MariPSRantanen

Suomessa natsihallitus?

..mikäli mediaan ja opposition edustajiin on uskominen.

Viime päivien uutisointi Helsingin asema-aukiolla sattuneeseen pahoinpitelyyn ja sitä seuranneeseen kuolemaan viikon kuluttua tapahtumasta, on muuttunut vähintäänkin erikoiseksi. Ensinnäkin kyseessä on erittäin valitettava nuoren ihmisen kuolema, jossa murhenäytelmää käytetään häikäilemättä politiikan välineenä.  

Väkivalta kaikissa muodoissaan on paheksuttavaa ja tuomittavaa, on tekijänä kuka hyvänsä. Toisen ihmisen tappaminen on omassa arvomaailmassa hirvein teko mitä maa päällään kantaa. Siitä tuskin juurikaan kukaan on eri mieltä. Nyt vain on mielestäni lähdetty melko lailla laukalle tämän tapauksen käsittelyn osalta. Me emme tiedä nuoren miehen kuolinsyytä emmekä myöskään onko kyseessä poliittinen motiivi vai oliko kyseessä nk. nakkikioskitappelu. Joka tapauksessa tekijä on jo poliisin hallussa ja asiat varmasti selviävät. Nyt tietysti ne, jotka mörköjä näkevät, toteavat että puolustelen potkijaa. En puolusta koskaan potkijaa saati aktivismia ääriliikkeissä, joiden ideologia ei ole tervettä. Enkä itse asiassa mitään, jonka etuliitteenä on ääri.

Miten ihmeessä sitten Perussuomalaiset joutuivat mukaan lähes tekijäksi tähän tekoon? Luettuani runsaan määrän sekä kansanedustajien että kuntapoliitikkojen kannanottoja, ovat itse asiassa Perussuomalaiset syypäitä tähän tapaukseen. Perussuomalaiset ovat natsismia ja fasismia kannattavia ihmisiä, jotka hyväksyvät tämän teon? Siis mitä? Miten te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte. Mikään ei tunnu olevan pyhää kun tehdään politiikkaa, ei edes nuoren miehen kuolema. Samaan hengenvetoon halutaan kieltää rasistiset ryhmittymät, joten nähdäkseni se tarkoittaisi samojen ihmisten toteuttamana myös Perussuomalaisten kieltämistä, eikö vain? Tietyt mediat ovat valitettavasti lähteneet tukemaan tätä ajojahtia, joka ei enää itse asiassa edes liity tapahtuneisiin asioihin. Tänä aamuna Juha Sipilä oli jo natsi-pääministeri erään helsinkiläisen kuntapoliitikon näppiksellä, joten nyt mennään jo todella kaukana siitä kontekstista mitä on oikeastaan tapahtunut.

Nyt on mopo lähtenyt lapasesta melko monella. Ensinnäkin suosittelen tutustumaan lämpimästi hirvittävään historiaan natsiajasta. Se ei ole mukavaa luettavaa, mutta avaa varsin hyvin eron Perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksiin.  Suurin osa suomalaisista on tolkun ihmisiä, jotka ymmärtävät Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen linjan, joka siis kritisoi järjestelmää ei ihmistä. Me vastustamme turvapaikan antamista niille, joilla ei ole sen tarvetta koska se vie paikan siltä ihmiseltä jolla on tarve. Me haluamme karkottaa rikoksiin syyllistyneet henkilöt, koska sen lisäksi että he ovat vaaraksi muille ihmisille, he pilaavat muiden maahanmuuttajien mainetta. Me emme hyväksy sitä, että turvapaikan saaneet ihmiset lomailevat kotimaassaan,  jolloin voidaan olettaa ettei turvapaikan tarvetta ole. Me emme hyväksy sitä, että ihminen voi lähteä sotimaan terroristijärjestöön, saada siltä ajalta sosiaalietuuksia ja palata takaisin Suomeen. Nämä nyt muutamina esimerkkeinä siitä, mitä emme hyväksy. Puhumattakaan siitä, että tällä hetkellä euroopan maahanmuuttopolitiikka on käytännössä rikollisten salakuljettajien käsissä. Me emme voi hyväksyä sitä, että samaan aikaan kun maahanmuuttajien palvelut nielevät varovaisesti arvioiden 2-4 miljardia, leikataan jo ennestään säällisen elämän reunalla keikkuvilta vanhuksilta, vammaisilta ja pieneläkeläisiltä.

Suomessa tapahtui vuonna 2015 33 874 pahoinpitelyä, joista äärioikeiston tekemiä oli sisäministeriön raportin mukaan 11 kpl. Jokainen näistä pahoinpitelyistä olisi voinut johtaa kuolemaan sillä yksikin lyönti tai potku voi tappaa.

Vertailun vuoksi on hyvä huomata että esimerkiksi turvapaikanhakijat ovat olleet epäiltynä pahoinpitelyihin ajalla 1.1.- 25.8.2016 528 kertaa. Turvapaikanhakijoita epäillään myös 22:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 19 raiskauksesta. Törkeitä raiskausepäilyjä on 10, mikä on paljon verrattuna Suomen kansalaisten tekemiksi epäiltyihin törkeisiin raiskauksiin. Nämä luvut kertovat sen, mistä meidän tulisi olla myös huolissaan.

Kirjoitin blogiini 8.9.2015 arvion siitä, että hallitsematon ja huonosti hoidettu maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa kasvualustan äärioikeiston nousuun koko euroopassa ja siinä ryhmässä maahanmuuttokriittiset puolueet ja edustajat ovat marjanpoimijoita.  Edelleen Suomessa onneksi ilmiö on kuitenkin marginaalinen, erään arvion mukaan reilusti alle 100 ihmisen porukka, joka ei uhkaa yhteiskuntaa. Jotta nousua ei tapahdu, on aivan selvää, että poliitikkojen on puututtava asiaan. Oireen hoito ei todennäköisesti auta vaan huomio täytyy kiinnittää syyhyn. Nuorisotyöttömyys, tuloerojen kasvun estäminen, syrjäytymisen estäminen, hallittu ja reilu maahanmuuttopolitiikka lienevät ensimmäisiä kohteita, joihin tulee kiinnittää huomiota. Näkyvien tunnusten kieltäminen kaikilta ääriryhmiltä on yksi tapa, mutta en jaksa uskoa toimenpiteen tehokkuuteen. Tehdään nyt sitten mitä hyvänsä päätöksiä, mitoittaisin ne ongelmien mukaan ja kehottaisin nyt odottamaan rauhassa mm. asema-aukion tapahtumista lisätietoa. Sen lisäksi odottaisin nyt oppositiopuolueiden  ja median osalta hivenen järjen käyttöä ja turhan leimaamisen lopettamista.

Tahdikkuus on sitä että tietää kuinka kauas voi mennä liian pitkälle.

- Jean Cocteau

 

Edit 

Alunperin tekstissä ollut virhe pahoinpitelyjen kokonaismäärässä, alkuperäisessä tekstissä vuoden 2015 pahoinpitelyt 7602 kpl kun oikea luku on 33 874 kpl.

Lisätty lähteet linkkeinä

http://tilastokeskus.fi/til/rpk/2015/13/rpk_2015_13_2016-03-22_tau_001_f...

http://www.intermin.fi/julkaisu/232016?docID=69180

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090422261531_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän PauliRuotsalainen kuva
Pauli Ruotsalainen

Näyttää siltä, että nyt tehdään väkisin natsihallitusta tiettyjen medioiden toimesta ja Persuista näiden valitettavien tapahtumien esi- isiä,jotta voidaan kertoa kansalle rinta rottingilla, miten natseja Persut ovat. Tavallinen tientallaaja ei usko moiseen propakantaan . Aivopesu suoritetaankin sairaan tiedotusvälineen kautta kuten aikoinaan Saksassa Hitlerin tiedottajat jauhoivat. Vain selkä suorana seisominen oman isänmaan asialla, pitää meidät pois moisesta hulluudesta, joka lainehtiin kansankiihoittajien keskuudessa media maailmassa

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Poliittisen yhteenliittymän edustaja pahoinpitelee ihmisen ja kyseinen järjestö julkaisee videon maassa makaavasta uhrista kehoituksella "aktivoidu". Miten perussuomalaiset joutuivat mukaan tähän. Olisiko mitenkään mahdollista, että nämä tahdittomina pitämäsi ihmiset ovat, edellä kuvailtu huomioiden, pitäneet tahdittomana kysellä, eikö kyseessä saattaisi olla nakkikioskitappelu?

Meillä on ainakin hyvin selvästi eri käsitys siitä miten kauas voi mennä liian pitkälle!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymyksessä on liike eikä järjestö, sillä järjestö on rekisteröity ja sillä on säännöt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kelpaako sinulle yhteenliittymä, jota ensin käytin ja sitten viittasin siihen järjestönä? Onko olemassa jokin laki joka määrittelee järjestön? Sanakirja antaa määritelmän "henkilöiden tai yhteisöjen määrätarkoitusta varten perustama yhteenliittymä". Eihän yhdistystäkään ole pakko rekisteröidä, mutta kai se silti on järjestö?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54

On olemassa yhdistyslaki laillisista järjestöistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Yhdistyslaki ei velvoita rekisteröimään. Määritelläänkö siinä jossain kohtaa järjestö? En ole itse huomannut, mutta olenkin heikko keskittymään ja hajamielinen. Osaatko auttaa viittaamalla pykälään, kiitos.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #57

Rekisteriin merkitsettömistä yhdistyksistä on syytä käyttää nimitystä liike, jota ne ovatkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

Rekisteröity yhdistyskö ei ole liike?

Kaikki liikkeet eivät ole yhteenliittymiä (järjestöjä), eivätkä kaikki yhteenliittymät ole yhdistyksiä, eivätkä kaikki yhdistykset ole rekisteröityjä. Tuossa ketjussa jokainen seuraava termi on edellistä rajaava, mutta se sisältyy aina edeltäjäänsä.

Toki siis kyseessä on liike, mutta koska sillä on jollakin tavalla organisoitua toimintaa ja jäseniä, voidaan käyttää rajaavaa termiä yhteenliittymä tai järjestö, ainakin sanakirjan mukaan. Ilmeisesti laki ei siis määrittele järjestöä, joten voinemme tukeutua sanakirjan määritelmään.

Kiitos kuitenkin sanailusta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Mikään ei tunnu olevan pyhää kun tehdään politiikkaa, ei edes nuoren miehen kuolema."

Sanos muuta. Paitsi tietenkin 22 seksuaalisesti hyväksikäytetyn lapsen ja 19 raiskatun kohtalo.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Julkisuus on valikoivaa. Etten sanoisi suorastaan yksisilmäistä. Ja syntipukki tarvitaan. Ei riitä, että on poliisi pidättää todennäköisen syyllisen ja oikeuslaitos huolehtii tuomitsemisesta, vaan ohjenuoraksi valitaan (hiukan muuntaen) kapteeni Renaultin repliikki Casablankan lopusta "Tuomitkaa tavanomaiset epäillyt".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tietenkään riitä, että oikeuslaitos huolehtii. Se riittää nakkikioskitappeluissa. Poliittisesti motivoidun väkivallan ollessa kyseessä, tuleekin pureutua ilmiöön, sen syihin ja mahdollistajiin. Tuomitaan se yhtenä rintamana, jotteivät jotkin vatipäät kuvittele olevansa isänmaan tai isänmaallisten asialla. Valitettavasti tuo viimeisin tilaisuus hukattiin jo. Jos siihen haluaa etsiä syyllisiä, saattaa näin näppituntumalta päätyä tavallisiin epäiltyihin. Aivan samalla tavalla vasemmiston kuuluu tuomita esimerkiksi antifasistien väkivalta. Toistaiseksi ovat hoitaneet leiviskänsä yhtä surkeasti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olen vähän eri mieltä. Väkivalta on väkivaltaa, olipa sen motiivi - todellinen tai väitetty - mikä tahansa. Sellaisena se on myös tuomittava, olipa kyseessä yksilö tai järjestö. Jos väkivallan käyttö kuuluu järjestön ohjelmaa tai toimintatapoihin, kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta. Tässä suhteessä moottoripyöräjengejä, anarkistiryhmiä, natsiporukoita ja muita tulee punnita samoilla punnuksilla. Väkivallan politisoiminen on läheisessä yhteydessä totalitarismiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Keskusteluissa ongelma syntyy yleensä kun ei osata erottaa tekijän ja edustamansa organisaation vastuita. Kommentissasi erottelet ne kuitenkin niin kuin pitääkin. Ehkä en itse osannut sitä riittävän selvästi ilmaista.

En kommentissasi näe muuta vähäistä erimielisyyttä, kuin tuon tulkinnan väkivallan politisoinnin seurauksesta. Minusta se on läheisessä yhteydessä anarkiaan. Varoittavasta esimerkistä käy vaikka Ruotsissa Revolutionära Fronten, jota siellä ainakin vasemmistonuoret avoimesti symppaavat.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Nyt pääministeri Sipilää on moitittu siitä, että hän mainitsi asema-aukion tapauksen yhteydessä maahanmuttajien tekemän henkirikoksen. Ei olisi saanut rinnanstaa.

Todennäköistä kuitenkin on, että viimeksimainittu tapaus oli eräs motiivi väkivaltaiselle mielenosoitukselle. Sen mainitseminen ei merkitse väkivallan hyväksymistä, vaan on vain eräs todennäköinen syy mielenosoitukselle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei SVL mitenkään siihen tapaukseen viitannut mielenosoituksessaan ja ovathan he järjestäneet aggressiivista häppeningiä jo monien vuosien ajan, joten tuskin tähänkään tempaukseensa tarvitsivat moista virikettä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös se ollut kansanedustaja Immonen(perussuomalaiset), joka nettijulistuksellaan tämän sodan aloitti, ja siitä kiitokseksi hänet hyvin "harjattiin" eduskuntaryhmänsä toimesta ja sai jopa "kuntoutusloman" toiminnastaan isänmaan hyväksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Immosen fb-postaus vuodelta 2015.

Unelmoin vahvasta, rohkeasta kansasta, joka kukistaa tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, tulee ennen pitkää puhkeamaan miljooniksi paloiksi. Elämämme ovat kietoutuneet yhteen rankkoina aikoina. Nämä ovat niitä päiviä, jotka tulevat jättämään ikuisesti jälkensä kansamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko taistelutovereihini. Aiomme taistella loppuun asti kotimaamme ja aidon Suomen kansan puolesta. Voitto on meidän."

Jos joku vielä kehtaa väittää, ettei Immosella ole mitään tekemistä SVL:n aatemaailman kanssa on täysi tomppeli.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos joku natsi tappaa jonkun = Persujen vika
Jos työttömyys lisääntyy = Persujen vika
Jos vienti ei vedä = Persujen vika
Jos turvapaikanhakijoita tulee paljon = persujen vika
Jos Sote ei onnistu = Persujen vika
Jos Syyriassa taistellaan = Persujen vika
Jos on kova myrsky = Persujen vika

Persujen politiikka on mitä on, enkä ole lainkaan samaa mieltä hallituksen kaikista päätöksistä, juu ja sekin menee varmaan niin, että ei kauheasti kammoksuta näiden Immosten touhuja, koska ne tuo ääniä.

Mutta silti, jonkunnäköinen tolkku pitäisi sentään olla, kun melkein kaikkeen mikä menee väärin saadaan jotain kautta persut liitettyä mukaan.

Jos joskus edes joku ymmärtäisi, että vaaleilla valittu enemmistöhallitus, jossa nyt on kolme puoluetta, tekevät kansan mandaatilla omasta mielestään oikeaa politiikkaa, sitä voi ja saa kritisoida, mutta demokratiassa valta on nyt heillä. Se on sitten eri asia osaavatko ne valtaa käyttää vai ei, mutta näin se vaan menee.

Tapaus Immonen

Onko Immonen tappanut ketään - Ei
Onko Immonen tehnyt muita laittomuuksia - Ei
Onko Immosella kansan valtuutus edustajaksi - Kyllä
Voiko Immosta erottaa - Ei
Onko Immosen touhu järkevää - EI
Onko Immosen touhu moraalitonta - On
Onko Immonen sopiva edustajaksi - Äänestäjien mielestä on

Pitäisikö Soinin tehdä jotain, no pitäisi, mutta kun ei tee ja siitä sitten persut kollektiivisesti vastaavat vaaleissa, todennäköisesti Immonen saa seuraavissakin vaaleissa äänivyöryn, nääs kyllä kansa tietää.

Hallitus on Sipilänkin mielestä kaikesta samaa mieltä, edustajien kuuluminen äärijärjestöihin ei ole suotavaa, mutta minkäs teet, Suomessa ei hallitusta ''pikkujutuista'' hajoteta. Täällä mennään aina valta ja vaalit edellä, sen jälkeen tulee ehkä se Suomen etu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En epäile yhtään, etteikö Olli Immosta kelpuuteta tulevaisuudessakin PS:n listoille vaaleissa, koska hänen ajatuksensa ovat kuitenkin melko yhteneväiset monikulttuurisuutta arvostelevan Perussuomalaisten kanssa.

Onko nyt jotain muuttunut, koska aikaisemmin ne olivat Timo Soininkin mukaan punavihermädättäjät ja fillarikommunistit joiden syytä likimain kaikki paha tässä yhteiskunnassa on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko Immonen tappanut ketään - Ei
Onko Immonen tehnyt muita laittomuuksia - Ei
Onko Immosella kansan valtuutus edustajaksi - Kyllä
Voiko Immosta erottaa - Ei
Onko Immosen touhu järkevää - EI
Onko Immosen touhu moraalitonta - On
Onko Immonen sopiva edustajaksi - Äänestäjien mielestä on"

Onko Immonen ajatuksineen perussuomalaisten mielestä sopiva edustamaan perussuomalaisia? On.

Perussuomalaisista on ennenkin erotettu kansanedustaja ja perussuomalaisista on eronnut kansanedustaja.

Miksi Immonen ajatuksineen sopii tähän joukkoon,
joka pyrkii nyt, tai ainakin näyttää pyrkivän,
pesemään käsiään äärinationalistien toilailuista?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikken Rita,aolekaan, vastaan tähän kuitenkin. Uskon Ritalan tarkoittaneenn Immosen orottamista kansanedustajan tehtävästään. Se on eri asia kuin puolueesta erottaminen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

Miksi sitten ei eroteta puolueesta jos ajatukset ei passaa?

Vissiin sitten passaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Niin se on, miltä se näyttää.

Puolueesta erottaminen olisi de facto sama asia, kuin eduskunnasta erottaminen. Ainoana erona, että palkanmaksu jatkuisi seuraaviin vaaleihin asti. Ainakaan itse en keksi minkä eduskuntaryhmän ovesta avattaisiin muuta, kuin kurkistusluukku Immosen koputellessa. Pieni varaus on toki jätettävä SDP:n suhteen. Hehän jo todistivat seinien olevan todella leveällä ja katon korkealla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En malta olla kommentoimatta käyttämiäsi muotoiluja Immosen nauttimasta luottamuksesta.

"Onko Immosella kansan valtuutus edustajaksi - Kyllä" Oikea vastaus on ei, hänellä on 4694 äänestäjän valtuutus.
"Onko Immonen sopiva edustajaksi - Äänestäjien mielestä on" Heittäisin, että huomattavasti useampi äänestäjä pitää sopimattomana, kuin sopivana. Sopivana häntä pitävät nuo edellä mainitut 4694 ja ehkä jokunen muukin. En kuitenkaan sälyttäisi vastuuta äänestäjille kollektiivina, vastaan kun ei saa äänestää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No juu, voihan sitä saivarrella, ja laskennallisesti tietysti oikein, mutta onko sitten parempi sanoa, että kuuluu niiden 200 vaaleissa valitun edustajan joukkoon, joille vaaleissa annettiin suhteellisesti edustajapaikkaan oikeuttava äänimärä.

Eiköhän tuon asian nyt tajua helpommallakin, vaalivoittaja hän kuitenkin on, ja veikkaan, että ei ollut äänestäjillä epätietoisuutta millainen on Immosen ajatusmaailma. Samalla tavalla ajattelevia on ilmeisesti niin paljon, että vaalit sillä voitetaan, ja voisin lyödä vetoa, että tällaisessa ilmapiirissä mitä Suomessa nyt on, niin äänimäärä voi jopa kasvaakin.

Näkeehän sen nyt somemaailmassa, että paljon on tämän kuoleman ympärillä ihmisiä, jotka eivät sitä täysin tuomitse, se on asia, jota minä ihmettelen suuresti, ei minua kiinnosta, kuka aloitti ja kuka lopetti, rikollisjärjestön jäsen kuitenkin toisen pahoinpiteli, enempää emme vielä tiedä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Pointtini on, ettei häntä kannata kansa, vaan 0,1% heistä. Ei se ole pelkkää saivartelua, kasaa edustaa kansanedustajat kollektiivina, eivät yksittäin. Yksittäin he edustavat vain omia äänestäjiään, tittelistään huolimatta.

Uskon myös Immosen saavan sitä enemmän ääniä, mitä enemmän hän vetelee rasistinaruista Ei muiden tarvitse häntä kuitenkaan arvostaa, vaikka saisi millaisen äänivyöryn.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #18

Tällähän ei nyt oikeastaan ole mitään merkitystä, mutta kun sinulla itsellä on tapana piikitellä epäolennaisuuksista, niin pitääpä mainita, että Immonen valittiin kansanedustajaksi Oulun vaalipiiristä, jossa äänioikeutettuja on n. 380000, joten tuo sinun 0,1% ei ole vertailukelpoinen suhdeluke.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Olet toki vaalipiirin suhteen oikeassa, enkä aio kommentoida mitä sillä luvulla laskettu suhdeluku kertoo oululaisista. Tuo oli laskettu valtakunnan tasolla, koska se oli kommentti väittämään kansan tuesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Niin, mutta varmasti sinulle on selvää, että emme voi tietää mikä on Immosen valtakunnallinen kannatus. Hänellähän voi ollakin kansan tuki. Itse en tähän missään tapauksessa usko, mutta emme voi sitä tietää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Niin, mutta varmasti sinulle on selvää, että emme voi tietää mikä on Immosen valtakunnallinen kannatus. Hänellähän voi ollakin kansan tuki. Itse en tähän missään tapauksessa usko, mutta emme voi sitä tietää."

Varmasti emme voi tietää mitään. mutta on hyvin todennäköistä ettei Immasen kannatus kansallisesti ole yhtä suurta kuin Oulun vaalipiirissä. Suomen mittakaavassa kun on enemmän valinnanvaraa mistä äänestää kuin pelkästään Oulun vaalipiirin ehdokkaat. Luultavaa siis on että kannatus jakaantuu laajemmalle kuin Oulun vaalipiirin edustajiin.

Jos pelkästään Oulun vaalipiirin ehdokkaita äänestettäisiin valtakunnallisesti, silloin todennäköistä olisi että Immosen kannatus valtakunnallisesti olisi jotakuinkin samaa tasoa kuin Oulun vaalipiirissä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Juu tuo todellinen valtakunnallinen kannatus ei kuitenkaan ollut koko kommentin pointti. Ainoastaan se, ettei eduskuntavaalien äänimääriä voi verrata kaikkiin suomalaisiin äänioikeutettuihin, jos se nyt oikeasti jäi epäselväksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Eli epäsuorasti väität,`ettei yksikään eduskuntaan valittu ole kansan valtuuttama kansanedustaja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Jos haluat sen noin tulkita, niin kuka minä olen sitä kieltämään. En ole Immosella antanut minkään sortin valtuustusta, mutta en minä siitä ala jo esittämääni enempää kiistelemään, jos väität hänen olevan kansan valtuuttama. Minun käsitykseni mukaan kansanedustajat ovat kollektiivina kansan valtuuttamia, mutta eivät yksilöinä. Tämä perustuu toki vain mutuun, eikä asia kiinnosta riittävästi että jaksaisin asian tarkistaa. En muista ainakaan lukeneeni mitään määritelmää, ehkä sitä ei olekaan. Semantiikkaahan tuo tietysti on loppujen lopuksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En kuitenkaan sälyttäisi vastuuta äänestäjille kollektiivina, vastaan kun ei saa äänestää."

Ehkä kansalaisille pitäisi antaa mahdollisuus äänestää myös vastaan. Se estäisi tehokkaasti tällaisten Immosten valtaannousun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Ihan hyvä idea. Annetaan jokaiselle kolme ääntä, jotka saa käyttää valitsemiensa (-ansa) ehdokkaiden (-aan) puolesta tai vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Ihan hyvä idea. Annetaan jokaiselle kolme ääntä, jotka saa käyttää valitsemiensa (-ansa) ehdokkaiden (-aan) puolesta tai vastaan."

Negatiiviset persoonat voisivat käyttää kaikki äänensä vastustaakseen, se lisäisi äänestysprosenttia varmasti.

Mutta voisiko äänestäjä keskittää kaikki negatiiviset tai positiiviset äänensä samalle henkilölle?

Kolme ääntä yhden sijasta voisi nostaa äänestäjien itsetuntoa ja äänestyshalukkuutta, mikä merkitsisi sitä että nukkuvat äänestäjät heräisivät, mikä merkitsisi entistä enemmän harkitsemattomasti annettuja ääniä, koska luultavaa on että ne jotka yleensä nukkuvat, eivät yleensä myös tarkkaan harkitse kelle äänensä antavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Saa keskittää, varmistaakseen suosikkinsa läpimenon, tai estääkseen inhokkinsa valinnan. Saattaisi hyvinkin aktivoida nukkuvia, koska se antaisi suuremman vaikuttamisen tunteen. Mielestäni äänestysaktiivisuus sinänsä on demokratialle tärkeä itseisarvo, joten en huolisi liiaksi harkitsemattomuutta.

Pohdittavaksi jää vielä, voisiko tämä korvata myös suhteellisen vaalitavan. Saataisi hyvinkin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Käy vaan niin että kaikkien ehdokkainen äänimäärä jää miinukselle.
Parasta olisi valita kansanedustajat arvalla, ja presidentti valitsisi ministerit sekä johtaisi hallitusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Käy vaan niin että kaikkien ehdokkainen äänimäärä jää miinukselle.
Parasta olisi valita kansanedustajat arvalla, ja presidentti valitsisi ministerit sekä johtaisi hallitusta."

Siinä tapauksessa pitäisi kai määrätä että plus- ääniä tulee antaa yhtä paljon kuin miinus ääniä.

Jotta äänestäminen olisi kansalaisille tuttu tapahtuma, ehdotan että äänestyslistat laaditaan lottukupongin tai bingolapun muotoon, josta äänestäjät voisivat ruksata pois ne joita eivät halua ja ympyröidä ne jotka haluavat valita. Voisi olla myös niin että ehdokkaita voisi valita yhtä paljon kuin lottonumeroita.

Ruksata voisi myös erillisen jokerinumeron. Nämä numerot eivät vaikuta vaaleihin, mutta osallistujien kesken arvottaisiin joku palkinto.
Lottokansa olisi varmaan innoissaan. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Ehdotan huutoäänestystä, jolla punakaartikin valitsi plutoonanpäällikkönsä vuonna 1918.

Se osoittautui siinä mielessä toimivaksi, että valkoiset voittivat sodan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

"Ehdotan huutoäänestystä, jolla punakaartikin valitsi plutoonanpäällikkönsä vuonna 1918.

Se osoittautui siinä mielessä toimivaksi, että valkoiset voittivat sodan."

Käytännössähän tämä meidän demokratia toimii juuri noin, huutoäänestysperiaatteella.

Jos joku yritys toimisi vastaavalla tavalla kuin Suomen valtio, siinä asiassa miten se valitsee päättäjänsä, niin sille yritykselle kävisi kuten punakaartille Suomen sisällissodassa.

Sen takia on vähän arveluttavaa miten suomelle kävisi sodassa totalitäärisesti hallittua maata vastaan, jos jokainen sotilasstrateginen päätös alistettaisiin eduskunnan päätettäväksi.

Roomalaiset olivat siinä asiassa sen verran viisaita että luovuttivat sota-ajaksi päätäntävallan valitsemalleen diktaattorille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Nykyinen Suomen tasavallan presidentti sai viime presidentinvaaleissa ainoastaan 1,8 miljoonaa ääntä 5,5 miljoonan asukkaan Suomessa.

Demokratia on kiinalainen juttu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Demokratia on kiinalainen juttu."

Eihän kiinassa ole demokratiaa.

Lisäksi, eihän sellaista nyt millään voi edellyttää että yli puolet Suomalaisista kannattaisi jotain tiettyä henkilöä presidentiksi. Suurin osa äänestäjistä joutuu jokatapauksessa äänestämään vaihtoehdoista joissa ei ole hänelle sitä oikeaa. Ei siis ole varmaa että Niinistöä äänestäneistä kaikko olisivat valinneet juuri hänet, jos joku heidän mielestään parempi olisi ollut tarjolla.

Venäjällä on tämä tajuttu ja siksi siellä karsitaan heti pois sellaiset ehdokkaat jotka saattaisivat aiheuttaa äänten hajoamista. Siksi siellä voidaan olla niin yksimielisiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #48

Älykästä pohdintaa.

Olisi mielenkiintoista myös tietää, onko Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä SVL:n tuki takanaan vai äänestikö sen jäsenten enemmistö Pekka Haavistoa viime presidentinvaaleissa niiltä osin kuin sen jäsenet äänioikeuttaan käyttivät.

P.S. Vain todellisessa demokratiassa ehdokas voi myös kieltäytyä äänistä, joita ei valitakseen tehtävään halua valintansa tueksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Seis, sanon minä, tuon kieltäytymisen osalta. Vaalisalaisuus on ehdottoman tärkeä osa demokratiaamme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #53

Puhuinkin todellisesta demokratiasta, en Suomen mallista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Onko todellisessa demokratiassa henkilövaaleissa vaalisalaisuus?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #58

Itse asiassa todellinen demokratia ei edes tarvitse vaaleja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Olin pragmaatikkona juuttunut ajattelemaan edustuksellista demokratiaa. Olet oikeassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos joku natsi tappaa jonkun = Persujen vika
Jos työttömyys lisääntyy = Persujen vika
Jos vienti ei vedä = Persujen vika
Jos turvapaikanhakijoita tulee paljon = persujen vika
Jos Sote ei onnistu = Persujen vika
Jos Syyriassa taistellaan = Persujen vika
Jos on kova myrsky = Persujen vika"

Niin, persujen mielestä nämä viat johtuvat joko maahanmuuttajista tai EU:sta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin kauan kun me aina vaan puhutaan persuista me tehdään työ niiden puolesta. Minusta on aika että he itse ratkaisevat miten natsismiin suhtautuvat. Ei ne kuitenkaan kaikki voi ihan kahjoja olla. Tämä Karttusen tappo on käänne myös persuille.
On se minullekin käänne. Elämä on muuttunut vakavammaksi. Ja yhteiskunnan jatkuvuus ja stabiliteetti arvokkaammaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut ei ole enää teinejä joiden toilauksista jaksaa vääntää. Yrittäkööt pärjätä ite.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Minulla on sellainen fiilis, että ihmiset kuvittelevat tunnemyrskyn ja somekuohunnan käydessä edelleen ylikierroksilla voivansa sanoa täysin vastuutta ja perustelematta aivan mitä tahansa, kuten syyttämällä poliiseja natseiksi (kts. edellisen blogini yhteydessä olevat kuvankaappaukset) ja hallitusta kansallissosialistiseksi. Jos näitä yrittää toppuutella, aletaan syyttää siitä, että puolustelisi uusnatseja ja Karttusen pahoinpitelyä. Aivan sairasta menoa.

Toinen fiilis on se, että puoluettamme vihaaville on hirveän tärkeää saada kutsua meitä rasisteiksi ja natseiksi täysin estoitta ja luonnollisesti perustelematta kollektiivisia syytöksiään kunnolla (koska tämä ei ole mahdollista). Itkupotkuraivarit ja tietysti marttyyriksi syyttelyt syntyvät usein siitä, jos heidän leimaamishalukkuuteensa yrittää vedota rakentavassa hengessä.

On hyvin hankala ymmärtää, että mitä lisäarvoa kenenkään elämään ja olemiseen tuo se, että saa kutsua ympärillään olevia tahoja natseiksi. Ainoa johtopäätös, johon olen kyennyt päätymään, on halu tuntea itsensä paremmaksi, hyveelliseksi ja hurskaaksi ihmiseksi. Lyttäämällä muita korottaa itseään korkeammalle jollain hämärällä moraalisen hyvyyden asteikolla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On hyvin hankala ymmärtää, että mitä lisäarvoa kenenkään elämään ja olemiseen tuo se, että saa kutsua ympärillään olevia tahoja natseiksi. Ainoa johtopäätös, johon olen kyennyt päätymään, on halu tuntea itsensä paremmaksi, hyveelliseksi ja hurskaaksi ihmiseksi. Lyttäämällä muita korottaa itseään korkeammalle jollain hämärällä moraalisen hyvyyden asteikolla."

Persut on siis suviksille mamujen korvike.
Persut saa terapiaa mamujen haukkumisesta ja suvikset persujen haukkumisesta.

Tämä ei ole tänään päähäni pälkähtänyt ajatus, olen ajatellut näin jo pitkään. Persujen haukkuminen tuottaa syvällistä nautintoa, valitettavasti sitä ei voi tehdä jos persut muuttuvat sisäsiisteiksi ja heidän natsi- rasismi- sympatiansa ovat selkeästi historiaa. Mutta jos niin kävisi, persut ei enää olisi persuja.

Onneksi Immoset, Hakkaraiset, Halla-ahot ja muut eivät päästä todellista persuideologiaa unohtumaan ja osaltaan sitä ideologiaa ylläpitävät myös some-kirjoittelijat, tälläkin palstalla, tänäkin päivänä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta Janne miksi te ette käy sisällänne keskustelua. Joko hyväksytte ittenne ettekä lotkauta korvaanne kritiikistä tai sitten keskustelette keskenänne. Ei teitä enää jaksa hyysätä. Tehkää ihan mitä lystäätte, tehän siitä vastuun kannatte.
Ihme huomionhakuisuutta ja kypsymättömyyttä. Ainoo joka tuntuu myös ajattelevan on Terho.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ainoo joka tuntuu myös ajattelevan on Terho."

Joo, Terho osaa kyllä ajatella.
Kenties hän on ainut persu joka osaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tosiasiassa et tiedä mitään siitä, millaisia keskusteluita meillä sisäisesti käydään, enkä luonnollisesti niitä sinulle paljasta. Lisäksi lotkautamme korviamme asiallisesta kritiikistä, mutta linkittämääni edelliseen blogikirjoitukseeni koostamani kuvankaappauskavalkadi ei sellaista edusta. Ehkäpä tämä on keskeisin ero siinä, miten me kritiikin käsitämme.

Henkilökohtaisesti alkaa olla rasittavaa kuulua siihen nykykeskustelun vähemmistöön, joka peräänkuuluttaa asiapitoista, rakentavaa ja vuorovaikutteista keskustelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Keskustelu on rasittavaa. Sen kuuluu olla. Vuorovaikutteisuus ei tarkoita ristiriitojen piilotusta.
Perustin näkemykseni siihen ettei teillä ole sisäistä keskustelua siihen että PS facebooksivulla ei ole koskaan ollut mitään keskustelua. Ei koskaan.
Jos on keskusteleva ilmasto niin kyllä sen luulisi jonkin verran heijastuvan puolueen fb-sivulle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Perustin näkemykseni siihen ettei teillä ole sisäistä keskustelua siihen että PS facebooksivulla ei ole koskaan ollut mitään keskustelua. Ei koskaan."

Vai niin on asia? Siksikö ne kaikki keskustelee täällä?
;)

Pitäisikö meidän mennä sinne keskustelemaan, tulisi vipinää?

Se oli vitsi, en minä jaksaisi.
Täällä saa ihan tarpeekseen keskustelusta. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Joo persut on ollut jo liian kauan keskustelettavana kuin lapset. Tai narsistit.
Meikä ei enää viitsi. Kun emme kokoajan syötä heille palloja joutuvat itse kehittämään pelinsä. Kaikille parempi niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset