MariPSRantanen

Hallan vaara vai mahdollisuus?

Jussi Halla-aho ilmoitti 30.12.2016 Hs:n kulmapöydän haastattelussa, että on todennäköisesti käytettävissä ehdolle Perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi. Puheenjohtajavaali käydään kesäkuussa Jyväskylän puoluekokouksessa 10.-11.6.2017, jossa jokaisella puolueen jäsenellä on äänioikeus.

Halla-aho on tullut politiikkaan mukaan maahanmuuton ja eu-asioiden vuoksi ja lähinnä kriittisillä ajatuksillaan. Ja siitä kriittisyydestä itse asiassa Perussuomalaiset ovat kannatuksensa ammentaneet, onhan nämä teemat niitä, joiden vuoksi useiden kyselyiden mukaan Perussuomalaisia on äänestetty. Jussi Halla-aho suositussa puheessaan Turun puoluekokouksessa 2015 totesi osuvasti: ”meitä äänestetään, koska olemme vaihtoehto ja meitä äänestetään niin kauan, kun olemme vaihtoehto.”  

https://

Ennen kuin liityin Perussuomalaisiin, luin ensin Halla-ahon kirjoitukset sillä minulle oli tutustumatta asiaan tullut mielikuva, jossa Jussi oli heti seuraava itse perkeleestä.  Luettuani tukun hänen blogejaan olin hyvin hämmästynyt siitä, että nehän vastasivat hyvin pitkälti omia ajatuksiani. Kyseisissä blogeissa ei arastella sanoa suoraan asioista, ne ovat perusteltuja, faktoihin perustuvia ja analyyttisen teräviä.

Näen mahtavaksi mahdollisuudeksi sen, että puolueen puheenjohtajasta käydään demokraattinen jäsenvaali, jossa jäsenet valitsevat puheenjohtajan ja samalla myös puolueen linjan. Ja luonnollisesti mitä useampi ehdokas ilmoittautuu, sitä mielenkiintoisemmaksi kisa käy.

Kannatan Jussi Halla-ahoa seuraavaksi Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Ja toivon, että hän myös ilmoittautuu mukaan, sillä nyt tilanne on vasta todennäköinen. Pidän hyvänä Halla-ahon suoraselkäisyyttä, avoimuutta ja suorasanaisuutta asioista, joista muut mieluiten vaikenevat. Lisäksi katson, että tärkeissä teemoissa Halla-ahon linja on pysynyt jo vuosia samana. On hyvä mainita, että myös minulle on runsaasti esitetty toiveita siitä, että Halla-aho pyrkisi puolueen puheenjohtajaksi. Halla on siis mahdollisuus.

”Kuule, vänskä. Mis sie tarvitset oikei hyvvää puhheenjohtajaa. Täs siul on sellane.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Ei missään käsittääkseni ole sanottu, että persuista tulisi yhden asian puolue. Se, että puheejohtajalla olisi joitain painotuksia ei tarkoita sitä ettei muuta politiikkaa tehdä. Kaikilla poliitikoilla on omia teemoja ja painopisteitä niin myös puolueiden puheenjohtajilla, näin on nytkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nyt ainaki puolue on yhdenmiehenpuolue, riittää, kun lukee puolueensäännöt, kaikki valta on keskitetty puoleenjohtajalle.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jos talossa on romahtamaisillaan oleva katto, maalia kaipaavat seinät, kitisevät ovet ja rikkinäinen pihakeinu, niin se katto kannattaa korjata kiireellisesti ensin. Muuten niillä muilla vioilla ei ole kohta mitään merkitystä.

Halla-ajolla on järkeviä mielipiteitä muistakin asioista, mutta ne ovat toisarvoisia niin kauan kuin maahanmuuttopolitiikka on pahasti pielessä. Ruotsin no-go-zonet ovat hyvä esimerkki siitä, minkälaiseksi maa muuttuu, jos ketä tahansa otetaan suuremmin kyselemättä vastaan, vaikka tulijoille ei ole tarjolla sen paremmin työtä kuin muitakaan mahdollisuuksia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hienoa, että perussuomalaisten todelliset karvat tulevat esille. Toivottavasti kuntavaalissa kannatus romahtaa lisää.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Minkähänlaisista karvoista nyt mahtaa olla kyse?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Syvärilä, tunsin kyllä edesmenneen perupössyttelijänkin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Suomessakin - Ruotsin tyyliin - muutaman puolueen sormet jo syyhyävät eristävän ja kärjistävän blokkipolitiikan omaksumiseksi, koska perinteisillä puolueilla ei ole ollut kykyä aistia tai kuulla tavallisten kansalaisten tuntoja.

Ruotsin mallia tuskin kannattaa ottaa esikuvaksi Suomelle, sillä sellainen saattaa vahingoittaa ns. vanhoja puolueita ja niiden valta-asemia sekä aiheuttaa uusia poliittisia siirtymiä tai jytkyjä: toisten iloksi, toisten harmiksi.

Suomessa on aina kunnioitettu puolueiden omia johtajavalintoja ja sopeuduttu niiden jälkeen tosiasioihin.

Kokoomus (Katainen, Stubb, Orpo) ja demarit (Heinäluoma, Urpilainen, Rinne) antoivat tästä mallia useilla pj-vaihdoilla, eikä niistä kauhtanoita revitty, tuhkaa ripoteltu tai tervassa höyhennetty.

Tässä oiva analyysi tilanteesta Euroopasta vuodelta 2014:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Linkin perusteella vaara näyttäisi olevan siinä, ettei herätyskellon ääneen ole vieläkään herätty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset