Argumentum ad nauseam

Poliisi julkisti tänään rikostilastoja tammi-kesäkuulta 2018. Helsingin osalta asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat, jossa todetaan rikosilmoituksia kirjattaneen 25% vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2017.

Seksuaalirikosten määrä on kuitenkin räjähdymäisessä nousussa sillä ajanjaksolla kirjattiin 90 kappaletta enemmän kuin viime vuonna kokonaismäärän oltua 292 kappaletta.

Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisario Juhani Vuorisalo selittää lukuja seksuaalirikosten tehokkaammalla paljastamisella, yksittäistapauksilla ja julkisella keskustelulla. 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005767414.html

Sen sijaan vähentyneitä omaisuusrikoksia ei selitetty korkeammalla ilmoituskynnyksellä, sarjarikollisuudella eikä keskustelun vähyydellä.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että poliisi arvelee ilman mitään näyttöä tilastoa kyseisillä argumenteilla. Onko uhreilta kenties kysytty, olisivatko he jättäneet rikoksen ilmoittamatta mikäli he eivät olisi nähneet julkista keskustelua tai kokevatko he olevansa yksittäistapauksia, jonka vuoksi he ilmoittivat itseensä kohdistuneen rikoksen? Ja onko tällaiset faktat tilastoitu tai tutkittu?

Mitäpä jos seksuaalirikosten määrä on noussut? Miksi ne on noussut? 

Luotan suomalaiseen poliisiin erinomaisen paljon. Suomalainen poliisi on hyvä työssään ja koulutus on ollut omankin kokemuksen perusteella erinomainen. Mutta olen murheissani siitä, että poliisi joutuu tällä hetkellä politiikan ja propandan käsikassaraksi. Se ei kuulu poliisin tehtäviin.

Karmeinta on verrata tätä Ruotsin menneisyyteen. Selitykset olivat täysin samat, kun kyseiset rikokset lähtivät nousuun. Toisin sanoen seuraamme tässäkin kuin pässit narussa Ruotsin virheitä, kuten oheisesta Ylen tekemästä uutisjutusta voimme huomata. Liekö meilläkin 6 vuoden kuluttua on sama tilanne, raiskausrikokset ovat kolminkertaistuneet. Ja samoin siis uhrit. Mutta mitäpä me emme uhraisi tälle poliittisen korrektiuden alttarille. 

https://yle.fi/uutiset/3-6296473

  1. A on B
  2. B on C
  3. C on D
  4. ja niin edelleen
  5. Siispä koska Ö, niin A on tosi.
MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu