MariPSRantanen

Nyt riittää

Sanat eivät riitä kertomaan sitä surun ja järkytyksen määrää eilisten uutisten tultua Turusta. Sanat eivät myöskään riitä kertomaan sitä halveksuntaa, joka minulla on poliittisia päättäjiämme kohtaan. Euroopassa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut lukuisia barbaarisia hyökkäyksiä, joissa on kuollut täysin viattomia ihmisiä. Mutta mitä on Suomessa tehty? Mitä lainsäädäntöä on kiristetty, jotta riskejä Suomessa vähennetään? Ei pykälän pykälää ole muutettu. Olen täysin tietoinen siitä, että tutkinta on kesken, mutta valitettavaa samankaltaisuutta teossa on liittyen euroopassa tapahtuneisiin hyökkäyksiin.

Eilisen aikana focus on jopa johtavien ”terrorismitutkijoiden” käännetty siihen, ettei ketään saisi sanoa ulkomaalaisen näköiseksi ja ettei nyt pidä jakaa ihmisiä me ja he-ajatukseen. Presidentti Niinistö kutsuu keskustelemaan miten voimme turvata toinen toisiamme. Ensinnäkin on todettava, että minä haluan kuulua meihin. Meihin, jotka emme tapa ihmisiä kaduilla. Meihin, jotka haluamme ettei tällaisia tekoja tapahdu. Suomen valtion tehtävä on suojella kansalaisiaan ja sen tavoitteen on mentävä yksilön oikeuksien edelle, tämä Niinistöllekin tiedoksi ja toiveeksi keskustelun pohjaksi.

Turvallisuutta ei lisätä lisäämällä rahaa laittomasti maassa olevien sosiaaliturvaan ja oleskeluun vaan sitä lisätään poistamalla laittomasti maassa olevat kielteisestä päätöksestä vihaiset ihmiset. Toistan kysymykset, jotka olen esittänyt heinäkuussa 2016:

  • miksi meillä on terrorismikytköksin varusteltuja ihmisiä, joita ei poisteta maasta?
  • miksi jo turvapaikanhakijana rikokseen syyllistyvien prosessi ei katkea automaattisesti ja poisteta maasta?
  • miksi rikoksiin syyllistyneitä ei karkoteta automaattisesti?
  • miksi turvapaikan saaneet voivat matkustaa lomalle maahan, josta ovat paenneet ja turvapaikkaa ei peruta tällä perusteella?
  • miksi edelleen sota-alueelle mahdollisesti terroristiksi lähteneelle Kelan tuet maksetaan?
  • miksi taistelijaksi lähtevä voi palata Suomeen?
  • miksi kielteisen päätöksen saaneet voivat liikkua maassamme vapaasti?
  • miksi meille edelleen tulee ihmisiä Ruotsista sanomalla asylum, turvallisesta maasta, vaikka Eu on linjannut ettei rajalta tarvise sisään päästää?
  • missä ovat ne tuhannet vok-bisneksestä kadonneet ihmiset ja keitä he ovat?

Lisään perään kysymyksen, miksi näille asioille ei ole tehty mitään vaikka eurooppa vuotaa verta?

Voisimmeko nyt lopettaa lässyttämästä ja ryhtyä toimiin, joilla tällaisten tapauksien riskejä vähennetään? Me emme voi kokonaan estää vastaavantyyppisiä tapahtumia, emme siten kuin länsimainen demokratia toimii. Mutta me voimme pyrkiä siihen, että riskejä vähennetään ja sitä tehdään lainsäädännöllä. Twiittaaminen ei auta, konkreettiset muutokset auttavat.

Kenttä toimii, vaikka ylin johto töpeksisi. Poliisi, ensihoito, pelastustoiminta ja sairaala oli julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tehtäviensä tasalla. Nopeita, tehokkaita ja luotettavia. Nämä yksilöt ja järjestelmä toimivat, kiitos siitä. Ja niin toimi ihmiset kadullakin, jopa oman henkensä uhalla, kiitos siitäkin. 

Nyt riittää.

 

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228220-kuinka-paljon-on-li...

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220414-surunvalittelu-ei-r...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miten on mennyt niin kuin omasta mielestäsi tai siis puolueesi istui juuri hallituksessa pari vuotta, tuliko maailmasta parempi paikka tuona aikana?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

kyllä siellä pientä parannusta Suomelle tuli, selittihän Sipiläkin perussuomalaisten vielä ollessa mukana, että turvapaikanhakusysteemiä väärinkäyttävään laittomaan siirtolaisuuteen puremaan pyrkivä maahanmuuttopolitiikka muuttui nyt kireämmäksi kuin "koskaan aiemmin", mikä ei ole aivan totta sekään,
mutta jonkinlainen parannus kuitenkin, varsinaiset teot kuitenkin ovat osoittaneet muuta.

nykyinen hallituskokoonpanokin yrittää jopa itse aktiivisesti vesittää aikaansaamiaan muutoksia, ehkä joitain uuvatteja lukuunottamatta.

Kalle Erkkilä

Suomen tulee olla esimerkkinä muulle Euroopalle ja näyttää heille mikä on oikea ratkaisumalli.
Kaikki laittomat maahantunkeutujat on poistettava maasta, eli heidät tulee kuljettaa takaisin Ruotsiin. Oli sitten turvapaikka myönnettynä tai ei.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Johan nuo näytti:
Eduskunta hyväksyi ulko­maa­lais­lain ja sinetöi kabotaasilain EU:n mukaiseksi
STT
22.6.2016
Eli hallituspuolueiden eduskuntaryhmien enemmistö äänillä.
Kas kun EU ,Lait,Direktiivit ei vieläkään ole PS mennyt perille?

EU-lait/Suomi ,eu-sivuilta oikein selitetty mitä ne tarkoittaa.

Kalle Erkkilä

Eu, direktiivit ja lait ei nyt oikein kiinnosta. En enää keskustele teikäläisten kanssa, joten ole hyvä ja jätä minut rauhaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten on mielestäsi persut onnistunut tuon estämisessä -03-kesäkuu-17?
Olemme jo irti EU?
Emme ole enää EMU?
Rajat on kiinni vaikka 27 EU-maata on yhdessä Valtio Suomen kanssa sopinut maahanmuuton/pakolaispolitiikasta aina -92 lähtien +-08-15

Kalle Erkkilä

Yle:n mukaan poliisi tutkii tekoa terrorismina. Lisäksi poliisi on ottanut kiinni neljä muuta henkilöä tutkiakseen liittyvätkö he terroritekoon.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

silminnäkijän antaman lehtihaastattelun mukaan puukottajia oli ainakin kaksi

https://www.kansalainen.fi/leikkasivat-ihmisilta-k...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ilta-Sanomat: ”Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, tiedottaa Keskusrikospoliisi.”

Ehkä tämä tieto saa ”sinisilmäiset” näkemään ”metsän puilta” tai sitten ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut ovat nyt kuolaamassa haudoilla, se oli ihan odotettavissa.

Odotettavissa on myös ollut, että jotain tällaista voi tapahtua, ja niiden estäminen on äärimmäisen vaikeaa, sillä seota voi kuka tahansa, vaikka olisi asunut maassa jo vuosikausia, kuten kävi Englannissa.

Onko silloin tehtävä etninen puhdistus, että varmistetaan, vääränlaisten ihmisten Suomessa eläminen. :)

Nyt kun tämä asia on ajankohtainen, niin silloinhan on osotettavissa persuille valtava vaalivoitto, vai mitä?

Kukaan ei pysty terroria kokonaan poistamaan, eikä Suomessa ole tilanne läheskään niin paha kuin muualla. Tietysti jokainen tapaus on liikaa, mutta silti kannattaa pitää järki päässä.

Enää odotan Huhtasaaren ja Halla-Ahon viiltäviä analyysejä siitä, kuinka me pelastamme pellavapäiset geneettisesti puhtaat Suomalaiset lähi-idän saastalta.

Ainoa ongelma tietysti on se, että äänestäjät eivät höyrypäitä äänestä, jotan haavekksi jää mikään muutos.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pitää muistaa ketkä myös on vastuussa tuosta:

Hallintovaliokunta
Tiistai 14.2.2017 klo 12.15—13.00
Läsnä mm.
puheenjohtaja Juho Eerola ps
jäsen Kari Kulmala ps
jäsen Vesa-Matti Saarakkala ps

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, sinähän ensimmäisenä haistoit veren jo uutisten perusteella, joko kuolleet on Islamintapaan jo haudattu ?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet oikeassa, ettei tilanne ole yhtä paha, kuin muualla. Eikö siis kannattaisi panostaa siihen, ettei se myöskään muutu yhtä pahaksi?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ei tarvitse olla terrorismintutkija nähdäkseen heti, että teko täytti terrorismin tunnusmerkit. Aika, jolloin terroritekoja on paljon ympäri Eurooppaa. Tekotapa, joka on kuin suoraan Isisin videolta. Tekijä, joka oli tumma ulkomaalaistaustainen mies. -Idealismiko tässä on asian ymmärtämisen esteenä? Somen puolella on jo vaadittu Risikon ja Sipilä eroa. Lisäisin tähän Orpon vielä,joka oli sisäministerinä viimeisen maahanmuuttoryntäyksen aikana. -Suomi ei todellakaan ole lintukoto enää, mahtaako tämä muuttaa käsityksiä terrorismiuhan todellisuudesta? -Mutta suomalaiset toimivat todella esimerkillisesti tilanteessa. Tarvitsemme ja ansaitsemme paremmat päättäjät. Hyvä, kun puhut suoraan, Mari!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin on .Samoin kuin yli 80% suomalaisilla.
-On vain iso Mutta.
EU Valtio- Suomen sopimat sopimukset (ei puolueiden),
eduskunnan enemmistön luvalla.
Valtakirjan antoi sopia Kansa huhtikuussa-15.
Muu on äänien kalastelua ja kansan vedätystä.

JK.Joka sopimus EU on valtio -Suomen tekemä yhdessä 26 muun EU-valtion kanssa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minua kiinnostaa että miten tämä nuori Marokkon kansalainen on päätynty Turkuun. Toivottasti ei ainakaan Ruotsin kautta alaikäisenä turvapaikanhakijana...

Ideologiasta kumpuavan terrorin pahin pelotevaikutus on se, että tekijä ei ole koskaan yksittäistapaus. Terrori on viheliäisintä väkivaltaa siksi, että siinä ei tehdä väkivaltaa pelkästään uhreille, vaan se on törkeä hyökkäys myös vapaata yhteiskuntaa vastaan. Olen äärimmäisen surullinen että ideologinen terrori näyttää saaneen lonkeronsa myös Suomeen.

Tässä tilanteessa en kantaisi eniten huolta paperittomien oikeuksista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos ei sattuisi kuulumaan ihmisvihamieliseen puolueorganisaatioon, niin Turun tapahtuma voisi lisätä empatiaa niitä ihmisiä kohtaan jotka ovat paenneet tänne turvaan ISIS organisaation kaulankatkojia. Nyt kun tappajat näyttävät tulevan perässä, niin meidän on kai suojeltava paremmin sekä heitä että itseämme.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Enitenhän ISIS rankaisee köyhiä ja kipeitä joilla ei ole mahdollisuutta tulla Suomeen. Hyvävoimaiset ja hyvätuloisimmat ovat voineet kustantaa matkan tänne, koko turvallisen euroopan läpi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mikä oli sun pointti? Ne jotka pääsivät pakoon uhraamalla koko omaisuutensa olisivat joutaneet katkottamaan kaulansa kotona niin kuin nekin, joilla pakenemisen mahdollisuutta ei ollut?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #21

No oletetaan että asia on tulijoiden osalta näin. Myös heidän jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen ja myös heidän, jotka ovat valikoineet juuri Suomen määränpääkseen muutaman muun turvallisen maan sijaan jonka läpi ovat kulkeneet.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #22

Siis tulkitsin Mikon ihmisvihan oikein. Parempi olisi ollut, että ISIS olisi katkonut kaulan jo lähtömaassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #23

Miksi rakennat olkiukkoja. Ja on aika paksua väittää minua ihmisvihaajaksi. Olen maahanmuuttajien kanssa sen verran tehnyt elämässäni työtä, että ihan kaikkea heidän tarinoistaan en osta.

Mitä tähän tekijään tulee, tietääkseni tässä ei nyt terrorisoitu ISIStä paenneita ihmisiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #26

Ehkä en osaa tulkita epäselviä kommenttejasi. Mitä siis tarkoitit? Jonkun muun kansan olisi pitänyt huolehtia pakolaisten turvallisuudesta kun sinua ei vaan haluta? Kerro ihan omin sanoin miksi kommentoit minun kommenttiani kertomalla tänne päässeiden pakolaisten hyväosaisuudesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #33

Mitä tulee Suomeen asti saapuneille turvapaikanhakijoille, niin heidän suhteensa euroopan olisi pitänyt kantaa vastuu ja noudattaa yhdessä sopimiaan sääntöjä.

Turvapaikanhakijaksi tänne asti Tornion kautta tullut on turvapaikanhakijaksi lähtökohtaisesti hyväosainen. Toki ainahan se menee niin että rikkaat tai voimakkaimmat polkevat alleen heikommat ja köyhemmät.

Paremman elämän perässä ovat monet tulleet kun on ollut varoja ja se on ihan validi syy ihmiselle itselleen, mutta siitä pitää puhua rehellisesti tai tehdään hallaa oikeille turvapaikanhakijolle.

Myös järjestelmää ovat käyttäneet hyväkseen itse ISIS taistelijat. Käytän mielelläni rajallisen empatiani harkiten, sillä äveriäät ja vahvat eivät sitä eniten tarvitse.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #35

Kun olemme kiinteä osa eurooppaa, niin millaisen osuuden Suomen kuuluisi hoitaa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #36

Omasta mielestäni sen mitä sitten sovitaankaan. Nythän Malta ja Suomi ovat hoitaneet oman osuutensa taakanjaosta, mutta käytännössä muu eurooppa ei.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #37

Eiköhän Italia, Kreikka, Saksa ja Ruotsi ainakin ole hoitaneet enemmän kuin osansa. Tuo sovittu "taakanjako" ei kata kovin hyvin koko haastetta, joten sen toteutumisesta ei paljon hekseleitä kannata paukutella.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tarkoitatko, että nyt pitää alkaa valvomaan ketä maahan päästetään?

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Koulusurmien ehkäisyssä ollaan ilmeisesti aika hyvin onnistuttu. Uskon, että terroristi-iskujakin saadaan ehkäistyä, kunhan asia otetaan tosissaan ja riittävä määrä keinoja käyttöön. Ei pidä ajatella, että on rasismia tehostaa terrorismin vastaista valvontaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa onko tuo 18-vuotias marokkolainen "tunkeutunut" laittomasti maahan. Sieltä ei oteta edes turvapaikanhakijoita. Marokkolaiset tarvitsevat Schengen viisumin matkustaakseen Schengen alueelle ja Suomessa marokkolaisia asuu vakituisesti viitisensataa.

Mikä siis saa nyt riittää?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vastoin parempaa tietoa en pitäisi mahdottomana että hän olisi hakenut alun perin paperittomana vaikkapa turvapaikkaa.

Ei se nyt ihan ilmaista ole köyhästä maasta matkustaa nuoren miehen pohjoiseen Suomeen noin vain koko euroopan läpi.

EDIT:
Sääntöjen mukaan ei Ruotsistakaan oteta turvapaikanhakijoita. Mutta otettiinpa vaan ja kunnolla otettiinkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"en pitäisi mahdottomana että hän olisi hakenut alun perin paperittomana vaikkapa turvapaikkaa."

Eihän se mahdotonta ole, mutta epätoivoista, koska turvallisen ja sivistyneen Marokon kansalaisille ei myönnetä turvapaikkastatusta.

"Sääntöjen mukaan ei Ruotsistakaan oteta turvapaikanhakijoita. Mutta otettiinpa vaan ja kunnolla otettiinkin."

Myöskään Ruotsin kansalaisille ei myönnetä turvapaikkastatusta, vaikka monet Suomessa luulevatkin, että siellä on kovin turvatonta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #28

Ehkä ymmärsit mitä tarkoitan mutta väännän ratakiskosta:

Ruotsin (turvallinen maa) kautta tulleita turvapaikanhakijoita ei sääntöjen mukaan oteta vastaan. Mutta onpahan otettu ja paljon onkin.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #31

Kaikki ruotsista luvattomasti tulleet joutaisi palauttaa viipymättä sinne takaisin eikä ottaa Suomen piikkiin mitään selvitys- ja ylläpitokuluja.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

ehdotan yhtenä vaihtoehtona vaikkapa monikulttuurisuuden ihannointi ja tavoittelu, esimerkiksi islamilaisten konservatiivien suhteen yhteensovittaminen ei mitenkään tule onnistumaan ennenkuin he solmivat rauhan itsensä kanssa.
keskenään ylitsepääsemättömän ristiriitaisten ideologioiden hallitsematon leviäminen vain heikentää mahdollisuuksia.

sota seuraa niitä kaikkialle, mitään todellista pakoreittiä ei ole olemassa, se voidaan vain kohdata, on lähes täysin järjetöntä levittää, yrittää kohdata ja hallita tuhavuotista konfliktia globaalisti.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tekijä on syntynyt Marokossa. Veikkaan että hän puhuu ranskaa ja on asunut schengen-alueella suurimman osan vähäistä ikäänsä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Taisi mennä pieleen. Tuskin Ranskasta tullaan Suomeen turvapaikkaa hakemaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #43

Taisi mennä pieleen. "Turvapaikka" varmistui tietyksi ajanjaksoksi, mutta tuskin lopullisena.
muoks: ranskan taitokin lienee niin ja näin

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kari Rajamäen (SDP) jälkeen Suomessa on ollut sisäministereinä kokoomuslaisia (Päivi Räsästä (KD) lukuun ottamatta) viimeisten 10 vuoden aikana.
Tulokset ovat nyt kaikkien nähtävinä...

Pekka Niinivaara

Pieni kommentti: Mahdollisimman jyrkkä jaottelu "Me" vs. "Nuo", on aivan juuri sitä, mihin terrorismilla pyritään. Luomaan pelkoa, turvattomuutta, ja vastakkainasettelua eri ihmisryhmien ja uskonnollisten ryhmien välillä. Eli jos haluatte pelata täysin "heidän" säännöillään, niin tehkää juuri noin kuin kansanedustaja ehdottaa. Epäilen, että tuo detalji on kansanedustajallw itselleen ollenkaan valjennut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti joku toimittaja osaa lähiaikoina kysyä melko yksinkertaisen kysymyksen :

Onko eilinen puukottaja turvapaikanhakija ?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

MTV:n mukaan tekijä on saanut aikaisemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen. Ja mitä ilmeisemmin Ruotsin kautta Tornioon tullut.

Sitä vaan mietin että miten ihmeessä Marokkolainen 18v mies päätyy hakemaan Suomesta turvapaikkaa ja onko ainoa lajiaan, jonka ISIS on tänne pelotellut.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eli tekijä on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut 18v marokkolainen joka saapui Suomeen viime vuonna turvapaikkaa hakemaan. Hänen statuksensa lienee ns. paperiton tai "laittomasti maassa oleva", eli ei ole lähtenyt kotimatkalle.

4 muuta marokkolaista on pidätetty myös ja heidät on haettu yksityisasunnosta ja VOK:ista. Kuudes epäilty on saanut peräänsä kansainvälisen pidätysmääräyksen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tutkinnanjohtaja sanoi vielä, että ilmoittanut iäkseen 18 vuotta. Mies näytti vanhemmalta ambulanssikuvassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ok. Eräs tuttu kirjastossa työskentelevä henkilö naureskeli sille, että melkein 20 alaikäisen turvapaikanhakijan kaikki syntymäpäivät oli 1.1. kun hakivat kirjastokorttia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eli alun perin hakenut turvapaikkaa Suomesta yli vuosi sitten alaikäiseksi itsensä ilmoittaneena, ilman papereita ainakaan syntymäajasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Persuli on tietysti revittelemässä heti kun pääsee syyttämään ehkä mahdollisesti ulkomailta tullutta ehkä mahdollisesti hieman eri väristä. Mutta hän ei, tietenkään, huomannut, että yksi auttamaan menneistä ja siksi myös uhriksi valikoitunut ruotsalainen oli etunimeltään Hassan, Märstan viikinkeja kuulemma ruotsalaislehtien mukaan.

Rantasen otsikkoa myötäillen nyt todellakin riittäisi persuleiden älämölö ja surullisten tapahtumien hyväksikäyttö poliittisten irtopisteiden keräämisen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En tiedä onko tuo herrasmiehen käytöstä nimitellä alentavasti persuleiksi. Kaikki kunnia kaikille väliintulleille, siellä oli ruotsalainen, britti ja suomalaisia.

Mutta sitä ei käy kiistäminen että tämä oli vähän odotettavissa ja perussuomalaiset ovat ainoina tätä uhkan mahdollisuudesta pitäneet ääntä.

Surullisen tapahtuman myötä kuitenkin mielestäni suomalainen yhteiskunta sikäli peruuttamattomasti muuttunut, että kotimaisten hörhöjen ja mielenterveyspotilaiden lisäksi tänne on osunut kansainvälisen terrorismin kosketus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, herrasmiesmäistä? Olen nimitellyt erilaisia puoluepoliittisia suuntauksia omasta mielestäni tasapuolisesti milloin persuleiksi, demuleiksi, kokkuleiksi, vassuleiksi, kepuleiksi, vihruleiksi j.n.e. Toisaalta en ole vaatinut itseäni nimitettävän herrasmieheksi, en edes herraksi

Mistä persulit ovatkaan varoitelleet. Ei ainkaan, että ulkomaalaiset hassanit voivat joutua puukotetuiksi jos auttavat suomalaisia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #52

Se että sivulliset tarttuivat toimeen yrittäen estää tapahtumaa on pelkästään hyvä asia.

En tiedä sitten että onko järkevää lähteä ratsastamaan auttajien ihonvärillä kun sellaista ei ole tehty Ruotsissa, Ranskassa tai Espanjassakaan, vaan aina on löytynyt urhoollisia sivullisia jotka ovat halunneet puuttua näiden terroristien tappotyöhön.

EDIT:
Ellei sitten taustalla ole joku kieroutunut logiikka, että ulkomaalaistaustaiset ovat herkempiä auttamaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #55

Kokko ei tainnut huomata juttuni kärkeä vaikka yritin pitää sen kirkkaana. Sehän oli, että tälläisissä Rantasen jutun kaltaisissa kyllä muistetaan tekijän mahdollinen maahanmuuttajuus ja erilaisuus sekä spekuloidaan turvapaikkakysymyksillä mutta unohdetaan muiden, esimerkiksi auttajien vastaavat. Niin Suomessa, niin Ranskassa kuin Espanjassakin. Kohteenani oli siis Rantasen et al tapa rakentaa juttunsa ja ajaa poliittisia tavoitteitaan, ei varsinaisesti itse tapahtumat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mikä ihmeen fiksaatio sinulla (kuten monella muullakin toiseen ääripäähän kuuluvalla) on ihmisten ihonväriin? En ole lukenut yhtään blogikirjoitusta Puheenvuorossa, jossa vaadittaisiin ihmisten erottelemista ihonvärin takia tai otettaisiin muutenkaan mitään kantaa kenenkään ihonväriin. Vähän, kun raaputtaa, niin ne todelliset rasistit näköjään astuvat esiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitähän Kankaanpää on raaputtanut? Omaa olkiukkoaan varmaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #54

Sinähän se teit ihan oman olkiukon tekemällä ihonväristä jotenkin merkittävän tekijän, vaikka siitä ei ole kukaan mitään puhunut Puheenvuorossa koskaan.

Säälittävää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Kirjoitin "...pääsee syyttämään ehkä mahdollisesti ulkomailta tullutta ehkä mahdollisesti hieman eri väristä." Siinähän onkin nostettu ihonväri ihan jutun keskiöön, ninpä tietenkin. Ei ollenkaan kuvattu pikemminkin erilaisuutta sitä kammoavien silmissä.

Ymmärretttävästi säälittävää tuollainen tahallaan ja tarkoitushakuisesti väärin ymmärtäminen (sillä en usko, etteikö Kankaanpää halutessaan ymmärtäisi tuollaisen ilmauksen tarkoitusta) ja yritys johdattaa keskustelu sivuraiteelle. Millä termillä tuollaista kutsuttiinkaan nettislangilla? Tri..., tro..., tru ... no, ei tule nyt mieleen. Jotakin sillä oli kuitenkin tekemistä peikkojen kanssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #58

Luot olkiukon väittämällä persujen vastustavan haitallista maahanmuuttoa, koska kammoksuvat erilaisia ja eri värisiä ihmisiä. Voi olla, että näitäkin ihmisiä on myös persuissa, mutta ei se todellakaan ole persujen ajaman maahanmuuttopolitiikan takana. Tiedät tämän itsekin ja siksi loit olkiukon.

Säälittävää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #59

Höpsönlöpsön. Aiheetta enempään kunnes Kankaanpää alkaa haluta ymmärtää lukemaansa (en vieläkään halua uskoa, etteikö Kankaanpää oikeasti kykenisi ymmärtämään jos haluaisi).

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #60

Oletko siis sitä mieltä, ettei persujen maahanmuuttopoliittinen ohjelma mitenkään liity turhiin ennakkoluuloihin ja halusit vain solvata Rantasta vai mitä yrität sanoa?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #62

Persujen maahanmuuttopoliittisen ohjelman on pääosin laatinut Jussi Halla-aho, joka on julkirasisti, jopa KO:ssa tuomittu sellainen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #63

Mitä väliä sillä on, vaikka sen olisi laatinut Hitler ja Himmler yhdessä? Ei se silti tarkoita, että se perustuisi inhoon ulkomaalaisia ja muun näköisiä kohtaan. Hyvinhän tuo ohjelma kelpasi Sipilälle ja Stubillekin.

Sinulta jäi muuten Salakari vastaamatta, että oliko Sipilältä asiallinen twiitti, kun hän tuomitsi kaiken terrorismin Espanjan iskujen jälkeen, eikä pelkästään islamilaisen terrorismin? Trumphan twiittasi suunnilleen samalla tavalla natsin ajettua mielenosoittajan päälle. Osaatko nyt kenties vastata?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #64

Niinpäs jäikin. Sipilän tviitti oli asiallisempi kuin Trumpin, joka sanoi että Heather Heyerin tappanut natsi oli "fine person" ja kuinka Heather itse oli syyllinen.

Eihän persujen maahanmuutto-ohjelma ole pelkästään inhoa ulkomaalaisia ja muun näköisiä kohtaan. Siinähän seikkaperäisesti vaaditaan myös Suomen kansalaisia maahan palatessaan asumaan heille kohdistetulla alueella ja vain siinä tapauksessa että he pystyvät riittävästi "hyödyttämään yhteiskuntaa". Eläkkeelle Suomeen tulevat jäävät siis ulkopuolelle, sillä heidän hyödyttämisensä on aika marginaalista. Maahanmuutto siinä on se paha, eikä terrorismi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #65

Trump tuomitsi twiitissään kaiken väkivallan ja tästä alkoi silmitön vinkuminen, että hän ei erikseen tuominnut äärioikeiston väkivaltaa. No kaksinaismoralismi tuntuu olevan edustamallesi ääripäälle normaalia (kuten sille toisellekin).

Vaaditaanhan tavallisiakin eläkeläisiä asumaan siellä missä määrätään, jos eivät itse kustanna asumistaan. Miksi ulkomailta muuttavia pitäisi kohdella jotenkin eri tavalla?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #66

Trump tuomitsi Heatherin koska häntä oli joku yrittänyt puolustaa auton ajaessa päälle. Edustamasi ääriajattelun vuoksi et vain osaa englantia etkä tiedä alkuperäisen viestin sisältöä.

Kyllä persuohjelma kieltää tulon ihan meiltä omavaraisilta talon ostajiltakin. Persulaki tulee määräämään mistä saisimme asunnon ostaa, mutta voitte kyllä pitää tunkkinne. Ulkomailta tulevia vain pitää Suomessa vihata, koska niin on scriptaan kirjoitettu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #68

Fanaatikosta tietysti kaikki eriävät mielipiteet kuulostavat ääriajattelulta. Kovin hyvin olen englannillani pärjännyt kansainvälisissä tehtävissä, mutta ymmärrän kyllä, että sinun on lokeroitava minut, jotta voit hyökätä rakentamaasi viholliskuvaa vastaan. Samaa tekevät nassukatkin. Siinä te ääripäiden edustajat olette toistenne peilikuvia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #69

Fanaatikkona tietenkin itse tiedät parhaiten miltä mikin kuulostaa. Trumpin suhteen en toki ole tulkintoineni yksin. Suomessa ei luultavasti asiaa seurata, mutta Trumpin lausuntojen jälkeen useita korporaatioiden pääjohtajia erosi Trumpin business councilista protestina Trumpin sanomisille. Juuri eilen jopa Rupert Murdochin poika James Murdoch totesi ettei natseissa ole lainkaan "hyviä natseja" vaikka Trump niin väitti ylistäessään Charlottesvillen murhaa. Vastavetona Trump lakkautti koko councilin.

Nassukoistasi en tiedä mitään, mutta ääripään edustajana varmaankin olet valinnut sen sanan tarkoittamaan jotain sopivaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #70

Jos minä edustan ääripäätä, niin sitten meitä taitaa olla useampi miljoona tässä maassa. Toki sinulle kaikki erimieltä olevat edustavat ääriajattelua, kuten jo mainitsin, joten en usko tämän vaikuttavan ajatteluusi millään tavalla.

Noita Trumpin twiittejä seurataan Suomen mediassa hyvinkin tarkasti ja median mukaan kuohuntaa aiheutti se, että Trump tuomitsi kaiken väkivallan, eikä pelkästään äärioikeiston.

Vääristelet kaikkien kirjoittamaa niin paljon, etten ihan heti usko mitä sanot persujen tarkoittavan maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassaan ulkosuomalaisten maahanmuutosta, mutta, jos asia on niinkuin sanot, niin kyllä ainakin minun mielestäni ulkomailta muuttavan pitää saada valita oma asuinpaikkansa, jos kustannuksista vastaa itse.

Mutta hei onnea valitsemallasi tiellä. "Keskustelu" kanssasi on yhtä mielekästä, kuin jauhaa natsin kanssa miksi kaikki tummemmat eivät ole terroristeja tai raiskaajia. Olen pahoillani, että vajosin tasollesi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Joka ainut eduskuntapuolue -03-17 aikana on noudattanut Eu-maa valtio Suomen tekemiä sopimuksia Brysselissä.
Joka ainoan 200 on kansa sinne vaaleissa äänestänyt ja antanut valtakirjan päättää maan ja kansan puolesta.
Nyt 28.5-15-17 heinäkuuhun asti persutkin.
Mikäli uskomme eduskunnan asiakirjojen päivämääriin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollaisista "Nyt Riittää" otsikoista tulee vääjäämättä mieleen ruotsalaisten lehtien otsikot 50-luvulla: "EN FINNE IGEN!" (Turvatonta oli siis Ruotsissa jo silloin...)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista on myös, että samoin kuin nykyisen "mamuaallon" aikana julkinen sana joutui Ruotsissa puolustamaan suomalaisia maahanmuuttajia kansan yleistä käsitystä vastaan:

"Det fanns en del rykten i den riktningen, det gällde främst föreställningen att finnar var fulla och slogs med kniv kring hamnkvarteren i Stockholm.

Det fanns förvisso fulla finnar i Stockholm, men vid den här tiden var invandringen från Finland till Sverige mycket stor, vi hade högkonjunktur och arbetskraftbrist, i Finland var det arbetslöshet. Nittionio procent av alla finländare kom till Sverige för att arbeta och försörja sig."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset