MariPSRantanen

Helppo valinta

Kävin tänään punttisalilla, kuten varsin moni suomalainen näin tammikuussa joulukiloja sulattelemassa. Kuulokkeistani kuului:

”me mennää selkä vasten selkää

 sä meet selän taakse pelkää

mitää kysellä ei enää tartte keltään” -Profeetat

Ajattelin että aivan. Sitä varten on myös Perussuomalaiset ja meidän presidenttiehdokkaamme Laura Huhtasaari. Jotta me ja lapsemme voisimme elää tulevaisuudessakin rauhassa ja tasapainoisessa yhteiskunnassa, on jonkun tultava esiin ja sanottava kipeitäkin asioita ja oltava valmis tekemään ratkaisuja, joita nämä selän takana pelkäämässä olevat eivät ole kyenneet tekemään. Meillä on vielä aikaa muuttaa Suomen suuntaa, jonka ei soisi olevan Ruotsin tie. Tie, jossa kranaatit, pommit ja ampumiset varjostavat uutisia viikoittain ja nyt jo lähes päivittäin. Tie kohti eu:n liittovaltiota, jossa Suomi on Saksan pohjoinen maakunta, ei kiitos.

Me mennään selkä vasten selkää. Olen kokenut hyvin vahvasti Huhtasaaren kampanjan aikaisen halveksunnan ja yritykset nolata ja vaientaa. Olen osin kohdannut samanlaista vastaanottoa kaikkine variaatioineen, myös kanssapoliitikoilta. Olen kuitenkin ajatellut, että antaa tulla vaan, minä edustan niitä ihmisiä jotka minulle äänensä ovat antaneet. Lentokoneiden turvaohjeissa sanotaan ”aseta ensin happimaksi omille kasvoille ja auta sitten vasta muita”, tämä ohje pätee myös Perussuomalaiseen politiikkaan. Ensin ruoka omalle lapselle, sitten vasta muille. Kun tämän tuo esiin varsin tavalliset perheenäidit politiikassa, voi heitä kutsua mitä halveksittavammalla tavalla. Olen iloinen tavasta, jolla Laura nyt tuo esiin omiakin ajatuksiani kampanjassaan. Johdonmukaisella tavalla hän seisoo sanojensa takana, väistämättä piiruakaan vaikka iskua tulee oikealta ja vasemmalta. Emme me kaikesta ole samaa mieltä, mutta päälinjat ovat meillä samat. Suomi ensin. Suomalaiset ensin. Suomi on hyvä maa ja sitä ei puolusta kuin suomalaiset itse. Piikki kiinni paperittomille, piikki auki suomalaisille vanhuksille, vammaisille ja köyhille. Kansainvälisyys on yhteistyötä kaikkien kanssa, mutta ei sanelupolitiikkan vastaanottoa muualta muutaman palkintoviran toivossa. Maahanmuuttojärjestelmä tulee olla tiukka, mutta reilu. Suomalaisia arvoja ja lakia on kunnioitettava, maassa maan tavalla tai maasta ulos.

Lauraa on moitittu siitä, ettei hänellä ole kokemusta ulkopolitiikasta. Ei varmasti olekaan, mutta olikos olemassa joku presidenttikoulu? Jonka muut ehdokkaat ovat käyneet? Työ tekijäänsä opettaa sanoo vanha sananlasku ja se pitänee tässäkin paikkaansa. Fiksut pärjää aina.

Ja siitä kokemuksesta. Mitä sillä kokemuksella on väliä jos Suomea viedään sellaiseen suuntaan jonne en haluaisi Suomea vietävän? On tässä tullut vuosien varrella äänestettyä itsekin monella tavalla. Osa menee nuoruuden piikkiin ja osa hyvien vaihtoehtojen puuttumiseen, annettakoon moiset hassuttelut anteeksi. Mutta sitä en ole saanut mitä olen tilannut. Olen äänestänyt mm. Sauli Niinistöä ja olenpa muuten äänestänyt myös Paavo Väyrystäkin, Vuokko ja Paavo-mukeja kun ei voinut vastustaa. Mutta nyt voi, sillä Paavolla on käytännössä kyllä hyvät teemat, samoja teemoja kuin Lauralla. Mutta mutta, yhtenä esimerkkinä Paavo meni ja äänesti tyhjää eu:n dublin-menettelyn uudistamisesta, joka käytännössä lisää ja legitimoi turvapaikkashoppailun eu-alueella. Ja siitähän Suomi mielestäni ei hyödy mutta monen presidenttiehdokkaan mielestä hyötyy. Kun ihmisellä on joku linja, sen tulee näkyä myös toiminnassa, ei vain puheissa.

Tällä kertaa valinta oli erinomaisen helppo. Minä haluan presidentin, jota ei taluteta silmät kiinni auton alle. Maan äidin, joka puolustaa omia ja jolle heikommassa asemassa olevat suomalaiset ovat erityinen suojelun kohde. Sitä on arvojohtajuus. Maan äidin, joka on yhteistyökykyinen ja -haluinen joka ilmansuuntaan, mutta ei sitouta Suomea meille epäedullisiin sitoumuksiin vain muutaman jakkaran tähden. Sitä on ulkopoliittinen johtajuus. Hymyilevän maan äidin. Siksi Laura.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Olen vaan niin vakuuttunut siitä, että Laura itsekään ei halua tulla valituksi presidentiksi vielä - katsotaan kuuden vuoden kuluttua. Sillon hänellä on todellinen mahdollisuus.

Tällä hetkellä toivon, että toisella kierroksella Niinistön vastustaja on nimenomaan Laura Huhtasaari, numero viisi, jos oikein muistan. (?)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persuideologiaa: "Ensin ruoka omalle lapselle, sitten vasta muille."

Entä kun se oma lapsi on jo valmiiksi yltäkylläinen ja ylipainoinen, niin sitäkö vain ruokitaan ja nälkiintynyt naapurin lapsi kuunnelkoon vatsansa kurinaa?

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Tämä on kielikuva mikäli se ei ole tekstin kohdasta tullut esiin. Tarkoitus on osoittaa se, että me emme elä niin yltäkylläisyydessä kun herkästi annetaan ymmärtää silloin kun pitää löytää perusteita saada lisää ruokittavia. Tämän viikon uutiset kertovat, että syöpäsairas ihminen on ongelmissa kotisairaalan maksujen tuplaannuttua, Hurstin toiminta uhkaa loppua ja avuntarvitsijoita on tuhansia. Vanhuksia löytyy kuolleena kotoaan, aliravittuina myös. Ei ole niin, että jos minun lapsellani on maha täynnä, se riittää. Meidän tulee huolta myös niistä suomalaisista, jotka eivät ole yhtä hyvässä asemassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vaikka meillä on paljon parannettavaa, niin kaikilla maailman mittareilla mitattuna Suomi kuuluu hyvinvointivaltioiden ykkösketjuun. Ei pakolaisen leipäpala ja eläkeläisen tekohampaat ole toisiaan poissulkevia.

Jari Rahkonen Vastaus kommenttiin #7

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) juuri vakuutti että jakovaraa ei ole. Mutta kertoisiko joku Petelle että täällä on Raimo, jonka kukkaro näyttää olevan pohjaton!

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #7

Noin se todellakin on. Mari on pääosin väärässä.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Uskoisin, että Huhtasaari on kyllä lähtiessään punninnut senkin vaihtoehdon että tulisi valituksi. Ja kyllä hän näyttää kisanneen aivan tosissaan ja suurella sydämellä ja pieteetillä.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Tottakai on punninnut. Mutta luottaa siihen, että ei tule valituksi.
Onneksi puhuu ruotsiakin :-)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän sillä kokemuksella ole niin paljon väliä, jos vain osaa sopivasti plagioida aiempien kannanottoja ...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mun mielestäni on törkeätä ratsastaa meidän eläkeläisten ja invojen hampailla ja asioilla kun asiat eivät kuulu presidentin toimivaltaan.

Ainakaan ihmisvihamielisyys ei kuulu minun arvoihini.

Toni Rintala

"kun asiat eivät kuulu presidentin toimivaltaan."

Presidentti voi ottaa kantaa asiaan kuin asiaan ja vaikuttaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voi ottaa toki kantaa muttei kuulu presidentin toimivaltaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #28

"Voi ottaa toki kantaa muttei kuulu presidentin toimivaltaan."

Kantaa ottaminen nimenomaan kuuluu presidentille. Jos googletat sanoilla "Niinistö otti kantaa", niin löydät paljon kannanottoja.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Miten on, pitäisikö presidentin hallita molemmat Suomen viralliset kielet?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä nyt hallitseminen tarkoittaa, mutta tähän mennessä Suomessa on ollut vain yksi presidentti, joka ei sitä osannut oikeastaan lainkaan. Nivalalainen maatilan isäntä Kyösti Kallio.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Miten on, pitäisikö tasavallan presidentin hallita molemmat Suomen viralliset kielet, pösilö.

Vai tarkoititko kenties Hell´s Angelsien tai hovioikeuden presidenttiä?

Kuten huomaat, moitit muita Suomen kielen heikkouksista, mutta lankeat siihen myös itse.

Yhtä lailla voidaan kysyä, pitäisikö jokaisen Suomen kansalaisen hallita molemmat viralliset kielet?

Se hallitsee, joka osaa, mutta osaamattakin voi hallita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siis missä moitin muita suomen kielen heikkouksista?

Lankesinko, sinä ainakin lankesit.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Minulta tuota joskus baarissa kysyttiin. Olen sitä mieltä, että ei välttämättä.
Mielestäni parempi on kun hallitsee Suomen kielen lisäksi vaikkapa saksan tai ranskan kielen.

Ehkä hyvä olisi hallita myös mandariinikiina, jota minäkin olen (ni hao) opiskellut, mutta huonosti sitä opin. Tosin opettaja tuli eilen vastaan ja moikkasi Suomeksi.

Totta - suomen kieli kirjoitetaan pienellä Tarkoituksella kirjoitin väärin.

Kielitaito on aina hyvä asia. Ja väitä, että naiset sitä arvostavat vielä enemmän.

Siksi: lapset aina erikieliseen kouluun, kuten englantia oppimaan!

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Kävin tänään punttisalilla, kuten varsin moni suomalainen näin tammikuussa joulukiloja sulattelemassa."
"Ensin ruoka omalle lapselle, sitten vasta muille."
Että kielikuvia, kielikuviapa hyvinkii...

Toni Rintala

"Että kielikuvia, kielikuviapa hyvinkii..."

Eihän kielikuvien käyttö mitenkään presidentti Sauli Niinistön yksinoikeus ole ;)

Kielentutkija: Niinistön uudenvuodenpuhe vilisee piiloviestejä
https://www.ksml.fi/kotimaa/Kielentutkija-Niinist%...

Niinistön kielikuvat vakuuttivat puhekouluttajan - ”Käyttää joka vuosi rohkeammin”
"Niinistölle tunnusomaista on omalaatuisten kielikuvien käyttö."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000856789.html?n...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No mites sitten tämä: Eliittirouva tuskailee kuntosalilla leikkisästi joulukilojen kanssa samalla kun
"Hurstin toiminta uhkaa loppua ja avuntarvitsijoita on tuhansia. Vanhuksia löytyy kuolleena kotoaan, aliravittuina myös. "
Myönnän rinnastuksen olevan typerä, mutta kirjoittajan tyyliä, ajatuksen juoksua. Tuttua persujargonia.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Minusta tämä oli hyvä: "Ajattelin että aivan."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan järjetöntä että tultuaan valituksi presidentiksi tai pääministeriksi alkaa velvollisuudentunteesta opiskelemaan ruotsia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siinä tapauksessa et ainakaan voi Huhtasaarta kannattaa, koska hän nimenomaan sanoi opiskelevansa rutosia tultuaan valituksi.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Olen aina kuvitellut, että Hahtasaari opettajaksi kouluttuneena osaa ruotsia. Mutta tilanne on sama kuin minulla ja siskollani vai? Siskoni on suorittanut ruotsin kielen virallisen tutkinnon, och jag talar inte svenska, vai oliko se svenska inte?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

Yliopiston käyneenä olen myös virkamiestutkinnon suorittanut. En silti juurikaan osaa ruotsia, kun en ole 20 vuoteen sitä käyttänyt. Ei ole tarvinnut. Päivittäin tarvitsen englantia ja paljon.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #26

Voihan sitä muka tarvita, mutta puhua ei saa. "Talvisotaa ei käyty sen vuoksi että Suomessa saisi puhua vierasta kieltä", sanoi yksikin persu minulle.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #41

"sanoi yksikin persu minulle"

Sähkö tulee töpselistä, mihin me ydinvoimaloita ja muita tarvitaan, ihmetteli eräs vihreä.

Tolloja on monenlaisia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Yle Femman tentissä kaikki muut puhuivat ruotsia paitsi Huhtasaari.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sanoi hän aluksi: "Jag vill tala mitt eget språk". Sen hän oli ainakin harjoitellut debattia ennen.

Kyllönen sai jotenkin ilmaistuksi noin puolet puheestaan ruotsiksi, Vanhanen noin 75%. Torvaldin lisäksi sujuvakielisiä olivat vain Haavisto, Väyrynen ja yllätys yllätys Haatainen! Saulilla oli ajoittain aika tuskaista.

Toni Rintala

"Yle Femman tentissä kaikki muut puhuivat ruotsia paitsi Huhtasaari."

Oletko varma? Eikös se Kyllönen puhunut suomeksi myös?

Presidentti Niinistökään ei osannut kaikkia sanoja ruotsiksi ja heitteli väliin sanoja suomeksi, kuten "varaosat" ja välillä englanniksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eihän se lähes täydellistä ollut kuin muutamalla, mutta yrittivät ainakin löytää sopivia sanoja oikeassa järjestyksessä. Laura ei edes yrittänyt.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Laura ei edes yrittänyt."

Muut yrittää. Laura tekee! :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En missään nimessä äänestäisi Huhtasaarta. Sanon vaan, että on tärkeää, että Sinä Mari Rantanen ja muut PS:n tai muiden puolueiden kannattajat, jotka vastustatte nykyistä politiikkaa ja Niinistön linjaa, menette joukolla äänestämään.

Vain sillä tavalla pääsemme toiselle kierrokselle.
Ja ottakaa myös jokainen muutama nukkuva kyytiin ja moninkertaistatte äänenne.

Toivoisin, että Huhtasaari ja Väyrynen ottaisi myös (uudelleen) puheeksi sekä Isäntämaa- että YK:n ydinasekieltosopimuksen. Ja €uro, EU, NATO ja Suomen itsenäisyys.

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Björklid, lue Levosen blogi, jossa nuo Väyrysen ja kannattajapapukaijojen väärät käsitykset ja väittet tuosta MoU:sta kumotaan totaalisesti kommenteissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Samalla tavalla minun antamani linkki kumosi Levosen jutut. (Max puhuu eräästä toisesta blogista.)
Jos väität ettei MoUlla ollut mitään merkitystä, niin sehän tarkoittaisi, että mikä tahansa armeija+laivasto+lennosto voi tulla Suomeen harjoittelemaan mm. maihinousuja? Vaikka Venäjä - eikä puolustusvoimien ylipäällikkö liikauttaisi evääkään, vaikka lukisi asiasta lehdetä...
_________________________________

No tuo kommenttini koski kyllä äänestysaktiivisuutta, jossa vetosin PS:n että vievät kaikki kannattajansa + nukkuvat uurnille.

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Väärin ymmärtämisesi jatkuu ja on kolossaalista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Laura haluaa Suomen irti EU:sta ja eurosta. Nämä ovat utopistisia ajatuksia jo pelkästään kahdesta syystä:
1. Suomella on Venäjän kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä raja on hyvä pitää myös EU:n rajana.
2. Suomella oli viime maaliskuun loppuun mennessä EDP-velkaa 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle poikittain kantilleen asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km) Nämä markoiksi muutettuina (1 euro = 5,94 mk) olisivat pituudeltaan 813,78 kilometriä. Vertauksena matka Helsingistä Rovaniemelle on maanteitse 811 kilometriä.
Olen itse markan ehdoton kannattaja, mutta mitään sen suhteen ei ole enää tehtävissä. Siirtyminen markkaan johtaisi nykyisessä velkatilanteessa Suomi-neidon perikatoon. Korot lähtisivät heti nousuun. Asuntovelkojen korot olivat 90-luvun hulluina vuosina jopa 16 %. ”Vasarat alkaisivat paukkua” monen ihmisen velkaisessa kotitaloudessa. Moni alkaisi asunnon pakkohuutokaupan jälkeen maksaa ”kuollutta lehmää.” Pankki ottaa aina omansa.

Brittien Brexit-eroon liittyen meillä ei yksinkertaisesti löytyisi edes rahoja EU:sta eroamiseen.
Laura sopii kansanedustajaksi, mutta ei presidentiksi. Itse asiassa moni ehdokas käy nyt ennakoitua eduskuntavaalikampanjaa.

Toni Rintala

"Suomella on Venäjän kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä raja on hyvä pitää myös EU:n rajana."

Miksi? Suomen rajana se on ollut monta kymmentä vuotta ennen kuin siitä tuli EU:n raja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinä EU:ta aiempina vuosikymmeninä se raja on vain ollut kovin liikkuvainen ja verinen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #33

Olihan siinä 50 vuotta veretöntä aikaa. En usko, että EU-rajana se tulee olemaan juurikaan verettömämpi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Pitää paikkansa. Näin oli myös aamulla 30.11.1939, kun isäni ja hänen kaksi veljeään joutuivat ottamaan ”tulijoita” vastaan suojajoukkotaisteluissa 3. Rajakomppaniassa. Silloin oli suunnitelmissa suuren puoleinen ”mamu-ohjelma”, jossa suomalaiset olisi siirretty Uralin taakse ja maa asutettu venäläisillä. Stalinin tarkoitus oli siirtää suomalaiset Siperiaan vuonna 1939. Suuri osa Inkerin suomalaisista eli 60 000 ihmistä oli karkotettu1930-luvulta lähtien Inkerin maalta. Suomalaisten karkotus Suomesta olisi ollut jatkoa tälle toiminnalle.
Hesarin artikkeli ”Siperian tie”on kuvaus karkotettujen kohtalontaipaleelta. Artikkeli alkaa sanoilla ”Vuosi 1931 merkitsee kohtalokasta käännekohtaa Inkerin suomalaisten historiassa. Venäläiset vallanpitäjät aloittivat silloin Pohjois-Inkerissä joukkokarkotukset, joitten tarkoituksena oli suomalaisten väestöaineksen tuhoaminen.” Helsingin Sanomat 110/1942, 25.4.1942 sivu 8.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olen itse markan ehdoton kannattaja, mutta mitään sen suhteen ei ole enää tehtävissä."

Samalla tavalla meidät yritetään sitoa liittovaltiokehitykseen niin tiukasti ette ole enää mitään mahdollisuutta minkäänlaiseen itsenäisyyteen, itsemääräämisoikeudesta puhumattakaan. Saksan natsit eivät onnistuneet viimeksi maailmanvalloituksessaan, nyt näyttää pahalta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

https://www.katsomo.fi/sarja/huomenta-suomi-330010... Ei paljon tääkään auta että Huhtis puhuu ns. rallienglantia.

Toni Rintala

"Huhtis puhuu ns. rallienglantia."

Sehän on erinomaista, että puhuu kuten suomalaiset. Laura tosin puhuu englantia paremmin kuin Sauli tai Paavo ja muut. Ehkä vain Pekka on hiukan parempi puhumaan englantia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Rallienglanti ei oikein sovi kuvaan kansainvälisestä ihmisestä joka opetti lapsille englannikielellä Micronesiassa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #48

"Micronesiassa."

Missä? Tarkoitatko Mikronesiaa?

Tuskin ne siellä sen paremmin puhui englantia, jos edes puhui.. kun ei sieltä tahdo löytää aikuisiakaan jotka englantia osaa kunnolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Helppo valinta oli tällä kertaa, viimeksi äänestin Niinistöä ja nyt Niinistöä myös.

Toinen kierros voi tulla, sillä eipä ole juurikaan ilman sitä selvitty, turhahan se on, sillä Niinistö voittaa ylivoimaisesti viimeistään silloin.

Lauraa nyt ei toisella kierroksella nähdä, se on yksi varmimmista asioista, Paavo voi sinne pinnistää, mutta silloin kaikkia muita äänestäneet äänestävät sitten Niinistöä, poislukien tietysti persut.

Eli homma on ihan selvä, tosin blogeja tulee vielä paljon, missä Paavo pelastaa Suomen. Paavo on toisaalta läheinen EU:n ystävä ja kannataa Lissabonin sopimusta, eli ei hänkään ihan tietämätön ole.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, Paavo on vähän niinkuin Batman, valvoo öisin kun Gotham City nukkuu.
Huhtasaari on kehittymässä Batwomaníksi ja todellisuudessa Soini haluaisi olla Robin, mutta ku' munasi paikkansa ja pissi muroihinsa.

Sitten on lupsakka Pluto-Haavisto ja ärhäkkä Aku Ankka-Sale, Raha-Roope Ankan juoksupoika - ja Minni Hiiri ja Torvalds on se varsinainen Mikki Hiiri.

Henry.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miksikähän persu yrittää antaa kuvan että hän kuuntelisi rap-"musiikkia"? Sehän on sitä hirveää monikulttuurista, ei-suomalaista hapatusta jonka persut haluavat kieltää. No, kai tämä on sitä presidentinvaaleihin liittyvää monilla rattailla ajamista...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotkut nimittävät kaikenmaailman cheekkien suomirappia rap-musiikiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voi kun ei olisi noita epäpäteviä presidentiksi pyrkiviä, kuten tuo Huhtasaari. Ei tarvitsisi olla huolissaan, sillä kyllähän Vanhanen, Niinistö ja Vayrynen olisivat kaikki ihan päteviä, Haavisto ja se demarnainenkin on jotensakin päteviä sentään, mutteivät ne kolme mainitsematonta, joista Huhtasaari on yksi.

Itse olisin äänestänyt Vanhasta, mutta taktikoin, koska Vanhasella ei ole mahdollisuuksia toiselle kierrokselle, enkä halua toista kierrosta. Siispä äänestin tätä nykyistä presidenttiä.

-----------

Niistä presidenttiehdokkaiden puheista ei muuten kannata mitään piitata, ei niistä kukaan pysty mihinkään vaalikamppanjassaan lupaamaansa asiaan maan linjassa vaikuttamaan, ne asiat on maan hallituksen ja eduskunnan käsissä.

Mutta olisi kuitenkin parempi valita siihen virkaan joku pätevä ja Vanhanen olisi pätevin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Profeetat ei oo rap musiikkia nähnytkään. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset