MariPSRantanen

3 päivää vaaleista ja moskeija etenee

Tänään on 3 päivää kuntavaaleista ja tänään on Helsingin kaupungille jätetty tontinvaraushakemus suurmoskeijan rakentamista varten. Näin kuntalaisena ja kesäkuusta alkaen kaupunginvaltuutettuna tulee kaupunkilaisten puolesta hiukan harmittava tunne. Vaalit käytiin kahden pormestariehdokkaan välillä, joista toinen sanoi ponnekkaasti ei hankkeelle, mutta unohdettiin kertoa neljästä muusta apulaispormestarista sekä siitä, että kaupunginvaltuuston voimasuhteilla on tässäkin asiassa merkitystä. Nyt jos katsomme uuden valtuuston kokoonpanoa ja ideologisia voimasuhteita, tulee moskeijahanke etenemään, mikäli se päätyy valtuustoon asti. Hanketta eniten kannattavilla Vihreillä, Vasemmistoliitolla, Sdp:llä ja Fp:llä on valtuustossa nimittäin enemmistö.

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suurmoskeija_tontinvaraus-64148

Toinen asia, joka on hyvä huomioida, että juuri nyt veronmaksajat osallistuvat tähän hankkeeseen. Jokainen työtunti, joka tähän kaupungilla käytetään, on veronmaksajien varoilla maksettavaa. Oheisen artikkelin perusteella työtunteja kuluu runsaasti sillä lausuntopyynnöt ja niiden analysointi, neuvottelut ja tapaamiset sekä lopullinen päätösehdotus eivät synny kovin edullisesti. En kykene ymmärtämään miksi tämän hankkeen kanssa edetään ottaen huomioon taustahenkilöiden ja yhdistysten rahaepäselvyydet ja nyt puheissa oleva raha Bahrainista ja sen lähivaltioista. Edes koko säätiötä ei ole edes rekisteröity, jolla hanketta olisi ylipäänsä tarkoitus operoida.

https://www.suomenuutiset.fi/vuokrarasteja-velkomustuomioita-vouti-kinte...

https://www.suomenuutiset.fi/helsingin-moskeijahankkeen-vetajat-jattavat...

Hiukan tässä tulee varmasti kaupunkilaisille vedättämisen maku ja nyt olisi oleellista selvittää kuka tai mitkä tahot ovat olleet junailemassa aikataulutusta ja ylipäänsä selvästi edistää hanketta Helsingin kaupungin taholta. Ja lopettaa tämän hankkeen vieminen eteenpäin ennen kuin on liian myöhäsitä.

Tekisi mieleni lainata tässä Kekkosen sanoja, mutta olkoon. Kaupunkilaiset ymmärtävät muutoinkin mitä juuri nyt tapahtuu.

 

Aiempi blogikirjoitukseni aiheesta.

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234236-vahan-kysymyksia-su...

 

Edit klo 22.05 Kiinteistövirastosta twitterin kautta saadun tiedon mukaan tontinvaraushakemus on jätetty  2015. Näin ollen hanketta on valmisteltu jo parin vuoden ajan ja kysymys hankkeen veronmaksajille koituvista kustannuksista ja hankkeen hivuttamisesta on erittäin aiheellinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Toinen asia, joka on hyvä huomioida, että juuri nyt veronmaksajat osallistuvat tähän hankkeeseen. Jokainen työtunti, joka tähän kaupungilla käytetään, on veronmaksajien varoilla maksettavaa."

Toivottavasti myös perussuomalaiset muistavat tämän kun tehtailevat valituksia tai pitkittävät jorinoillaan lautakuntien tai valtuustojen kokouksia, niin Helsingissä kuin muualla Suomessa.

Tosin itse olen sitä mieltä, että demokratiasta ja hyvästä hallinnosta kuuluukin maksaa iloisesti veroja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Helsinkiin on tulossa 4 apulaispormestaria, jokaisella palkka enemmän kuin pääministerillä. Hyvästä hallinnosta kuuluukin maksaa iloisesti veroja.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ovat ottaneet mallia Tampereellta.

Mut Vantaalla on ollut nyt päättyvällä kaudella viisi apulaiskaupunginjohtajaa koska perussuomalaiset halusivat oman.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #7

Onko mikään näistä suurista kaupungeista sellainen, joka käyttäisi rahaa kuin vesi hanhen selästä ilman että se olisi persujen syy?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #9

Ei tuu mieleen, kyl se taitaa olla aina persujen syy, holtiton julkisten varojen käyttö. Sellaista se ministeriaudin takapenkillä viihtyminen teettää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #11

En käy oppineelle miehelle väittämään vastaan, must be so.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #9

Näillä palstoilla esiintyy Mikko monta kommentoijaa, joiden mielestä jalkahiki ja lapamadotkin ovat perussuomalaisten syy ei vaan nämä raha-asiat!

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tässä suurmoskeijassa on niin paljon ongelmia, että olisi viisainta jos ei haudata hanketta, ainakin lykätä sitä pitkälle tulevaisuuteen. Kauhea hinkku on rakentaa yhdelle uskonryhmälle joku pyhättö. Eikö sitten pitäisi rakentaa suursynagoga juutalaisille, suurtemppelit hinduille ja buddhalaisille jne.?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Se on tämä Guggenheim ilmiö. Hankkeet etenee, vastusti niitä kuka tahansa kuinka monta kertaa tahansa. Eikä kukaan tiedä miksi.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kyllä kaikki tietävät:raha ratkaisee. Eläköön turbokapitalismi!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miten tuleva valtuutettu estäisi laillisten hakemusten jättämisen kuntaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mulle alkaa olla ihan sama jo tuleeko moskeija vai eikö, periaatteessa olen vastaan ollut.

Mutta nyt näiden Pärssujen älämölön takia menen muuraamaan peruskiven vaikka ihan itte. Ihan vittuuksissani.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös tää asenne ole kaikkein surullisinta, puolin ja toisin?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

On. Koska olen täysin kypsä koko asiaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #18

Moni muukin on. Toisellakin puolella yhtä lailla. Ei ole kivaa kohta kellään. Tai ei ole ollut pitkään aikaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Siihen nämä hankkeen ajajat taitavat luottaakin että sitkeys asian eteenpäin viemisessä kannattaa, kun vastustajat kuitenkin enenpitkää kypsyvät.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Miten tämä hankkeen eteenpäin vieti on mahdollista kun Aamulehdessäkin oli uutinen, että Helsinkiin suurmoskeijahanketta puuhaava Suomen Muslimiliitto ry on todettu varattomaksi? Ja, että moskeijahankkeen yhteistyökumppanilla Suomen islamilainen neuvosto- yhdistyksellä on ulosotossa velkaa 50 000 euroa. Pieni summa, kyllä uskonveljet Bahrainista kuittaavat senkin.

Kuinka moskeijahanke sopii nykyiseen maailmanpolitiikkaan kun islamistien pommeja räjähtelee siellä ja täällä? Ei ole mitään tekemistä suurmoskeijan rakentamisen kanssa! Eikö ole?? Muistelkaa Tanskaa!

Mari! Jos mainitsemillasi puolueilla onkin enemmistö Helsingissä, niin äänestävätkö kaikki näiden ryhmien valtuutetut moskeijan rakentamisen puolesta? En usko vaikka olisi kovakin ryhmäkuri. Luulen, että joku ajattelee asiassa ihan omilla aivoillaan eikä puoluejohdon. Toisinpäin lipeämiset jäänevät vähiin?

Käyttäjän KalleParonen kuva
Kalle Paronen

Näin ovat eurojohtajat päättäneet? Liittovaltio äkkiä, ennen kun kansat herää. Kansallistunne alas ja vähän velkaantuneilta mailta velat ylös. Tasataan tunnelmaa. Eräs kaunis päivä ilmoitetaan; Suomea ei enää ole, olemme euro.. kroh liittovation orjia. Alistu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä moskeija haittaa siinä sen enempää kuin synagoogat tai kirkot. Pitäähän halukkaille kansalaisilla olla oikeus pyhättöihinsä. Itse en sellaisissa vieraile mutta ne eivät ole mitään minulta pois.

Peri- tai perussuomalainen asenne on kieltää muilta asioita jotka eivät itseä satu koskemaan. Kateus on kansantauti johon poliitikkojen on helppo turvautua. Kiinnostavinta asiassa on em poliitikkojen tavoitteet joita blogistikaan ei ymmärrettävästi avaa.

Jos rahoitus saadaan läpinäkyväksi niin ei muuta kuin tervetuloa.
Hyvä että nykysomen aikana kansalaisilla on mahdollisuus keskustella. Useimpien kirkkojemme rakennusaikaan sellaista mahdollisuutta ei ole ollut.

Tosiaan asenne jossa eliittiin kuuluva mahtihenkilö paheksuu ja pahoittaa mielensä ihan laillisesta hakemuksesta on se jutun pointti. Kertokoon mieluummin miten aikoisi toimia ettei harmoniansa enää jatkossa särkyisi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Eipä moskeija haittaa siinä sen enempää kuin synagoogat tai kirkot."

Moskeijoita on jo useita kymmeniä, mutta miksi Helsingin suurmoskeijan pitää olla 12 kertaa suurempi rakennuskompleksi kuin Helsingin tuomiokirkko?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#25

Moskeijoiden yhteydessä on havaittu kytkentöjä värväykseen, terroriin, sharialakien käyttöön ja selektiiviseen Islamin opin noudattamisen, rahoitus on myös erittäin epäselvä Samanlaista toimintaa ei harjoiteta synagoogassa, eikä kirkoissa. Siinä se ero uskonnonharjoittamisella ja mahdollisesti rikollisuuteen johtavalla toiminnalla.

Jos tämä riski ei Tomia haittaa, niin montaa muuta kansalaista mahdollinen riski kuitenkin saattaa häiritä.

Päättäjien on osattava hahmottaa tilanne etukäteen riskikartoituksen avulla ja estettävä myös mahdollisuus rikollisen toiminnan syntymiseen. Jälkikäteen vastuuta ei kanna yksikään päättäjistä.

http://www.paivanlehti.fi/suurmoskeijan-takana-on-...

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gavleimamen-ans...

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/efter-polis...

Radikalisoitumisen ehkäisy ei taida olla moskeijoiden Imaaminen ensimmäinen tehtävä. Näitä esimerkkejä riittää kyllästymiseen asti.

Uhkakuvat eivät ole tuulesta temmattuja, ja uhkat näyttävät olevan samankaltaisia joka puolella.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

TANSKALAISIMAAMI MYÖNTÄÄ: "PAKOLAISVIRRAN TARKOITUS EUROOPAN VALLOITTAMINEN."

https://riippumatonmedia.com/2016/03/11/tanskalais...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #36

Varsin ikävä uutinen, mutta ei ole yllätys. Poliittisen toiminnan tarkoitusperät on helppo leipoa uskontopiparin sisälle. Luku -ja kirjoitustaidoton väki ymmärtää uskonnon opetusten avulla paremmin tavoitteet. Kun tuota valloitusajatusta miettii eteenpäin, niin minkälainen ja kuinka tasa-arvoinen Eurooppa valtioineen olisi tuossa tapauksessa.

Yhtä tasa-arvoinen ja ihmisoikeuksia kunniottava kuin

A. Saudi-Arabia
B. Irak
C. Pakistan

Nuo nyt vaan esimerkkeinä tasa-arvoisista ja kehittyneistä(?) Islamistisista valtioista.

Taistolaisten jälkeläisetkö tätä kehitystä ajavat ?

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Saksan joulutori kuormuriterroristi kävi ennen tekoaan tiheästi eräässä moskeijassa, jonka poliisi sitten sulki.

Edelleen Saksassa on tehty useihin moskeijoihin ratsioita, koska niissä opetetaan salafistsia oppeja.

Islam ei ole pelkkä uskonto, vaan vaarallinen poliittinen sharia-lakia saarnaava , jopa fasistinen organisaatio..
Tämän on todennut mm islamtutkija Abdel-Samad kirjoissaan. Tälle imaamin pojalle on määrätty fatwa ja hän elää Saksassa poliisivartioinissa.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Muslimeille on uskonto niin tärkeä osa elää, joten he tarvitsevat oman moskeijan. Vaikea on käsittää miksi pitäisi rakentaa 15 500 neliotä käsittävä kulttuuri- ja liikuntatila? Helsinki on täynnä molempia, miksi muslimit eivät voisi käyttää, kuten jokainen muu kaupunkilainen, jo luotuja tiloja?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ennen vanhaan Suomen kansa oli opetettu uskomaan, että aina tapahtuu Herran tahto.

On luonnollista, että nyt kansamme parissa esiintyy jonkin verran niskurointia, koska Herran tahdon vaihto Allahin tahtoon on vielä hieman kesken.

Inshallah.

Hannu Töyri

Vuoden alussa tv:stä tuli dokkari jossa käytiin kahdeksassa moskeijassa, mm. suurmoskeijassa (olisiko Kööpenhaminan) ja kaikissa annettiin neuvontana perheelle islamilaisen lain tulkinnan mukaisesti, vaikka se oli Tanskan lakien vastaista.

Naisten oikeudet ovat universaaleja.

Kiitos Mari, että otit asian puheeksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pormestari Vapaavuoren aikana tulemme kuulemaan minaareetin rukouskutsun Helsingissäkin. Punavihreät raivaavat innolla tilaa sharialaille!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hgin valtuustossa Punavihreät 43 - Muut (maltilliset) 42!

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

"Tontinvaraushakemus" on jätetty vuonna 2015 SÄÄTIÖN nimissä. Tällaista säätiötä ei ole tähän päivään mennessä rekisteröity. Siinä olisi jo sinänsä aihe olla käsittelemättä hakemusta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Suomen islamilainen neuvosto vaikeuksissa: kymmenien tuhansien valtiontuet poikki taloudellisten epäselvyyksien vuoksi
Opetus- ja kulttuuriministeriö on keskeyttänyt Suomen islamilaisen neuvoston tukemisen taloudellisten epäselvyyksien vuoksi. Muslimiyhteisöjen kattojärjestön talous on romahtanut, ja sen velat ovat ulosotossa."

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suomen-islamilai...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"– Huolestuttavinta ovat Suomeen viime vuosina syntyneet ja koko ajan vahvistuvat radikaali-islamistiset verkostot. Voidaan jopa puhua Suomeen syntyneestä ”jihadistisesta alamaailmasta”, sanoo Rantala Talouselämälle.

– Näillä verkostoilla on yhteyksiä kaikkiin keskeisiin terrorijärjestöihin."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218649-suojelupol...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset