että kehitysmaa/alikehittynyt maa laittaa pakolaiset jatkamaan matkaa,fsb;n heitä ensin rahastettua kyllikseen...!!

Outi Naukkarinen

Ruotsi on sitä tehnyt koko ajan ,eikä kukaan pukahtanut mitään. Nyt kun tulee rippeet siitä mitä ruotsista tuli, muutta toisaalta, alkaa kova älämölö, Kansis miettiä kenen kanssa toimii,ei ainakaan ruotsin, se on tuhoon viejä.
Kaiki maat jotka päästi mutiaist läpi, ovat syyllisiä,myös Suomi, kun ei palauttanut ketään. Ja Negrillä on paikkoja vielä liian monta vapaana,että sulkis rajat.

Näitä raukkoja käy sääli, näitä meidän pitis auttaa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012621022398_...

Eikä niitä hulluja, jotka tekee mitä haluaa ja pitää suomalaisia pilkkanaan.
Urpo vaan hymyilee maireesti, ketunhäntä kainalossa.
Vihaks pistää.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Tuskin Suomesta löytyy ammattilasia pakolas asiaan mutta täytyy myöntää että kyllä Orpo en enemmän kuin orpo tässä asiassa

Käyttäjän OlliPorra kuva
Olli Porra

Suomea uhkaa vielä tänä vuonna invaasion katastrofi. Muslimeja pukkaa kahdesta suunnasta, ja hallitus vain aikoo, pyrkii ja neuvottelee, jos edes sitäkään. Venäjä näyttää uudella politiikallaan Suomelle, kenen armoilla oikeastaan olemme, ja samalla varoittaa liukumisesta kohti Natoa.

Venäjällä on kymmeniä miljoonia sinne jo vuosia sitten muuttaneita muslimeja, joista kiristyneen taloustilanteenkin takia halutaan päästä eroon. Suomen 1340-kilometrinen raja on sopivin suunta aloittaa muslimiväestön purkaminen, varsinkin, kun viime vuosi osoitti, ettei EU pysty valvomaan ulkorajojaan, ei siis myöskään Suomen ja Venäjän rajaa.

Rajavartiolaitoksen päällikkö Pasi Kostamovaara arvioi äskettäin, ettei rajavartiolaitoksella ole mitään mahdollisuuksia valvoa rajaamme kattavasti. Rajavartiolaitoksen vuosien 2016 - 2019 toiminta- ja taloussuunnitelma vahvistaa, että Venäjän vastainen maaraja on todellakin portti, joka ammottaa satojen kilometrien leveydeltä avonaisena maahanmuutajille.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo, että puolustusvoimilla on valmius antaa apua, jos tulijoitten virta kasvaa itärajalla. Mutta mitä tekeekään hallitus, jonka ratkaisut vaikuttavat koko maamme tulevaisuuteen? Jos emme uskalla tai halua sulkea ajoissa itärajaamme maahanmuuttajilta Norjan tapaan, edessä on kohtalokas katastrofi.

Ville Maunu

Melkolailla myöhäistä jappasua. Suomi on jo myyty, yhtenäisyys/turvallisuus tuhottu, talous pilattu. Uppoava roskaläjä, eikä sitä voi enään peruuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset