MariPSRantanen

Aplodit ihmiskaupan tukemiselle

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 16.11.2016 ”liikkuvan väestön” hätämajoitusaloitetta, jonka perusteella Helsinki jatkossa myöntää hätämajoitusta kaikille riippumatta siitä, onko henkilö maassa laittomasti. Perusteena käytettiin perustuslain pykälää 19, jonka katsotaan siis koskevan kaikkia, myös laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä.  Helsingin sosiaaliviraston ohje on aiemmin myöntänyt hätämajoitusta kerran ja lähtökohta on ollut se, että henkilön tulee poistua maasta. Nyt eilisen aloitteen käsittelyn jälkeen kutsumme käytännössä koko maailman ilmaisen majoituksen ja terveydenhuollon piiriin helsinkiläisen veronmaksajan rahoittamana.

Viime viikkoina on uutisoitu mm. siitä, että ulkomaalaistaustaiset ”liikkuvan väestön” henkilöt tekevät varsin avointa huumausainekauppaa Helsingin keskustassa. Pidän melko erikoisena linjausta, jossa elinkeinona voi olla laiton huumausainekauppa, mutta yöksi voi mennä veronmaksajan kortteeriin. Lisäksi on suorastaan surkuhupaisaa,  että sisäministeriö on vedonnut ettei kukaan Suomessa tukisi tänne jäämistä tarjoamalla palveluja laittomasti maassa oleskeleville henkilöille, mutta nyt Helsinki tekee juuri näin? Kuten puheessani eilen totesin, on Helsingin aiempi malli ollut se oikea, että majoitus järjestetään kerran, mutta jos henkilö ei tämän jälkeen poistu maasta, on hän omillaan.

Varsinaisen yllätyksen järjesti kuitenkin Harri Lindell, joka kertoi nykyään antavansa kerjäläisille rahaa ja auttavansa heitä. Tunteikkaassa puheessaan Lindell pyysi anteeksi sitä, että on ollut maahanmuuttokriittinen nk. halla-aholainen. Valtuustosalin vasen laita puhkesi kyyneliin ja aplodeihin. Kuten aina, kun tukea ja rahaa saadaan masinoitua muille kuin omille heikommassa asemassa oleville kaupunkilaisille.

Perussuomalaisiin on aina mahtunut monenlaisia näkemyksiä ja kantoja. Itse en kuitenkaan voi tukea ihmiskauppaa, jota itse asiassa on niin Suomeen tulevat turvapaikanhakijat kuin kerjäläisetkin. Ei voi olla niin, että Euroopan ja Suomen maahanmuuttopolitiikka on rikollisten ihmissalakuljettajien käsissä tai rikollisten liigojen käsissä, jotka välittävät Suomeen kerjäläisiä hankkimaan rahaa. Nyt Helsingin päättäjät vieläpä mahdollistavat rikollista toimintaa laajalla laittomasti maassa oleskelevien terveydenhuollolla ja majoituspalveluiden järjestämisellä aplodien kera. Tässä ajatuskuviossa ei oikeasti ajatella sitä yksilöä, joka polvillaan maassa on.

Nahkurin orsilla tavataan.

Äänestyskartta

http://83.136.252.91/archive/kvsto-2016-20/fi/pdf/aanestys-2016-11-16-10...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Rantanen kirjoitti:
<>

Olisi jo aika siirtyä Suomessakin Portugalin malliin ja dekriminalisoida huumeet. Tällöin huumeet olisivat lääketieteellinen kysymys, ei kriminaalipoliittinen. Portugalissa huumekuolemat ja huumeista johtuvat sairaudet ovat vähentyneet radikaalisti. Huumeidenkäyttäjien lukumääräkin taitaa olla laskenut.

Sosialisoidaan koko huumebisnes: valtio voisi kaupata kaikkia huumeita laillisesti. Nixonin kaudella aloitettu sota huumeita vastaan hävittiin heti kättelyssä. Kun kohtuuhintaisia huumeita on saatavilla kaupasta, niin koko huumebisnes ei ole Rantasen kammoamalla liikkuvalle väestölle kannattavaa. Silloin he eivät myöskään käytä hätämajoitusta. Tuskin käyttävät sitä nytkään.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Oho, se sitaatti jäi tuosta pois, mutta se on siis tämä.

Rantanen kirjoitti:

Viime viikkoina on uutisoitu mm. siitä, että ulkomaalaistaustaiset ”liikkuvan väestön” henkilöt tekevät varsin avointa huumausainekauppaa Helsingin keskustassa. Pidän melko erikoisena linjausta, jossa elinkeinona voi olla laiton huumausainekauppa,

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko sinulla mitään todistetta sille, että kerjäläiset ovat osa ihmiskauppaverkostoa tai rikollisliigojen organisoimaa? Ainakin Helsingin poliisi on kanssasi eri mieltä, selvitettyään asiaa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/60714-poliisi-hyl...

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Helsingistä on terve järki kadonnut aikoja sitten. Noh, itse ovat ongelmansa luoneet, mikäs siinä jos tykkäävät.

Ei tarvii muuta kuin näyttää suunta etelään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nykyään informaatio leviää hallitsemattomasti yli kielimuurien ja tuokin uutinen on jo käännetty monelle kielelle. Seuraukset ovat sitten pian nähtävissä. Sipilä voisi esimerkin omaisesti pitää vaikka seminaarin ja kertoa omista kokemuksistaan tiedottamisen alalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset