Nälkä ei odota

Arman Alizad twiittasi tänään Hurstin leipäjonosta ”Oon nyt ollut kolmatta päivää Hurstilla töissä. Tänään on ruokajako klo 9:30 ja jonossa oli ihmisiä jo klo 7 lumimyrskyssä. Tänään jonottaan n3000 ihmistä. Sanotaan et yhteiskunta tunnetaan siitä miten se kohtelee heikompiaan. Miten vitussa Suomi ei pysty pitämään omistaan huolta?”

Twiitti sai arvoisensa huomion ja itsekin menin osallistumaan keskusteluun kertomalla, että me Perussuomalaiset esitimme Helsingin järjestöavustuksia jaettaessa Hurstille myönnettävän summan tuplaamista 100 000 eurosta 200 000 euroon. Olisimme ottaneet tuon summan pois Helsingin diakonissalaitoksen laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen esitetystä summasta, joka oli alun perin 202 500 euroa. Helsingin diakonissalaitokselle myönnettiin lopulta lisää rahaa 182 500 euroa.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Paatos/2017/Sote_2017-12-12_Sotelk_22_Pk/5D915863-1677-C01F-855A-606E42A00008/Sosiaali-_ja_terveyslautakunnan_avustukset_jarjest.pdf

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247623-helsinki-ja-yhden-asian-puolueet

Sain niskaani taasen lokaa. Minä kurja asetan maailman köyhiä vastakkain. Ja minä kurja olin mukana sovussa, jossa kaikki saivat läpi esityksiään lautakunnassa. Kyllä vain, mutta tätä Hurstin apua en halunnut poistaa sovunkaan myötä. Siinä puhutaan niistä kaikkein heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Nyt poliittista vastuuta ei tahdottaisi kantaa.

Milloin ihmiset ymmärtävät sen, että kun meillä ei ole mitään taikaseinää josta rahaa tulee, on väkisinkin valittava. Rahaa on X määrä, jota jaetaan ja silloin tehdään valintoja siitä mikä on tärkeintä.  Se juuri on sitä politiikkaa. Jos rahaa on laitettava esimerkiksi laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen, on se muilta mahdollisilta avuntarvitsijoilta pois. Maailman heikko-osaiset eivät ole toisiaan vastaan, mutta valitettavasti käytännössä silloin ovat kun julkista rahaa jaetaan. Meidän tehtävämme on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisista ja kuntalaisista.

Tänään on esitetty myös kommentteja kuinka kaupunki nyt katsoo kestävämpiä ratkaisuja tilanteeseen ja ylipäänsä ruoka-apuun tälle vuodelle myönnetyn rahan ehtona oli se, että ulkona jonotus on saatava loppumaan. Poissa silmistä, poissa mielestä? Se on kuitenkin varmaa, että nämä ihmiset eivät kestä odottaa kevään loppuun ja tilanne olisi nyt ratkaistava siten, ettei ihmiset joudu tyhjän päälle.

Kun kerran valtio ja kaupunki ei kykene turvaamaan ruoka-apua, olisiko mahdollista löytää suomalaisista yhteisöistä ja yrityksistä talkoohenkeä siten, että Hurstin valinta ei kaadu? 

Nälkä ei odota.

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu