MariPSRantanen

Hallankumous

Kuten kaikki tietävät, Perussuomalaiset valitsivat Jyväskylässä uuden puoluejohdon. Kyseessä ei ollut vallankumous eikä hallankumous, vaan Suomen demokraattisimmin valittu puoluejohto. Jokaisella jäsenellä on yksi ääni, jonka antaa. Jussi Halla-aho voitti vaalin ensimmäisellä kierroksella ja sai vahvan mandaatin puolueen johtajaksi.

Demonisointi vain kiihtyi eilisen jälkeen ja valtamedian uutisointi on ollut jopa luokatonta. Politiikan toimittaja Timo Haapala vaati hallituksen hajottamista ja toimittajien kirjoituksissa toistuivat erilaiset kauhuskenaariot. Puhumattakaan sitten erilaisten poliittisten vastustajien kirjoituksista. Samaan aikaan puolue on menossa marginaaliin ja toisaalta Perussuomalaiset on eristettävä. Ei kait marginaalipuoluetta tarvitse eristää?

Jussi Halla-ahon linja on se linja, joka noudattaa eduskuntavaalien 2015 ohjelmaa. Siis samaa ohjelmaa, jonka on hyväksynyt jokainen kansanedustaja ja toisaalta myös hallituskumppanitkin. En saata ymmärtää nyt syntynyttä porua, kun ainoa vaatimus on Halla-aholla ollut hallitusohjelman noudattaminen. Onhan erikoista se, että hallitus ei haluaisi noudattaa omia ohjelmiaan? Orpo ja Sipilä puhuvat arvopohjasta ja ihmisyydestä. Ei Perussuomalaisilla ole ongelmana ihmisarvon kunnioittaminen tai sen puute. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin hallitsematon maahanmuutto tai jakamaton oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan. Ei liioin esimerkiksi se, että Suomessa voi olla terrorismikytkentäisiä ihmisiä tai vakavia rikoksia tekeviä ulkomaalaisia ilman juuri mitään vaara karkottamisesta.

Timo Soini on luonut Perussuomalaisen puolueen tyhjästä, johtanut sitä 20 vuotta ja nostanut puolueen Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Se on eittämättä poliittista historiaa ja sitä perintöä on hoidettava hyvin. Maailma muuttuu, politiikka muuttuu ja myös puolue muuttuu ja sen on seurattava ihmisten tarpeita. Perussuomalainen puolue elää ja voi hyvin jatkossakin, kunhan me kaikki pidämme yhteisestä suunnasta huolta. Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä. Me olemme Perussuomalaisia, emme natseja.

Katson luottavaisena tulevaisuuteen. Me emme ole politiikassa itseämme varten vaan Suomea ja suomalaisia varten.

Kansa on puhunut, pulinat pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä. Me olemme Perussuomalaisia, emme natseja."

Todella mielenkiintoinen julkinen ilmianto!

Toivottavasti tämä leviää laajalti. Toistaiseksihan perussuomalaiset ovat julkisuudessa antaneet ymmärtää, että kaikki on ihan hyvin. Kuten sinäkin tässä kirjoituksessa.

MUTTA, sitten paljastat, että puoluetta 20 vuotta kehittänyt ja johtanut puheenjohtaja tulkitsee nyt tapahtuneen natisen vallankumoukseksi. En ole ollenkaan varma, että sinua tästä julkitulosta puolueesi piirissä kiitellään. Minä kiitän!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ylen mikrofoneihin tarttuneiden ajatusten mukaan tuota Soinin johtopäätöstä on voinut uumoilla, mutta mukavahan sille oli saada vahvistus itse paikalla olleelta.

Suurta vahinkoa puolue ei voi saada aikaiseksi nykyhallituksessa, koska uusi puheenjohtaja on sitoutunut hallitusohjelmaan. Seuraavien vaalien jälkeen asia on toinen, mutta oman arvioni mukaan suomidemokraatit eivät ole voittajana ohjelmaa miettimässä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Soinin täytyy silloin olla itseoikeutetusti Hindenburg.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Näin ulkopuolelta seurattuna näyttää, että Perussuomalaisten puoluekokouksessa käytettiin enemmistödiktatuuria eli kaikki paikat halla-aholaisille. Normaalissa demokratiassa noudatetaan suhteellisuutta ja vähemmistökin saa jaossa olevista paikoista suhteellisen osuutensa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos esim. varapuheenjohtajat valittaisiin yhdellä vaalilla, niin silloin ehkä eri näkökannat saisivat osuuttaan vastaavasti puheenjohtajia. Ettei vain olisi Soinin laatimat säännöt?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sama huomio. Ilmeisesti perussuomalaisten säännöissä on sitten tuollainen äänestyskäytäntö. Se tosiaan mahdollistaa sen, että enemmistö vie kaiken eikä jätä vähemmistölle mitään.

Useimmilla muilla puolueilla kai varapuheenjohtajat valitaan yhdellä äänestyksellä, josta eniten ääniä saaneet valitaan. Tuo on aika erikoinen tapa, että jokainen varapuheenjohtajakin äänestetään erikseen.

Marko Kolula

Ihan mielenkiinnosta kysyn, noudattaako muut puolueet puheenjohtajavaaleissaan mainitsemaasi suhteellista demokratiaa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Et ole tainnut olla mukana sos.dem kunnallisjärjestön tai ay-liikkeen ammattiosastojen toiminnassa. Siinä demokratiassa muutaman ihmisen sana on laki ja jos ei laula kuorossa pistetään ulos. Kiusaaminen, valehtelu, mustanmaalaminen ja uhkailu ovat arkipäivää. Minä nimittäin olen ollut mukana niissä porukoissa.

Marko Parkkola

Demokratia on nimenomaan enemmistödiktatuuri. Demokratia on enemmistön suoja vähemmistöjä vastaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On epäilemättä totta, että neljän miljoonan äänioikutetun maassa alle tuhannen äänen mielipide ei ole varsinaisesti laki.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #40

Mikä olkinukke tuo nyt oli, kun en tajunnut siitä mitään.

En ollut yllättynyt kun katsoin ketkä tyhjänpäiväisestä kommentistasi tykkäävät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Tykkäystä on kai vaikea kyseenalaistaa jollei ole hiffannut kommentin pointtia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

"Kansa on puhunut, pulinat pois."

Perussuomalaisten puoluekokouksessa paikalla olleet jäsenet eivät ole kansa.

Valitkaa ihmeessä kuka vaan, mutta puoluejohtajan äänestyksessä kansa ei puhu - ei teillä eikä muilla puolueilla.

Kansan mielipide mitataan sitten aikanaan vaaleissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä."

??

No en ihmettelisi toki Soinin suusta. Mieheltähän meni koko oma poliittinen perintö hetkessä. Jäi toki muistoja, tuttavia ja rahaakin ihan loppuelämäksi. Nuivien puolueeseen ottamisestahan häntä varoiteltiin, muttei koskaan kuunnellut, vaan he kävivät hyvin Soinille jotta jytkyt sai aikaan. Syyttäkööt itseään sitten mikäli valintojensa lopputulos kaduttaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen tämä hommaforumilaisten ikuinen itsemartyyrium joka esim esiintyy tämän jutun otsikossa.
Keksitään näitä uhritarinoita aamusta iltaan ja vuodesta toiseen. Mitenköhän se vaikuttaa teihin itseenne. Voi teitä raukkoja. Voi voi.
Teidän uhriutumismoodinne vaan on niin väsynyttä. Kuinka jaksatte olla turhanruikuttajia ja sepiteuhreja vuodesta toiseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuinka mones perussuomalainen tämäkin avaaja on, joka ei tiedä, mikä on uutinen ja mikä mielipide?

"...valtamedian uutisointi on ollut jopa luokatonta..."

Niinkö? Onko vaalitulokset kerrottu väärin? Entä valittujen nimet. Ikään kuin Timo Haapalan tai muiden journalistien kolumnit ja blogit olisivat uutisia. Ne ovat mielipiteitä vapaassa maassa.

Avaaja itse kertoi uutisen. Toivottavasti Soinin natsimaininnalle löytyy todisteitakin, ettei uutisointi ole luokatonta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä ne jokainen tietää eron. Mutta tilaa jossa on muita suuntauksia tai näkökulmia kuin hommanuivien ylistys kutsutaan heidän uuskielessään vainoksi.
Ja heille poliittinen toiminta on oman maailmankuvan uutteraa levittämistä. Siksi heillä on näitä sepitteitä joita pokkana lauotaan koska maailmankuva. Hommasepitteen kulmakivi on paha media. Sitten tulee mamuhaalinta. Sitten sepite joka itsessään on anomalia niin että korvissa vinkuu: En saa sanoa tätä.

Jyrki Tikkakoski

Tässä vapaassa maassa on mm. Halla-aho ja Hakkarainen tuomittu mielipiteestä. Ja jos heidän mielipiteitä vertaa esim. kaksoismoraalin päätoimittaja Timo Haapalan tekstiin, niin Haapalalle pitäisi antaa ehdoton tuomio.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Uuden Suomen käyttöehdoissa sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten. Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä. Uusi Suomi edellyttää Blogipalvelun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä.”

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kansa ei ole puhunut. Ainoastaan ps-puolueväki. Puolueen kanssa suomalaisten on elettävä, siispä pulista saa. Helppoa teillä ei tule olemaan. On jokseenkin poikkeuksellista, millä epäluulolla uuspersuihin suhtaudutaan opposition lisäksi hallituspuolueissa ja nyt myös Tasavallan Presidentin taholta. Nuivaliston voitto voi enteillä marginalisoitumista. Sitä kokemusperäisesti edesauttaa eristämisen välttäminen. Jatkakaa ;)

Jään odottelemaan tarkempia ensikäden tietoja peruSS puolueen luonteesta puolueensa parhaiten tuntevalta henkilöltä, Timo Soinilta. Siihen saakka pidän luonnehdintaa vain uskottavana hypoteesina.

Kimmo Veijalainen

Jos Timo Soini olisi ollut puoleensa parhaiten tunteva henkilö, hän ei olisi hämmästynyt viime lauantai-iltapäivänä, kun salillinen ihmisiä huusi JUSSI, JUSSI, JUSSI!

Jyrki Tikkakoski

Voi harmi kun joku meni sanomaan, että kansa valitsi, jo tässä vaiheessa. Paha, paha.
Ehkäpä sen voi toistaa seuraavien vaalien jälkeen.

Mutta olipahan saulilta naurettava, ala arvoinen ulostulo hänen asemassaan. Presidentti painaa villaisella pääkaupungin pormestarin erittäin vakavat rikokset ja alkaa tonkimaan tikulla pskaa, parin sakon vuoksi, mitkä on saatu sangen epämääräisen laki pykälän ansiosta.
Laki mitä ei kokoomuksessakaan tunnu kukaan kunnioittavan.
Ihmeellinen on myös myrsky vesilasissa ihmisarvosta!?
Mistä ihmeen ihmisarvosta kokoomus väki riehuu?
Vai haluavatko he kenties riistää sen Halla-aholta ja Hakkaraiselta?
Eipä tuota ihmisarvoa muut ole halventaneet kuin sauli, kokoomus , rkp:sta ja punavihreistä muutama puolihullu todellisuuden punaisenlangan kadottaneet sekoilijat.

Käyttäjän soberhaber kuva
Paula Kopra

Työmiehen tuomio raiskauksesta lienee sivuseikka?
Itseasiassa taitaa Laura H:lla olla ihan puhdas rikosrekisteri.
Vapaavuori on ilmeisesti jonkinlainen uhka persujuntalle?
Hyvä niin.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #24

Työmies ei tullut valituksi puheenjohtajiin. Mutta jos niissä tuomioissa haluaa piehtaroida, niin löytyy joka puolueesta tuomittuja alkaen Juhantalosta päättyen avovankilaan nimeltä SDP.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #30

Vain perussuomalaisissa puolet puheenjohtajistosta on kriminaaleja. Ja toinen puoli muuten outoja.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #45

Eikö arkadianmäki ole täysi kaikenlaisia outoja tyyppejä. Lukuun ottamatta tietenkin persujen puheenjohtajiston kriminaaleja. Normaaleja suomalaisia miehiä mitä maa on täynnä.

Kimmo Veijalainen

Kyseessä oli jo vuosikausia puolueessa olleiden tai siellä vaikuttaneiden voimannäyttö.
Ei mikään viime hetken masinointi. Kaikki puolueeseen tänä keväänä pyrkineet kaverini, tosielämässä ja "somessa", hylättiin.

Kun Soini kymmenisen vuotta sitten hyväksyi haittamaahanmuuttorealistit puolueeseensa, kylvettiin viime lauantain siemenet. Hän kuvitteli pitävänsä "marginaalin" kurissa. Se marginaali levisi niin paljon, että vanha sisältö tukahtui.

Tätä kutsutaan kehitykseksi. Lauantaina, kun näytölle pamahti 1. kierroksen tulokset, olin pakahtua. Melkein vuosikymmen odotusta, ja nyt järjen äänellä on kanava, jota on pakko kuunnella.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta"

Jos Soini on sitä mieltä, että puolueessa on natseja, niin olisiko Soinin pitänyt tehdä jotain?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hän itse otti junttaideologistit kyytiin. Hän itse antoi puolueensa äärioikeiston internationaalille.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tiedän kyllä, että Soini otti nuivat pragmatistit itse mukaan.

Jos Soini oli sitten sitä mieltä, että he olivat "natseja", miksi tehnyt asialle mitään? Äänet kyllä kelpasivat. Samalla Soini petti nuivat, mikä näkyi kannatuksen romahtamisenakin.

Miten ihminen voi olla noin moraaliton kuin Soini tässä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Nyt se halla-aholainen siipi peljästyneenä mahdollisuudesta, että heidät marginalisoidaan, on jo heti tässä vaiheessa ryhtynyt korostamaan, että kyllä he kiltisti hallitusohjelmasta pitävät kiinni; siis EU-politiikasta, maahanmuuttopolitiikasta, sote-uudistuksesta ja kaikesta muustakin.

Eikö ole sama minkä niminen henkilö kentän odotukset pettää?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #21

Näyttää siltä, että Soini ei ole edes yrittänyt (sisäministerin viran antaminen muille ensimmäinen merkki).

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #21

Haloo!! He ovat sitä mieltä, että edes sitä pitäisi noudattaa ja sellainen kuvitelma ettei hallituksessa tarvitse tehdä kompromisseja ei ole missään muualla tullut esiin kuin kettuiluissa persuille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Soinin moraalittomuudesta ovat kukkikset valistaneet pienin piipityksin pitkin matkaa. Junan lailla etenevät nuivaideologistit sinä mukaan lukien eivät ole huomanneet? Nyt te puhutte siitä mikä on koomista. Mutta teitä ei ole koskaan häirinnyt mikään outous itsessänne. Senkun painatte kuorossa ja toistatte mantroja huommatta mitä vieressä kommentoidaan. Soinin yht'äkkiä haukkumisen kohteeksi muuttuminen paljastaa tämän laumaluonteen.
Soini ei ole muuttunut mutta hänen käyttöarvonsa äärioikeiston internationaalille on nyt nolla. Voi teitä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Kollektiivinen äärikansallismielisten Soinimollaus alkoi juuri tuolloin. Tässä on kuule kyse jo ajasta kun jytkyä rakennettiin ja eteenpäin.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #26

Niimpä niin....itse et nyt kirjoituksessa sortunut minkäänlaiseen piipitykseen nuivaideologistit ( ?? ) ryhmää kohtaan?
Vai onko niin, että olet itsesi julistanut peilin edessä kaikista outouksista puhtaaksi, joten on varaa puhua ja arvostella muiden outouksista.
Ilmeisesti olet nyt vasta mukana poliittisessa keskustelussa, sillä soinin haukkuminen alkoi heti hallitustaipaleen alku metreillä, ei tosin yht`äkkiä silloinkaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #37

Jyrki "ensimmäistä päivää Puheenvuorossa eikä vielä valokuvaakaan" Tikkakoski lausuu kuolemattomia arvioita ikänsä poliittisissa keskusteluissa mukana olleista.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #41

Jari-Pekka "muka tunnistettava kuva" Vuorela, kirjauduin normaalilla tavalla fb:n kautta. Ole hyvä ja käy vaikka sieltä kurkkimasssa kuvia. Löytyy jopa edestäpäinkin otettuja kuvia.
Kenestä ikänsä poliittisessa keskusteluissa mukana olleista olen mielestäsi lausunut jotain? Minulla itselläni on kuitenkin sen verran jo ikää, että olen seurannut yhteiskunnallisia asioita pidempään kuin joillain kommentoijilla on ikkää.

Mutta eipä taida tämä palsta olla sitä varten, että keskustelisimme toisistamme, eli jos on jotain todellista asiaa politiikasta, persuista ja jussista, niin ole hyvä ja kerro.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #20

Tässä asiassa mielestäni pitää eroittaa katkeran miehen katkera kommentti ankaran tappion hetkellä, todellisuudesta.
Tuolla lausahduksella Timo näytti itsestään myös sen puolen mistä hän ja muut hipsterit syyttävät some kansaa.
Eli normaali suomalainen mies on Timokin sisimmiltään.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Joskus muinoin Perussuomalaiset yritti profiloitua vähävaraisten puolestapuhujaksi. Esim. monille Lapissa tai pääkaupunkiseudulla asuville puolueen jäsenille matka kokoukseen oli suurempi taloudellinen ponnistus kuin Jyväskylän seudulla asuville. Tämä saattoi näkyä äänestystuloksessa. Tässäkin se edustuksellinen demokratia, mitä muissa puolueissa käytetään, olisi ehkä toiminut paremmin.

[edit: kielentarkistus]

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Kansa on puhunut, pulinat pois”. Kansa ei ole mitään puhunut ottaen huomioon, että Perussuomalaisilla on noin 9500 jäsentä. Puoluekokouksessa ”kansa” ei ole puhunut ottaen huomioon sen jäsenmäärän, joka osallistui puoluekokoukseen. Puolueen puheenjohtajasta äänesti 1578 henkilöä ja 1. varapuheenjohtajasta äänesti enää 1231 henkilöä. Todettuaan tilanteen osa lähti ilmeisesti kotiin. Prosentteina tämä tarkoittaa noin 17 % ja noin 13 % puolueen jäsenmäärästä. Veretön vallankumous eli hallankumous on tosiasia ja siihen puolueen säännöt antoivat oivan mahdollisuuden.

Halla-aholaiset ovat kyllä ”puhuneet” ja näyttäisi vahvasti siltä, että tämä ”puhuminen” on viemässä puoluetta oppositioon. Siellä menetettäisiin sekin vaikutusvalta, mikä on hallituksessa. Puhumista lisäsi tämä puheenjohtajiston valinta. Perussuomalaisissa lähdettiin ”soitellen sotaan” vähät välittämättä siitä syntyvistä seurauksista. Oppositiossa on aika puhua, mutta se kannattaa perustua faktoihin, ei mielipiteisiin.

Huhtasaaren blogissa lukee ”Politiikka on pääasiassa mielipiteitä.” Mielipiteet ovat siis se tekijä, joilla tehdään 1. varapuheenjohtaja Huhtasaaren mielestä päätöksiä. Faktoilla ei ole siis niin suurta merkitystä. Tällä asenteella Perussuomalaisten puolue joutuu ennen pitkää tuuliajolle. Sitä ei auta se, että uusi puheenjohtaja on ”vastustamassa” EU:ta ja syventyvää integraatiota Brysselissä. Halla-ahon toimiessa Brysselissä, puolueen operatiivinen johtaminen tulee olemaan pitkältä Huhtasaaren käsissä. Mitä ministerivalintoihin tulee, niin työskentely ministerinä hallituksessa ei voi perustua mielipiteisiin, vaan puhtaisiin faktoihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Kuten kaikki tietävät, Perussuomalaiset valitsivat Jyväskylässä uuden puoluejohdon. Kyseessä ei ollut vallankumous eikä hallankumous, vaan Suomen demokraattisimmin valittu puoluejohto."

Halla-aho itsekin totesi, että vielä demokraattisempaa tietysti olisi, jos jäsenistö äänestäisi kirjeitse. Sitä hän ei tullut maininneeksi, että sellainen vaalitapa on jo käytössä, vihreillä.

Jyrki Tikkakoski

Vihreät ovat muutenkin vielä kirje asteella. Ja miksi olisi edes sen maininnut, ketä se kiinnostaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Halla-aho mainitsi asian juuri siksi, että kaikki tuntevat vihreiden menettelyn. Hän halusi osoittaa, että hän itse ei elä tikkakoskien kuplassa. Mutta that's life: soinien takaa tulevat halla-ahot ja näiden takaa tikkakosket.

Jyrki Tikkakoski

Voisitko täsmentää? Astuinko liikavarpaille?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho otti ja lähti hallitusneuvotteluista puoli tuntia sitten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä vaiheessa tuoreiden tietojen pohjalta lienee aika sitten kysyä: "Mitä teette tuolla voitollanne?" Persujen vaikutus Suomen politiikkaan putoaa nollaan - toistaiseksi. Joten kelpaa sitä Brysselistä käsin johtaa. Saapa sitten meppipalkkion lisäksi vielä puheenjohtajan palkkaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taisi tulla hallankumouksesta hallainen korpivaellus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

"En saata ymmärtää nyt syntynyttä porua, kun ainoa vaatimus on Halla-aholla ollut hallitusohjelman noudattaminen."

Ainoa syy miksi ne natsihommat siihen hallitusohjelmaan kirjattiin oli se, että Soini ei olisi muuten saanut puoluettaan rauhoitettua. Ei niitä todellakaan ollut tarkoitus oikeasti noudattaa! C'mon.

Jyrki Tikkakoski

Hyvä! Nyt vain uudet vaalit, niin kokoomus löytää itsensä oppositiosta ja samalla saulin pressan virka ei olekkaan kiveen kirjoitettu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kerrankin entinen puheenjohtaja Soini puhuu selkeästi ja rehellisestikin. Tuttu ilmiö suomalaisessa politiikassa, kun raskas taakka nousee harteilta kuoriutuu paatuneimmastakin pelurista arvojohtaja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vanhaksi piti elää ennen uskomista, notta lasten ja Soinin suusta kuulee totuuden.

Jyrki Tikkakoski

Onneksi vielä on elinpäiviä, sillä Soini on melkoinen pskan puhuja. Taikka, notta saathan sinä uskoa politiikassa vaikka Orpoa ja Sipilää sekä Niinistöä mikäli haluat.
Aamupäivällä oli vielä hallitukseen tatjolla rehellisyyttä politiikkaan, mutta presidentti torjui sen jo lauantaina ja pojat hyppää kun Sauli käskee. Sitäpaitsi Sauli sen jo ääneen myöntikin, että tieto hallituksen kaatumisesta oli eilen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset