MariPSRantanen

100 000 maahantulijaa, kenen luvalla?

Lännen media uutisoi tänään, että Suomi varautuu 100 000 maahantulijaan, mutta lait ovat jumissa sote- ja maakuntalakipaketteissa. Uutinen on hätkähdyttävä. Missä on päätetty, että Suomeen otettaisiin 100 000 uutta tulijaa? Kuka on antanut mandaatin tällaisiin määriin?

https://www.verkkouutiset.fi/lm-suomi-varautuu-100000-maahantulijaan-lai...

Sosiaalisessa mediassa on muutaman päivän ajan pyörinyt Sisäministeriön julkaisu "Mikä on Suomen kyky vastaanottaa turvapaikanhakijoita?" Kyseinen raportti on laaja katsaus turvapaikanhakijoihin ja sisältää erilaisia tulijamääräskenaarioita. 10 000 hakijaa, jota pidetään raportissa normaalitilanteena.  100 000 tulijaa, jota pidetään "isona episodina" ja lopuksi miljoona tulijaa, jota pidetään vakavana kriisinä. Raportissa sivutaan rajojen sulkemista, mutta se ei ole ensisijainen vaihtoehto. Sen sijaan raportti esittelee, että miljoonan tulijan tilanteessa tulisi mm. ihmisten asunnot ja varastot ottaa käyttöön majoitukseen sen lisäksi, että raportti korostaa vaikkapa kotoutumista ja rasismin ehkäisyä. 

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/80810/vo%20ky...

On hyvä muistaa myös, että euroopan komissiohan julkaisi raportin, jossa Suomen kantokyky olisi jopa yli 62 miljoonaa ihmistä. Tieto löytyy raportin sivulta 109. 

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs...

Kysyn nyt vakavissani, että onko niin etteivät Suomi ja suomalaiset saa puolustautua jos ja kun mitä ilmeisimmin tänne ollaan nyt järjestämässä näin alkuun 100 000 siirtolaista muualta kuin euroopasta? Suomi ei laita näissäkään skenaarioissa rajoja kiinni vaikka voimakeinoin, vaan alkaa kotouttaa? Missä näin on päätetty ja kenen mandaatilla? Onko Suomi valtio ylipäänsä?

Onko kukaan pohtinut mitä tällaiset luvut tarkottaisivat taloudelle? Se olisi Suomen ja suomalaisten loppu. 

Haluaisin myös kysyä miksi Suomessa ei puhuta Euroopan Unionin ja Afrikan välisestä maahanmuuttosopimuksesta, joka on tarkoitus allekirjoittaa Marokossa joulukuussa? Mikä tämän sopimuksen sisältö on, kuka Suomea edustaa ja millä mandaatilla? Tästä sopimuksestahan on irtautunut vastikään mm. Unkari. Miksi kansalaisille ei kerrota, että on tarkoitus avata rajat Afrikasta Eurooppaan?

On kovin vaikeaa käsittää nyt ajatuksenjuoksua maamme johdossa. Kuka hyvänsä järkevästi ajatteleva ihminen ymmärtää, että tällaiset tulijamäärät eivät ole kenenkään etu. Ei meillä niin hölmöä porukkaa ole eduskunnassakaan ja kysymys kuuluukin, kuka ja mikä tätä kaoottista tilannetta eurooppaan rakentaa? Ja miksi? On aivan selvää, että tällaiset ajatusrakennelmat romauttaa yhteiskuntajärjestelmän ja talouden. Miksi kukaan täysijärkinen päättäjä haluaisi ajaa oman maansa ja maanosansa kaaokseen? Jo nyt järjestelmä on täysin päätön ja käytännössä sekä rikollisten salakuljettajien kuin idealistisen miljardöörin käsissä. Joku hyötyy mutta kuka?

Tämä informaatio on oikeastaan aika pelottavaa. Mitä tässä maassa ja euroopassa tapahtuu? Voisiko vaikka pääministeri Sipilä vastata kansalle, mitä meille meidän rahoillamme puuhataan? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Varautuu Suomi sotaankin, vaikkei sitäkään toivota. Pakolaisaalto on todennäköisempi skenaario kuin sota. Viisas kansa varautuu elämän todennäköisiin haasteisiin. Perussuomalaiset eivät tunnetusti ole osa viisasta kansaa. Pää pensaaseen ja ongelmat on ratkaistu.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

viisas kansa varautuu skenaarioissa annettuihin haasteisiin monin tavoin,
yksi ja mielestäni sangen suositeltava tapa on mm. torjua skenaarion konkretitoitumista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, ei muuta kuin ilmastonmuutosta hillitsemään. Perussuomalaisten avauksia sillä saralla odotellessa täytyy kai kääntyä tolkun ihmisten puoleen, vaikkapa vihreitten.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kun perussuomalaiset käväisivät hallituksessa parin vuoden ajan, niin turvapaikan hakijoiden määrä kymmenkertaistui kyseiseksi ajaksi viimevuosien tavanomaiseen nähden.

Ehkä sisäministeriö haluaa varautua siihen, että perussuomalaiset nousevat joku päivä uudelleen hallitukseen...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huomaa taas sen, että kaikki eivät ymmärrä lukemaansa.

Niinkuin Börje kirjoitti sotaankin varaudutaan, omavaraisuutta tavoitellaan ruokatuotanossa ja sähkönjakelussa.

Persu kun lukee, että 100000 pakolaiseen varaudutaan, niin sehän on selvästi sitten persulle tapahtuma, joka tapahtuu väistämättä.

Tällaisia ihmisiä sitten pitäisi päästää päättämään Suomen asioista.

Luojan kiitos niin ei enää tapahdu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Viisas antikvariaatti-kauppias varautuu tulevaan lataamalla hyllyt täyteen hyviksi koettuja, jo hiirenkorvalle luettuja suomalaisia ABC-kirjoja.

Kotoutumisen tärkein elementti kun on uuden kotimaan äidinkielen opettelu ja oppiminen.

P.S. Omalla luvalla ne tulevat.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Joo ja siihen aakkosten opetteluun saa opintotukea toisin kuin suomalaisen rehellisen veronmaksajan lapset.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei hätää, eikös Lännen Media lukeudu valemedioihin?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"On kovin vaikeaa käsittää nyt ajatuksenjuoksua maamme johdossa."

No ei. Tämä myydään parhaana skeaariona eli muutoin kohtalo olsi totaali kaaos jossei taakanjaon mukaan hillitä tai suorastaan padota tulijoita. Sitten kuka uskoo moiseen, no tyhmimmät, ja sitten ketkä hyötyvät maahanmuuttobisneksestä ja sitten me muut joiden mukaan idea on seinähullu.

Joku Afrikan asioiden ratkaisu on sitten taas sellainen juttu jota kukaan ei uskalla julkisesti kommentoida. Kun manner jäi kaakokseen siirtomaiden jälkeen, padotaan, vallataan uudelleen, annateen tuhoutua mahdottomuutensa kunnes jotain järjellistä on jäljellä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Paras juttu voisi olla investointi.

Jos vaikka Länsi-Saharassa kokeilisi saharan metsittämistä pumppaamalla ja tislaamalla merivettä aurinkovoimalla, samalla keräten merivedestä hyödyllisiä juttuja kuten suolaa, magnesiumia, kultaa jne.

Siinä vieressä se Marokko josta aika kovasti on paineita siirtyä Eurooppaan mut jos vaikka saisi sinne rakennettua jotain tulevaisuutta.

Semmoinen huomio siirtomaa-ajasta, että jänskästi semmoisia terroristimaita on Ranskan entiset siirtomaat ja sitten Belgian entiset siirtomaat olivat vielä hurjempia. Briteilläkin omat juttunsa mutta niiden entisillä siirtomailla näyttää menneen astetta paremmin.

Mitähän tämä kertoo siirtomaaisännistä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Uuden Suomen blogistaniassa Jari Tervoa tuuraavat valtakunnanpellet Börje, Jiri ja Petteri vitsailevat vakavalle asialle kuin hevosmiehet konsanaan.

Jos (konditionaali väärinymmärtäjille) Suomeen tulisi 100 000 tai yli paperitonta, niin siinä olisivat vitsit vähissä melkoisen monella suomalaisella riippumatta siitä, mistä päin maailmaa paperittomat tulisivat.

Jo 30 000 teki melkoisen loven valtion budjettiin, mitäpä siis kolminkertainen määrä?

Mielestäni ainoa oikea tapa varautua spekulatiiviseenkin rynnistykseen on toimia kuten monet keski-eurooppalaiset sivistysvaltiot ovat jo tehneet; rakentaa riittävän korkeat aidat ajoissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vaikka Börje ja Jiri ovatkin nokkelia kirjoittajia, eivät he sentään Tervolle pärjää, Tervohan on merkittävä kirjailija.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tuo 62 000 000 olisi hauska skenaario, kun yksiössä asuisikin sitten 12 henkilöä.

Jokaista asunnon henkilöä kohti 11 henkilöä lisää asumaan saman katon alle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Saataisiin maaseutukin asutettua.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Ja Helsingin keskustakin saataisiin asutuksi kun suurimman osan vuorokaudesta tyhjillään oleviin liiketiloihin saataisiin turvapaikanhakijoita asumaan ja samalla vartioimaan niitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

"samalla vartioimaan niitä."

Toistaiseksi ovat vartioineet irrottamalla kaiken irtaimen ja myyneet ne. Loput rikkoneet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Vihapuheista kommentointia :)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ostakaa turvapaikkabisneksiin liittyvien yrityksien osakkeita. Niin ne talousliberaalitkin tekee. On sitten varaa muuttaa vaikka muualle ja pitää itsestään huolta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Onko missään päin Suomea saatavana konkurssikypsä hotelli tai esimerkiksi kylpylä?

Yst. vast. nimim. "Kaukoviisas sijoittaja"

anita frisk

Tämähän on vanha kikka: luodaan tieten tahtoen uhkakuva ja jos se ei kokonaisuudessaan toteudukaan - kuten ei ollut tarkoituskaan - niin mitäs hätää tässä sitten. V. 2015 oltiin kuulemma varauduttu 80.000 tulijaan, ja kun tulikin vain 32.000 niin ihan voiton puolellahan oikeastaan ollaan. Samoin jos nyt varaudutaan 100.000 tulijaan ja tuleekin "vain" esim. 50.000, niin silkkaa nettoa Suomelle. V. 2015 säästettiin siis 48.000 potentiaalisen tulijan kustannukset (kun kerran oltiin varauduttu) ja kun nyt on varauduttu sataantuhanteen ja tuleekin vain se 50.000 niin ollaan jo säästetty 98.000 tulijan kustannukset! Tätä kutsuisin sumeaksi logiikaksi. Vähän samanlaista säästämistä kuin se, että nainen ei ostakaan 500 euron kenkiä vaan vain 200 euron ja säästää 300 euroa tuhlatakseen sen johonkin muuhun yhtä tarpeettomaan. Tuliko tarpeeksi taloudellista rautalankaa?

Ns. humanitäärisen maahanmuuton todelliset kustannukset on vihdoinkin selvitettävä. Ei riitä, että kerrotaan paljonko maksaa vuorokausi vokissa tai ruokaraha tai käteen annettava sinänsä vaatimaton summa, oheiskustannukset ovat paljon tätä suuremmat. Kun turvapaikanhakijoita uhrihaastatellaan mediassa, siellä aina vilahtelevat ärsyttävät sanat "juristini", "terapeuttini", "tulkkini". Ilmaisasunnot, ilmainen terveydenhuolto, koulutuksen erityistarpeet, ylipäänsä ilmainen eläminen Suomessa. Turvallisuusvalvonnan lisäntyminen. Mahdolliset palautukset, erilaisten etnisten järjestöjen tuet, laaja skaala ammatteja joita ei ilman tulijoita olisi jnejne. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta tosiasia on se, että jokainen annettu sentti on jonkun julkishallinnon momentilta annettu joten tietenkin selvitettävissä. Sitä varten meillä on niitä virkamiehiä joiden toimenkuvaan tämäkin kuuluu.

Suomessa siis varauduttu 100.000 tulijaan. Esim. Puolassa n. 37 milj. asukasta, joten varmaankin sitten ovat varautuneet ottamaan 700.000?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Karttapalloa katsomalla havaitsee Euroopan olevan merten ympäröimä, aina Kreikan saaristosta Norjan Jäämerelle asti. Aidat, muurit eivät ole ratkaisu kansanvaelluksen estämiseen, tarvitaan toimia sinne missä ihmsten elinolosuhteet ovat loppumassa ja siihen EU:n on reagoitava.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Meren ylittäminen on helpompi estää kuin aidan ylittäminen.
Ja mitä elinolosuhteisiin tulee, Euroopan väentiheys, joka on jokseenkin sama kuin Kiinan, on Afrikkaan verrattuna nelinkertainen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kristallipalloa katsomalla voin ennustaa, että tulevaisuus on hämärän peitossa, mutta hämärän kätköissä olen näkevinäni paljon vieraita vaeltamassa kohti pohjoista...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Periaatteessahan se toki on hyvä, että Migri koittaa varautua 100000 tulijaan. Tärkeämpää kuitenkin olisi rajavartiolaitoksen tähän varautua. Ruotsi ja Venäjä ovat turvallisia maita, joten käännytys voidaan helposti tehdä rajalla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suomalaisessa byrokratiassa on se paha että jos johonkin varataan resursseja, on ne käytettävä, vaikka menisi toien mokoma päälle.

Ilkka Huotari

Aamulehti "unohti" mainita, että skenaariossa oli myös miljoona tp-hakijaa vuodessa.

Tyypillistä valehtelua valtamedialta.

https://pbs.twimg.com/media/Dj6rl5EXoAAppPb?format...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kun taas katselee alkupään komentoijia, niin täytyy ihmetellä, et eikö oikeasti ihmisllä ole muuta elämää kun kommentoida jotain Usarin blogeja. Kertoo aika paljon kuinka uskottavia ko. komentoijat onkaan.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Kumpaa tarkoitat: siirtolaiset vai turvapaikanhakijat? (Mainitset ne molemmat kirjoituksessasi).

On pieni edistysaskel, että lukuja mietitään.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Kaikki köyhtyvät. Vai mistä luulette sen joutilaiden elatuksen tulevan? Onko Unkariin mänijöitä, juna läks justiinsa.

Isoäitini sanoman mukaan: "ei raha lopu, jos ihmiset ei lopu" on siis kansanviisaus, johon näköjään?laajat piirit uskovat. Tämä sanonta pitäisi ehkä muuttaa muotoon: rahat loppuvat, jos niitä syydetään veroparatiiseihin. Eihän valtiokaan voi ottaa loputtomasti velkaa, kohta on eläkevarammekin menossa tuottamattoman lehmän elättämiseen.

Sen sijaan kommentin kirjoittaja on oikeassa, tarvitsisimme Sipilältä muitakin vastauksia, kuin mairean:" Kyllä me tästä selviydymme"----Kuka uskoo siihen?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pääse helpomalla kun vaihtaa sellaisen hallituksen jonka johdossa suomi alkaa taas itsenäiseksi valtioksi joka päättää omista asioistaan.Maanpetokseen verrattavissa on sellainen toiminta jossa hallituksessa istuu tyyppejä jotka antavat vieraan valtion päätää asioistaan ja päästetään rajan yli kaikenmaailman rikolliset ja terroristit.Eipä näitä suomeen kävellyt ennen eu:ta.

Hyvä yritys tällainen kusetus jossa kuvitellaan suomalaisten olevan valmista kauraa jolle voi syöttää mitä tahansa.Suomalaisten ei tarvitse hyväksyä tällaisten typpien toimintaa jotka ovat valmiita tuhoamaan suomen lopullisesti.Armeijalla on velvollisuus turvata ihmisten olot suomessa ja tämä lauma jota kuvitellaan suomeen tungettavan on armeijan toimesta pysäytettävä.Ei mikään itsenäinen valtio anna vallata maataan taistelutta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllä Putin meidät rajat turvaa jos Venäjään liitytään.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tutkija Erna Bodström on tutkinut maahanmuuttajien kotoutumista ja kertoo, että Suomessa työpaikan saantia pidetään merkkinä kotoutumisesta.

– Oikeastaan se työn löytäminen on kotoutumisen kruununjalokivi, Bodström toteaa.

Hän muistuttaa, että ennen kuin työlupien saantia kiristettiin Euroopassa 1960-luvulla, turvapaikanhakijoita oli vähemmän.

– Eli kun suljetaan yksi ovi, niin ihmiset alkavat käyttää toista ovea, koska se tarve muuttamiseen ja turvaan ei kuitenkaan ole vähentynyt, Bodström sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10324494?utm_source=faceb...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Unkari on tosiaan irtautunut järjenkäytöstä jo jokin aika sitten. On tekemässä seuraa Turkille ja Venäjälle. Ei hyvä.

Ei missään ole päätetty, että otettaisiin 100 000 turvapaikanhakijaa. On mietitty mitä siinä tilanteessa tulisi tehdä. Se ei kauhean todennäköiseltä edes tunnu, kun 2015 tuli 30 000 ja jo seuraavana vuonna turvisten määrä romahti ja on siitä pitäen tasaisesti laskenut. Melkein 20 vuotta se on pyörinyt kolmen tuhannen molemmin puolin, tuota yhtä poikkeuksellista vuotta lukuun ottamatta. Silloinkin siitä selvittiin ihan hyvin, vaikkei oltukaan varauduttu. Jatkossa selvitään paremmin, kun on varauduttu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset