MariPSRantanen

Argumentum ad nauseam

Poliisi julkisti tänään rikostilastoja tammi-kesäkuulta 2018. Helsingin osalta asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat, jossa todetaan rikosilmoituksia kirjattaneen 25% vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2017.

Seksuaalirikosten määrä on kuitenkin räjähdymäisessä nousussa sillä ajanjaksolla kirjattiin 90 kappaletta enemmän kuin viime vuonna kokonaismäärän oltua 292 kappaletta.

Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisario Juhani Vuorisalo selittää lukuja seksuaalirikosten tehokkaammalla paljastamisella, yksittäistapauksilla ja julkisella keskustelulla. 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005767414.html

Sen sijaan vähentyneitä omaisuusrikoksia ei selitetty korkeammalla ilmoituskynnyksellä, sarjarikollisuudella eikä keskustelun vähyydellä.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että poliisi arvelee ilman mitään näyttöä tilastoa kyseisillä argumenteilla. Onko uhreilta kenties kysytty, olisivatko he jättäneet rikoksen ilmoittamatta mikäli he eivät olisi nähneet julkista keskustelua tai kokevatko he olevansa yksittäistapauksia, jonka vuoksi he ilmoittivat itseensä kohdistuneen rikoksen? Ja onko tällaiset faktat tilastoitu tai tutkittu?

Mitäpä jos seksuaalirikosten määrä on noussut? Miksi ne on noussut? 

Luotan suomalaiseen poliisiin erinomaisen paljon. Suomalainen poliisi on hyvä työssään ja koulutus on ollut omankin kokemuksen perusteella erinomainen. Mutta olen murheissani siitä, että poliisi joutuu tällä hetkellä politiikan ja propandan käsikassaraksi. Se ei kuulu poliisin tehtäviin.

Karmeinta on verrata tätä Ruotsin menneisyyteen. Selitykset olivat täysin samat, kun kyseiset rikokset lähtivät nousuun. Toisin sanoen seuraamme tässäkin kuin pässit narussa Ruotsin virheitä, kuten oheisesta Ylen tekemästä uutisjutusta voimme huomata. Liekö meilläkin 6 vuoden kuluttua on sama tilanne, raiskausrikokset ovat kolminkertaistuneet. Ja samoin siis uhrit. Mutta mitäpä me emme uhraisi tälle poliittisen korrektiuden alttarille. 

https://yle.fi/uutiset/3-6296473

  1. A on B
  2. B on C
  3. C on D
  4. ja niin edelleen
  5. Siispä koska Ö, niin A on tosi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Raiskausaaltoa on näköjään netissä kaipailtu jo kaksi vuotta sitten:
https://kaksplus.fi/threads/no-missae-se-matujen-r...
Mitä lienee nyt kaipaajan aatoksissa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nämä ovat vasta poliisin tietoon tulleita eli kirjattuja. Oikea tapausten määrä selviää, kun on tutkittu, syytetty ja annettu tuomiotkin samalta ajanjaksolta. Se valitettavasti kestää.

Tämä tosiasiahan tietenkin jää teiltä rasisteilta aina kertomatta.

Mitä edellytyksiä sinulla muuten on valittaa poliisin esittämästä arviosta tapausten määrästä? Eiköhän se asiantuntemus ole siellä poliisien suunnassa ja te perussuomalaiset olette niitä propagandan käsikassaroita.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Esa: "Tämä tosiasiahan tietenkin jää teiltä rasisteilta aina kertomatta."

Ja sinulta jää aina kertomatta, millä perusteella sinä mätkit blogistia. Eikä Huuskokaan välitä selvästä solvauksesta.

Vai onko tuo sallittua kun puhutaan persuista. Enkä ole persu, enkä uhriudu. Mutta teiltä puuttuu tasapuolisen arvioinnin kyky.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Oikea tapausten määrä selviää, kun on tutkittu, syytetty ja annettu tuomiotkin samalta ajanjaksolta.»

Sen olen huomannut, että tässä on viime vuosina ollut useita huomiota saaneita tapauksia, joissa on kerrottu ulkomaalaisten raiskanneen tai kaapanneen suomalaisen neidon, mutta kertomus on lopulta paljastunut täysin tekaistuksi. Esimerkkinä vaikkapa tämä yksi tapaus Salosta useamman vuoden takaa. Toinen tapaus Tampereelta, jne. Ilmeisesti huomiota etsivät nuoret tytöt ja naiset joskus päätyvät sellaiseen tarinaan.

Tietenkin siis todellisiakin tapauksia on, mutta on tosiaan parasta antaa oikeuden tehdä vääryytensä eli työnsä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

'Lammilla asuva mies' jäi myös syyttämättä, vaikka hän Skriptan tekstissä on edelleen lauseesta riippuen joko raiskaaja tai epäilty. Kumman totuusarvo on siis suurempi, syyttäjän päätöksen vain Halla-ahon kirjoituksen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Tuo kommentissasi esille nostamasi kirjoitus sitaateissa ei ole todellakaan koko Halla-ahon kirjoituksen perusteena vaan kyse on ensinnäkin siitä kuinka alkuperäistä uutisointia "ulkomaalaistaustainen turvapaikanhakijana" on muutettu toiseen muotoon "Lammilla asuva" sekä kertomatta kirjoituksen päivittämisestä. Päivittämisessä on siis poistettu tieto maahanmuuttaja-turvapaikanhakijatieto.

Miksi et kerro minkä vuoden uutisoinnista on kyse? Tuo skripta kirjoitus on jokseenkin taan 8 vuotta sitten kirjoitettu eli 6/2010. Voisiko ajankohdalla ja raiskausuutisonneilla olla eroavuutta tähän päivään (kerrotaanko aina henkilön taustaa)? Entäpä määrällisesti tarkasteltuna?

Totuusarvolla ei tuolla skripan kirjoituksen kanssa ole mitään tekemistä muuta kuin siinä mielessä että on rikos kirjattu tapahtuneeksi ja uutisointia on muutettu siitä kertomatta. Alkuperäinen uutinen oli HS:ssa julkaistu, josta sitten H-a näyttää kirjoittaneen omat näkemyksensä. (skriptan kirjoitus löytyy googlaamalla "Lammilla asuva mies").

Joskus olisi hyvä kertoa asian todellinen laita, eikä oikoa omien "fantasioiden" mukaan, jos kirjoitus ei oikein natsaa omien aatemaailmojen kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Joskus olisi hyvä kertoa asian todellinen laita, eikä oikoa omien "fantasioiden" mukaan, jos kirjoitus ei oikein natsaa omien aatemaailmojen kanssa."

Vihervasemmisto, kuten sis valtamediakin kertoo usein muokattua totuutta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #31

Olinpas yksinkertainen, kun en ymmärtänyt, että kirjoituksessa oli ensisijaisesti kyse siitä, että HS oli muuttanut alkuperäistä uutistekstiä kertomatta päivittämisestä. Tuntemattoman 19-vuotiaan tekemä raiskaus oli vain epäoleellinen sivujuoni, joka toimi johdantona mediakritiikkiin. Lisäksi Halla-aho korostaa sitä, että 19-vuotiasta vastaanottokeskuksessa asuvaa turvapaikanhakijaa vain epäillään teosta.

Olen pahoillani, että älyni ei yllä Halla-ahon tasolle.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

höpsistä, poliisihan itse perustaa väitteensä nimenomaan tehtyihin ilmoituksiin, koska se ei ole syyttäjä, eikä tuomari, joten "vetoomuksesi" on ristiriitainen itsensä kanssa.

esimerkiksi tilastokeskuksesta löytää tilastoja myös annettujen tuomioiden perusteella,
tosin vuoden 2014 jälkeisistä tilastoista solidaarisuussyistä on rajattu pois erinäisiä tekijäryhmiä, joten samalla tavoin kattavaa kehityskuvaa ei sitäkään kautta enää voi saada kuten aiemmin.

Tommi Mäkinen

Täällä Hämeessä:

"Ulkomaalaisten osuus kaikista rikoksesta epäillyistä kasvoi kuluvan vuoden alkupuoliskolla 15 prosenttia vuoden takaisesta.

Ulkomaalaisten osuus kasvoi lähes kaikissa rikostyypeissä. Suurinta muutos oli petosrikoksissa, joissa kasvua oli 260 prosenttia (viime vuonna 13 tapausta, tänä vuonna 47).

Kasvu oli tuntuvaa myös seksuaalirikoksissa, 200 prosenttia (7 ja 21 tapausta). Raiskausrikoksissa muutos oli +160 prosenttia (5 ja 13 tapausta)."

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2473225

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

2018:
Seksuaalirikoksia kirjattiin hurjasti enemmän kuin viime vuonna Helsingissä – Poliisi: kynnys ilmoittaa rikoksista madaltunut

2017:
Raiskaukset lisääntyneet 23 prosenttia – poliisi perustelee madaltuneella ilmoituskynnyksellä

2016:
Poliisi: Matala ilmoituskynnys selittää seksuaalirikosten määrän hurjan kasvun

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005767414.html
https://yle.fi/uutiset/3-9739722
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi...

Tommi Mäkinen

Huono mielikuvitus poliisilla kun ei muita tekosyitä keksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jospa nää on nyt niitä parempia seksuaalirikoksia?

Tommi Mäkinen

Itse asiassa nämä on.
Näitä ei naisasialiike-Unioni tuomitse. Niiltä kysyttiin kantaa ulkomaalaisten tekemiin raiskauksiin silloin kun tajuttiin että raiskaavat ihan karmeilla yliedustuskertoimilla niin vihdoin kun vastas niin haukkuivat suomalaiset miehet. Sieltä ei paljon tukea tuu siis jos mamu raiskaa.
Vuosi sitten mamut raiskas 8 kertaa herkemmin. (irakit 43x, afgat 36x, turkit 29-kertainen verrattuna Suomen kansalaisiin.)

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2017/05/n...

Mut vihapuhe on ongelma number 1 eli lisää vihapuhepoliiseja.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Suosittelen Marille kriminologian peruskurssin käymistä tai sitten lue tämä suhteellisen uusi teos. Epäsosiaalista käyttäytymistä ja sen syitä sekä seurauksia tutkitaan suomalaisissa yliopistoissa. Ei tarvitse arvuutella ääneen:

https://www.gaudeamus.fi/kriminologia/

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kirjan on kirjoittanut alan professori ja joukko asiantuntijoita,. Epäilyttävää. Persupolitiikkaa ei tehdä asiantuntijalausunnoilla vaan aidolla mutulla.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos sinulla kerta asiantuntemusta on, ole hyvä ja argumentoi. Ei kukaan tuon perusteella siellä käy tai kirjaa lue.

Vetoaminen auktoriteettiin on myös argumentointivirhe. Argumentoikaa itse ihmiset.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei minulla ole sen enempää asiantuntemusta aiheesta kuin blogistilla tai sinulla. Eikö alan tutkijoihin tai professoreiden voi luottaa? Argumentoimaan itse ihmiset... Voidaanko tämä asenne siirtää myös sähköasennuksiin ja viemäreiden vetämiseen?Mitäpä ammattilaisista, tehkää itse.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #20

Lopputulema. Seksuaalirikokset ovat nousussa. Ovat olleet jo parin vuoden ajan.

Käyttäjän jprantanen kuva
J-P Rantanen Vastaus kommenttiin #21

...ja syyn kertoi poliisi, mutta persut "tietää" paremmin, ja lepakotkin räjähtelee. Toisaalta, persuilla on kyllä vankkaa asiantuntemusta seksuaalisesta ahdistelusta työyhteisössä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vihapuheen kasvun määrä todistuu puheenvuoron trollien määrällä, vihatrollien sinnikkäät ja masinoidut hyökkäkset selittyvät Soros- rahoilla, MOT.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siispä äänestäkää persuja, niin seksuaalirikokset loppuvat, sillä kaikki esteettisesti häiritsevät tummaihoiset poistetaan katukuvasta välittömästi. :)

Mä olen melkein varma, että poliisi ei kerro kaikkea, kyllä tässä on varmasti kyse enemmän turvapaikanhakijoista, poliisiin ei ole luottamista, ne on vihervasemmistolaisia kaikki.

Tommi Mäkinen

"Siispä äänestäkää persuja, niin seksuaalirikokset loppuvat, sillä kaikki esteettisesti häiritsevät tummaihoiset poistetaan katukuvasta välittömästi. :)"

Mun mielestä aika voimalla ikäänkuin heiluttelet keskaria raiskatuille naisille, siis samaan tyyliin kun hesari teki muka-hauskan jutun jostain ruotsin ongelma-mamulähiöstä että niinkuin täällä mitään tapahtuisi :D
Siellä oli siis raiskattu ja tapettu ties kuinka paljon porukkaa.

Se on jännä teillä suvakeilla ja feministeillä, että raiskaus on tottakai ihan kauheaa, mutta jos sen tekee mamu, niin jollain mystisellä logiikalla sillä ei olekkaan mitään väliä, ja jos siihin joku haluaa puuttua niin hän tekee sen siksi että on persu ja rasisti :D Ihan kuin teiltä puuttuisi joku pala päästä, teidän aivot ei rekisteröi rikoksia jos sen tekee joku jota te suvaitsette sata lasissa :D Eli te suvaitsette myös heidän tekemiä rikoksia.
Olette te suvakit ja feministit kyllä hienoa porukkaa..

Tommi Mäkinen

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/91-v...

Tuli tämä juttu mieleen tästä. Kun tää juttu julkaistiin niin Facebookin Rasmusryhmässä alkoi todella massiivinen raivoaminen tekijää kohtaan ja huudettiin Trumpin vastuuta ja ties mitä, mutta sitten kun ne rasmuksen tiedostavat suvakit sai tietää, että tekijä olikin tummaihoinen nainen, niin raivo loppui kuin seinään :D Alettiin epäillä poliisia että epäluotettavan nopeasti löytyi tekijä (vaikka siis oli jo julkaistu kuvakin missä iso tumma matami oli tiili kädessä) ja lopuksi vielä funtsittiin että olikohan sit-ten-kin naisella joku hyvä syy hakata tämä 91v-miesparka henkihieveriin.
Aivan uskomatonta ryhmää :D

Ilmeisesti siis jos tekijällä on suurempi uhripääoma, niin rikosta ei tapahdu, tai siitä ei ainakaan puhuta ikinä!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

Se on "parempaa" väkivaltaa. Ihmiset blokkiutuvat todella usein, ja omissa ryhmissä on tietynlaiset ajattelutavat ja tabut, joita ei voi kyseenalaistaa (ilman seuraamuksia). Samaa sekoilua löytyy oikealta, vasemmalta ja joka hemmetin ryhmästä, jossa ei ole sananvapaus ja logiikka tarpeeksi arvostettua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näitä tilastoja ei ole tehty esteettisesti häiritsevistä, kyse on rikoksista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja oikeus ratkaisee.

Tiedoksi Makkoselle, että tällainen on demokratia Suomessa.

Ja kyllä se selvästi liittyy maahanmuuttajiin, eihän sitä tosipersu voi kieltää.

Mä olen joka päivä iloisempi, että persut ei enää pääse hallitukseen. Se on Suomelle ja suomalaisille lottovoitto.

Möyhääminen jää tänne someen ja oppositioon, ja se ei ketään vahingoita.

Kovaa huutoa, ei mitään vaikutusta, ja suomalainen voittaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Raiskausrikosten mahdollinen kasvu on tietenkin hyvin ongelmallinen asia ja syihin epäilemättä on tärkeää puuttua.

Poliisin perusteluja paljastumisen yleistymisestä ei kannata jättää huomiotta. Yleistyminen saattaa johtua rikoksen tekomuotojen muuttumisesta – perinteisesti on ehkä raiskattu usein tuttuja, jolloin ilmoituskynnys on ehkä ollut pienempi.

Vihjaamaasi maahanmuuttajienkaan vaikutusta ei voi jättää huomiotta. Tästä on nyt ollut näitä tilastoja, että joissain ryhmissä raiskausrikokseen syyllistytään 17 kertaa kantaväestöä useammin. Erilaiset kulttuuriset tavat ja odotukset epäilemättä tuottavat yhteentörmäyksiä, varsinkin jos kunnioitus suomalaista oikeusjärjestelmää, virkavaltaa ja yhteiskuntaa kohtaan ovat alhaiset. Kyse epäilemättä on merkittävästä ongelmasta.

Jos raiskaustilastoilla haetaan muutosta maahanmuuttopolitiikkaan, on siinä kuitenkin monia ongelmia.

Ensinnäkin se, että vaikka puolessa noin 300 tapauksesta olisi tekijänä ulkomaalaistaustainen, puhutaan Helsingissä 60 000 ihmisestä eli vuosittain alle 0,25 % ulkomaalaistaustaisista syyllistyisi rikokseen. Ei vaikuta kovin ihmisoikeuksien mukaiselta perusteelta kollektiivisille toimille kaikkia vastaan.

Ennemmin ajattelisin, että yhteisöjen syyttämisen sijaan olisi hyvä saada yhteisöt itse mukaan. Siinä voi toki olla monia haasteita, miten yhteisöissä halutaan suhtautua kantaväestöön.

Lisäksi pitäisi huomata se, että maahanmuuttajat korostuvat myös raiskausten uhreissa eli kantaväestöön kohdistuvien rikosten osuus on siten huomattavastikin alhaisempi.

Tästä ehkä onkin osin kyse, että yhteisöt ovat lähteneet mukaan ja maahanmuuttajien väliset raiskaukset ehkä raportoidaan useammin, kun tietoisuus ja luottamus viranomaisiin on kasvanut.

Tietenkin maahanmuuton hillitseminenkin vaikuttaa asiaan ja se onkin Suomessa ollut aina lähtökohtana. Maahan tuleminen luvatta on lähtökohtaisesti ollut aina laitonta ja kaikkien turvapaikanhakijoidenkaan perusteet eivät ole riittäviä. Haasteiden edessä on tasapainoteltu monin tavoin ja ainakaan tällä hetkellä ei kehitys näytä erityisen huonolta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Marko kirjoitat oikean huomion ainakin yhdestä raiskauksiin johtuvista syistä "Erilaiset kulttuuriset tavat ja odotukset epäilemättä tuottavat yhteentörmäyksiä, varsinkin jos kunnioitus suomalaista oikeusjärjestelmää, virkavaltaa ja yhteiskuntaa kohtaan ovat alhaiset. Kyse epäilemättä on merkittävästä ongelmasta."

Kyse on nimenomaan joistakin maista tulleiden kohdalla kulttuurisesta muutoksesta joka on kohdattu Suomeen tultaessa. Meillä naiset pukeutuu länsimaiseen tapaan niin talvella kuin kesällä (toki vielä avoimemmin) ei heille niin tavalliseennormaaliin tapaan "peitettyinä". Toisaalta myös joissakin kulttuureissa eivät naiset liikuskele yksinään vaan aina tulee olla joku "vahti" mukana. Väheksyä ei sovi myöskään tv-ohjelmien seksuaalissävytteisin ohjelmien vaikutusta. Tekijöitä on siis useita, jotka ovat lisäämässä aktiivisuutta seksuaalisuuteen. Toki tätä suuntausta ei pidä väheksyä, eikä hyväksyä. Kohtelu rikoksissa tulee olla yhtäläistä riippumatta tekijästä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko sos-ja terveyslautakunnan jäsenen syytä pohtia enemmän mitä suunniteltu sote-uudistus merkitseen H:kille kuin myös koko maalle, kun takertua poliisin ilmoittamiin lujuihin. Myönnän toki, että on huomattavasti helpompaa tehdä politiikkaa asioista, rikollisuutta ja raiksauksia väheksymmättä, joilla ei kuitenkaan ole niin suurta merkitystä yhteiskunnan kokonaisuutta ajatellen kuin nyt kaavailulla sote-ja maakuntauudistuksella, toki isojen kokonaisuuksien ymmärtäminen vaatii paljon aivotyötä ja taustoiden selvittämistä, huomattavasti helpompaa on tehdä populistista politiikkaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuten tyypillistä, kommentoijat keskittyvät lillukanvarsiin itse asian unohtuessa.

"Poliisi julkisti tänään rikostilastoja tammi-kesäkuulta 2018. Helsingin osalta asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat, jossa todetaan rikosilmoituksia kirjattaneen 25% vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2017."

Jopa 25% muutos mahtuu täysin kausivaihteluihin. Esim. parin ns. tekijämiehen (naisen) äkillinen menehtyminen tai vammautuminen vaikkapa liikenneonnettomuudessa saattaa jollain seudulla jopa lopettaa rikollisuuden hetkellisesti.

Osansa on myös helteillä, jotka piinaavat tällä hetkellä Eurooppaa. Silloin ammatti- ja taparikollisetkaan eivät liiku.

(Älkää kysykö, mikä luonnonvoima siihen vaikuttaa, mutta näin se vain on. Saman aiheuttaa kova pakkanen)

Keskiarvotkin muuttuvat.

Autovarkaudet ovat loppuneet lähes tyystin. Sen sijaan nettikeppostelu kasvaa samaa tahtia raiskaus- ja huumausainerikosten kanssa.

Huumausainerikollisuus on jo täysin oma lukunsa. Sen todellisista luvuista poliisilla on vain kalpea aavistus.

Raiskausrikosten kasvuun taas hellesää vaikuttaa ikävä kyllä niitä lisäävästi. Se ilmeisesti korreloi jollain tasolla kasvaneen alkoholin tai muiden päihteiden kulutuksen ja vähentyneen vaatetuksen kanssa.

Sen voin vakuuttaa, että rikollisuus ei lopu eikä katoa. Se elää ja muuttaa jatkuvasti muotoaan.

Koska poliisin resurssit eivät riitä vastaamaan haasteisiin, kikkaillaan tilastoilla.

Tilastokikkailu on typerää, koska sillä poliisi varmistaa sen, että lisää määrärahoja ei tipu.

Aulis Saarijärvi

Tehkää vinttimurrosta rikosilmoitus. Se menee netissä jonnekin ja on siellä suojassa. Ikimaailmassa ei tapahdu mitään. Menkää tekemään autoonne kohdistunut vahingonteko, niin poliisivastaanotossa naamaa väännellään. Se vastaanotto on, kuin juotaisitte kustanne sille.
Katsokaa sen ilmoituksen numero. Siellä sisällä ollessa R, voi asia olla rikos ja jokin lukee sen. Kun vastaanoton tyyppi iskee sinne S (sönkkö, sairas, saatanan savolainen, sekopää ...) Ei koskaan, ei milloinkaa tapahdu mitään, eikä tilastot kasva!

Kun omaisuusrikoisssa tapahtuu pudotus, tarkoittaa se, että ihmiset eivät enä viitsi tonninkaan vahinkoa ilmoittaa, että poliisilla olisi aikaa lukea nettikirjoituksia.

Tuomioista vielä.
"Lyhyt akti siis lyhyt tuomiokin! (Helsingin hovi)".
"Tuomittu on sateenkaariliitossa ja ihonvärisuoja, ei tuomita!" (Epävirallinen tieto Itä-Suomen hovilta.)

Mervi Eskelinen

Mari Rantasen kirjoituksessa oli mm: "Luotan suomalaiseen poliisiin erinomaisen paljon. Suomalainen poliisi on hyvä työssään ja koulutus on ollut omankin kokemuksen perusteella erinomainen. Mutta olen murheissani siitä, että poliisi joutuu tällä hetkellä politiikan ja propandan käsikassaraksi. Se ei kuulu poliisin tehtäviin."

Minun mielestä tämä nimenomaan oli yksi kirjoituksen tärkeä ajatus. Halutaan tuoda esille politiikan vaikutusta rikoksien selvittämiseen.

Eikö me kaikki toivota turvallista Suomea niin, että poliisilla on mahdollisuus tehdä työnsä ilman ulkopuolelta vaikuttamista?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Eikö me kaikki toivota turvallista Suomea niin, että poliisilla on mahdollisuus tehdä työnsä ilman ulkopuolelta vaikuttamista?"

Tässäkin bloggauksessa käy hyvin selvästi ilmi että iso joukko ihmisia haluaa että mamujen tekemät rikokset piilotetaan, varsinkin seksuaalirikokset. Ja ne jotka ei halua niitä piiloon on automaattisesti persuja ja rasisteja.
Nämä piilottajat tuskin koskaan joutuu itse raiskauksen uhriksi jotenka he ovat kyllä "turvassa", muista viis.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

" iso joukko ihmisia haluaa että mamujen tekemät rikokset piilotetaan..."

Mistähän Matti Lehtinen veti tuon johtopäätöksensä meidän maahanmuuttajien rikoksista? Ainakin itse olen saanut pysäköintisakkoni Suomessa ihan samalla tavalla kuin joku muukin. Kuka sen sitten piilotti?

Rantanen ei maininnut mitään maahanmuuttajista, ja muissa kommenteissa sivuttiin "ulkomaalaisia". Onko Suomessa päästy siihen tilanteeseen että turisteja ei enää ole lainkaan, ja siitä syystä ei heidän aiheuttamia rikoksiakaan, vaan kaikki "ulkomaalaiset" ovat maahanmuuttajia meidän muiden maahanmuuttajien lailla?

No, kehitystä kai sekin. Turismi usein tuo mukanaan rikollisuutta ja aikaisemmin Suomessa puhuttiin paljon virolaisten ja venäläisten jengien (turistina) tekemistä rikoksista. Mutta nyt siis ainoastaan maahan muuttaneet ovat niitä jotka tekevät rikoksia? Kumma juttu, mutta alkuperäisessä uutisessa ei tuollaista väitetty. Matti Lehtisellä on siis nähtävästi sisäpiirin tietoa...

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Nyt Salakari päästi pahan. Raiskaustilastojen nousu johtuu siis turisteista. Aika paha heitto.

Käyttäjän jprantanen kuva
J-P Rantanen

En kyllä halua, että poliisi joutuisi persujen käsikassaraksi. Onneksi virkavalta Suomessa on maailman parhainta, joten pelkoni lienee turha. Mielenkiintoista Rantasen (ei sukua) kirjoituksessa on, että hän väittää luottavansa suomalaiseen poliisiin ja toisella kädellä vetää mattoa poliisin jalkojen alta. Niin kovin persua tuollainen kaksinaamaisuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset