*

MariPSRantanen

Helsinki ja yhden asian puolueet

Sosiaali- ja terveyslautakunta jakoi 12.12 kokouksessaan vuoden 2018 järjestöavustuksia. Helsinki on itseasiassa varsin avokätinenkin kokonaisuudessaan järjestöavustuksien osalta verrattuna vaikkapa naapuriimme Vantaaseen, jossa jaetaan vain pieni osa Helsingin pottiin verrattuna. Olin iloinen joistakin lisäyksistä, joita onnistuttiin tekemään. Lisäykset olivat pieniä ja niitä painotettiin lähinnä niihin järjestöihin, jotka olisivat menettäneet avustuksia tähän vuoteen verrattuna. Lautakunta keskusteli pitkään ja hartaasti ja sai melko hyvän osittaisen kompromissin aikaiseksi. Mutta.

Helsinki lisäsi järjestöavustusta Helsingin diakonissalaitokselle ensi vuodelle 182 500 euroa, lähinnä nyt paperittomien majoitukseen. Yhteensä ensi vuodelle paperittomien ja liikkuvan väestön palveluihin menee diakonissalaitokselle 560 000 euroa ja kun tähän lisätään lisäksi Vivo ry:n hätämajoitukseen myönnetty 120 000, on summa jo pelkästään näissä 680 000 euroa.

Järjestöt, jotka jakavat ruokaa leipäjonoissa saivat yhteensä avustusta 352 000 euroa. Siis puolet siitä, mitä laitetaan laittomasti maassa oleskeleville.

Kukin voi päätöstiedotteesta lukea mitä kokouksessa päätettiin. 

Helsingin kaupunginhallituksen järjestöavustuksia koskevissa ohjeissa lukee ”avustettavan toiminnan tulee kohdistua Helsingin kaupungin asukkaisiin”. Herää kysymys mistä lähtien laittomasti maassa oleskeleva on rinnastunut Helsingin kaupungin asukkaisiin? Toisilla on oikeuksia ja toisilla on velvollisuuksia.

Voisi melkein väittää, että kaupungissamme on valtuusto täynnä yhden asian puolueita. Maahanmuuttomyönteisiä puolueita. No matter what.

Sote-viraston esitys avustuksista

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Esitys/2017/Sote_2017-12-12_Sotelk_22_El/C93CE433-D245-C1C1-839F-60205A200001/Liite.pdf

Sote-lautakunnan päätöstiedote asia 5

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/Sote_2017-12-12_Sotelk_22_Pt/index.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Leipäjono ongelma pitäisi ratkaista eduskunnassa ja siihen saataisiin ratkaisu jos olisi poliittista tahtoa. Sitä ei vain ole.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Myös ihmiset voisivat itse ratkaista ongelman lopettamalla siellä käymisen ja hakemalla esimerkiksi toimeentulotukea jos rahat eivät riitä ruokaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset