MariPSRantanen

Kuntavaalit 2017

Muutama päivä on ehtinyt kulua vaaleista, joten lyhyt analyysi on varmasti paikallaan. Jutta Urpilaista lainaten, aivan aluksi haluan kiittää kaikkia Perussuomalaisia äänestäneitä, ehdokkaita ja kentän aktiiveja. Oma vaalitiimini ja tukijani ansaitsevat sydämelliset kiitokset, ilman valtakunnallista näkyvyyttä teimme loistavan tuloksen. Ilman teitä tällainen tulos ei olisi ollut mahdollista. Olitte huikeita jälleen kerran.

Perussuomalaisten kokonaistulos oli luonnollisesti pettymys. Turpaan tuli, kuten Soini totesi. Itse ajattelen siten, että valtakunnan politiikka on vaikuttanut tähän ja ihmisten pettymys näkyy nyt. Perussuomalaisten äänestäjä ei ole saanut mitä tilasi ja hän jäi kotiin, suurin puolue oli nukkuvien puolue 42,2 %. Pieni yksityiskohta joka on hyvä huomioida Ps:n osalta on se, että muutama viikko sitten hallituksen maahanmuuttoa koskevien kiristysten puolesta lausuneet kansanedustajat tekivät kukin loistavan tuloksen kuntavaaleissa. Ehkäpä napakkuus on äänestäjien mieleen. Ja on reilua myöntää epäonnistumisetkin. Ja otettava opiksi.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/136561-perussuomalaisten-kansanedustajat-vaativat-maahanmuuttopoliittisia-tiukennuksia-kiirehdittava

Helsingissä käytiin pormestarivaalit. Itsellenikin useat ihmiset viestivät äänestävänsä Vapaavuorta, koska he äänestävät Sinnemäkeä ja suurmoskeijaa vastaan. Suurmoskeijasta tuli näiden vaalien suurin yksittäinen kysymys, joka kertonee asian suuresta merkityksestä helsinkiläisille. Kun muutoin katsoo Helsingin vaalitulosta, on erään ihmisen puuskahdus varsin lähelle totuutta. Hän sanoi: ”Sinne meni Malmin lentokenttä ja Keskuspuisto, tilalle moskeija ja maahanmuuton kustannuksia”. Ehkäpä ei moskeijaa, mutta muutoin varsin lähelle totuutta menee. Itsellenikin tuli ensin ajatus, että Helsingistä on paettava vielä kun voi. Mutta eihän tuore valtuutettu sillä tavalla voi ajatella vaan nyt alkaa työ helsinkiläisten luottamuksen palauttamiseksi Perussuomalaisiin.

Saimme Helsinkiin vain 6 paikkaa valtuustoon. Aivan loistava ryhmä Jussi Halla-aho, Sampo Terho, Mika Raatikainen, Jussi Niinistö, Pia Kopra ja minä. Tällä ryhmällä saamme varmasti tehtyä hyvää valtuustotyötä. On kuitenkin syytä jo tässä vaiheessa muistuttaa, että me emme pysty näin pienellä ryhmällä yksin estämään yhtään typerää päätöstä emmekä liioin viemään yhtään päätöstä läpi. Vihr+Vas+Sdp on nyt Helsingissä 43 paikkaa eli yli puolet valtuustosta. Näin ollen voidaan tässäkin yhteydessä käyttää sanontaa sitä saa mitä tilaa ja nukkumaan vaaleissa ei kannata jäädä. Helsingin suurin puolue oli nukkuvat 38,4 %.

Omaan vaalitulokseeni olen erittäin tyytyväinen. Tämä viimein näytti sen, että laillani ajattelevia ihmisiä todella on Helsingissä ja että puhun useammalla suulla kuin omallani. Olin oman puolueeni sisällä viidentenä heti valtakunnan ykkösnimien jälkeen, joten tulokseen voi olla todella tyytyväinen ja se myös kannustaa jatkamaan eteenpäin. Vääräleukaisimmat  huomasivat ensimmäisenä, että olin saanut enemmän ääniä kun Paavo Väyrynen, joka ilahdutti tukijoitani suuresti.

Nyt alkaa työ ja suunnanmuutos.

  • En mää täsä syylissi kaipa yhtikäs. Konekivääri ja Lahtist mää kaipasi.- Aliupseeri Hietanen Tuntematon sotilas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Onneksi olkoon.
Kirjoitat: "ilman valtakunnallista näkyvyyttä teimme loistavan tuloksen ja ilman teitä se olisi ollut mahdollista. "

Tuo on kyllä varmaankin totta siitä huolimatta, että lienee lipsahdus. Blogiesi kautta teit ajatteluasi tunnetuksi.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Kiitos onnitteluista ja vinkistä. Korjattu ilmaisu :)

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Tuota, nyt on pakko kysyä; teidän ryhmässä on ministeri, meppi ja kaksi kansanedustajaa. Yksi näistä tulee olemaan puolueen PJ kesän jälkeen. Kaikilla on siis merkittäviä muita kiireitä muualla.

Miten ihmeessä tämä ryhmä "saa varmasti tehtyä hyvää valtuustotyötä"?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset