MariPSRantanen

Perussuomalaisista päivää

On ollut melkoinen viikko politiikassa. Käänteitä ei ole puuttunut ja ne ovat sisältäneet niin iloa kuin suurta pettymystä. Katson aiheekseni kommentoida viime päivien tapahtumia, jotta ei jää epäselväksi missä mennään omalta kohdaltani.

Puoluekokoustapahtumista on viime päivien aikana esitetty erilaisia väitteitä, joita en allekirjoita. Olin paikalla ja kokouksessa oli hyvä ja rauhallinen, toki iloinen tunnelma. Väitteet ääriliikkeiden vallankaappauksesta ovat täyttä puppua. Paikalla oli aivan tavallisia miehiä, naisia, nuoria, vanhoja, äitejä ja isejä, Perussuomalaisia jäsenmaksunsa maksaneita ja puolueeseen hyväksyttyjä jäseniä. Jokaisella yksi ääni per vaali. Minä olen precis sama Mari joka sinne meni ja Jyväskylästä takaisin tuli.

Se miksi puheenjohtajistovalinnat menivät näin ovat seuraus, ei syy. Puolueen jäsenistä suuri osa eli se ”kenttä” ja äänestäjät ovat jo pitkään olleet erittäin tyytymättömiä leikkauksiin, kikysopimukseen, eu-politiikkaan ja ennen kaikkea maahanmuuttopolitiikkaan. Entinen puoluejohto ei ottanut kuuleviin korviinsa tätä palautetta eikä liioin tunnustanut sitä, että ainakin omien kokemusten perusteella Perussuomalaisia äänestetään yhtenä yleisimmistä syistä maahanmuuttopolitiikan kiristymisen toivossa. Maahanmuuttopolitiikka on suurin yksittäinen teema, josta äänestäjämme ovat kiinnostuneita. Ei toki ainoa, mutta tärkeä, sillä ihmiset ymmärtävät että yhdestä rahapussista jaetaan. Kun laitat euron yhteen asiaan, on se toisesta pois. Tämä on ollut se viesti jota itse olen vaalikentillä ominkin korvin kuullut ja puoluejohtoon viestinyt.

Tarvittiin uusi puoluejohto paljastamaan vuosisadan bluffi. Jussi Halla-aho kävi Sipilän kanssa keskustelun, jossa ei vaatinut mitään muutoksia hallitusohjelmaan tai muihin sovittuihin ohjelmiin, vain niiden noudattamista täysimääräisesti myös Perussuomalaisille tärkeissä asioissa. Sipilän mukaan näin ei voida tehdä. Toisin sanoen esimerkiksi 80 kohtainen turvapaikkapoliittinen ohjelma oli siis paperi, jota ei ollut aikomuskaan noudattaa. Tämä jos mikä on äänestäjän kasvoille sylkemistä. 

Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset on sama Perussuomalaiset, mutta hän on luvannut nostaa kannattajillemme tärkeät asiat kärkeen. Tämä lupaus nähtiin jo nyt ”hallitusneuvotteluissa”. Halla-aho on linjannut, että puolue jatkaa samalla ohjelmalla sekä niillä ohjelmilla, jotka olivat vaaliohjelmana eduskuntavaaleissa 2015, myös maahanmuuttopolitiikan osalta. Näin ollen on turha kuvitella, että puolueesta olisi tulossa ääriajattelun ihmisten temmellyskenttä ja mölyämisalusta. Me jatkamme Perussuomalaisina myös muistaen pienen ihmisen asian. Jussi Halla-ahosta tuntuu ihmisillä olevan kovin voimakkaita ajatuksia ilman, että he ovat tutustuneet mieheen itseensä tai hänen ajatuksiinsa. Myönnän, että Halla-ahon vanhat kirjoitukset ovat olleet osin sellaisia etten itse ajattele samoin, mutta ajattelin itsekin 15 vuotta sitten kovin toisin. Sitä mukaa kun Jussin vastuu on lisääntynyt, on lisääntynyt myös järkevä harkinta ja varmasti myös näkemys maailmasta. Mies puhuu nyt asiaa. Asiaa, jota niin moni ei uskalla sanoa, mutta ajattelee samoin. Ja kuten ihmiset ovat jo huomanneet, on hän myös pelottava poliittinen vastus.

En aio ruotia enempää demokraattisesti valitun puolueen johdon ja sitä seuranneen ikävän näytöksen ympärillä nähtyä näytelmää. Katson nyt eteenpäin, tuen valittua puoluejohtoa ja toivon, että ympäri Suomen Perussuomalaiset ottaisivat rauhassa ja toinen toistaan tukien, ei repien. Riippumatta siitä, mitä kokouksessa kannatti. Erilaiset vaihtoehdot jätän omaan arvoonsa, hillotolppa hoitaa kyllä asian.

Minulla on poliittinen koti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

39Suosittele

39 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan on kohdillaan kirjoituksesi minun mielestä. Muutoin olen vieläkin jokseenkin järkyttynyt tapahtuneesta. Vähän helpotti, kun kirjoitin uuvateista (-;

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sampo Terho kertoi Hommafoorumille antamassaan videohaastiksessa kutakuinkin seuraavaa:

-Meidän täytyy olla todella tiukkoja siitä että sovitusta pidetään kiinni.

Terho myös kuvaa kuinka neuvotteluissa pitää saada PS:lle tärkeitä asioita ajettua päätöksiin ja päätösten jälkeen tulee valvoa että ne myös toteutuvat.

Hieman myöhemmin Terho jatkaa kertomalla PS:n saaneen neuvoteltua, blogistin mainitsemaan 80-kohtaiseen toimenpideohjelman, ikäänkuin hallitusohjelman päälle. Ja sitä Terhon mukaan tottakai, tullaan noudattamaan tiukasti, koska se on isänmaalle tärkeä väline näin turvapaikkakriisin aikana siihen, että maahanmuutto pysyy hallinnassa.

Samassa haastattelussa Terho myös kertoo kuinka keskisellä Välimerellä turvapaikanhakijat tulevat "salakuljetusbisnestä tukien" ja heittäytyvät mereen "mukapelastettaviksi".

Dublin-asetuksesta Terho mainitsee mm sen palauttamisen toimintaan olevan osa 80-kohtaista toimenpide jossa Suomi kertoo ryhtyvänsä "poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin", mikäli sitä ei hoideta kuntoon. Terho kertoo myös olleensa itse luomassa (pääneuvottelijana) ko ohjelmaa. Tästä syystä hän korostaa olevansa erittäin halukas pitämään siitä kiinni.

Haastattelu on kuvattu 1.6, julkaistu 5.6

Tältä pohjalta pidän merkillisenä että Terho voi jatkaa ministerinä loikkarihallituksessa.

Ihmettelen myös kuinka Terhon "arvot" sopivat ministerinä toimimiseen kepulle ja kokoomukselle...

Jännä nähdä kuinka ponnekkaasti Terho näitä hänelle tärkeitä asioita ajaa.. Miten tiukasti noista tullaan pitämään kiinni.

https://youtu.be/HYT8RJ7walU

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

En voisi olla enempää eri mieltä Sampo Terhon kanssa mitä hän tuossa videossa väittää noin 4 minuutin kohdalla.

Hänen mielestään yhteiskunta ei kehity sillä, että tehdään "nerokkaita" suunnitelmia, vaan niin, että yksilöt kehittyvät. Tässä persujen revohkassa on nähty se, että poliitikot kehittyvät vain itsekkäämpään suuntaan kohti hillotolppia, jos niitä on ja jos ei ole, niin sitä suuremmalla syyllä.

Jos siihen suuntaan mennään, että lähinnä yksilöt keskenään sumplivat yhteiskunnan ratkaisut, ollaan lähestymässä anarkiaa.

Olen kirjoittanut juuri kirjan Yhteiskunnan kehittymisen perusteet, missä haluan edistää systeemiajattelun taitoa tuottamassa iloa, eloa ja älyäkin meidän kaikkien hyväksi. Se perustuu parhaisiin malleihin. Kirjan sanoma on täydellinen vastakohta kaikelle typeryydelle, mitä mediasta ja politiikasta meidän päälle joka päivä kaatuu.

En ole näiden puoleitten kannattaja, mutta tutkijana minulla on mielenkiintoa selvittää sekavimpia tulkintoja, joita nämä stressaantuneet kansanedustajat houreissaan ovat saaneet aikaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#2
Muistaakseni se oli Orpo, joka ilmoitti, että pelisäännöt on nyt tehty selviäksi. Tarkennusta ei ole, mutta veikkaan, että Sampo Terho ei tee hallitusohjelmaan yhtään lisäystä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Uuvatti-ryhmä, sen enempää kuin Halla-ahokaan, ei ole vaatinut hallitusohjelmaan muutoksia / lisäyksiä. Kumpikin porukka ilmoittanut että olemassa oleva ohjelma riittää.

Halla-aho vaati ainoastaan että sovitusta pidetään kiinni. Soinilaisista ei ole tietoa tämän suhteen.

Sampo Terho tosiaan on ilmoittanut siis jo tuolloin aiemmin, että tehdyistä kirjauksista on pidettävä kiinni. Saas nähdä onko mieli muuttunut..

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Mari Rantanen kiitos asiallisesta, analyyttisesta ja rakentavasta kirjoituksesta.
On tosi virkistävää lukea tasapainoisesti ja kronologisesti kerronnallisesti etenevää omakohtaisesti elettyä historiallista poliittista episodia, jossa syyt ja seuraukset avautuvat kansantajuisesti. Ja mikä parasta positiiviset näkökulmat myös tulevat esiin kannustavasti. Tälläiset kirjoitukset rakentavat. Tuovat myös uusia jäseniä, (myös nuoria PerusSuomalaiseen puolueeseen).

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"...Perussuomalaisia äänestetään yhtenä yleisimmistä syistä maahanmuuttopolitiikan kiristymisen toivossa. "

Mielenkiintoista. Itse muutin USA:sta perheineni Suomeen (olen Suomen kansalainen) vuonna 2004. Muuttoa varten täytyi sisäministeriöön toimittaa
- selvitys verotiedoistani kahdelta edelliseltä vuodelta
- selvitys muuttokulujen maksajasta (itselläni työnantaja)
- todistus siitä että minulla ja perheelläni on Suomessa asunto
- selvitys siitä millä tavoin aion maksaa asunnon kulut (pankkitilitiedot)
- todistus työpaikasta vähintään vuosi eteenpäin (hankalaa kun työnantajat eivät yleensä sitoudu antamaan tällaista todistusta)
- todistus avioliitosta ja lasten syntymästä

En muista mitä kaikkea muuta, mutta ainakaan tuohon aikaan en joutunut antamaan geeniselvitystä lapseni alkuperästä.

Onko tähän käytäntöön tulossa paljonkin kiristyksiä nyt kun puolueenne mielestä nämä vaatimukset ovat liian löysiä? Kielletäänkö myös kaksoiskansalaisuus kuten edustajanne ovat vaatineet? Jos muutamme eläkkeelle Suomeen (asumme nyt ulkomailla), tullaanko meidät pakkosijoittamaan maaseudulle kuten nuiva manifesti kuvasi?

Kiinnostaisi tietää, kun tässä eläkeikää lähestytään...

Eero Mattila

Oletko mielestäsi osa hallitsematonta maahanmuuttoa? Revitkö passisi lentokoneen vessassa ja hoitko asylym, asylym tms. kun astuit Seutulaan?

- Järkevä ihminen ei ehdoin tahdoin sotke asioita keskenään. Sillä ei saavuteta mitään. Perussuomalaiset tuskin ovat sinulta mitään selvityksiä vaatineet...;-)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kyllä Rantanen ihan selvästi puhui maahanmuutosta. Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää sinullekaan.

Ja totta: olen osa hallitsematonta maahanmuuttoa. Kukaan ei koskaan hallinnut muuttoani, ihan itse hankin lippuni ja muuttofirmani. Olisikin joku hallinnut niin olisi ollut helpompi...

Miksi ihmeessä passi pitäisi repiä? Onko se teilläpäin tapana?

Perussuomalaiset ovat nimenomaan vaatineet minulta selityksiä siitä miksi tulimme Suomeen. Jouduin pyytelemään sitä anteeksi tuon tuosta vielä Suomessa asuessamme.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #6

Nyt alkaa kiinnostaa. Ketkä perussuomalaiset ovat vaatineet selvityksiä?

- Maksoitko ihmissalakuljettajille rahalla vai myitkö lapsesi tai jonkun muun lapsen matkakassan puutteessa? Osaatko sanoa kuinka monta tuhatta lasta katoaa Euroopan matkalla?

- Varmaan sullakin on ollut vaikea matka, otan osaa;-(

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #7

Nimiä en kerro, mutta niitä olivat mm. ne perussuomalaiset jotka 2011 Hakaniemen torilla ennen Eduskuntavaaleja kyselivät syytä Suomeen tulollemme: olemmeko pelkästään tulleet Suomen sosiaaliturvan takia, ja miksi juuri Suomeen. Kertoivat myös että Suomen rikollisuustilasto on kovasti kohonnut tulomme vuoksi.

- Muutosta maksoin New Jerseyläiselle muuttofirmalle. Matkalipuista maksoin United Airlinesille. Lastani en myynyt enkä kenenkään muun lasta. Oma lapseni on minulle tärkeintä maailmassa ja sen vuoksi se perussuomalainen joka halusi hänet surmata sen vuoksi että hän puhuu englantia, meni mielestäni liian pitkälle, joten ilmoitin asiasta poliisille. Eikä lapseni kadonnut minnekään, ja on nykyisin ihan turvassa täällä USA:ssa, ihan aikuiseksi kasvaneena. Miksi muuten haluat tietää tästä muuton maksamisasiasta? Senkö vuoksi että et ole päässyt muuttoamme hallitsemaan, vai oletko itse muuttoa harkitsemassa?

- Matka ei sinänsä ollut kovin vaikea, mutta muuttamista edeltävä paperisota oli mielestäni hankala ja jos Mari Rantanen sitä kovasti lisää haluaa vaikeuttaa, on matkaa Suomeen turha enää yrittää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #8

Älä viitsi Salakari leikkiä tyhmää ja provosoida Rantasen blogikirjoitusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Salakari puhuu niin aukotonta asiaa, ettei sinulla näköjään löydy minkäänlaisia argumentteja totuuksia vastaan, vaikka kuinka haluaisit.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Juha Kuikka, kukahan puhuukaan aukotonta asiaa ja kerrot totuutta vastaan? Oletko sitä mieltä, kuten Salakari noissa kommenteissaan, ettei paluumuuttajalla ja turvapaikanhakijalla ole mitään eroa? Blogissa ei kllä puhuta halaistua sanaa paluumuuttajista, johon ryhmään tai kategoriaan ko. kommentoijan on katsottava kuuluvan. Se taas mitä papereita hän joutuu esittämään paluumuuttoaan varten ei suinkaan ole PS puolueen ohjauksessa ollut, eikä ole. Tuohon liittyvät lainsäädökset on hväksnt aiempi eduskunta.

Tässä viimeisimpää HE ulkomaalaislakiin koskien paluumuuttoa.
https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100252

Migri sitten on se virasto, joka käsittelee ja jolle esitetään vaadittavat asiapaperit. http://www.migri.fi/nain_palvelemme/asiakirja-_ja_...

Suunnattomasti harmittaa tuollaiset sivusta esitetyt "mölähdykset", joille ei esitetä pitävää perustelua. Salakarikin voisi hyvin kertoa migrin pyytävän noita papereita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Luulin pointtina olleen mitä kiristyksiä ollaan vaatimassa, eikä se kuka nykysäännöt on määritellyt, tai mille viranomaiselle selvitykset pitää tehdä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Missä joku on ehdottanut että paluumuuttajan tilanteeseen olisi ehdotettu kiristysmuutoksia? Osoita tuo, niin sitten voi kommentoida lisää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Blogisti kirjoitti, että "kenttä" ja äänestäjät ovat olleet hyvin tyytymättömiä maahanmuuttopolitiikkaan ja että yksi yleisimmistä syistä äänestää perussuomalaisia on ollut toive maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä. Salakari kyseenalaisti tuon kiristystarpeen omakohtaiseen kokemukseen perustuen perheenjäsentensä osalta.

Näytät olettavan blogistin viitanneen maahanmuuttopolitiikalla vain turvapaikanhakijoihin. Ehkä niin onkin, vaikka en ihan heti keksi miksi hän ei silloin olisi kirjoittanut jo kolmannessa kappaleessa turvapaikkapolitiikasta, jota termiä hän käyttää neljännessä kappaleessa hallitusohjelmasta kirjoittaessaan. Oletin hänen tehneen eron tietoisesti, mutta voihan se olla toki huolimattomuuttakin. Kuten toisessa kommentissa kirjoitin, Salakarin kommentti tarjoaa oivan mahdollisuuden tarkentaa viestiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

No niin, onhan kummallista ettei tuota ilmaisua käsitetä turvapaikkamaahanmuuttoon. Minusta se on päivänselvää. Monet puhuvat maahanmuutto-sanaa läyttäen juuri tuosta humanitaarisesta maahanmuutosta.

Mielestäni selvennys tuohon maahanmuuttopolitiikka-sanan käyttöön tulee selväksi kirjoituksen osiossa "Toisin sanoen esimerkiksi 80 kohtainen turvapaikkapoliittinen ohjelma oli siis paperi, jota ei ollut aikomuskaan noudattaa. Tämä jos mikä on äänestäjän kasvoille sylkemistä."

Kyse ei mielestäni ole laisinkaan mistään tietoisesta ilmaisumuodosta vaan yleisesti käytetystä lyhenneilmaisusta. Tämä tässäkin kirjoituksessa käy ilmi luettaessa kirjoitusta pidemmälle ja ennen kaikkea puolueen 2015 ohjelmasta.

En puutu enää mainitun kommentoijan omiin "fantasia ilmaisuihin". Migrin sivuilta asia käy kyllin hyvin selville, joten itse katson tuossa käytetyn ns. p***un....

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Ymmärrän pointtisi, mutta en osta sitä. Pidän blogistia niin älykkäänä, että en usko hänen käyttävän termejä jotka vähentävät viestin selkeyttä, vain koska monet tekevät niin. Luultava selitys on, että tarkoitus on agitoida kannattajia. Siinä kontekstissa itsekin saarnaisin maahanmuutosta. Muukalaisvihassa on paljon suurempi voima, kuin turvapaikkamenettelyn järkeistämisessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Heh, en kuules Max kommentoinutkaan ostettavaksi mielipidettäni ko. asiaan. Miellä ihan vapaasti miten haluat kaikki kirjoitukset eteenkinpäin. ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Outoa! Minä en muuta teekään, ovathan omat näkemykseni parempia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #66

Max, kuten huomaat en ostanut mielipidettäsi. Ei ollut sellaista arvoa omaani verrattuna. ;)
Jostain syystä olen oppinut ajattelemaan ihan itse ja muodostamaan omia mielipiteitä lähteitä käyttäen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #43

Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa, jossa ei tehdä mitään eroa Suomen kansalaisten ja ei-kansalaisten välillä. Paluumuuttaja joutuu sen mukaan todistamaan hyödyllisyytensä yhteiskunnalle ennen muuttoaan. Tuo todiste tulee olemaan siis lisäys nykyiseen migrin listaan, josta minulla on jo ennestään kokemusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Piti ihan varta vasten mennä hakemaan ko. maahanmuutto-ohjelma jotta voin kommentoida sitä kommenttiisi perustuen.

Silloin kun ohjelmassa ei ole erikseen mainittu/käsitelty paluumuuttajien takaisin paluuta kotimaahan, niin en mitenkään voi itse tulkita laillasi tuon ohjelman käsittelevän tapaustasi. Pitää todellakin ajatusmaailman pyöriä omissa sfääreissään, jotta saa mainitsemasi käsityksen.

Tässä linkki ko. voimassa olevaan maahanmuutto-ohjelmaan, jossa pikaisen lukemiseni mukaan käsitellään humanitääristä maahanmuuttoa, siirtolaisuutta (ei suinkaan paluumuuttajia) EU:n ulkopuolelta.
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

"Suomen on pysyttävä avoimena yhteiskuntana niille, joilla on kyky ja halu huolehtia omista asioistaan ja elää talossa talon tavalla. Samalla sen on ehkäistävä kalliiksi tulevien vapaamatkustajien muuttoa. Myös turvapaikkajärjestelmän yleinen hyväksyttävyys paranee, kun sen hyväksikäyttö siirtolaisuuden väylänä tehdään vaikeammaksi."

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #84

En tiedä mistä "sfääreistä" puhut. Kuten sanottua, moni suomenkielen sana on yli parinkymmenen vuoden poissaoloni aikana muuttunut niin merkitykseltään kuin käytöltäänkin. Sfääristä antaa wikisanakirja määritelmät:

taivaanpallo (käytetään erityisesti maantieteessä, geologiassa, geofysiikassa ja tähtitieteessä)
(kuvaannollisesti) piiri, alue, ’korkeuksissa’
Liikkua taiteen sfääreissä.

Luulisin tuon perusteella tarkoitetun tuota jälkimmäistä. Ja täytyy myöntää että maahanmuuttajan todellisuus on tosiaankin erilainen kuin sellaisen joka ei ole joutunut sitä koskaan kokemaan.

Maahanmuuttaja muuten on sana joka tarkoittaa henkilöä joka muuttaa maasta toiseen. Sana selitetään usein tarkoittamaan samaa kuin esim. englannin "immigrant", jolla on toinen merkitys: immigrant is a person who comes to live permanently in a foreign country (google). Eli immigrant sisältää eksplisiittisesti juuri tuon "vieraan" kulttuurin siirtymän. "Foreign country" ei mitenkään voisi olla paluumuuton kohde, kuten maahanmuutto-sanan yhteydessä taasen voi olla.

Olet ehkä oikeassa siinä, että joku joka on kirjoittanut tuota tekstiä persuohjelmaan, ei ole eksplisiittisesti ajatellut paluumuuttoa vaan paluumuutto on sisältynyt ohjelmaan "vahingossa", juuri siitä syystä että sitä ei erikseen mainita. Mutta se ei muuta asiaa miksikään... ohjelma on ohjelma ja sitä noudatetaan.

Hyvä esimerkki tästä on yksi niistä toteutetuista kohdista. Heti hallituksen aloittaessa toimintansa Sipilän puheessa mainittiin yliopistojen lukukausimaksut, jotka säilyivät ilmaisina kaikille muille paitsi "Euroopan ulkopuolelta tuleville". Nimenomaan tuo "tuleville" tuossa ohjelmassa siirtyi sinällään hallitusohjelmaan ja Sipilän sanomisiin, eikä mitenkään poislue Suomen kansalaisia. Eli siis Suomen kansalainen joka sattuu "tulemaan" Euroopan ulkopuolelta (muuttajana? lomamatkalta?) joutuu maksamaan opinnoistaan kun taas Euroopassa matkustanut kansalainen ei joudu. Tällaisia outouksiahan lait ovat täynnä.

Sama juttu sen persuohjelman kanssa. Jäin miettimään että millä tavalla minäkään eläkkeellä ollessani pystyisin todistamaan "hyödyllisyyteni" yhteiskunnalle. Kysyinkin tätä Halla-aholta itseltään ja hän sanoi minun ymmärtäneen oikein: tuo todistusvaatimus on tarkoitettu myös paluumuttajille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #86

Taitaa olla niin ettei yliopistoissa ole nykyisen lain mukaan lukukausimaksua suomen kansalaisille. Noin olen ymmärtänt tämän. Tosin ETLA on tämän vuoden puolella ollut esittämässä maksua myös suomalaisille, mutta ainakaan toistaiseksi hallituksessa ei näytä saaneen tuulta purjeisiin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217625-ministeri-...

https://www.suomenuutiset.fi/elomaa-suomalaisille-...

Totta kai Suomeen muuttaminen takaisin vaatii migisn nettisivuilla olevan tiedotteen mukaan lain mukaan tarvittavat asiapaperit.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #90

Totta kai vaatii. Mielenkiinnolla odotan millainen sen hyödyllisyyden todistuspaperi meikäläiselle sitten mahtaa olla kunhan Mari on saanut kiristykset tehdyksi.

Tiedätkö varmasti tuon lukukausimaksuasian? Minulle on kerrottu että se koskee myös meitä ulkosuomalaisia jos asumme Euroopan ulkopuolella. Jos tulkinta on nyt muuttunut, on tietenkin hyvä juttu. Ellei Mari sitten sitä tulkintaa taas kiristä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #91

Eikö tuo mahtane lukukausimaksun kohdalla olla selvä, että Suomessa vakituisesti asuvalla kansalaisella ei maksua ole nykylain mukaan. Noin kaiketi noiden linkkien mukaan on asia käsitettävä.

Tässä on hallituksen esitys 2016 alusta voimaan tulleeseen lakiin, josta voit siirtyä ko. lakitekstiin niin halutessasi.
https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2015/20150077

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #93

Aivan. Mutta se joka tulee Euroopan ulkopuolelta, joutuu maksut maksamaan. Suomessa jo asuville opiskelu maksaa vähemmän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #91

Mainitsemasi dokumentit ja selvitykset lienee vaadittu perheenjäsenten, jotka eivät ole kansalaisia, oleskelulupaa varten? Omalta osaltasi [kansalaisena] arvelisin, että voit viitata kintaalla tuollaisille. Teet vain muuttoilmoituksen ja asetut taloksi, jos yksin tulet. Jos joku rupeaa asettamaan ehtoja viittaat perustuslain 2 luvun 9 §. Liikkumisvapaus on perusoikeus, eikä sitä edes persut ihan hetkessä kumoa. Muutos kun vaatii vaalien yli makaamisen tai 5/6 määräenemmistön.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #94

Olet luultavasti oikeassa. Jos muuttaisin ilman perhettäni voisi paperisotaa olla vähemmän. Konsulaatin viestistä se ei sen tarkemmin silloin 2004 selvinnyt, vaikka ihmettelin sitä että vaatimukset olivat noinkin tiukat. Tyttäreni on kaksoiskansalainen mutta vaimoni on amerikkalainen. Naimisissa olemme olleet jo yli 25 vuotta, joten tuo yksin muuttaminen ei ole enää vaihtoehto...:-)

Kaikenlaiset kiristykset maahanmuuttoon tietenkin vaikuttavat omiin päätöksiimme siitä missä maassa eläkepäiviä voi viettää. Sen vuoksi nämä ulostulot osuvat omaan hermooni.

Kauhulla olen lukenut nettilehdistä persujen vaatimuksia meidän maahanmuuttajien pakkosijoittamisesta parakkiasumuksiin ja vaikka minulle sieltä kansalaisena poispääsy olisikin mahdollista, en ihan hevillä muuttaisi maahan jossa puolisoani voitaisiin kohdella sillä tavoin kuin persuohjelma vaatii. Myös englanninkielen vastenmielisyys Suomessa on minulle hämmästyttävää, ja toivon tietenkin asenteiden ajan myötä lieventyvän. Ehkä siihen lientymiseen on nyt ovi raollaan kun pahimmat maahanmuuttovihaajat ovat oppositiossa. Sampokin voi ehkä keskittyä siihen ruotsin kielen kieltämiseen englannin sijasta toistaiseksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Pitkäsilta-nimi ei viittaakaan fyysiseen pituuteen... (viitaten kokemuksiisi Hakaniemessä) Väitteet etteikö Suomessa olisi jo segregaatiota ovat pötypuhetta. Toistaiseksi se on vain pääosin sosio-ekonomista ja valitettavasti tuo korreloi sivistystason kanssa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #31

2004 en tiennyt mitään mistään "Migristä". Soitin Suomen konsulaattiin joka minulle tuon listan tarvittavista papereista antoi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #83

Kts edellä kirjoittamani kommentti edelliseen kommenttiisi.

Miksi yhdistät tapauksesi ja purnaamisesi v:n 2004 tapahtumassa PS-puolueeseen ja sen maahanmuuttohjelmaan, joka on vuodelta 2015?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #85

Sen vuoksi että 2004 oli vielä voimassa vanhat käytännöt. Mari Rantanen haluaa tiukennuksia maahanmuuttoomme, perustuen 2015 ohjelman toimeenpanoon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #87

Jatkat asiasta jotain sellaista käsitystä, joka ei vastaa totuudenmukaisuutta. Tuosta viittaan edelliseen kommenttiini. Kiristystoimenpiteet koskevat humanitääristä haittamaahanmuuttoa. Tuohon on Sipilän hallituksessa päivitetty hallitusohjelma, jota ei vielä ole toteutettu kaikilta osin. Koskee siis toimeenpanemattomia kohtia.

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #92

Kyllä Mari kirjoituksessaan nimenomaan puhui kiristyksistä maahanmuuttoon, sen kummemmin erittelemättä. Minulla on oma kokemukseni maahanmuuton hankaluudesta jo nyt, joten tietenkin nuo kiristystoimet kiinnostavat.

En usko väitettäsi että kiristystoimet koskisivat vain jotain "humanitääristä haittamaahanmuuttoa" josta luultavasti kuitenkin minäkin olen osa. Minulle sanottiin Suomessa että Talvisotaa ei käyty sen vuoksi että Helsingin kaduilla voisi puhua vierasta kieltä (vaimoni ja tyttäreni puhuvat englantia). Ymmärrän hyvin että maahanmuutto tuo Suomeen niitä vieraita vaikutteita jotka ovat persujen mielestä vahingollisia. Amerikkalaiset tavat eivät ole yksi yhteen suomalaisten tapojen mukaisia joten tuo "maassa maan tavalla" vaatimus osuu suoraan meihin paluumuuttajiin. Omasta mielestäni esim. englannin kielen sietäminen julkisesti puhuttuna olisi Suomelle hyväksi.

Suomessahan on vaadittu myös kaksoiskansalaisuuden kieltämistä joten oma Suomen kansalaisuuteni on myös uhattuna näiden Marin mainitsemien kiristystoimien yhteydessä. Aika näyttää kuinka monta asiaa näistä toimenpiteistä loppujen lopuksi tulee laiksi asti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #95

Jos nyt Talvisodan käymiselle erikseen syytä tai oikeutusta tarvitaan, niin oikeus puhua valitsemaansa kieltä Helsingin kaduilla on erinomainen sellainen (metaforana yksilönvapauksille). Koululaitoksemme ei ole vielä ihan valmis...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #92
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Sanoilla on väliä. Toki ymmärrämme kaikki, ettei Kosonen luonnollisestikaan tarkoita Salakarin provosoisivan kommenteillaan Rantasen kirjoittamaa tekstiä, vaikka niin kirjoittikin. Epäselväksi jää kuitenkin tarkoittiko hän provosoinnin kohteena olevan blogisti Rantasen, vai hänen lukijansa. Toki molempien provosoiminen samanaikaisestikin on mahdollista, mutta asia jäi joka tapauksessa epäselväksi.

Aivan varmasti Salakari provosoi, ja aiheesta. Samalla hän tarjoaa myös blogistille, ja miksi ei häntä komppaaville kommentoijille, oivan mahdollisuuden tarkentaa mitä tiukemmalla maahanmuuttopolitiikalla tarkoittavat. Miksi käyttää tuollaista yleistermiä, jos kritiikin ja tiukennusten kohde on vain tarkasti rajattu osa-alue. Esimerkiksi Salakarin tapauksen voi mielestäni hyvin rinnastaa keskusteluun perheenyhdistämisestä.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #29

Tiukempi maahanmuuttopolitiikka???
- kunhan olisi edes jonkinlainen politiikka, nyt tänne tulee ihmisiä, jotka eivät tiedä minne tulevat, mitä kieltä täällä puhutaan, onko täällä töitä, saako asuntoa jne.

- ilmeisesti jotkin "auttamisjärjestöt" tarkoituksella antavat väärää tietoa tulijoille ja samalla ohjaavat tänne ihmisiä rahaa vastaan.

- esimerkiksi työllistin kolmen vuoden ajan afgaania, joka luuli tulevansa Nokia nimiseen maahan. Hän halusi rakentaa kännyköitä. Hän osasi puhua farsia. Virallista syntymätodistusta ei ollut. Suomessa pääsee ilman mitään papereita vastaanottokeskukseen, jossa heikommat ryöstetään välittömästi. Henkilökunta katsoo päältä kun ihmisillä tehdään kauppaa ja pakotetaan mukaan jengeihin. Pärjäät jos osaat tapella. Jos saat töitä, et voi avata pankkitiliä eli palkkaa ei voi laillisesti maksaa. Jostain syystä Maahanmuuttovirasto pätkii työnteko-oikeutta mielivaltaisesti. Tämän kaverin työoikeus poistettiin neljä kertaa ja joka kerta meni työpaikka alta... en viitsi listailla mitä kaikkea lapset ja naiset "turvapaikkamatkallaan" joutuvat kokemaan. Yksinkertaisesti ihmissalakuljettajien myötäily pitää lopettaa välittömästi!

Salakarin provosointi ei hetkauta pätkääkään. Typerää leikkiä näin vakavilla asioilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Kyllä hetkautti. Jopa niin, että jaksoit askarrella olkiukon kommentissa #5.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #52

Älä liioittele, se oli pelkkää haukottelua.

- mutta ns. "pakolaisten" asia ei sitten todellisuudessa hetkauta ketään. EUn omista raporteista alkaen tiedetään että yli 90 prosenttia tulijoista maksaa rikollisjärjestöille.

- Tiedetään että useampi tuhat lasta katoaa matkalla erittäin ikäville markkinoille.

- Suurin osa Suomeenkin saapuvista on oikeasti siirtolaisia, mutta heidän työllistymistään ei hoideta millään tavalla. Säilötään vastaanottokeskuksiin ja täytellään papereita jopa vuosia..

- Tämä on haitallista kaikille: kantasuomalaisille, uusille tulokkaille, jopa tässä bisneksessä työllistyville (he voisivat käyttää osaamistaan johonkin järkevää, olla proaktiivisia) Ongelmat kasaantuvat, mutta niitä ei aktiivisesti ehkäistä missään.

- Kirjoitellaan tarinoita, luetaan tarinoita ja ehkä päädytään työttömäksi sosiaalitoimiston asiakkaaksi. Tämäkö on inhimillisyyttä?
Melkoinen menestystarina - eikö Suomi todellakaan pysty parempaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Pitäisi pystyä paljon parempaan. Nopea ja tehokas menettely turvapaikkahakemusten osalta olisi paras välitön lääke. Mitä tehokkaammin tulee hylkäys, sitä pienempi motiivi seuraavalla on vilpillisesti yrittää. Jos tulee yleisesti tietoon, että onnistuminen on erittäin epätodennäköistä, hyvin harva maksaa salakuljettajille koko suvun omaisuutta vastaavaa summaa. Samalla saataisiin positiivisen päätöksen saaneet mukaan yhteiskuntaan nopeammin. 1,5 vuodesta pitäisi päästä 1,5 päivään. Hankalammassa tapauksessa 1,5 viikkoon ja kaikkein vaikeimmissa 1,5 kuukauteen. Todistustaakka vainon toteen osoittamisestahan on luonnollisesti hakijalla, joten viranomaisella on vain velvollisuus hyvässä uskossa arvioida esitetyt todisteet. Valitusrumba tietysti venyttää osaltaan aikoja, mutta sitä on oikeusvaltiossa paha välttää.

Lainvoimaisen karkotuspäätöksen saaneille en antaisi yhtään mitään, tarjotun paluukuljetuksen jälkeen. Monelle tuo on vain vaikea asia, kun siedämme yleensä huonosti kärsimystä omalla takapihalla.

En ole aiheeseen riittävästi syventynyt, jotta osaisin esittää näkemystä rakenteellisista muutoksista turvapaikkajärjestelmään.

Tuo noin lyhykäisyydessään. En vain ymmärrä miten asia liittyi Salakarin kommenttiin?

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #63

Salakari todennäköisesti pärjää ihan itsekseen...

Maahanmuutto ja maahantuleminen sen sijaan on ongelma tässä maassa ja ensinnäkin pitää pystyä myöntämään, että ongelmia on ennen kuin niitä pystyy analysoimaan ja korjaamaan. Rasismi mölötys on lähinnä sellaisten ihmisten agenda, jotka eivät halua ongelmia ratkaista. Pahimmillaan joku työllistyy näiden itsetehtyjen ongelmien avulla. Pitäisi siirtyä ratkaisukeskeiseen toimintaan - nykyinen hallitus ei tule tekemään mitään ilman painostusta. (varsinkin kun saivat vielä asemansa vakautettua loikkareilla)

Sinulla kuten monella muullakin suomalaisella on ihan konreettisia toimeenpanokelpoisia ajatuksia, mutta kun ne pitäisi saada käytäntöön ja lähteä kokeilemaan... sama ongelma on toki kaikissa suomalaisissa virastoissa oli kyseessä Kansaeläkelaitos, Työvoimatoimisto, Maanmittauslaitos, Oikeuslaitos.. toiminta on hyvin tehotonta ja jonot vaan kasvaa. Selkeistäkään asioista ei saada selkeitä päätöksiä.

PÄÄONGELMAT
1. Ulkomailta on vaikea tulla tänne töihin, vaatii paljon papereita sekä työntekijältä että työnantajalta. Ylipäätänsä jonkun palkkaaminen lailliseen työhön on hankalaa Suomessa.

2. Samaan aikaan nämä ns. "yrittäjämarjanpoimijat" tulevat maahan ilman mitään kontrollia samoin kuin ns. "pakolaiset" (joista suurin osa ei ole oikeasti pakolaisasemassa)

3. Ihmissalakuljetukselle pitää tehdä täydellinen stoppi. Periaatteessa jokainen joka on tullut laitonta reittiä, ilman leimoja rajanylityksistä pitäisi käännyttää jo rajalta ellei ole erityisperusteita kuten turvapaikka.

TOIMENPITEET
1. Henkilöllisyyden tarkastus rajoilla käyttöön toistaiseksi.

2. Nopea käsittely töihin tuleville: Osaamiskartoitus, kielitaito, terveydentila ja maahantulolupa jos on työpaikka. 1,5 päivää olisi mahtava juttu.

3. Pakolaisstatuksen tutkimiseen menee varmasti aikaa, mutta pakolaisstatus toistaiseksi ja nopeasti töihin/opiskelemaan. Tsekkaus parin vuoden päästä pärjääkö ja haluaako jäädä maahan. Kielitaitokokeen/työpaikan/opiskelun perusteella päätös jatkosta.

4. Toimenpiteiden jatkuva seuranta ja kehittäminen.

5. Jotain porkkanoita/kannustimia että virkamiehet ryhtyvät toteuttamaan/kehittämään ratkaisukeskeisiä toimintapoja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Paha noista on olla kovin jyrkästi eri mieltä, ellei sitten ole jotain rajat kiinni tai Suomi ensin -porukkaa. Tämä nyt on kuitenkin niin blogin aiheesta sivussa, että annetaan olla toiseen keskusteluun.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #74

Totta niinkin.
- Maahanmuutto on kuitenkin se keskeinen syy, miksi perussuomalaisia on ajettu sivuraiteelle. Koko maahanmuutto-keskustelu on liiaksi liimattu perussuomalaisuuteen ja rasismiin, eikä mitään järkevää pohdintaa synny, ratkaisuista puhumattakaan koska ihmiset pelkäävät leimautumista... mutta samaan aikaan ongelmat pahenee ja tyytymättömyys kasvaa puolin ja toisin.. mutta palataan aiheeseen joku toinen kerta;-)

Pasi Annala

Jukka Salakari. Kyllä kirjoituksesi näyttää olevan täyttä trollausta, en usko sinua en ainuttakaan osaa tarinasta. Täällä ei ole tuollaista, Amerikassa on tuollaista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heh, tuo sivusto osoittaa nykyisten perussuomalaisten toiminta- ja viestintätavan, joka vastaa melko tarkoin MV-lehteä! ;)

Hannu Rautomäki

Moinen pellesivusto ei osoita mitään muuta kuin pelleilyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Näin on ja tietyt tahot ovat pelleilyyn taipuvaisia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo ei kerro mitään meille, jotka emme MV-lehteä lue.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

No, jos kerta tuollaisia pukkaamiasi linkkejäkin voit lukea, niin samalla vaivalla voit sen MV-lehdenkin avata ...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Olet Juha kommentteinesi täysin oikeassa. Itse kuitenkin vältän MV, Oikea Media etc -linkkien klikkaamista ensisijaisesti jotta en generoisi heille mainostuloja sivulatauksieni kautta. Nyt uteliaisuuteni voitti ja tarjosin tuon sivun maakareille tyydytyksen sanomansa leviämisestä. Myönnän jopa avanneeni sen alasivunkin. Heikko on ihmisluonne, ainakin omani.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

On varsin kiinnostavaa lukea useampien Jyväskylä-kokouksen osallistuneiden kertomuksia (totuuksia on tunnetusti niin monenlaisia):

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005254765.html

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Seppo Toriseva puhuu kyllä vanhana konkarina ja kokeneena puoluetoimintaa näkeneenä henkilönä sataprosenttisen uskottavasti siitä kuinka asiat menivät.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Rantasen ja Torisevan näkemyksissä on hiuksen hieno ero. Paikka kuitenkin sama.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kun toinen viestittää omaa sanomaansa ja toinen pomonsa sanomaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sivustoilla jatkettiin aina vaan H-a-kultin rakentamista vaikka Sampo Terhon joka itsekin on lähes eiralainen citynuiva ja salonkirasisti kuten mestari ei kelvannut, vaikka olisi ollut kompromissi.
Ja tulos on koko kansan naurettavana. Suuri johtaja Halla-aho on nyt nostettu tuolille. Kukaan ei hurraa.
Keskinäinen yhteiskyvyttömyys ja riitely kuuluu joka ääriliikkeeseen. Kun halla-aholaiset näinä päivinä ilmestyvät lukuisammin tännekin saamme todella kaikki puheenvuorolaisetkin pyöritellä päätämme. Härskiä saivartelutekniikkaa piisaa. Nyt saavat uuvatitkin osansa tappouhkauksista ja muusta sellaisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pidän kuitenkin mahdollisena, että uuden johdon alaisuudessa oleva kaapattu perussuomalaisten puolue tulee myös hajoamaan, koska varsinaisten Master Maindien taustat ovat kansallissosialistisessa Vastarintaliikkeessä, jonka kesympänä kulissina toimii Suomen Sisu.

Nämä piirit ovat vasta puolivälissä tavoitettaan. Siinä vaiheessa, kun on aika ottaa lopullinen valta puolueessa ja ohjata se lopulliseen ratkaisuun "die Entlösung", aukeavat pahuuden voimien rivistössä tietämättään edelleen seisovien jäsenten silmät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mainittakoon vielä Vastarintaliikkeen täsmällisempi kanta Halla-ahoon:

"Nähtäväksi jää, mihin puolue kehittyy Jussi Halla-ahon puheenjohtajakaudella, mutta ainakaan hänen toimintansa europarlamentissa ei ole vaikuttanut järin lupaavalta (1, 2)."

http://www.vastarinta.com/perussuomalaiset-saivat-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #37

Vastarintaliike nyt ei oikein liity "halla-aholaisiin". Ihan ihme sakkia vallankumous tavoitteineen ja Hitleriä ihaillen (nyt ei edes ole natsi/Hitler-kortin käyttöä, vaan aidosti ihailevat.. helpoiten toteaa ihan etusivultaan).

Hommaforum toki liittyy (siellä on ihan suht normaalia ja vapaata keskustelua yleisesti... olen sitä vuosia seurannut kuten vasureidenkin keskusteluita). Toki kannat hyvin voimakkaat, mutta moderointi pääosin pelaa. Siellähän Elo, Lohela ja moni muukin nyt "soinilaisista" on pyörinyt vuosikaudet. Nyt Lohela esim. näköjään sulki koko bloginsa ja monella on entisten some-viestiensä poistelu alkanut. Loikkarit muuttuvat siis käytännössä toisiksi ihmisiksi ihan hetkessä.... hassua.

Erikseen vielä esim. Marco de Witin hörhöryhmä, josta tuo kreationisti Huhtasaari on kai pitänyt jokseenkin oudon paljon. Pienempiä porukoitakin on, mutta ovat jokseenkin merkityksettömiä. Ainut joka nyt kerännee maahanmuuttovastaiset isommissa joukoissa ovat Halla-Ahon johtamat persut.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #38

Vaikkei kaiken alku olekaan, ammuttiin tapahtumaketjun alkulaukaus viime syyskuussa, kun Terho Vastarintaliikkeistä kysyttäessä sanoi, että ne voisi kieltää.

Vallankaappauksen takana eivät olekaan miehet itänaapurista, vaan...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Mielenkiintoista. Hyvin mielenkiintoista. Erittäin mielenkiintoista.
Miehet itänaapurista kyllä juuri tuota ajatellen liittyvät tähän.
http://expo.se/2017/bombnazisterna-atalas-for-fors...
Onkin ollut vaan ajankysymys ( ja nyt myönnän että nappasin tämän lauseen Facebookista) milloin itänaapuri alkaa lähettää "taistelijoita" pohjoismaita horjuttamaan.
Kohdistan nyt tämän kommentin erityisesti blogistille. Samalla kiitän hiljaa mielessäni esim Lohelaa ja Eloa että valitsivat kuten valitsivat.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Voi siis sanoa että SVL hajoitti PS,n koska Terho piti raivata pois puheenjohtajapallilta. Halla-aho pakottettiin ehdokkaksi ja loppu on historiaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos joku on aiemmin kuvitellut politiikan olevan rehellistä peliä, tuon teatterinäytöksen jälkeen luulisi kyllä kaikkien viimeisenkin luottamuksen poliitikkoihin hävinneen. Mutta luulenpa että tosiuskovaisia tässä maassa riittää.

Sääli ettei suomalaisiin poliitikkoihin voi luottaa pätkääkään. Ja vielä enemmän sääli on, että suuri osa kansasta suorastaan haluaa uskoa valheisiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minun luottamukseni poliitikkojen kykyyn toimia tilanteen vaatiessa nopeasti ja tehokkaasti kasvoi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No kenties niinkin, hallitus toimii kuin liike-elämässä toimitaan. Demokratiasta se on kyllä kaukana, koska demokratiaan pitäisi kuulua avoimuus, läpinäkyvyys ja rehellisyys senkin uhalla että päätöksenteko takkuaa.

Lienee ideologinen valinta se, pitääkö valtiota ja julkista valtaa johtaa nopealla aikataululla, mikä johtaa aina valehteluun tai ainakin peittelyyn vai harkiten ja hitaasti, jolloin on mahdollisuus (!) läpinäkyvyyteen.

Suomessa on kieltämättä harrastettu hybridijohtamista: hitaasti, tehottomasti, silti salaillen ja valehdellen. Sipilä on tehostanut päätöksentekoa, mutta myös salailua ja kansalaisten harhautusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Liikemiesmäinen tuo hallitusoperaatio todellakin oli. Vähän kuin joskus yrityskaupoissa nopeilla käänteillä. Silloinkin on joskus joutunut tekemään U-käännöksen nimenomaan matkalla Turkuun. (Nim. "kokemus puhuu").

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka Jussi Halla-aho ei enää puhu samoin kuin mitä puhui silloin kun loi kannatukselleen pohjaa nuivien suomalaisten ja erilaisten ääriajattelijoiden, sisulaisten, rasistian ja erilaisten skiniryhmien keskuudessa, hän ei ole perunut entisiä puheitaan. Siitä voidaan päätellä ettei hänen rasistinen ajattelunsa ole miksikään muuttunut ja siitä voidaan päätellä myös se että juuri tähän rasismiin perustuu hänen kannatuksensa, sekä myös se että hänen kannattajansa ajattelevat samoin kuin isäntänsä ja mestarinsa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"hän ei ole perunut entisiä puheitaan"

Miten nuo puheet pitäisi perua? Ei niitä saa enää internetistä tai ihmisten mielistä pois.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tasavallan presidentti käytti mahdollisuutena termiä tehokas katuminen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #32

#32
"Tasavallan presidentti käytti mahdollisuutena termiä tehokas katuminen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen"

Tehokas katuminen!!

Olisi kai Halla-ahon ja Hakkaraisen pitänyt tehdä "Canossa matka" presidentin luo Kultarantaan, viimeiset kymmenet metrit kontaten tuhkaa päälleen ripottaen ja nöyrästi anoa anteeksiantoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #47

Verbaalisesti jokin tuon suuntainen olisi ehkä auttanut.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan helppoa. Ilmoittaa katuvansa ja ilmoittaa ettei enää hyväksy omia vanhoja kirjoituksiaan eikä niihin liittyvää poliittista suuntausta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Puheita, eikä niitten tarkoitusta kannata eikä voikaan perua, koska ne muodostanevat nykyisen PS-puolueen arvopohjan ja syvällisen aatteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Juuri niin, jos Halla-aho katuisi näitä rasistisia puheitaan, katoaisivat myös kannattajat, ja mikä vielä pahempaa, myös äänestäjät.

Nyt nähdään ketä Halla-aho yrittää seuraavaksi miellyttää, kannattajiaanko, vaiko mahdollisia tulevia hallituskumppaneitaan?

Kyse on yksinkertaisesti vain rasismista. Kauniit puheet pienestä ihmisistä on pelkkä savuverho.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Myös Turkkilan asu kampauksineen eilisessä Päivärinnassa oli mielistelyviesti eräille tahoille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Heh. Vanha kunnon "irtisaunoutuminen". Vaikka Halla-aho kuinka irtisaunoutuisi, katuisi, peruisi jne kaikesta aikaisemmastaan, ei se joillekin kuitenkaan riittäisi. Tehokkaan katumuksen lisäksi tulisi vaatimus ybertehokkaasta katumuksesta ja irtisaunoutumisen tilalle jotain tyyliin "täydellinen irtisaunoutuminen" :D

Olisin aivan äimän käkenä, jos näkisin vaikka Sini Lappalaisen sanovan: "Nyt Halla-aho on sovittanut sanomisensa". Lehmät lentävät Kuuhun ennen kuin niin käy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Ai miten niin. Sirpa A. taas ihmetteli että miksi olen NYT suopea uuvateille vaikka muka aikaisemmin aina jotain, en nyt muista miten Sirpa sen muotoili.
Oikeastaan pidän Halla-ahon sanatarkkuudesta ja suuremmasta rehellisyydestä kuin vuolaslässyttäjä Turkkilalla. Olen vaan eri mieltä kanssaan.
Ja esim joku Sillanpää ja moni muu talousliberaaliyövartija nyt falskisti kurmottaa Lindströmmejä köyhän asioiden unohtamiesta. Sellaista kaksinaamaisuutta toki Halla-aho sietää ja hyödyntää ja on auttanut opettamaan tukemalla hommaforumia ja MVtä mutta ei kyllä omasta suustaan päästä. Yhdenlaista snobismia sekin, ei kunniotettavaa mutta tekee hänen kuuntelun siedettävämmäksi kuin joukkojensa kuuntelun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei pelkästään niin ettei ole perunut, vaan puheenjohtajaksi valintansa jälkeen viime sunnuntaina myös vahvistanut seisovansa kaiken kirjoittamansa takana. Toki maininnalla, että olosuhteiden muuttuessa pitää ilmaisunkin muuttua. Tuo oli kuitenkin pelkästään sanavalintoja koskeva näennäismyönnytys. Viestin takana hän seisoo järkkymättä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Että viitsiväkin, aikuiset ihmiset!!!!!!!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #49

Olen ihmetellyt aivan samaa!

Miten joku viitsii selitellä, että jonkun sanomiset ovat vanhoja, tai ajalta ennen poliittista uraa, kun sanoja itse vahvistaa kaiken kirjoitetun olevan yhtä pätevää tänään, kuin kirjoitusajankohtana?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Näin ollen on turha kuvitella, että puolueesta olisi tulossa ääriajattelun ihmisten temmellyskenttä ja mölyämisalusta."
Miten ihmeessä kansanedustajalle tälläinen vaihtoehto edes mieleen pulpahti?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

En ole mikään oraakkeli, mutta ainahan sitä voi ottaa kantaa tulevaan. Käsitykseni mukaan ”uusi väki” ottaa pikku hiljaa aste asteelta vallan puolueessa. Puoluevaltuusto otetaan haltuun ja sitä kautta puoluehallitus. Puoluetta ei voi johtaa Brysselistä. Tätä tullaan käyttämään hyväksi ”uuden väen” toimesta. Minusta Halla-aho on enemmänkin teoreetikko kuin puoluejohtaja. Tätä taustaa vasten tuntuu siltä, että hän on ehkä pikemminkin tietty välivaihe puolueen muotoutumisessa radikaalimpaan suuntaan. Puolueohjelmia ja sääntöjä tullaan myös tietysti muuttamaan.
Kahden vuoden päästä puoluekokouksessa tullaan tekemään todennäköisesti jälleen muutoksia puolueen johtoon. Tätä helpottaa se, että moni ”vanhaan kaartiin” kuuluva vielä empii omaa päätöstään pysymisessä puolueessa. Todettuaan tilanteen, moni tulee tarttumaan ”ulko-oven” kahvaan.

Kiitän blogistia edellisessä blogissa esiintuomasta Soinin mainitsemasta ”natsivallankumouksesta”. Se avasi omalta osaltaan silmäni näkemään todellisuuden, mihin on menty ja missä nyt mennään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aivan sama näkemys on minulla. Siksi kirjoitinkin ylempänä kommenttini, jossa siteerasin Vastarintaliikkeen lausuntoa Halla-ahon valinnasta. Lukuisat nuivan siiven persut ovat olleet tai ovat edelleen Suomen Sisussa ja Suomen Sisu on linkki Suomen Vastarintaliikkeeseen, jonka kohdalta ei tarvitse arkailla natsi -sanan käyttöä natsikorttisyytöksen pelossa, koska kyseinen liike käyttää itsestään samaa nimeä.

Kun persuihin on puolueen sääntöjen pohjalta näköjään aika helppo soluttautua vallankaappausmanöövereja toteuttamaan, on soluttautuminen vielä ääremmältä voimistumassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näin ei-persuna tai uvalaisena on vain pakko hymistellä tälle touhulle, joka on nyt vellonut muutamien päivien ajan. Olen toki äänestänyt joskus puoluetta, mutta nyt en koskisi pitkällä tikullakaan kumpaankaan vaihtoehtoon, vaikka olenkin maahanmuuttokriittinen.

Hyvänä pidän asiassa vain sitä, ettei hallitus kaatunut ja seuraavat vaalit pidetään kaikella todennäköisyydellä v. 2019 mitaten kannatusta ja uskotavuutta taas kerran äänestäjien kannalta vallanpitoon Arkadianmäellä nähden.

PS. Nykyinen hallitushan ei ole saanut juuri mitään aikaiseksi lukuunottamatta sotea, joka avannee kilpailun myös julkisen sektorin tuottamille palveluille.
Talous kasvaa kuitenkin nyt ensimmäistä kertaa liki 10 vuoteen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Maahanmuuttokeskustelussa menee kyllä jo niin suloisesti käsitteet sekaisin että oikein naurattaisi jos ei itkettäisi.

1. Tuskin kenelläkään on missään puolueessa mitään sitä vastaan että joku paluumuuttaa Suomeen.

2. Tuskin kenelläkään on missään puolueessa mitään sitä vastaan että joku tulee tänne yrittämään ja työpaikan perässä (paitsi ay-liike on tätä vähän vastustanut)

3. Aika monella on sitä vastaan jotain, että maahan saapuu usean turvallisen maan (euroopan) läpi 30 000 turvapaikanhakijaa.

4. Aika monella on sitä vastaan jotain, että joku tulee tänne turvallisen euroopan läpi, ei ole oikeutettu turvapaikkaa edes kaikki oikeusasteet käytyään eikä lähde maasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"3. Aika monella on sitä vastaan jotain, että maahan saapuu usean turvallisen maan (euroopan) läpi 30 000 turvapaikanhakijaa.

4. Aika monella on sitä vastaan jotain, että joku tulee tänne turvallisen euroopan läpi, ei ole oikeutettu turvapaikkaa edes kaikki oikeusasteet käytyään eikä lähde maasta."

Niin, tuollaisen ajattelun hyväksymiseen ei todellakaan tarvita rasistista maailmankatsomusta ja varmaan mikä tahansa puolue voi täysillä kannattaa näiden asioiden ratkaisemista, ilman ideologista ristiriitaa.

Kysymys on siitä että näillä asioilla pelataan ja niillä tuetaan ja pönkitetään ja hankitaan kannatusta rasistisille näkemyksille.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta kun nämä asiat on todennut niin minua ainakin on syytetty rasistiksi. Kyllä kuule rasistileima on herkässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

Politiikassa kaikki osapuolet harrastaa "pelin politiikkaa".
Leimaaminen on tehokas ase. :)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

1. Ei pidä paikkaansa. Oman kokemukseni mukaan paitsi Perussuomalaiset, myös Muutos 2011 -puolueet pitävät paluumuuttoa vahingollisena. Mitä olen Suomen mielipidepalstoja seurannut, eivät nuo asenteet ole muuttuneet miksikään.

Esimerkiksi Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma on nimenomaan laajennettu koskemaan myös Suomen kansalaisia ja eläkkeelle Suomeen muuttavia ihmisiä. Pakkosijoitukset, opiskelun maksullisuus jne. ovat tähdätty myös paluumuuttaviin Suomen kansalaisiin. Et ole vain perehtynyt asiaan samalla lailla kuin minä.

2. Olen tästäkin asiasta keskustellut perussuomalaisten kanssa. Heidän näkemyksensä on että paluumuuttaja vie "kantasuomalaiselta" työpaikan. Suomi on kuulema täynnä työttömiä (400 000) joista jokainen on asetettava edelle ehdokkaana työpaikkaan, vaikka työ sinänsä vaatisi kuinka erityistä kokemusta.

Heidän mukaansa esimerkiksi Helsingin Yliopisto ei saisi palkata syöpätutkijaa USA:sta niin kauan kuin Suomessa on yksikin työtön. Tämä on minulle kerrottu.

3. Tuosta en osaa sanoa mitään muuta kuin sen, että jos Suomi alkaa kategorisesti kieltäytyä ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita, on Suomen myös erottava monesta kansainvälisestä järjestöstä.

4. Voin ymmärtää tuon, mutta ymmärrän myös sen että karkotettu ihminen ei vapaaehtoisesti lähde surman suuhun.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En ole kuullut kenenkään tuntemani perussuomalaisen pitävän paluumuuttoa vahingollisena. Luultavasti tunnen heitä enemmän kuin sinä.

Viestisi on jotenkin ihan älytön. Minullekin on kerrottu kaikenlaista, mutta en minä sentään ihan mihin tahansa usko.

Tai mistä minä mitään tiedän, olen vain perussuomalaisen kansanedustajan avustaja.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #77

En epäile ettetkö tuntisi enemmän perussuomalaisia kuin minä. On pelkästään hyvä että asenteet paluumuuttoa kohtaan ovat lientymässä... itse en ole tuota kuitenkaan saanut vielä nähdä. Yksi Halla-ahon vaatimista tiukennuksista maahanmuuttoon oli mm. se että (paluu)muuttajan on pystyttävä todistamaan olevansa hyödyksi maalle. Eläkeläiselle tämmöisen todistuskynnys on kyllä aika korkea, mutta siitä (eläkeläisyydestä) en huomannut mitään lievennystä persujen muutto-ohjelmassa.

Miltä kohdin sinun on vaikea lukea tekstiäni, jos se on "älytön"? Kysyn ihan mielenkiinnosta, sillä ymmärrän että oma suomenkielen osaamiseni voi olla jo vähän kankeaa yli 20 vuoden ulkomailla asumisen jälkeen.

Kerron vain omista kokemuksistani, enkä vaadi ketään "uskomaan". Jonkun toisen kokemukset ovat varmaan erilaiset. Ihmettelen vain sitä äärimmäistä vihaa joka persujen esiintuloissa ilmenee aina meitä maahanmuuttajia kohtaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #78

No tämä on ihan höpöhöpöä, ei kukaan oikeasti näin voi ajatella:

"Heidän mukaansa esimerkiksi Helsingin Yliopisto ei saisi palkata syöpätutkijaa USA:sta niin kauan kuin Suomessa on yksikin työtön. Tämä on minulle kerrottu."

Minä en tiedä Halla-Ahon entisistä tai nykyisistä ajatuksista, mutta puolueen ohjelma on mielestäni ihan hyvä ja käypä. Sitähän uusi puheenjohtajakin noudattaa ja on sen takana täysin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #79

En ymmärrä miksi sitten joku sanoo tuollaista, jos he eivät oikeasti niin ajattele. Ei Halla-aho tuota minulle sanonut, vaan eräs toinen perussuomalainen teltallaan Hakaniemessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Oli kyllä koominen kyselytunti. Kankaanniemi nolasi itsensä sekä perussuomalaiset.

"Perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi nostatti jopa naurua eduskuntasalissa, kun hän kysyi hallitukselta sen leikkauslinjasta. Vielä viime viikolla Kankaanniemen puolue oli hallituksessa.

Kankaanniemi pohjusti kysymystään huomauttamalla, että talous kasvaa tällä hetkellä nopeasti.

– Olisiko hallituksella nyt mahdollisuus ja halu muistaa Suomen vähäosaisia, Kankaanniemi kysyi."

Näin toimii pesunkestävä perussuomalainen, kritisoin omia päätöksiään. Sama mies aneli anteeksi köyhiltä jokun lehti jutun mukaan. Olet farssi koko puolue, myös loikkarit. Ei teitä voi ottaa vakavissaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset