MariPSRantanen

Trumpituttaako?

Olen ollut kovan flunssan kourissa kohta viikon ja viime viikolla minulla oli aikaa katsella uutislähetyksiä ja lukea mediaa ja somea runsaasti, niin kotimaista kuin kansainvälistä. On oikeastaan aika vaikea pukea ajatuksiaan sanoiksi mutta yritetään.

Populisti, fasisti, rasisti, natsi, seksistinen hetero valkoinen mies. Sellainen on ollut Trumpin voiton kuin Perussuomalaisten jytkynkin takana lukuisten puheenvuorojen mukaan, joskaan näillä asioilla ei juurikaan muutoin yhteistä ole kuin ”syylliset”.  Meni aamukahvit väärään kurkkuun yhdeltä sun toiselta kun valtamedian mielenmuokkaus ei onnistunutkaan. Työpaikallani tehtiin noin viikko ennen vaaleja leikkimielinen veikkaus, jossa olin ainoa joka veikkasi Trumpia. Ei sen vuoksi, että hänen voittoaan varsinaisesti toivoin mutta seurattuani runsaan määrän asiaan liittyvää uutisointia, oli tunne että hän vie tämän kisan. Tv-väittelyissä joita seurasin myös, ei Trump loistanut mutta viesti meni perille. Law and order.

Ilmeisen pöyristyneenä ja säikähtäneenä muutaman päivän sisään Trump-paukusta, kirjoitti kiireesti pääministeri Juha Sipilä blogin Mtv:n nettivieraana, jossa kauhisteli populismia ja mustamaalaamista. Lisäksi Sipilä totesi että maailma muuttuu ja ei voi mitään. Perässä seurasi Matti Vanhanen, joka lähinnä keskittyi puolustelemaan Eu:ta ja pelotteli tekstissään suurvaltojen etupiiripolitiikasta jos Suomi lähtee Eu:sta tai Eu hajoaa. Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen esitti puheenvuoron blogissaan huolensa kuplista ja nosti taasen monikulttuurisen Suomen rakentamisen yhdessä, tuntien toisemme ja että tarvitsemme näköalan paremmasta.  Kyllä, näköalan paremmasta me tarvitsemme, mutta voi tavaton, miten te voitte olla noin pihalla siitä mistä asiat johtuvat ja mitä ihmiset, siis ne tolkunkin ihmiset miettivät.

Olen erityisen huolissani pääministeri Sipilän lausunnoista.  Maailma muuttuu, mutta se miten, siihen vaikuttaa politiikka. Siis se homma, jota pääministeri tässä maassa johtaa.  Ihmiset ovat totaalisen loppu tämänkaltaiseen menoon, jota nyt tapahtuu ja totta todella, muutosten aika tulee niin Eu:ssa kuin Suomessa. Vaikka muutos on jo käynnissä, ministereiden teksteistä näkee selvästi, ettei heillä ole mitään hajua siitä, mitä ihmiset tällä hetkellä ajattelee sen kuuluisan ”kuplan” tai ”eliitin” ulkopuolella. Poliittinen eliitti yrittää tehdä monimutkaisia ratkaisuja yksinkertaisiin ongelmiin.

Aivan ensimmäisenä on syynä nostaa esiin maahanmuutto. Kansa kaipaa yksinkertaisia ratkaisuja yksinkertaisesti. Näitä on esimerkiksi se, että Suomi aloittaa sisärajavalvonnan, karkottaa rikokseen syyllistyvät, vähennetään etuuksia joita maksetaan jne. Nythän edelleen maahamme tulee viime vuoden yli 32 000 turvapaikanhakijan lisäksi 50-100 uutta turvapaikanhakijaa viikossa. Mistä he tulevat? Miksi heitä tulee turvallisista maista, joita on ympärillämme? Siksi, että niin lienee eu:ssa sovittu, että me osallistumme poliittisen johdon siunauksella ”vapaaehtoiseen taakanjakoon”. Muutoin heitä ei tulisi, sillä jokainen Eu-maa on velvollinen rekisteröimään heidät turvapaikanhakijoiksi ja näin ei ole tehty vaan päästetään tätä porukkaa hissun kissun eteenpäin ikään kuin muiden maiden kansalaiset eivät tilannetta huomaa. Kyllä me huomaamme. Mikä voi olla motiivi tällaiselle toiminnalle? Mukava marionettivirka Eu:ssa vai kenties raha, jota vastaanottokeskusbisnes ja lakifirmat tarvitsevat? Ei tällä ainakaan hädässä olevia auteta vaan kierrätetään massoja täällä kuppaamassa veronmaksajien rahoja yksityisten yritysten taskuun.

Suomalainen haluaa auttaa jos on hätä ja auttaa siten, että se todella kulkeutuu hädänalaisimman luokse. Sellainen auttaminen ei vain mene järkeen, jossa massoja siirrellään paikasta a paikkaan b, jossa vieläpä oletetaan että enemmistö taipuu vähemmistön uskonnon ja kulttuurin edessä ja maksaa koko lystin. Tällä hetkellä pelkät vastaanottokustannukset maksavat noin miljardin. Siis miljardin. Tästä summasta uupuu siis niin tulkkikustannukset, opetuskustannukset jne. Keväällä 2015 silloinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä oli löytänyt maahanmuuton kustannuksiksi noin 2 miljardia ja tämä oli ennen viime syksyn flowta. Kuka lie osaisi kokonaissummaa arvioida, mutta on aivan selvä, että olemme yhteissummassa 3-10 miljardia kun kaikki kustannukset lasketaan yhteen. On siis päivän selvää, että kadun miehet ja naiset kysyvät mistä tuollainen summa otetaan. Se on hyvä ja relevantti kysymys, johon ei saa koskaan vastausta. Valtion verotuksessa on yksi rahapussi ja jos käytät rahaa paikkaan a, on se otettava paikasta b tai c jos halutaan nollasummapeliä harjoittaa. Sitten on tietysti työkaluissa velanotto, joka näyttäisi olevan 5-6 miljardia vuodessa. Säästöjä ei maahanmuuton osalta ole tehty ja se sapettaa. Miksi Suomi maksaa vaikkapa nk. vastaanottorahaa? Miksi Suomi ei tee päätöstä, jossa rahaa maksetaan vasta kun on tehty myönteinen päätös. Miksi osaa tuista ei voida tehdä lainaperusteiseksi, joka taas kannustaisi kiinnittymään yhteiskunnan menoon? Turvaa hakevalle pitäisi riittää turvallinen ympäristö, katto pään päälle ja ruoka sekä akuutti terveydenhuolto. Mikään ihmisoikeussopimus ei edellytä rahan maksamista. Miksi turvapaikanhakijat käyvät yksityisellä lääkärillä ja hammaslääkärillä? Miksi sinne järjestetään taksikuljetuksia? Miksi he eivät mene samoihin jonoihin julkiselle puolelle kuin kantasuomalaiset ovat ja siirretä vaikka suomalaisia sinne yksityiselle? Jos ihminen löytää vaikkapa 6 maan kautta Suomeen, miksi tarjotaan kyyti 3 kilometrin päässä olevalle terveysasemalle?

Miksi meillä ei vaikkapa Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi pyri asuttamaan reilua 7000 asunnotonta sen sijaan että viedään Afrikkaan koodaribussi? Miksi Myllypuron leipäjonoa ei haluta poistaa? Miksi me hyväksymme sen, että eläkeläiset joutuvat jättämään lääkkeitään ostamatta kun alin eläke ei yksinkertaisesti riitä?  Miksi vanhus makaa pissaisissa vaipoissa kun ohje on, että saa käyttää vain 3 vaippaa per päivä? Milloin me heräämme siihen tosiasiaan, että keskiluokka on se porukka, joka tätä kaikkea maksaa? Ja maksut vaan lisääntyvät. Keskituloiset ovat se porukka, joka lähtee aamulla töihin ja maksaa suurimaan veropotin. On vain päässyt käymään niin, että silti säästetään sieltä mistä tutkimustenkaan mukaan ei haluttaisi että säästetään ja toisaalta sieltä mistä säästöjä haluttaisi, ei tehdä. Ja onpa päässyt käymään niinkin, että työttömys lisääntyy osin siksi, että meille on jo vaivihkaa luotu kahdet työmarkkinat. On helppo valita töihin määräaikaiseen työsuhteeseen pitkäaikaistyötön mielellään maahanmuuttaja, josta saa suurimaan palkkatuen sen sijaan, että palkkaisi nuoren valkoisen heteromiehen. Ja sitten ihmetellään miksi kansa on tyytymätön, työttömänä positiivisen diskriminaation uhreina. Oheisessa linkissä vuodelta 2013 Iltalehden tekemä tutkimus siitä, kuinka kansa leikkaisi.  Ei ole mennyt kuin Strömsössä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022716727941_uu.shtml

Meidän valkoisen”roskaväen” ei edes tarvitse öyhöttää eikä käyttää minkäänlaista asiatonta tekstiä tuodaksemme ongelmia esiin. Rikostilastot ja työllisyystilastot kertovat karua kieltään myös pitkäaikaisseurannassa turvapaikanhakijoiden top3 lähtömaiden osalta. On aivan selvää, että joukossa on myös hädänalaisia. Ja koko hommaa, siis koko Eu:n ja Suomen maahanmuuttopolitiikkaa hallitsee käytännössä rikolliset ihmissalakuljettajat. Melkoista, etten sanoisi. Nyt tarvitaan siis yksinkertaisia ratkaisuja, raja kiinni ja ihmisiä Eurooppaan harkitusti kantokyvyn mukaan pakolaisleireiltä. Siis se 750 henkilöä vuodessa, jonka Suomi on luvannut vastaanottaa.

Mitä sitten tulee kuntapolitiikkaan niin ei kuulu kuntalaisen ääni ei. Guggenheimia ei kannata takuulla enemmistö helsinkiläisistä, se ei ole veronmaksajan etu. Suurmoskeijahanketta ei kannata enemmistö helsinkiläisistä, se lisäisi segregaatiota ja rahoituskuvio ei ole mistään kotoisin. Yleiskaavan osalta ei kuultu kuntalaisia vaan runnottiin sekin läpi. Laittomasti maassa olevien majoittamista helsinkiläisten veronmaksajien rahoilla ei kannata enemmistö helsinkiläisistä, mutta silti asiaa puidaan tällä viikolla valtuustossa. Pajusen talousarviossa vuodelle 2017 kauhisteltiin, kun omaishoidon laki muuttui siten, että kaikille omaishoitajille taataan 2 vapaavuorokautta kuukaudessa. Budjettikirjaan oli kirjattu, että tämä lisää kaupungin menoja noin 4 miljoonaa euroa, ellei ”omaishoidon kriteerejä tarkisteta”.  Guggenheimiin käytettävillä rakentamisrahoilla maksettaisi omaishoitoa 20 vuotta. Ja sitten ihmetellään miksi kaupunkilaisia nyt niin trumpittaa? Normaaleja arvovalintoja?

Kuuleeko kukaan viestiä, jota jatkuvalla syötöllä tulee? Ei ole kyse siitä, ettei olisi tietoa kuinka ihmiset haluaisivat asioita hoidettavan. Populismi on sitä, että kansan tahtoa kuullaan, toimitaan sen mukaan ja se taas on edustuksellista demokratiaa. Globalisaatio, avoimet rajat ja koko maailman syleily tulee tiensä päähän, lähinnä sen vuoksi, ettei ole osattu pitää omaa etupiiriä eli omia kansalaisia ja kuntalaisia etusijalla. Se johtaa trumppaamiseen väistämättä ennemmin tai myöhemmin.

Aina kun jonnekin kumarrat, jonnekin pyllistät. Trumpilla tai ilman.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Maailmaa on vara halailla, kun itsellä on kaikki hyvin. Kiitos Mari asiallisesta blogista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset