MariPSRantanen

Saako sisäministeriö antaa harhaanjohtavaa tietoa?

Sisäministeriö on tänään esiintynyt julkisuudessa kertoen, että Suomi käännyttää noin 20 000 ihmistä viime vuonna tulleista noin 32 000 turvapaikanhakijasta. Suurin osa tulleista ovat olleet Irakista, Somaliasta ja Afganistanista kuten monet varmasti tietävätkin.

Maahanmuuttoviraston tilastoista kuitenkin ilmenee, että vuonna 2015 esimerkiksi Somaleille annettavien myönteisten päätösten osuus on ratkaistuista hakemuksista 97% ja Irakilaisten 85%. Tämä yhtälö puheiden ja tehtyjen päätösten osalta on siis täysin ristiriitainen. Edit Vuonna 2015 ratkaistut hakemukset Somalia 486 myönteistä päätöstä ja 17 kielteistä päätöstä. Irakista tulleiden ratkaistut hakemukset myönteiset 652, kielteiset 119.

Voisiko ministeriön syynä tähän ulostuloon olla se, että viime päivinä on auennut pandoran lipas, jossa julkisuuden henkilötkin ovat avautuneet siitä, että tämä tilanne ja hallituksen tekemät toimenpiteet tai niiden tekemättömyys ei miellytä? Yleinen ilmapiiri on Suomessa muuttunut ja muuttuu entisestään, kun huomataan, että tähän toimintaan tarvittavat miljardit tarkoittaa rajuja leikkauksia. Nähdäkseni mittaluokka on täysin toista kuin esimerkiksi nyt tehdyt päivähoitomaksujen korotukset tai lääkekorvausten leikkaukset. Mutta ei kai sentään voida aivan käsittämätöntä pajunköyttä syöttää kansalaisille eli niille ihmisille, jotka tämän toiminnan rahoittavat?

Mitä sitten tulee tähän käännyttämiseen ja palauttamiseen. Jos olen tulkinnut oikein, on tässäkin asiassa takana bisnes. Ensin turvapaikanhakijat menevät yksityisiin vastaanottokeskuksiin odottamaan päätöstään, tämän jälkeen he siirtyvät saman palveluntuottajan palautuskeskuksiin odottamaan mahdollista palautusta? Veronmaksajan raha pyörii loputtomasti, mutta järki puuttuu. Uskoisin, että palautuskyytejä järjestämään ilmaantuu vielä jokin "matkatoimisto", jonka omistaja löytynee nyt olemassaolevien vastaanotto- ja palautusbisnekseen osallistuvien lähipiiristä. Eikö tämä ralli olisi viisain lopettaa jo ennen Euroopan rajojen sisääntuloa siten, että lautat käännytetään ja oikeaa suojaa tarvitsevat otetaan pakolaisleireiltä? Herää väistämättä kysymys, onko tässä ylipäänsä kyse enää muusta kuin veroeurojen siirroista poliittisia toimijoita lähellä olevien yritysten taskuun?

Luoja meitä auttakoon mutta toimiva hallituskin käy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Reijo Jokela

"Sisäministeriö on tänään esiintynyt julkisuudessa kertoen, että Suomi käännyttää noin 20 000 ihmistä viime vuonna tulleista noin 32 000 turvapaikanhakijasta".
Suomen kieli on kyllä monitulkintainen. Minun tulkintani mukaan käännytys tapahtuu jo rajalla, jolloin maahanpyrkijä käännytettään. Maassa jo oleskeleva karkoitetaan/palautetaan.
Ennen oli helpompaa kun sanoilla oli edes jonkilainen yhteinen määritelmä.
Maahanmuuttovirastohan kyllä tulkitsee muitakin sanoja hieman perinteisestä poiketen. Perhe = tarkoittaa lähinnä sitä ihmisjoukkoa, joita perheenkokoaja perheeksi kutsuu omassa kulttuurissaan.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Veroeurot kilahtaa maahanmuuttobisnekseen osallistuvien poliitiikkojen ja hyväveli-organisaation taskuihn.

Kirsi Rosengrén

Hyvä kirjoitus ja hyviä huomioita joiden sopii tulevan yleisempäänkin tietoon. Itse olet tuon jo pitkään tiennyt ja kerkisinkin muutama tunti sitten kirjoittaa vastauksen toisaalle joka soveltuu tähänkin ihan hyvin.

"Kun on lama ja kaikkea, niin jotkut päättäjät (kokoomuksesta yms.) ovat saaneet kuningasidean millä saadaan kasvua aikaiseksi veronmaksajien rahoilla.
Suunnitelma menee näin: Otetaan siirtolaisia niin paljon kun niitä tulee. Niiden avulla lähtee rahapyörät pyöriin esim. VOKeissa, yksityisillä terveysasemilla yms. Sitten kun niille suurimmalle osalle annetaan jonkinmoinen lupa olla maassa, niin rahanpyöritys jatkuu. Ruvetaan pyörittään niiden elämistä täällä ja rakentaan esim. asuntoja niille. Pieni osa niistä on ainakin jonkin aikaa töissä jolloin heistä saadaan matalapalkkaisia työntekijöitä ja muutenkin lisää kilpailijoita heikkoon työllisyystilanteeseen.
Kaiken maksaa veronmaksaja.

Helsingin kehitys ja kasvu perustuu myös tuohon. Kaikki on kärppänä paikalla vuolemassa yhteiskunnan mannaa turvapaikkabisneksen ympärillä. Ja tuossa bisneksessä on sitten paljon poliitikkoja yms. kärkkymässä osinkojaan.

Lyhkäisesti sanottuna kyseessä on yhteiskunnan varojen siirto pienelle rahaeliitille siirtolaisten avulla ja veronmaksajien kustannuksella."

Tässä bisneksessä pyörii vuosittain sadat miljoonat suomlaisilta leikattua, höylättyä, palvelujen huonontamisesta säästyneitä rahoja ja otettua rahaa yms. Bisnestä suojellaan hyvin.

Vanha sanontani "ahne on tyhmä" pätee oikein hyvin tähänkin touhuun. Tässä tapauksessa ahne ajaa myös meidän maan sekasortoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Maahanmuuttoviraston tilastoista kuitenkin ilmenee, että vuonna 2015 esimerkiksi Somaleille annettavien myönteisten päätösten osuus on ratkaistuista hakemuksista 97% ja Irakilaisten 85%."

Lähde?

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Käsitellyistä hakemuksista on somalialaisten kohdalla hyväksytty 662 hakemuksesta 486, joten hyväksymisprosentti on peräti 73,41 prosenttia. Kun huomioidaan 10 rauennutta hakemusta, niin todellinen käsiteltyjen määrä on 652, jolloin hyväksyttyjen määrä 74,54 pros.
Irakista olevien hakemusten kokonaismäärä 3721, josta rauenneita peräti 2556, joita ei siis käsitelty tosi asiassa. Käsiteltyjen määrä on siten 1165, joten hyväksyttjen määrä 652 tekee 55,97 pros.

On myös huomioitava ettei hakemuksia ole edes kaikkia käsitelty 2015 vaan suurin osa niistä on siirtynyt tälle vuodelle, joten hyväksyttyjen/hylättyjen koko määrää ei ole vielä tiedossakaan. Saattaa olla että em. prosenttiluvut ovatkin ihan toisennäköiset. Joko ylos- tai alaspäin.

Somalialaisten hakemuksia jätettiin 2015 yhteensä 1981 kpl (käsitelty 652+rauenneet 10) ja irakilaisten yhteensä 20485 kpl (käsitelty 1165+rauenneet 2556).

Edelleen on otettava huomioon että 2015 hyväksyttyjen tilastossa on mitä todennäköisemmin mukana vuodelta 2014 siirtyneet hakemukset, joita ei migrin mukaan ole tilastoituna erikseen. Näin ollen niiden määrä on epäselvä. Lisäksi on huomioitava että hallitus on kiristänyt loppuvuonna 2015 hyväksymisperusteita (Irak, Afganistan ja Somalia) uutisoidun mukaan ja migri lopetti kokonaan ennen tuota vaiheetta hakemusten käsittelyn. Vasta 2016 eli tänä vuonna tiedämme mikä tulee olemaan minkäkin maan kohdalla lopputulema hakemusten käsittelyn jälkeen. Nähtäväksi jää onko hyväksyttyjen määrässä tapahtunut tiukennusta vai ei.

http://www.migri.fi/download/64990_Tp-hakijat_2015...

http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eikä tietoa taida olla siitäkään onko ensin käsitelty/annettu päätös selkeimmissä tapauksissa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tässä on Halla-ahon näkemys asiasta Fb-sivuillaan. Luulen, että hänellä on aika hyvä käsitys siitä, miten huonosti tässä käy:

"Viranomaiset ja media toistelevat sitä ennustetta, että viime vuonna tulleista turvapaikanhakijoista 60% saisi kielteisen päätöksen ja että käännytettäviä olisi n. 20 000 (32 000:n kokonaismäärästä).

Tämä ennuste perustuu aiempiin vuosiin, jolloin huomattavan suuri SUHTEELLINEN osuus paljon pienemmistä tulijamääristä on ollut esimerkiksi albaaneja, kosovolaisia ja venäläisiä, joiden hyväksymisprosentti on hyvin pieni.

Viime vuoden 32 000 turvapaikanhakijasta kuitenkin ainakin 24 000 on pelkästään irakilaisia ja somaleja. Irakilaisten hyväksymisprosentti on Migrin viimeisten lukujen mukaan 85 ja somalien 97.

Jos irakilaisten ja somalien hyväksymisprosentti ei laske todella radikaalisti, mitä en usko ennen kuin näen, viime vuonna saapuneista ei todellakaan käännytetä 20 000:tä. Lisäksi on huomattava, että edes kielteisen päätöksen saaneita ei todennäköisesti pystytä poistamaan maasta, koska Irak ja Somalia eivät ota heitä vastaan, elleivät he palaa vapaaehtoisesti."

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Niin, perustan nämä prosenttiluvut myönteisten ja kielteisten väliseen suhteeseen. On hyvä muistaa, että tutkimatta jätetyt ja rauenneet eivät ole kielteisiä päätöksiä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #19

Kyllä tutkimatta jääneet ja rauenneet ovat myös päätöksiä. Nämähän eivät jää Suomeen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Varsinkaan rauenneita en itse pitäisi laskentaperusteessa mukana, sillä niille kaikille on yhteistä se että on samanmuotoinen päätös, eikä päätöksestä voi valittaa. Tutkimatta jätetyistä kuitenkin tehdään yksilöllinen päätös.

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Maahanmuuttoviranomaisten tilastoissa ei ilmene ja keskusteluissa unohdetaan, että maahamme tuli 10000 henkilöä, jotka eivät ole missään tilastoissa, onko heillä ismisarvoa, kun heitä ei ole olemassakaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Heistä nyt ei vain puhuta kuin aina joskus sivulauseessa. En tiedä mistä luvun olet tempaissut. Joka tapauksessa nämä ovat se paperiton rikollislauma joka piinaa Euroopan suurimpia kaupunkeja ja niiden keskustoja ja joiden pääharrastus on taskuvarkaudet.

Hesari :

"Tuhansia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita turvapaikanhakijoita katoaa Ruotsissa vuosittain käännytysprosessin aikana. Vuosina 2010–2015 tapauksia oli yhteensä 40 345, ilmenee maahanmuuttoviraston HS:lle kokoamista tilastoista.

Viime vuonna katosi 7 600 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Olisiko joku nyt Suomen VOKissa hakijana, sillä ruotsin kielen taito kun kuuluu olevan hyvin hanskassa? Kaipa nopeasti kielien oppimisen omaksuva jo vuodessa hallitsee naapurimaan kielen eli sinä aikana kun on siellä odottanut päätöstä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vastaanottokeskusbisneksiä pyörittävät samat firmat kuin huostabisnestäkin.Huostabisnes on myös LUOTU näiden ulkolaisten firmojen voittojen takaamiseksi.1,4 miljardia vuodessa veronmaksajien rahaa siis näille ulkolaisten omistamille firmoille,kuten Mehiläinen(myytiin 2006,kun huostabisnes alkoi ilmeisesti tuottamaan oikein urakalla,eikä suomessakaan enää kukaan uskaltanut/saanut bisneksistä julkisuudessa puhua,kuten ei tästä tunkion alta paljastuvasta pimeästä puolestakaan),Attendo jne.jne.

Eräs amerikkalainen epäili että suomessa on oikein sovittu kuinka paljon bisneksistä pitää voittoa tulla näille sijoittajille jne.Suomessa on myös lapsia laitoksissa,joilla on kaksoiskansalaisuus jne.jne.ei puhuta venäjästä nyt.

Suomalaiset eivät omista näitä puljuja ,vaikka niiden suomalaiset nimet on harhauttamisen takai jätetty,jopa joissakin vaadittu jättämään.Koska suomalainen nimi on harhautuksena hyvä olla,suuri yleisö ei osannut epäillä mitään bisneksiä.Kun sisäpiiriläiset päättivät aloittaa lapsikaupan,eli huostabisneksen,säädettiin laitkin siihen malliin,että sijoittajat saavat varmasti suomen avoimesta piikistä voittonsa.Perheiden oikeuksia kavennettiin,keskusta keksi huostakertoimen,sdp ja kokoomus auttoivat osaltaan,ja julkisuudessa vaiennettiin vanhemmat ja ne nuoret,jotka oman tarinansa olisivat julki tuoneet.Eli aloitettiin luomaan tarve bisnekselle,ja mediassa lastensuojelusta ei saanut edes keskustella..Varsinkaan ennen vaaleja.
Siitä alkoi se huostakulttuuri,ja perheiden lainmukaisten tukien alasajo,ja
sossujen mielivalta.Entinen lasten päivähoito muutettiin siksikin varhaiskasvatuksen nimellä kulkevaksi,eli päästiin lasten hoitamisen sijaan,kyttäämään perheiden yksityisasioita,ja tehtailemaan ilmoituksia lapsista ja perheistä,eli työllistämään yli suurta sossujen laumaa.

Bisnes on bisnestä,ja maahantulleiden lapsia on aloitettu myös huostaamaan,ja sijoitetaan perheisiin jne.jne.Taas tienataan.Kaksi kärpästä yhdellä iskulla:suomi kaaokseen ja bisnekset kukoistukseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilona Oksanen, oletat siis, että salajuonessa jota "huostaanottobisnekseksi" nimität ovat kaikkien Suomen kuntien sos.työntekijät sekä hallinto-oikeus mukana, näiden kauttahan huostaanotto tapahtuu.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Mielenkiintoinen" olettama.Ikävä kyllä ei osunut kohdilleen tällä kertaa.Aina ei voi voittaa.Valitettavasti en ole kiinnostunut salaliittoteorioistakaan,vaan kylmistä tosiasioista.

Huostabisnes on suomessa todellisuutta,jonka jokainen ajantasalla oleva ja aikaansa seuraava tietää.

"Lapsibisnestä ei valvo kukaan"

Lastensuojelusta on tullut tuottoisaa bisnestä, joka houkuttelee yrittäjiä eri puolelta liike-elämää. Miten tässä oikein näin kävi?
16.6.2012

Lastensuojelu on pahassa kriisissä. Sijaishuollon kustannukset ovat nousseet yli 600 miljoonaan euroon, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2004. Suurin piirtein saman verran maksavat niin lukiolaitos, toimeentulotuki kuin poliisitoimikin.

Kansainväliset pääomasijoittajat ovat jo haistaneet lastensuojelussa markkinaraon, eikä se yllätä. Tutkimusprofessori Matti Rimpelä sanoo toiminnan olevan täysin bisneslogiikan mukaista.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/06/16/lap...

Siinä vähän apua ensihätiin,tosin bisnes on jatkunut jo sieltä 1990 kun alettiin ajamaan suomessa lainmukaisia tukia alas,sekä sosiaali ja terveydenhoidon palveluja.Mitään eipäs juupas leikkiä tämä ei ole,vaan kylmää liiketoimintaa,jota käydään lapsilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Yhtään perhekotia en tiedä olevan velkasaneerauksessa enkä konkurssissa, joten alalla menee muuta yritystoimintaa huomattavasti paremmin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #24

Tottakai,sama kuin vippifirmoilla,ja ulkolaisilla pankeilla jotka harrastavat tytäryhtiöidensä kautta koronkiskontaa suomessa,jonka hyväksyi vanhasen hallitus aikanaan.Kokkila EK:sta vippifirmaomistusta,keskustan ent.kansanedustajan huostafirmat,sitra-sijoittajan ja Mehiläisen yhteinen taival jne.jne.

Valitettavasti nämä sosiaali ja terveydenhoidon firmat tosiaankin ovat ulkolaisille myytyjä,juuri niille suuryrityksille,jotka rahastavat suomen veronmaksajien rahoista voittonsa.

Eri asia on se,mitä kautta nämä Liliukset ynm.poliitikot ,ek:n jne.tyypit saavat omansa tuolta bisneksistä.Ainakin Mehiläisen myynti toi voittoja ihan vaan sinne sisäpiirin poppoolle.

Käyttäjän JouniMarjanen kuva
Jouni Marjanen

Eiköhän nämä päätökset perustu lakiin. Ja kuka niitä lakeja runnoo läpi? Jopa häikäilettömästi valehtelevat, kun yrittävät runnoa itselleen sopivia lakialoitteita eduskunnassa läpi. Ja ei ne firmat välttämättä ole ulkomaalaisia, vaikka olisivatkin sinne veropratiiseihin rekisteröityjä.
Sori siitä!
Avainsanat: Berner, Stubb, Sipilä, veroparatiisiyhtiöt, hallintarekisteri, kusetus.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Taisi tulla raas kerran vähän palturia. Esimerkiksi irakilaisista n 20% saivat myönteisen päätöksen viime vuonna.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tosiaan, se 10000 kirjaamattoman henkilön unohtaminen oli todellakin palturia, kuten kaikilla muillakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Ettäkö Suomessa olisi enemmän kirjaamattomia kuin Ruotsissa, joka otti vastaan 160 000 turvapaikanhakijaa. Vahvistustahan et tuolle heitollesi löydä, niitä on arvioitu olevan muutama sata.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus saatiin perustettua Tornioon vasta 22.9. 2015. Tätä ennen pääsi maahamme poliisiviranomaisten arvion mukaan tuhansia pakolaisia ilman minkäänlaista rekisteröintiä. Erityisesti heinäkuussa tulijoiden määrä oli merkittävä. Osa jäi maahan , osa palasi heti takaisin.

Marraskuussa 2015 viranomaiset ilmoittivat arvionaan kirjaamattomien määräksi maksimissaan 10 000 henkeä, joka tapauksessa tuhansia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Toisaalta:

Poliisiylijohtajan mukaan on kuitenkin mahdoton esittää mitään arviota laittomasti maassa olevien määrästä.

- Sen parin viikon aikana virta oli suurta. Maahan tuli ja täältä poistui ihmisiä. Osa lähti saman tien, Kolehmainen sanoo.

Poliisiylijohtaja korostaa, että poliisitarkastusten lisäksi myös maahan tulleen oma intressi tuo ulkomaalaisia viranomaisten tietoon - ilman rekisteröintiä kun ei rahallisia ja muita etuja voi saada.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/20151111206...

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #43

Suomessa ei pärjää, ellei ota yhteyttä viranomaisiin

Tukea ei tule ellei ole rekisteröitynyt ,ja kun talvi on ollut kylmä niin kaikki kynnelle kykeveät ovat lähteneet tai ilmoittautuneet.

Joku voi kärvistellä tutun nurkissa, mutta määrä ei voi olla suuri

Sari Haapala

Ja Bodil tulee taas paikalle kertomaan totuuksia ilman lähteen häivääkään, ja sen jälkeen katoaa kuin pieru Saharaan seuraavaan blogiin suoltamaan päättymättömiä valheitaan vastaamatta mihinkään kysymyksiin tai kommentteihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tällaiset palautusprosentit kertovat juuri sen, mistä on puhuttu, että valtaosa turvapaikanhakijoista ei ole täällä oikeista syistä. Elintasopakolaisista taitaa olla kyse.

Hyvä että päätöksiä syntyy, sitten alkaa se suurin ongelma, mikä Ruotsissa jo on tätä päivää, eli paperitomien ja karkoitusta pakoilevien määrä kasvaa, tällöin rikollisuuden nousu on hyvinkin mahdollista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mutta kun Soinillakaan ei kuulemma ole tämä maahanmuutto kysymys kovin korkealla asialistallaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan se nyt noloa kun pitää omaa agendaansa puolustella härskisti valehtelemalla. Ei tosin tuolta porukalta yllätä: valheita, riidanhaastoa, vastakkainasettelua ja muiden syytelyä.
Ei jatkoon.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Mihin valheeseen viittat ja kenen esittämään?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Väitätkö, että riidanhaastaminen ei ole ollut molemminpuolista? Tässä esitettyihin valheisiin en ota kantaa. Epäilen kyllä tuota maastapoistamista.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Etkö juuri syyllistynyt melkoiseen riidanhaastamiseen. Ihmisten solvaamiseen ilman mitään perusteluita. Jos tuo ei riidan tekemistä, niin mikä? Peili on hyvä jokaiselle.

Kirsi Rosengrén

On poistettavien määrä mikä hyvänsä, niin kokonaisuuteen se ei juuri vaikuta. Sieltä tulee koko ajan lisää ja kun kevät kunnolla koittaa niin jokaisen poistetun tilalle tulee 5 uutta.

Me tullaan oleen ihan pulassa tämän touhun kanssa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Juuri näin. Ja kun Ruotsi alkaa poistamaan 80.000 kielteisen päätöksen saanutta tulijaansa, niin niistäkin taitaa suuri osa ostaa junalipun ja tehdä uuden loton tänne.

Tiia Eskola

Voimia Marille - ainoa Perussuomalaisten toivo. Minulla on ollut ilo ja kunnia tavata hänet. Miettikääpä hänen koulutus- ja kokemustaustaansa: Ensihoitaja, sairaanhoitaja, poliisi, omaishoitaja. Voi todella sanoa, että hän on nähnyt ja kokenut kaiken. Hän taatusti haistaa tämän suuren petoksen - ja uskaltaa sen myös sanoa. Ministeri Toivakka myönsi täysin avoimesti syksyllä, että palautuksia ei ole aikosmustakaan tehdä kuin korkeintaan 100 - pääpainon suuntautuessa "kotiuttamiseen." Lue: Halpatyömarkkinoiden luominen.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava
Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Vai oikein adressi.

Ihmisillä on kovin kummallinen käsitys vaikuttamisesta.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kehoitan kaikkia tekemään viranomaisten toiminnasta kantelun oikeuskanslerille, niin minäkin olen tehnyt. Mikäli tämä ei auta muitakin avuja on. Suomen hallitus ja hallinto ovat tietoisesti tehneet laittomuuksia ja heidän kuuluu vastata siitä. Esim. Hallitus on tietoisesti ottanut Ruotsista (turvallinen maa) dublin-sopimuksen vastaisesti yli 30.000 ihmistä Suomen riippakiveksi ja täten vakavasti vaarantaneet Suomen turvallisuuden. Rajathan on edelleen sepposenselällään ja sisäministeri Orpo ei tee yhtikäs mitään. Käsittämätöntä piittaamattomuutta. Hallitus on myös diktaattorina kävellyt kuntien itsemääräämisoikeuden yli....ymym..tämä hallitus tullaan muistamaan tulevaisuudessa diktatuurista. Nyt Suomen ehdottomasti pitää tehdä se, mitä Norjakin, palauttaa kaikki surffarit pois

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

YLE:n uutisten mukaan laittomia maahantulijoita tulee vain Venäjältä. Ruotsista tulee vain Shengen-alueen sisälle päässeitä turisteja, joista osa Suomeen saapuessaan jostain kumman syystä hakevat turvapaikkaa. Osa tuli muuten vain jäädäkseen, etenkin ensimmäisessä täysin avoimien ovien aallossa saapuneista.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kannattaako yleensäkään mikään tutkinta. Jokainen pyrkii tietenkin valehtelemaan omaksi edukseen. Niin mekin tekisimme samassa tilanteessa.

Systeemi on äärettömän kallis. Tuhansia virkamiehiä. Enkä edes usko, että se toimii. Niiden kohdalla kyllä, jotka vapaaehtoisesti haluavat palata kuolemanvaaraan. Mutta niitä tuskin saadaan minnekkään, jotka eivät halua lähteä. Vakaviin rikoksiin syyllistyneen pitää rangaistuksen jälkeen kyllä toimittaa pois hinnalla millä hyvänsä.

Kysymys on kuitenkin lopulta vain siitä mihin meidän resurssimme riittävät. Eikö systeemiä pitäisi yksinkertaistaa. Toivottaa tervetulleeksi esim se 300 00 ihmistä vuodessa ja lopuille tehdä tervetuloa kokoukset ja pistää junaan. Ruotsista tulleet venäjälle ja vejältä tulleet ruotsiin.

Kaikki syyt ovat hyväksyttäviä. Jos ihmiset todella lähtevät kuolemaa pakoon. Alueelta lähtevät kaikki. Naiset, lapset, aikuiset, isoisät jne.. Huonoja oloja pakoon voidaan lähteä toki muutenkin. Minäkin lähtisin.

Tärkeintä olisi saada Suomen talous siihen kuntoon, että kasvua tapahtuisi. Töitä syntyisi. Tällöin ihmisiä pystyttäisiin oikeasti tänne ottamaan. Tätä en usko enää tapahtuvan.

Tämä pakolaiskriisi ei ratkea heitä vastaanottamalla. Tilanne jatkuu kymmeniä vuosia. Niin kauan kuin on merkittäviä eroja kuvitellussa tai todellisessa elintasossa. Väestön liika kasvu on aina ennenkin lähtenyt liikkeelle. Kiinassa ja Intiassa olisi sama juttu, mutta siellä on talouskasvun myötä ollut mahdollisuuksia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Jokainen pyrkii tietenkin valehtelemaan omaksi edukseen. Niin mekin tekisimme samassa tilanteessa."

Frontex:n eilinen katsaus kertoo, että alkuvuonna olisi tullut huomattavasti vähemmän syyrialaisia turvapaikanhakijoita Kreikan saarille kuin ennen. Se tosin
vetää tästä sen johtopäätöksen, että aiempaa harvempi valehtelee itsensä syyrialaiseksi.

http://frontex.europa.eu/news/share-of-syrians-arr...

Pekka Heliste

Vuonna 2014 afganistanilaisilta tuli 206 hakemusta ja niistä 119 oli myönteistä

Irakilaisilta 789 , joista 366 myönteisiä

Somalialaisilta 246 , joista 158 myönteisiä

http://www.migri.fi/download/57237_Tp-paatokset_20...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vuonna 2015 käsitellyt turvapaikkahakemukset (myös 2014 vuodelta siirtyneet) ja tehdyt päätökset perustuvat migrin tilastossa mitä ilmeisimmin vanhoilla perusteilla käsiteltyinä (marraskuun loppuun saakka) joilla oleskelulupa on myönnetty. Vasta tänä vuonna käsittelyyn tulee suurin osa hakemuksista, joten nähtäväksi jää mikä on hakemusten kokonaismäärästä hyväksymisprosentti. Itse katson ettei raunneet hakemukset ole sellaisia käsittelyn vaativia jotta niiden määrä pitäisi huomioida laskennassa koko määrässä mukana. Nimittäin rauenneista päätöksistä ei voi edes valittaa.

Vuonna 2015 yksilöllisesti käsiteltyjen kokonaismäärä on 4280, josta hyväksyttyjä 1879. Hyväksyttyjä on 43,9 prosenttia. On selvää että luku saadaan näyttämään pienemmältä kun mukaan otetaan myös rauenneet. Kuten sanoin itse en noin laskisi.

http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...

Mistähän hatusta on esimerkiksi Orpon kertoma hyväksyttyjen määrä n. 30 prosenttia vedetty? Ei turvapaikanhakijana ole enää se henkilö joka on lähtenyt lipettiin, jolloin myös hakemus on rauennut.

Tekeekö vain yksi henkilö migrissä päätöksen oleskeluluvasta vain osallistuuko sen tekemiseen esim. kolme, jolloin päätöstä voitaisiin pitää oikeutetumpana? Eihän oikeusasteissakaan yksi tuomari tee päätöstä yksin. Miksi sitten näinkin suuren luokan kysymyksessä tekisi? Kysyn näitä kysymyksiä kun en tiedä käytäntöä. Valitusoikeus on yksin vain (?) turvapaikanhakijalla.

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/vastaanot...

Pekka Heliste

Rauennet tarkoittavat, että hakemus on jätetty eli hakemus on hakijamäärän joukossa. Rauennut tarkoittaa , että henkilö on lopettanut hakuprosessin, harvoin kukaan omasta päätöksestään valittaa, etenkin kun on lähtenyt maasta

Vastaavasti jos rauenneita ei lasketa niin ne pitäisi poistaa myös hakijoiden määrästä.

Tilasto kertoo sitten kaiken ja jokainen voi laskea miten haluaa , ei se muuta lopputulemaa lasketaanko suhde myönnetyt /kaikki hakijat tai kaikki hakijat vähennettynä rauenneilla

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tekeekö vain yksi henkilö migrissä päätöksen oleskeluluvasta vain osallistuuko sen tekemiseen esim. kolme, jolloin päätöstä voitaisiin pitää oikeutetumpana?"

Tuosta ei ainakaan heti löytynyt tämän täsmällisempää tietoa:

Tyypillisiä virkanimikkeitä ovat ylitarkastaja, tarkastaja, apulaistarkastaja ja osastosihteeri, jotka osallistuvat oleskelulupa- ja turvapaikkahakemusten sekä kansalaisuusasioiden päätöksentekoon.

https://www.valtiolle.fi/fi-FI/Tyonantajat_ja_tyon...

Rainer Salejärvi

Kun esimerkiksi irakilaisia koskevat tähän mennessä tehdyt turvapaikkaratkaisut jakautuvat maahanmuuttovirastossa siten, että ratkaisuista

- 652 on myönteistä
- 96 kielteisiä
- 23 ilmeisen perusteettomia
- 2556 on rauennut
- 394 mm. sellaisia, jotka on jätetty mm.Dublin perusteella tutkimatta

Täytyy olla kovasti tarkotushakuinen, jos näiden lukujen kautta päästään sellaiseen johtopäätökseen, jonka mukaan “irakilaisten turvapaikkapäätöksistä 85% on ollut myönteisiä.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset