MariPSRantanen

Helsinki-karnevaalit

Eilen Helsingin kaupunginvaltuusto päätti laajentaa ”paperittomien” palveluita pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Laajennusten puolesta äänestivät Vihreät, Vasemmistoliitto, Feministit, Piraatit, Keskusta, Rkp ja puolet demareista ja äänestystulos oli 39-45.

Valtuustossa kuultiin toinen toistaan paatoksellisimpia puheita siitä kuinka nyt kenenkään ei tarvitse kuolla kylmään tai jäädä vaille antibiootteja. Lisäksi hyvin selkeästi annettiin ymmärtää, että tätä vastustavat ovat ihmisvastaisia, sydämettömiä ihmisiä. Poliittisesti on nerokasta tuoda valtuustoon hulvaton esitys, jota vastustamalla vihervasemmisto voi syyttää vastustajia jopa epäasiallisesti ihmisvastaisuudesta. Tästä sai luonnollisesti osansa Ps, mutta myös kokoomus ja demareiden järkisiipi. Sehän on lähes tulkoon rasismin määritelmä jos on samaa mieltä persujen kanssa. Ei saisi ”persahtaa” kuten Huusko blogissaan asiantuntevasti kirjoittaa. Tällaisten ajatuskulkujen ongelmaksi muodostuu se, että Ps:n kanssa ei voi olla samaa mieltä, on ajatus mikä hyvänsä. Tein taannoin valtuustossa aloitteen peruskoululaisten ensiapuopetuksen tarjoamisesta. Johan sekin oli sotataitojen opettamista, vaikka kyse on toisen hengen pelastamiseen tähtäävistä taidoista. Että on se persahtaminen kyllä vaikeaa, se kun perustuu järjen käyttöön.

Tosiasiassa Helsingissä ei nytkään kukaan kuole kadulle sairauskohtaukseen, nälkään tai kylmyyteen. Nämä palvelut ovat jo tarjolla, ne varmistaa perustuslaki, terveydenhuoltolaki ja ihmisoikeussopimukset. Lisäksi tartuntatautilaki suojaa meitä säätäen niiden hoidosta. Nyt palveluita terveydenhuollossa halutaan laajentaa välttämättömiin hoitoihin. Valtuustossa jäi vastaamatta kysymykseen mikä ei ole välttämätöntä? Onko olemassa sairauksia, jotka eivät ole välttämättömiä hoitaa? Äkkiseltään voisi ajatella, että sellaisia ei ole tai sitten ei kyse edes ole sairaudesta varsinaisesti. Näin ollen palveluiden ja sairauksien kirjo on valtava. Tämä on kysymys, johon vastaamalla palveluiden laajennuksen todellinen vaikutus kävisi ilmi.

Toinen kysymys joka jäi täysin auki, on tästä aiheutuvat kustannukset. Eilen valtuustossa kuulimme apulaispormestari Sanna Vesikansalta, että sote-viraston arvion mukaan kyse on noin 100 000-200 000 euroa tänä vuonna. Kun toteumaa tältä vuodelta tivasimme, saimme kuulla, että itse asiassa suurinta osaa kustannuksista ei saada selville. ”Paperittomien” palveluiden käyttöä ei tilastoida, koska kymmenissä ja sadoissa(?) tietojärjestelmissä ole ”täppää” paperittomille, poislukien äitiys ja lastenneuvolakäynnit. Silti eilen tiedettiin, että tämä esitys säästää valtavasti kustannuksia, kun he eivät käytä kalliita päivystyspalveluita. Miten lie sitten tieto kalliista päivystyspalveluista aloitteen kannattajille tullut, kun niitä ei voida eriyttää täpän puuttumisen vuoksi? Vesikansa kertoi, että arvioiden mukaan tämän laajennuksen kustannukset sote-virastosta saatujen arvioiden mukaan olisivat noin 700 000 euroa vuodessa eli 0,03% soten budjetista. Kuulimme Helsingillä olevan reilusti varaa tähän ja ettei ihmisoikeudet maksa, niitä ei voi mitata rahassa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_uu.shtml

Tänään sitten ei enää tiedettykään kustannuksia. Hs uutisoi: "Kukaan ei osaa arvioida, millaisia kustannuksia paperittomien terveydenhuolto Helsingille aiheuttaa – edes paperittomien määrää ei tiedetä". Yhdessä yössä varsin tarkka valtuustopuheissa jatkuvalla syötöllä tuotu 0,03% vaihtui nopeasti ei tietoa-tilanteeseen.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005470997.html

Piikki on siis auki. Ja kuten arvata saattaa, markkinoinnin avulla käyttäjiä riittää. Kyse ei ole pelkästään tuhansien kilometrien päästä tulevista vaan euroopan sisällä risteilevistä laittomasti maassa oleskelevista sekä allegron ja siljan tuomista.

Kuulimme myös painokkaasti, että tämä ei ole pois keltään. Se on epätosi väite, kuten jokainen valtuutettu tietää tai ainakin pitäisi tietää. Kaupunginvaltuusto päätti eilen myös vuoden 2018 budjetista ja sote-viraston budjetti on tehty eikä sinne eilisessä valtuuston kokouksessa lisätty rahaa. Toisin sanoen kaikki eurot, jotka tähän laitetaan, on pois muista sote-palveluista. Omaishoitajilta jo aloitettiin säästämään ja muut ryhmät tulevat perässä.

En voi Helsingin kaupunginvaltuutettuna hyväksyä tilannetta. Olen valtuustossa helsinkiläisten edun asialla ja noudatan kuntalakia, joka toteaa että kunnan tehtävänä on tuottaa palveluja asukkailleen. Siis asukkailleen. Jätin päätöksestä eriävän mielipiteen koko Perussuomalaisen ryhmän puolesta.

Demokratia on puhunut. Enemmistö halusi tätä ja toivat äänestäjien tahdon valtuustoon. Jos meno ei miellytä, kannattaa seuraavissa vaaleissa pohtia uudelleen, jopa persahtaa tarpeen vaatiessa. Saamani palautteen perusteella on myös osin aloitteen kannattajien äänestäjille tullut jonkinlaisena yllätyksenä tämän tyyppinen toiminta ja asioiden ajaminen. 

En edes uskalla ajatella mitä seuraavaksi esitetään. Todennäköinen kehityskulku on se, että nyt palveluita halutaan laajentaa muuallakin ja  tuodaan myös terveydenhuoltolaki uudelleen eduskuntaan. Ja todennäköisesti esitetään laittomasti maahan jääville oleskelulupia, jotta ei enää olisi ”paperittomia” tai uudemmalla termillä ”uuspaperittomia”. Tai mistä sitä tietää, onko pian jo esityksenä, että Helsinki maksaa sopeutumisrahaa, jotta laittomasti maassa oleva voi harrastaa ja käydä ostoksilla. Toimeentulotuki kun on liian pieni. En ihmettele enää mitään.

Sen tiedän, että nyt tarvitaan tulijoille oman uskonnonharjoittamispaikka ja kulttuurikeskus eli suurmoskeija tullee päätöksentekoon Ylen mukaan ehkä joulukuussa jo.

https://yle.fi/uutiset/3-9943652

 ”The road to hell is paved with good intentions”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuultiinko siellä valtuustosalissa sellaista paatoksellista puhetta, että nyt kutsutaan kaikki maailman pakolaiset Helsinkiin ilmaiseen hoitoon?

Mitä tulee potentiaalisiin käyttäjiin, niin heitähän ei ole. Persupropagandan mukaan tänne on rantautunut vain terveitä, nuoria miehiä.

Julia Lehtola

ei se ole ilmaista, vain samalla hinnalla kun helsinkiläisille.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

54 932 ikäryhmästä 18-34 vuotiaat turvapaikanhakijat

naiset 45 249
miehet 56 688

Nämä tilastot viimeisen 12 kk aikana.

2016

61 284 ikäryhmästä 18-34 vuotiaat turvapaikanhakijat
naiset 43 828
miehet 66 334
migri.fi

Vaikken ole persu niin tässä sulle sitä propagandaa. Kyllä yleensä 18-34 ovat terveitä.Pitäisi olla elämänsä kunnossa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#8 Mitä nuo esittämäsi luvut ovat? Eli luvun laji ja yksikkö?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Leena hyvä, tuosta nyt ei saa mitään tolkkua, mitä noilla luvuilla tarkoitetaan. Lie irroitettu jostain kokonaisuudesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ideologinen sokaistuminen saa aikaan kaikenlaista. Ja samaan aikaan kerätään vähävaraisille sotaveteraaneille ja heidän puolisoille rahaa, että saisivat lääkkeensä ostettua.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Helsingin kaupunginvaltuustossa on piru irti. En enää hämmästy typerintäkään sammakkoa, mitä tuo lauma nuijii voimaan virallisiksi päätöksiksi Helsingin huonontamiseksi omille asukkailleen.

Juhani Piri

Näyttää ne muumit kaikonneen hallituksenkin laaksosta. Nämä korvaillaan sitten verovaroin. Mutta täältäpä sitä löytyy kuitenkin jotain laskelmia jotka ovat luonnollisesti alakanttiin.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

Kustannusarviossa henkilöä ja vuorokautta kohden majoituksen kustannukseksi arvioidaan 35 euroa, ruokakorvaukseksi mainittu 7,36 euroa ja lääkekuluiksi 5 euroa. Kustannus yhteensä olisi siten 47,36 euroa/henkilö/vuorokausi. Tilapäistä asumispalvelua käyttäviä arvioidaan olevan 500—1 000 henkilöä noin kolmen kuukauden ajan, ruokakorvausta hakevia 1 500 henkilöä noin puolen vuoden ajan ja muiden kustannusten perusteena on 1 000 henkilöä samoin puolen vuoden ajan.

Edellä esitetyn perusteella voidaan arvioida, että kuntien menot vuodessa olisivat yhteensä 5 346 000 euroa vuodesta 2018 lukien. Kunnat hakevat korvauksen antamastaan kiireellisestä sosiaalipalvelusta aiheutuneisiin kustannuksiin Kansaneläkelaitokselta. Valtion talousarvioon varataan momentille 33.60.37 määräraha Kansaneläkelaitokselle maksettavia suorituksia varten. Kustannusten laskuttamisesta ja maksamisesta, korvauksen hakemisesta ja muista niiden hallinnointiin liittyvistä seikoista annetaan valtioneuvoston asetus.

********

Jos nyt yhtään ajattelee asiaa loogisesti niin ei ole mikään mahdottomuus että yllä oleva laskelma ~3000 henkilöstä käyttäisi kyseiset palvelut Helsingissä.

Kun siellä valtuuston tunteikkaista huuliväpisten esitetyissä hölynpölyissä arveltiin laskun olevan noin 200 000-300 000 vai joko se kohosi jossakin vaiheessa 700 000e. Tässä on realistinen arvio tulevaisuudelle. Yli 5 miljoonaa euroa vuodessa.

Toistan: YLI 5 MILJOONAA EUROA VUODESSA!

Ja mikäli yhtään on näitä turvapaikka ja pakolaislaskelmia seurannut, niin ne on aina REILUSTI alakanttiin virheellisiä. Eli en yhtään ihmettelisi vaikka lasku olisi yli 10 miljoona vuodessa Helsingille.

Eikä tuossa yllä olevassa laskelmassa ole mukana muuta kuin ne turvapaikkaprosessin käyneet jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen. Mukana ei siis ole muita paperittomia jotka nostavat kustannuksia.

****

Olkaapa hyvä.. Siinä on vähän evästystä ja terästystä seuraaviin keskusteluihin asian tiimoilta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Todellisuudessa pelkkä majoituskustannus ovat lähes 70 e/vrk. Ja kuka oikeasti uskoo, että kaikki ateriat saataisiin alle kympillä/vrk ja että sairauskustannukset olisivat 5 e/vrk. Ja onhan paljon muitakin kustannuksia.Miksi niistä ollaan hiljaa. Taitaa todellinen kustanus olla satasen ja kahden satasen välissä. Lähellä samaa, mitä vangeillakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Demokratia on puhunut. Enemmistö halusi tätä ja toivat äänestäjien tahdon valtuustoon."

Eli pulinat pois ja tärkeämpiä asioita hoitamaan. Kuten kodittomuutta ja leipäjonoja.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Lienee liioiteltua sanoa,että tässä toteutuu äänestäjien tahto. Ja onko niin, että ne, jotka tätä kannattavat taas vastaavasti ovat sitä mieltä, että heille tulevat tuet ovat liian pieniä. Huutavat kovasti, eivätkä tajua, että homma on nollasummapeliä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Kuulimme Helsingillä olevan reilusti varaa tähän ja ettei ihmisoikeudet maksa, niitä ei voi mitata rahassa."

Eli Helsingin kaupungin valtuuston mielestä ihmisoikeuksiin ei kuulu seuraavat asiat..

Asunnottomille asunnon järjestäminen (suomalaisille)

Vanhusten hoito asianmukaiselle tasolle

Perustoimen saattaminen tasolle, ettei kenenkään tarvitsisi seistä leipäjonoissa

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kumma kun persut on unohtanut mitkä ohjeet ne antoivat kunnille paperittomien terveydenhoidosta ja sosiaaliturvasta ? Tammikuussa-17.
Stvm -valiokunnan ja Stvm-ministeri P.Mattila (Ps) Sipilän hallituksessa.

Perustuslain mukaiset oikeudet .
Jaettu joka kuntaan tiedotteet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jankuti, jankuti. Jokaisessa kirjoituksessasi tuot esille thl:n ohjeet. Oletko edes lukenut ne? Kannattaisi, ennen kuin lähdet vertaamaan niitä Helsingin valtuuston päätökseen. Ja ketkäs ne oli vaa`ankieli asemassa tässä valtuusto äänestyksessä. Kappas, Sdp....

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eikö perussuomalainen ministeri sitten ole ohjeistanut tuolla tavalla vai mitä haluat sanoa?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Perustuslakia tulkitaan nyt näin. Tarkoitushakuisesti.
Olen sitä mieltä, että nyt on vastavuoroisesti lisättävä säilöönottoa, joka nopeuttaa kotiin lähtöä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä tulee tähän Helsingin päätökseen, niin sillä tulee olemaan vielä kauaskantoiset seuraukset. Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se antaa mahdollisuuden päättää sosiaalisista ”tuloista” nettosaamapuolen äänillä nettosaamapuolelle, jotka nettomaksajapuoli kustantaa.

Kertaus on opintojen äiti, mutta vertausta voisi pitää opintojen isoäitinä. EDP-velka oli viime maaliskuun loppuun mennessä 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Tien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen asetettuna se ulottuisi yhtäjaksoisesti täsmälleen Helsingistä Heinolaan (137 km)! Tätä valkoista viivaa tulee ”maalattua” vuosittain viisi kilometriä lisää. Tämä turvaviiva auttaa pitämään miehen tiellä syksyisissä keleissä pimeällä ja veronmaksajan verotaakan alla koko työ- ja eläkeikänsä.

Ymmärrystä vailla olevien on vaikea tätä velkaantumista ymmärtää, joten sitä on hyvä tuoda esille vertausesimerkillä. Ehkä se vähän hillitsee niitä, joille velat ovat muuttuneet saataviksi.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Vihervasemmisto haastaa hallitusta, vaikka hallitus on tosiasiassa toiminut hyvin löperösti. Nyt haluttiin Helsingille vetovoimatekijä. Ensin tänne siirtyy muualla Suomessa asuvat luvattomat maassaolijat ja kun kun viesti kiirii Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan,niin tulijoiden määrä kasvaa.

Hallituksen pitäisi vastavetona siirtyä säilöönoton järjestelmälliseeen käyttöön. Siinäolisi viesti siitä, että lähdettävä on. Riittääkö siihen kokoomuksen ja kepun rohkeus. Sinisten tahtohan on Orpon käsissä.

Juhani Piri

Tämä vanhempi uutinen kannattaa lukaista ihan mielenkiinnosta.

Lääkärit: Lakiesitys paperittomien hoidosta täysi susi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_u...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa kuitenkin pysyä ihan faktoissa, ei tästä mitään ihmeellisiä kustannuksia synny. terveitä nuoria miehiä valtaosa paperittomista, persutkin näin ovat sanoneet. :)

Ei terveet käytä lääkäripalveluja.

''Suhteessa sosiaali- ja terveystoimen koko budjettiin puhutaan hyvin pienestä rahamäärästä.''

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005470997.html

Petri Hämäläinen

20000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saajaa (ja saavaa) valuu Helsinkiin. Majoitus, ruoka ja terveyspalvelut heti kärkeen. Katellaan sitten tarttetaanko lisää.

Vapaaehtoinen maastapoistuminen loppuu kuin seinään. Miksi lähteä kun piikki on auki?

Hyvää yötä Suomi100v.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset