MariPSRantanen

Game over Guggenheim

Puheeni Helsingin kaupunginvaltuustossa Guggenheim-keskustelussa 30.11.2016:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut sekä kaupunkilaiset

Minusta tämä koko keskustelu on aivan järjetön. Miten voi olla mahdollista että me keskustelemme täällä hankkeesta, joka on kaikkea muuta kuin helsinkiläisen veronmaksajan etu? Tämä hanke olisi pitänyt ymmärtää torpata jo aiemmassa prosessin vaiheessa. Mitä tulee valtuutettu Lasse Männistön vastaesitykseen joka oli lähinnä epätoivoinen, toistan edelleen valtuutettu Hyttisen kysymyksen apulaiskaupunginjohtaja Viljaselle milloin te saitte tiedon tästä vastaesityksestä?

Valtuutettu Pajamäki piti erinomaisen puheen ja itse asiassa siihen ei ole mitään lisättävää. Ensimmäinen ja ainoa tarvittava peruste hylätä esitys on kävijämääräennuste. Se jo kertoo hankkeen älyttömyyden ja itse asiassa aliarvioi niin kaupunkilaisten kuin valtuutettujen laskutaitoja ja älykkyyttä. 550 000 kävijää vuodessa tarkoittaisi käytännössä 12 h aukiololla joka päivä, siis myös jouluna sitä, että joka 30s tulisi jonkun maksaa lippu. Siis joka 30 sekunti. Onko tämä uskottavaa? Ei ole.

Ei millään pahalla, mutta tämä sopimuspaperi on sovelias lähinnä vessapaperiksi ison hädän yllättäessä.

Ulkomainen ystäväni majoittui juuri viikon kotonamme. Mikä häntä kiinnostikaan Helsingissä ystävien lisäksi? Suomalainen kulttuuri, elämäntapa, maisemat, ystävällisyys, puhtaus ja turvallisuus. Siksi turisti tulee Helsinkiin. Oma ystäväni oli erittäin vaikuttunut esimerkiksi Suomenlinnasta, sen rauha ja hiljaisuus vain pienen lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta, edullisesti. Ei turistia kiinnosta Suomessa jenkkihapatus. Hän muuten piti tätä hanketta umpihulluna.

Jos edes murto-osa tästä esitetystä summasta käytettäisiin siihen, että tuettaisi meidän vahvuuksiamme, joita edellä luettelin, voisimme hyvinkin saada tänne lisää turismia. En jaksa uskoa, että tämä hanke on autuaaksi tekevä. Mikä on ettemme luota omiin kykyihimme ja vahvuuksiimme mitä tulee Suomen ja Helsingin houkuttelevuudessa?

Vertailun vuoksi on hyvä huomata, että juuri kokouksen alussa hyväksytyn budjetin mukaan omaishoidon kriteerejä on ”tarkistettava” koska uusi omaishoitolaki lisää kaupungin kustannuksia 3-4 miljoonaa euroa vuodessa. Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut, tämän hankkeen pelkällä rakentamisrahalla rahoitettaisiin omaishoitoa 20 vuotta. On vain yksi lompakko josta jaetaan ja näin ollen se raha mikä tarvitaan Guggenheimiin, on jostain muusta tärkeästä pois. Se on täysin kiistämätön tosiasia.

Valtuutettu istuu tässä salissa helsinkiläisten mandaatilla ja on varmaa ettei kaupunkilaisten enemmistö kannata tätä hanketta. Kuten täällä on kuultu, palautetta on tullut runsaasti ja kyllä kait se niin on että valtuutettujen kuuluisi tuoda täällä se kaupunkilaisten ääni esiin sen sijaan, että täällä edistetään amerikkalaista brändiä.

Kaupunkilaisille haluan samalla sanoa, että tallettakaa tämän iltainen äänestyskartta tarkoin, sillä teillä on mahdollisuus huhtikuun 9. päivä ensi vuonna kertoa mitä mieltä te todella olitte tästä hankkeesta. Siihen on noin 5 kuukautta.

Lopuksi lainaan puolueeni puheenjohtaja Timo Soinia, sen voi sanoa hitaasti, sen voi sanoa nopeasti, Guggenheimiin ei tule kaupungin rahaa.

Kannatan hankkeen hylkäämistä ja hankkeen hautaamista viimein.

 

Valtuusto äänesti esityksen hylkäämisen puolesta 53-32. Game over.

http://83.136.252.91/archive/kvsto-2016-21/fi/pdf/aanestys-2016-11-30-8-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kevyet mullat Guggiksen haudalle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minä en kyllä sen ylösnousemusta kaipaa. Levätköön rauhassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Meneeköhän pari vuotta ennen guggiksen uudelleensyntymistä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olipas jämäkkä puhe. Ja niin tosi!

Maassamme on tullut viime vuosikymmenenä esiin hyvän itsetunnon, miellyttävän esiintymiskyvyn ja asiansa osaavien naispoliitikkojen joukko. Näköjään Mari Rantanen yhtenä heistä. Hyvä Mari!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset