Kaapu päälle!

”Vaikka on kuuma katsokaa tytöt peiliin ennen ulosmenoa. Ei houkuttelevia, paljastavia vaatteita se voisi olla pieni vakuutuksenne” Näin ohjeistaa nainen keskusteluketjussa, jonka aloituksessa kerrotaan nuoren tytön päälle käyneen joukko ulkomaalaismiehiä.

Siis Suomessa uhriksi joutuneen tytön ja sellaisiksi joutuvien oma syy? Miksi olet pienissä vaatteissa helteessä? Laita kaapu päälle ja olet turvassa? Kyllä alkoi riepoa tällaista ei-feministiä.

Aivan uskomatonta toimintaa. Me elämme Suomessa, jossa jokaisella naisella on oikeus koskemattomuuteen ja oikeus pukeutua kuten tykkää. Tästä arvosta en ole valmis luopumaan, en nyt enkä tulevaisuudessa. Mutta jostain kumman syystä jotkut ovat. Ja mikä pahinta, kommentoijina ovat usein ne jotka sanovat olevansa tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden kannattajia. 

Mikä kumma siinä on, että meidän naisten tulisi muuttaa käyttäytymisemme ja pukeutumisemme vieraiden vuoksi? Onko tämä sitä ajatusta suvaitsevaisuudesta ja monikulttuurista, jota Suomeen halutaan. Ei sillä, siinä kohtaa kun sitä ei haluta, on jo myöhäistä haikailla vapautta ja tasa-arvoa.

Itse asiassa Suomessa tulisi kiireen vilkkaa seurata muuta eurooppaa ja kieltää nämä alistavat pukineet ja tyttöjen huivittamiset. Se olisi ainoa ja oikea tie osoittaa, että tässä maassa ovat arvot sellaiset ettei kenenkään tule joutua uhriksi, oli hänellä peittävämpää tai paljastavampaa pukinetta päällään. Tärkeää kysymyksessä on myös se, että naisella on oikeus valita täysi-ikäisenä mitä hän päälleen pukee, oli tausta mikä hyvänsä.

Siihen asti kunnes tarvittavat lakimuutokset on tehty esitän, että tämä varsin kattava ja kallis kotouttamisjärjestelmämme korostaa erityisesti koskemattomuutta, vapautta ja naisten tasa-arvoista asemaa. Ja varmistakaa, että naisillekin tämä viesti menee perille ilman että välissä on joku eri mieltä oleva kääntämässä suomalaista kulttuuria ja lainsäädäntöä naisille.

Sinulle suomalainen nainen haluaisin sanoa, että maamme on edistyksellinen paikka naisille, jossa meidän on syytä pitää huolta, että asemamme tällaisena pysyykin. Meidän ei tule nöyristellä minkään edessä. Eikä varsinkaan hyväksyä meihin kohdistuvaa alistamista, väkivaltaa tai aliarvostusta. Eikä meidän koskaan tule syyllistää nuorta tyttöä häneen kohdistuvasta rikollisesta teosta. Ei neuvoa pukeutumaan siten, ettei kukaan hyökkää meidän päälle. Muutoin voi käydä niin, että huomaamattamme me todella olemme kaavut päällä. Ei kiitos.

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu