MariPSRantanen

Suurmoskeija tulee - oletko valmis?

Yle uutisoi tänään 7.12 verkkosivuillaan, että Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee suurmoskeijan suunnitteluvarausta ensi viikon kokouksessaan tiistaina 12.12. Asiaa piti käsitellä jo 28.11, mutta se vedettiin viime hetkellä pois asialistalta. Olisiko sitten ollut helsinkiläisille liikaa kahden päivän sisään sekä moskeija että laittomasti maassa olevien palvelut.

https://yle.fi/uutiset/3-9966033

Ylen uutisen mukaan suunnitteluvaraukseen liittyy tiukkoja ehtoja mm. rahoituksen läpinäkyvyydestä sekä siitä ettei rahoitus saa aiheuttaa riippuvuussuhteita. Lisäksi kaupunkii edellyttää, että hankkeen vetäjäksi pitää tullla säätiö.

On tiukat ehdot. Tulee mieleen viisumihakemus Usa:n. Hakemuksessa kysytään mm. oletko osallistunut ihmiskauppaan ja oletko osallistunut terrorismin rahoitukseen. Jos vastaat kyllä, viisumia ei kenties saa. Mutta tiukka on seula ja kysymykset.

Tämä suurmoskeijahankkeen eteenpäin vieminen on kuin Guggenheim konsanaan. Hivutetaan ensin suunnitteluvaraus, sitten tontinvaraus ja lopulta kaupunki myy tai vuokraa tontin tälle kaksi kertaa suuremmalle monumentillle kuin Helsingin tuomiokirkko on? 

On hyvä huomata, että asia ei tule tässä vaiheessa Helsingin valtuuston käsiteltäväksi vaan mikäli kaupunkiympäristölautakunta hanketta puoltaa, menee se kaupunginhallitukseen päätettäväksi. Kaikki muistanemme miten "paperittomien" asia meni. Tiukka äänestys 7-8 ja pelkona on että nyt käy samoin. Hankkeen lopullinen päätös toki tehdään valtuustossa, mutta eteneminen tapahtuu nyt. Tai sitten ei tapahdu.

Suurmoskeija tulee, oletko valmis? Jos et, ota yhteyttä kaupunkiympäristölautakunnan sekä kaupunginhallituksen jäseniin asiallisin viestein ja allekirjoita allaoleva kuntalaisaloite, joka läpimennessään osoittaisi kaupunkimme päättäjille, että helsinkiläisillä on oikeus äänestää halutaanko kaupunkiin suurmoskeija vai ei.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa.
Näistä on tullut ongelmia muissakin maissa, muslimeissa on eri uskon suuntia joten ei kannata antaa rakentaa yhden suunnan suurmoskeijaa. Vierasrahoitus voi johtaa radikalisoitumiseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mää olen valmis, jos viisaat helsinkiäliset sen sinne haluaa, ja jollei halua, ni siihenki olen valmis.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pidätkö, ritala, meitä helsinkiläisiä oikeasti kovin viisaina?

Mutta minä luotan fiksuihin valtuutettuihimme ja lautakunnan jäseniin. Uskon niiden tekevän hyvän päätöksen valmisteluaineistoon tutustuttuaan. Ainoastaan Rantanen tuntuu kaipaavan kuntalaisten ohjeistusta. Pitäisiköhän pirauttaa? :)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Maassa maan tavalla, tai maasta pois!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mihinkäs se Aro on lähdössä?

Älä nyt noin suutahda, vaikkei teitä tuulivoimaloita vastustavia niin tosissaan otettaisikaan. Kyllä täällä tilaa riittää niin voimaloille kuin teille vastustajillekin!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Suurmoskeija tulee - oletko valmis?" - Tässä on blogin aihe, tuulivoimaa ei saa ihan joka paikkaa sotkea, joten vastaa otsikon kysymykseen äläkä minulle vihoittele.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Sinähän sanoit, että maan tavalla tai maasta pois. Säikähdin, että olet karistamassa Suomen tomut jaloistasi...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #55

Etkä vieläkään usko, blogissa ei ole kysymys minusta. Vastaa blogin aiheeseen, äläkä hyökkää minua vastaan älyttömillä kommenteilla!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

No, kysyn nyt sitten suoraan: mikä on mainitsemasi maan tapa? Mitä kaikkea vaaditaan, että saa olla Suomessa?

Itseäni häiritsee tuossa heittolauseessasi se, että siihen sisältyy olettama siitä, että ainoastaan me suomalaiset osaisimme käyttäytyä tai elää oikealla tavalla. Kuten hyvin, Aro, olet huomannut, emme mekään kaksi ymmärrä toisiamme emmekä elä samalla tavoin emmekä ainakaan jaa toistemme tapoja ilmaista itseämme.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #57

Väite etten ymmärrä sinua, on sinun oma käsitys. Suomalaiset on kasvatettu Suomessa noudattamaan Suomen lakeja oikealla tavalla ja käyttäytymään kristillisen perinnön mukaan. Maassa maan tavalla on ikivanha kansanviisaus, en minä sitä ala sinulle tämän enempää avaamaan, niin kuin nuoriso nykyään sanoisi KVG.

https://www.youtube.com/watch?v=z0rp-0RcA8g

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

Minä en ainakaan ymmärrä sinua. Se on minun oma käsitykseni ja sellaisena sen täytyy myös olla silkkaa faktaa. Kuka muukaan voisi sanoa minun puolestani yhtään mitään.

Mutta edelleen kommenttiisi maan tavasta. Ei maasta voi poistaa yhtään ihmistä sillä perusteella, ettei ihminen eläisi maan tavalla. Turistin suositellaan noudattavan maan käytäntöjä ja maan tapoja. Ei suomalaisen tarvitse Suomessa elää kuin lakien mukaan. Miksi kenenkään muunkaan tarvitsisi?

Enhän elä saamani kristillisen perinnön mukaan. Esimerkiksi minulle Joulu ei merkitse Jeesuksen syntymäjuhlaa. Juhlin joulua pimeimmän vuodenajan juhlana, sen perinteisimmässä merkityksessä.

Maassa maan tavalla on vanha kansansanonta. Mitään erikoista viisautta ei noihin sanoihin mielestäni kätkeydy. Ei ainakaan merkityksessä, jossa sitä käytit.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #59

"Ei suomalaisen tarvitse Suomessa elää kuin lakien mukaan. Miksi kenenkään muunkaan tarvitsisi?"

-Asia oli tässä hyvin kiteytetty! Eli oletkin täysin samaa mieltä minun kanssa, sharia lakia ei Suomeen saa tuoda moskeijoita rakentamalla.

Kauan se kesti, mutta sait kuin saitkin blogin kysymykseen vastauksen tulostettua ulos. Kiitos siitä, ja Hyvää Joulua.

Käyttäjän JuhaParviainen11 kuva
Juha Parviainen

Islam ei ole pelkästään uskonto. Se on myös yhteiskuntajärjestelmä. Haluammeko heidän lakinsa tänne? Naivia, että vedotaan johonkin "uskonnonvapauteen".

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei Suomi tarvitse näitä terroristien koulutuskeskuksia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jee.. eiköhän vaan pistetä tämä maa paskaksi mahdollisimman nopeasti alottaen helsingistä.. sit saadaan alkaa taas parantamaan maata nopeammin.

Hannu Töyri

Kuten 4. J.P, kirjoitti se ei ole pelkästän uskonto, vaan poliittinen oppi ja yhteiskunnallisen elämän sisällään pitävä laki ja toimintaohje. Kuten niin monet tapaukset Euroopassa osoittavat länsimainen lainsäädäntö, ja tietysti tässä tapauksessa Suomen, tai moraalisäänöstöt ei tule olemaan se, jonka mukaan islamilainen yhteisö tulee elämään, vaan islamin laki ja uskonoppineiden ohjeet, kuten vähän aikaa sitten tuleesssa tanskalaisessa dokkarissa nähtiin. Tämä on selkeätä taantumusta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suomeen eikä Helsinkiin ei ole tulossa suurmoskeijaa, todennäköisesmpi on Guggenheim-museo.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ainakaan Guggenheim-museo ei ole turvallisuusriski.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä Guggenheim olisi ollut kävijöilleen turvallisuusriski. Sen sijaan suurmoskeijassa kävijää tuskin uhkaa yhtään mikään. Äärioikeistoa lukuunottamatta.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #10

Ei varmaan kävijöille mutta ympäröivälle yhteiskunnalle.

"Jos moskeijassa harjoitetaan jotain lainvastaista, siitä voi olla vaikea päästä kärryille. Myös tämän voi päätellä Euroopan esimerkeistä, joissa moskeijassa harjoitettu kansankiihotus on jatkunut vuosia ennen kuin asia on esimerkiksi paljastusjournalismin myötä havaittu."

https://yle.fi/uutiset/3-9532321

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #10

"Sen sijaan suurmoskeijassa kävijää tuskin uhkaa yhtään mikään. Äärioikeistoa lukuunottamatta."

Äärioikeistolaisia uhkaa jokin moskeijassa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #19
    "Äärioikeistolaisia uhkaa jokin moskeijassa?"

Kai Niemeläinen

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #10

Guggenheim on taidemuseo. Moskeija ei ole taidemuseo: "Toimittaja Mari Turusen uudessa Kääntyneet-kirjassa (SEKL) Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar myöntää, että puolison käännyttyä islamista kristinuskoon avioero astuu voimaan heti. Islamin jättänyt ei peri eikä häntä peritä.

Islamista ei katsota olevan mahdollista luopua. Shariaa rikoslaissaan noudattavissa maissa siitä rangaistaan kuolemalla."

https://www.verkkouutiset.fi/suomessakin-muslimien...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #10

Ei uhkaa kävijää mikään moskeijassa, mutta entä sen ulkopuolella, kun usko on saanut moskeijassa vahvistusta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Noita on käytetty euroopassakin asevarastoina. Mihin mahtavat varautua niillä aseilla.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Seuraavaksi varmastikin rakennetaan kameliratsastusrata. Alkakaa jo katsella sopivaa paikkaa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen
Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Huvittavinta on että islamisaation kiistäjät ovat islamisaation kovimpia edistäjiä... Islam on todella vaarallinen, demokratiaa ja ihmisoikeuksia halveksuva ideologia.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Tulee mieleen viisumihakemus Usa:n. Hakemuksessa kysytään mm. oletko osallistunut ihmiskauppaan ja oletko osallistunut terrorismin rahoitukseen. Jos vastaat kyllä, viisumia ei kenties saa. Mutta tiukka on seula ja kysymykset."

Kysymysten idea ei ole saada idiootteja kiinni viisumia hakiessa, vaan jos saat viisumin ja jäät kiinni terrorismista tai ihmiskaupasta, saat niiden lisäksi syytteet liittovaltiolle valehtelusta, mistä saa erittäin kovat rangaistukset.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Suurmoskeija tulee, oletko valmis?

Tuleehan se, ja rakentajat ovat shiia muslimia joita saapuu islamistisista maista, vaikka ilman papereita. Ei kai kukaan kuvittele että kristityt sitä pääsisi rakentamaan?

Onhan Helsinkiläiset jo varmistaneet näille rakentajille ilmaisen työterveyshuollonkin hammashoitoineen päivineen...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
näille rakentajille ilmaisen työterveyshuollonkin hammashoitoineen päivineen...

Se on sovittu jo EU ajat sitten.
Tänne töihin tulevalle kuuluu terveyspalvelut ja sosiaaliturva.
esim.Virolaisille keikkamiehillekkin maksetaan Viroon kotihoidontuet ja lapsilisät.

Persujen äänillä ratkaistiin Espoon terv.palveluiden yksityistäminen (Attendoille)
Kok,rkp,PS äänillä.

Eduskunnan enemmistöhän päätökset tekee EU ohjeilla.-15-17 kepu,kok,Ps enemmistönä. Ohjeet kunnille tulee eduskunnasta. (esim. Pakolaisista -15-Persujenkin päätöksillä.
Ps TEM-työministeri /Ps sosiaali ja terveysministeriltä.
Stvm-valiokunnalta .

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Onneks olokhon Helsinki..
Koiratki pelekää sitä kailotusta mikä sieltä kovaäänisistä kuuluu, toivottavasti kuuluu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuuluuko Rantanen moskeijan suunnittelutyöryhmään, vai miten blogaaja voi noin tarkkaan tietää, että "lopulta kaupunki myy tai vuokraa tontin tälle kaksi kertaa suuremmalle monumentillle kuin Helsingin tuomiokirkko on"?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Demariälyköt Vuorela ja Kalkela taas lausuvat painavia sanoja. Todellinen älynpurskaus molemmilta jälleen kerran. Kalkelakin voi copy peistata oman kommenttinsa aina uudestaan asiasta ja otsikosta riippumatta.

Miten tämä asia muuten kuuluu teille tamperelaisille? Jos noin kovasti tekee mieli suurta moskeijaa, niin ei kun toimeksi. Kyllä Tampereelle mahtuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sitoutumaton ollut -68 lähtien.

Sitten vaan vastustamaan moskeijaa .Onnea yritykselle.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä supistui 15 hengen vahvuiseksi-
Tuolla määrällä ei ihmeitä tehdä eikä 10% kannatuksella.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jos tietää taustavoimat ja hankkeen edistäjät, niin on hyvä syy epäillä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olisko se "tieto" peräisin aikoja sitten julkaistuista suunnitelmista. Tuossa yksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005153951.html

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En ole lainkaan valmistautunut. Miten yhden uuden talon rakentamiseen pitäisi valmistautua? Yleensä niistä on ollut haittaa lähinnä ajoreittien valintaan rakennustyömaan aikana.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kelpo suoritus silmien räpsyttelyssä Börjeltä.

Börje on "ihan ulalla" ja "tietämätön", kun puhutaan pysyvään ja ympärivuotiseen monumenttiin ja pesäkkeeseen, suurmoskeijaan, liittyvään hankkeeseen liittyvistä uhkatekijöistä, joista kokemusta on ~naapurimaitamme myöten.

Taasen kun puhutaan suuruusluokkaa sadan tai parinsadan SVL/PVL-aktivistin kerran pari vuodessa järjestämistä kulkueista tai kerran vuodessa järjestettävän 612-kulkueen valtaosin rauhanomaisista (ymmärtääkseni ei yhtään väkivallantekoa heidän taholta toisin kuin vasemmistoaktivistien toimesta heitä vastaan), kansallismielisistä osanottajista, Börjestä tulee aktiivinen uhkien tiedostaja.

Kontrasti on huikea.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan tuomioistuimessa jo kielletyn väkivaltaisen uusnatsiyhdistys PVL:n aktiivisen toiminnan ja yleisen uskonnonvapauden välillä jonkinlainen kontrasti. Olet siinä ihan oikeassa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suurmoskeija jotta ties kuka voi puuhailla ties mitä. Anarkisti sentään voidaan ottaa koppiin ennaltaehkäisevästi, mutta mitä poliisi voi ihmisten kanssa joista ei tiedä keitä he ovat? Touhu ei ole edes naivia vaan vaarallista ja valtion tasolla, valtion tärkein velvollisuus, sisäinen turvallisuus, on mahdotonta.

Esim.

"Kreikassa napattu kiinni ennätysmäärä Eurooppaan tulijoita väärennetyillä passeilla"

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tällä kellolyömällä aloitteella on 625 kannattajaa.

Uskoisin, että suurin osa kuntalaisista ei edes tiedä aloitekanavan olemassaolosta. Sitä kannattaisi mainostaa muuallakin mediassa. Eri juttu sitten on, haluaako valtamedia asiaa markkinoida.

Ovatkohan päättäjät ottaneet huomioon sen, että nyt suunnitteilla oleva suurmoskeija on sunnalaisen islamsuuntauksen hanke. Sinne ei käytännössä tule olemaan asiaa sen enempää shiialaisilla kuin muillakaan islamin ilmenemismuodoilla.

Helsinki on myös otollinen paikka levittää wahhabismia,

https://fi.wikipedia.org/wiki/Wahhabismi

koska täkäläisellä poliisilla on Euroopan tasolla huonoimmat edellytykset tarkkailla moskeijan toimintaa.

Suomen molemmat arabitaustaiset poliisit "polttavat" naamansa likipitäen heti, kun työnsä aloittaisivat.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tätä hanketta on yritetty torpata jo vuodesta 2015, mutta asia ei ole siltikään kiinnostanut ketään. Olen ollut vuosia tämän hankkeen vastustaja, jo ollessani perussuomalaisissa, Helsinkiläisiä silloisia ja myös valtuutettuja asia ei ole kiinnostanut.

Olen siis pitänyt eri tilaisuuksissa puheita ja siten yrittänyt nostaa asiaa julkisuuteen, mutta vastassa on ollut syvä hiljaisuus. Tai sain julkisuutta, kun minut haukuttiin rasistiksi Helsingin sanomissa. Katsoin kaupunkiympäristölautakunnan jäseniä, niin epäilen suuresti että jo Vihreiden ja Vasemmiston äänillä se tulee etenemään. Kokoomus ja perussuomalaiset voivat vastustaa sitä, mutta se ei tule onnistumaan.

Mutta tässäkin asiassa huomaa sen, että jos perussuomalaiset olisivat voineet hoitaa asiansa edes Helsingissä, niin asioiden hoitamien olisi huomattavasti helpompaa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Islamin virstanpylväs pitää betonoida ja ajatushautomo saada, Suomi on nyt astumassa uskonnonvapautensa virittämään miinaan. Tuleeko samalle tontille mahdollisesti kivityskuoppa syrjähyppyyn syyllistyneelle vaimolle ? Saammeko rinnakkaisessa oikeuskultuurissaan muhivan vieraan povellemme "kotoutumaan" ?

Islamin arvot tiedetään ja niistä on saatu nauttia monin tavoin mm. viimeisten
3 vuoden aikana Euroopassa. Itämaiden tietäjien moniosaaminen on tullut osaksi
poliisin arkipäivää ja joulutoreja rikastettu betoniporsailla. Islamin hurmos,
lupaukset ja arvot taskussaan EU-kansalaisia on räjäytetty, yliajettu, puuko-
tettu, massajoukkoahdisteltu, naisia ja lapsia raiskattu. EU-kansalaisia on
kiitetty myös turvapaikasta, teestä ja sympatiasta ja eritoten avoimista rajoista ! Eikä kyseiseen hurmokseen ole tarvittu edes Isisin "jäsenkirjaa".

Ihmisoikeus-ja pakolaissopimusten miinakenttä räjähti jo omille sinisille silmillemme... Miksi emme tule järkiimme ja pura välittömästi uskonnonvapau-
temme virittämää miinaa jo ennakkoon ?

Erikoista, että sellainen uskonto, agenda ja ajatusten vyyhti ja malli, jolla on vain vähän yhteistä eurooppalaisten arvojen kanssa, kuten meille itsestäänselvät
demokratia, tasa-arvo ja lasten oikeudet esimerkkeinä saa ylipäänsä oikeuden tai asiasta edes keskustellaan- pystyttää ja samalla muistuttaa, alleviivata "rauhan" kulttuuria, jossa nainen on pääsääntöisesti orja ellei koira. Tai jossa lapsi voidaan naittaa vanhalle pervolle. Tai jossa Matti Meikäläinen on vääräuskoinen ja vapaata riistaa miekalle, jos äityy piirtämään jumalolento Allahista "vinon" muotokuvan eurooppalaiset arvot alitajunnassaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ammattitaitoisista panostajista on kuulemma räjäytystyömailla huutava pula.

Löytyisiköhän moniosaajien sankasta joukosta ammattitaitoa tähän vaativaan työhön ja helpottamaan työvoimapulaa?

Huomioon tulee toki ottaa se, että melkoisen moni aavikolla panostajan tutkinnon suorittanut on nallia virittäessään kohdannut paratiisin portit ennenaikaisesti.

Työturvallisuuskortti taitanee olla tarpeen suorittaa ensin, jotta tulilanka ei pala loppuun liian aikaisin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Tyhmyys ja hyväuskoisuus on kansallinen ehtymätön luonnonvara. Muuta ei voi sanoa, jos hanke ottaa askeleenkin eteenpäin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän voisi lisätä vielä Talvisodan muistomerkin paljastustilaisuus mittavine turvatoimineen, jossa turvatarkastuksella oli oleellinen osa. Kaikki laukut tarkastettiin.

Faktaa Talvisodasta:

Kaatuneina ja sotasairaaloissa haavoihinsa kuolleina 1032 upseeria, 3682 aliupseeria ja 14 862 miestä. Kadonneina 75 upseeria, 397 aliupseeria ja 2801 miestä.

Kokonaistappiot haavoittuneet mukaan lukien olivat 2594 upseeria, 11 564 aliupseeria ja 52 348 miestä eli kaiken kaikkiaan poistui rivistä 66 406 miestä. Lähde: Helsingin Sanomat 1.6.1940 sivu 4.

Nämä luvut tarkentuivat vielä myöhemmin. Tuskinpa sankarivainajat katsoisivat hyvällä sitä, mihin tämä maa on ajautumassa, jos eläisivät.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Tässä itseasiassa punnitaan, ovatko demarit suomalaisten vai joidenkin muiden puolella. Onko heillä järkeä ja kanttia toimia tässä hankkeessa suomalaisten edun mukaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Helsinkiläisenä ottaisin mieluummin suurmoskeijan kuin Guggenheimin, tietyin varauksin toki. En toisaalta ole helsinkiläinen. Sitä viranomaisten tai supon selvitystä rahoituksesta saadaan näemmä odottaa ihan viime tinkaan saakka.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "En toisaalta ole helsinkiläinen."

Ei sinun tarvitsekaan olla. Helsingissä on ns. hyödyllisiä idiootteja jo riittävästi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

Se, että peruskäsitteitä ei ymmärretä:

    "Helsinkiläisenä ottaisin mieluummin suurmoskeijan kuin Guggenheimin"

Kai ymmärrät, että suurmoskeijan tehtävänä on länsimaisen sivistyksen ja kulttuurin tukahduttaminen, kun taas Guggenheim-museo edistää niitä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Länsimaiseen kulttuuriin kuuluu uskonninvapaus, joten sikäli suurenkaan moskeijan rakentaminen ei olisi länsimaisen kulttuurin tukahduttamista. Museo saattaa edistää sivistystä suurmoskeijaa enemmän, vaikka jälkimmäisen yhteyteen on kaavailtu kaikenlaista oheistoimintaakin. Salafistiset änkyräimaamit eivät toki edistäisi mitään erityisen tervettä kulttuuria, eivätkä todellakaan sivistystä. En ole siis erityisen huolissani, vaikka hankkeen eräiden taustavaikuttajien motiivit vähän epäilyttävät ja senselvityksen rahoituksesta ynnä muusta voisi tehdä mahdollisimman pian.

Guggenheim-museo ei muuten tule Helsinkiin, vaan Reijolaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itseään fiksuina pitävät ihmiset sortuvat ajattelemaan moskeijaa samanlaisena uskonnonharjoittamisen pyhäkkönä jollaisia omat kristilliset kirkkomme keskellä maallistunutta yhteiskuntaamme ovat.

Harva tajuaa, että sellaiset ominaisuudet kuin "fiksuus" ovat kulttuurisidonnaisia. Että ei ole olemassa mitään ylikulttuurista rationaalisuutta. "Ihmisjärjellä on monia muotoja, ja jopa se erityinen muoto, joka on saanut ilmauksensa "tieteessä", on ollut aikojen varrella muuttuva", sanoi G H von Wright.

Moskeija merkitsee muutakin kuin vain omalle eurooppalaiselle kulttuuriperinnöllemme täysin vastakkaisen sosiodynamiikan tuomista keskuuteemme. Se ei merkitse vain yhteiskuntaa yhteiskunnassa, vaan institutionalisoitua yhteiskuntaa yhteiskunnassa.

Se merkitsee kahden toisensa pois sulkevan moraalin virallista hyväksymistä, luvan antamista kahden aivan erilaisen kulttuurikognition toinen toisiaan nakertavalle vaikutukselle.

Meisän eurooppalaisen perinteen kasvattien pitäisi ensin olla paljon paljon paljon nykyistä paremmin perillä oman kulttuurimme historiasta ja ainutlaatuisista kognitiivista ominaisuuksista. Vasta siltä pohjalta on mahdollista arvioida niitä vaikutuksia, joita omalle perinteellemme vastakkaisten voimien institutionalisoiminen keskuuteemme merkitsee.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Hesalaiset ottaa varmaan ilomielin moisen islamilaiseen kulttuuriin kuuluvan, keskieuroopasta monesta kaupungista tutun tavan. Ihmetyttää mihin tarvitsevat sitä isoa telttaa?
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/2417...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ehdotan että kehä kolmosen rinnalle rakennetaan 9 metriä korkea muuri, jolloin helsinkiläiset pääsevät nauttimaan omassa kuplassaan monikulttuurisuuden yms onnesta häiritsemästä meitä suomalaisia.
Vantaalla oleva lentokenttä pysyy meillä suomalaisilla ja matkustajasatama voidaan siirtää Turkuun. Suomen pääkaupungiksi voidaan valita Jyväskylä.

anita frisk

Nyt tarkkana siellä valtuustossa, Mari Rantanen! Ne laittomasti maassa olijoiden lisäedut tulevat maksamaan huomattavasti enemmän kuin tuo esitetty naurettava 400.000. Tässä tullaan terveydenhuoltohenkilökunnan lisäksi työllistämään myös lauma kovapalkkaisia juristeja ja tulkkeja, eikä ne asunnotkaan täällä siitä halvimmasta päästä ole. Kimppakämpät olisivat tietenkin epäkunnioittavia. - Tulevatko nämäkin kulut sitten olemaan yhtä "strictly classifeid" kuin maahanmuuton kulut?

Tuolla usarin mukaan "riippumattomalla" Oasis-säätiöllä (onko vieläkään onnistunut edes rekisteröitymään?) tuskin on mitään omia varoja, nämä taustalla olevat eri muslimijärjestöthän ovat toimineet lähes kokonaan valtion avustuksilla, usein ilman mitään turhanpäiväistä kirjanpitoa. Toisin kuin suomalaisille, sanktioita heille ei ole langetettu.

Jos nämä samat, vihreät, vas.liitto ja tietty rkp + osa demareista (Razmyar nyt ilman muuta) äänestävät kuten aikaisemmin, niin peli on menetetty. Saamme suurmoskeijan ja kansa muualla hurraa että ihan oikein teille senkin koppavat stadilaiset. Kunnes oman kunnan valtionosuuksia pienennetään. Vastoin yo. päättäjien käsitystä, raha EI riitä kaikkeen mutta valitettavasti sana "prioirisointi" on pysyvässä pannassa. Sana kustannusarvio samoin, sen korvaa "piikki on auki".

Rahoitushan on selvä kuin pläkki: riippumaton sunni-Bahrain pelkästä anteliaasta sydämestään antaa yli 100 milj. hyvään tarkoitukseen (Maailman rikkaimpiin valtioihin kuuluva sunni-Quatar antoi muuten Köpiksen suurmoskeijan rakentamiseen vain 20 milj., pihi mikä pihi). Olisi kovin loukkaavaa kuvitella että saudit mitenkään olisivat minkään taustalla. - Kaupunki on vieraskorea ja antaa varmaankin tontin pikkurahalla korvaukseksi mielipahasta joka aiheutui Anas Hajjarille kun kaupunki ei ottanut edes käsiteltäväkseen hänen esitystään suurmoskeijan sijoittamisesta Töölönlahdelle.

No niin, tontti on ja "Bahrainin" rahat saatu. Mutta veikkaanpa, että nyt alkavat ongelmat. Olisi ikävän ennakkoluuloista väittää, että osa rahoista saattaisi - huom. vain saattaisi - kadota matkan varrella, mutta tällaista ovat maailmalla kertoneet. Ketkä sitten tämän moskeijan rakentaisivat? Maassamme on nykyään n. 80.000 muslimia, joten varmasti heidän joukostaan löytyy paljon myös rakennusalan työintoisia ammattilaisia ja tietenkin suomalaisin työehdoin - maassa maan tavalla, niinhän heidänkin kotimaissaan toimitaan. Pieni ongelma saattaa tulla siitä, kun uskonto ja Suomen rakennuslainsäädäntö eivät ihan kaikista asioista ole samaa mieltä, mutta onneksi Oasis-säätiö on sisällyttänyt tähän esitykseensä myös sanan "dialogihanke". Sopuisalla keskinäisellä ja molempia osapuolia kunnioittavalla diskuteerauksellahan asiat yleensä järjestyvät. Ja jos ei, niin hätätilanteessa paikalle kutsutaan reippaasti valtiotuetun CMIn uusi johtaja Stubb. Siinä onkin sitten kolme kovaa vastakkain: uskonto, Suomen (nipo) lainsäädäntö ja Stubb.

Jollain vuosikymmenellä suurmoskeija sitten vihdoinkin valmistuu. Ja sitten, sitten viimeistään alkaakin se stadilaisten veronmaksajien taakka: käyttö- ja korjauskustannukset. Ulkomailta ei enää apua heru koska kun rahoittajat ovat saaneet Eurooppaan taas uuden mahtipontisen uskontopytingin pystyyn, ei heitä sen käyttökulut kiinnosta vaan sen sisällä harjoitettu uskonnonsuuntaus eli tässä tapauksessa sunni. Ja sitten alkaa sama moskeijarumba alusta shiiojen kanssa...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Sunnit ja siiat ne yhteen soppii. Pannaan ne huomenna pussauskoppiin. :D :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset