Nyt riittää

Sanat eivät riitä kertomaan sitä surun ja järkytyksen määrää eilisten uutisten tultua Turusta. Sanat eivät myöskään riitä kertomaan sitä halveksuntaa, joka minulla on poliittisia päättäjiämme kohtaan. Euroopassa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut lukuisia barbaarisia hyökkäyksiä, joissa on kuollut täysin viattomia ihmisiä. Mutta mitä on Suomessa tehty? Mitä lainsäädäntöä on kiristetty, jotta riskejä Suomessa vähennetään? Ei pykälän pykälää ole muutettu. Olen täysin tietoinen siitä, että tutkinta on kesken, mutta valitettavaa samankaltaisuutta teossa on liittyen euroopassa tapahtuneisiin hyökkäyksiin.

Eilisen aikana focus on jopa johtavien ”terrorismitutkijoiden” käännetty siihen, ettei ketään saisi sanoa ulkomaalaisen näköiseksi ja ettei nyt pidä jakaa ihmisiä me ja he-ajatukseen. Presidentti Niinistö kutsuu keskustelemaan miten voimme turvata toinen toisiamme. Ensinnäkin on todettava, että minä haluan kuulua meihin. Meihin, jotka emme tapa ihmisiä kaduilla. Meihin, jotka haluamme ettei tällaisia tekoja tapahdu. Suomen valtion tehtävä on suojella kansalaisiaan ja sen tavoitteen on mentävä yksilön oikeuksien edelle, tämä Niinistöllekin tiedoksi ja toiveeksi keskustelun pohjaksi.

Turvallisuutta ei lisätä lisäämällä rahaa laittomasti maassa olevien sosiaaliturvaan ja oleskeluun vaan sitä lisätään poistamalla laittomasti maassa olevat kielteisestä päätöksestä vihaiset ihmiset. Toistan kysymykset, jotka olen esittänyt heinäkuussa 2016:

  • miksi meillä on terrorismikytköksin varusteltuja ihmisiä, joita ei poisteta maasta?
  • miksi jo turvapaikanhakijana rikokseen syyllistyvien prosessi ei katkea automaattisesti ja poisteta maasta?
  • miksi rikoksiin syyllistyneitä ei karkoteta automaattisesti?
  • miksi turvapaikan saaneet voivat matkustaa lomalle maahan, josta ovat paenneet ja turvapaikkaa ei peruta tällä perusteella?
  • miksi edelleen sota-alueelle mahdollisesti terroristiksi lähteneelle Kelan tuet maksetaan?
  • miksi taistelijaksi lähtevä voi palata Suomeen?
  • miksi kielteisen päätöksen saaneet voivat liikkua maassamme vapaasti?
  • miksi meille edelleen tulee ihmisiä Ruotsista sanomalla asylum, turvallisesta maasta, vaikka Eu on linjannut ettei rajalta tarvise sisään päästää?
  • missä ovat ne tuhannet vok-bisneksestä kadonneet ihmiset ja keitä he ovat?

Lisään perään kysymyksen, miksi näille asioille ei ole tehty mitään vaikka eurooppa vuotaa verta?

Voisimmeko nyt lopettaa lässyttämästä ja ryhtyä toimiin, joilla tällaisten tapauksien riskejä vähennetään? Me emme voi kokonaan estää vastaavantyyppisiä tapahtumia, emme siten kuin länsimainen demokratia toimii. Mutta me voimme pyrkiä siihen, että riskejä vähennetään ja sitä tehdään lainsäädännöllä. Twiittaaminen ei auta, konkreettiset muutokset auttavat.

Kenttä toimii, vaikka ylin johto töpeksisi. Poliisi, ensihoito, pelastustoiminta ja sairaala oli julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tehtäviensä tasalla. Nopeita, tehokkaita ja luotettavia. Nämä yksilöt ja järjestelmä toimivat, kiitos siitä. Ja niin toimi ihmiset kadullakin, jopa oman henkensä uhalla, kiitos siitäkin. 

Nyt riittää.

 

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228220-kuinka-paljon-on-li…

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220414-surunvalittelu-ei-r…

 

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu