MariPSRantanen

Tehkää jotain

Perin usein me poliitikot ainakin Perussuomalaisissa saamme erilaisia kanavia pitkin ihmisiltä pyyntöjä ”tehkää jotain”, ”estäkää tämä sekoilu” ja niin edelleen. Pääsääntöisesti tämä tapahtuu silloin, kun joko maamme hallitus, kaupunkien instassit tai muut poliitikot tuovat pöytään erikoisia esityksiä.

Tällä viikolla tästä edellä esitettyihin pyyntöihin johtaneesta hullutuksesta vastasi maamme hallitus, joka esittää, että sosiaaliturvan piiriin pääsee helpommin työperäisenä maahanmuuttajana. Aiemmin rajana on ollut 4kk työskentely (mikä sekin on naurettava verraten vaikka monen eu-maan vaatimiin vuosien työskentelyyn), nyt olisi tuloraja alle 700 euroa kuukaudessa. Siis mitä? Miksi ihmeessä sosiaaliturvan piirin pääsyä pitää helpottaa jos joku tulee Suomeen töihin? Eihän näillä asioilla pitäisi olla mitään tekoa toistensa kanssa, näin maalaisjärjellä. Mutta tiedättekö mitä, on niillä. Vihervasemmisto hurraa kaikelle, millä saadaan lisää ulkomaalaisia Suomeen ja Kokoomus haluaa sosiaaliturvajärjestelmän romahduttamista, sillä sen jälkeen työtä tehdään vaikka 2 euron tuntipalkalla. Näin tapahtuu muun muassa Kreikassa, jossa käytännössä ei ole sosiaaliturvaa. Hallitus arvioi tämän uudistuksen maksavan 2 miljoonaa euroa. Uskokoon ken tahtoo. Luonnollisesti ulkomaille muuttavien suomalaisten sosiaaliturvaa heikennetään samalla, kuinkas muutenkaan.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/697175-usu-hallitus-aikoo-avat...

Ensinnäkin, miksi hallitus ei halua edistää niiden lähes 200 000 työttömän työnsaantia, joita työttömyyskortistossa on? Eikö kannattaisi vaikka muuntokouluttaa suomalaisia työttömiä tai työllistää niitä maahanmuuttajia, jotka ovat olleet Suomessa vuosikausia ilman työtä? Sen sijaan aloitetaan haalimalla lisää väkeä sosiaaliturvan piiriin?

Muistuttaisin myös ettei kyse ole pelkästään Kelan etuuksista, joista nyt puhutaan vaan samalla tulee kaikki palvelut ja perheen tuominen Suomeen. Yksi tekee töitä muutaman päivän kuukaudessa ja loput perheestä voivatkin siirtyä suoraan kaikkien tukien ja palveluiden piiriin. Tämä kaikki tulee nollatuntisopimuksilla, joita yritykset voivat nyt käytännössä tehdä ulkomaalaisille työntekijöille. Jo nyt huhutaan, että yritykset myyvät 4kk työsopimuksia eu:n ulkopuolelta tuleville sisältäen orjasopimuksen. Nyt tilanne helpottuu entisestään, osa palkkaa on sosiaaliturvaa.

Mistä lähtien ulkomaalaisista ja maahanmuuttajista on tullut lähes monumentteja, joita pitää suojella, heiltä ei saa vaatia mitään eikä toisaalta odottaa mitään, mutta heitä pitää saada Suomeen kaikin mahdollisin keinoin ja nimenomaan sosiaaliturvan piiriin? Pelkkä asylum riittää rajalla ja edes laittomasti maassa olevia ei saada poistettua maasta, hekin nauttivat sosiaaliturvasta ja palveluista. Suomi lähettää muun houkuttelevuuden lisäksi nyt vielä viestin, että osa palkkaa maksetaan sosiaaliturvana. Miltähän tämä touhu mahtaa tuntua niistä maahanmuuttajista, jotka haluaisivat olla yhdenvertaisia ja osa yhteiskuntaa?

Mistä lähtien on katsottu, että kustannuksista ei saa puhua tai siitä millaista järjestelmää tämän asian ympärille rakennetaan? Mistä lähtien on unohtunut se tosiasia, että pienen Suomen kaltaisen maan veroaste on mitoitettu tai ainakin tulisi mitoittaa sen mukaan, että saamme hoidettua oman maamme heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, lapset, vanhukset ja peruspalvelut sekä turvallisuuden? Ja miksi ay-liike on hiljaa, vaikka kaikki näkevät mikä tässäkin uudistuksessa on seuraus. Ay-liikkeen toimet voitanee ymmärtää ehkä täysin punaisella taustalla, joten kaikki mahdolliset toimet ulkomaalaisten lisäämisestä on tietysti ok. Kaikki tänne vaan, meillä on rahaa, aikaa ja tilaa. Ja maksajia. Kyllä duunari maksaa tämänkin mukisematta. Duunari on hyvä ja tekee sitten vähän enemmän töitä jos veroaste alkaa nousta.

Perussuomalaiset eivät tekisi tällaista lakiesitystä eikä sitä kannattaisi. Mutta kaikki se mitä me voimme tehdä riippuu täysin äänestäjien tahdosta. Jos he äänestävät muita kuin Perussuomalaisia, me emme voi tehdä muuta kuin todeta, että persiilleen menee ja toivoa, että joillakin hallituksessa syttyisi lamppu ennen kuin on liian myöhäistä. Tämäkin laki nimittäin menee läpi jos kukaan hallituspuolueista ei sitä torppaa.

”Tehkää jotain” muuttuu valitettavasti konkretiaksi tässä konsensuspolitiikan kultamaassa vasta siinä vaiheessa kun äänestäjät tekevät ensin oman osuutensa. Seuraava mahdollisuus on 14.4.2019.

Tätä touhua katsellessa tekisi mieli siteerata Apinoiden planeettaa, mutta siteeraan Tuntematonta sotilasta ja sotamies Rahikaista:

”Silmät kattoo niin kieroon, että keskiviikkona näkee molemmat sunnuntait.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lukuisat suomalaiset on orjatyössä, 9 euron päivä korvausella. Tätä persut tuki kun oli hallitus pallilla.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Sen verran nyt puolustan persuja rehellisyyden nimissä, että tuo palkaton harjoittelu (tai mikä se virallinen termi onkaan) on ollut olemassa jo vuosia niin, että jokainen puolue on ollut hallituksessa sen aikana asiaan puuttumatta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kannattaako Persuja ylipäätään äänestää, jos jo etukäteen tiedämme, ettette tee millekään yhtään mitään?

Osaattehan te kyllä valittaa. Mutta niin osaavat kaikki muutkin. Muut osaavat myös tehdä päätöksiä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Minä uskon toiseen mahdollisuuteen.

Muiden puolueiden kohdalla pitäisi laittaa nolla perään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Maailmalla kilpailu hyvistä työntekijöistä ja osaajista on kova. Suomessa on kova pula työntekijöistä, joilla on ammattitaitoa, mutta jostain syystä Suomesta ei löydy näitä osaajia. Kohtaanto-ongelma on todellinen. Jos Suomi ei tee mitään tämän ongelman ratkaisemiseksi, niin siirtyykö työpaikat muualle ja Suomi kärsii siitäkin? En lähtisi ensimmäiseksi ns. maalaamaan piruja seinille, vaan ehdottaisin ratkaisukeskeistä pohdintaa (jota oli vain vähän tässä blogissa). Turvapaikanhakijat ovat asia erikseen kuin työperäiset maahanmuuttajat, pidetään nämä asiat erillään eikä tehdä kaikista tänne tulijoista ns. verenimijöitä.

Suomi on osa Euroopan Unionia ja niin kauan kuin se sitä on, niin tämä tosiasia pitää hyväksyä. Suurin osa suomalaisista haluaa kuulua Euroopan Unioniin ja vapaa liikkuvuus pätee jo nyt, vaikka sitä työperäisesti helpotettaisiin lisää EU:n ulkopuolelta tuleville.

Uhkia on maailmalta tulossa Suomen talouden heikkenemiseksi ja ne saattavat aktualisoitua piankin. USA:n kauppasota, Brexit, Turkin liiran kurssin vajoaminen jne. Mieluummin ratkaisukeskeisyyttä keskustelua, niin perussuomalaisetkin voivat olla vielä mukana rakentamassa Suomea, jos seuraavat eduskuntavaalit menee hyvin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Suomessa on nyt kesästä 2015 alkaen ollut perussuomalaisia äänestäneiden ansiosta ollut vallassa Juhan Sipilän hallitus, ilman perussuomalaisia hallitusta ei olisi syntynyt: tutvapaikanhakjoiden määrä kymmenkertaistui, lomapäiviä vähennettiin, työttömiä kurjistetaan...

Oikeastaan olisi parempi, etteivät perussuomalaiset tekisi mitään tai siis jos tämä on saldo, niin parempi kun koko puolue lakkautetaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"...perussuomalaisia äänestäneiden ansiosta ollut vallassa Juhan Sipilän hallitus..."
-----------
Oli vaaleissa niitäkin, jotka eivät äänestäneet persuja ja niitä, jotka eivät äänestäneet ollenkaan.

"...parempi kun koko puolue lakkautetaan."
-----------
Jos turvapaikanhakijoiden määrä kymmenkertaistui, luulisi sinun tehneen täysin vastakkaisen johtopäätöksen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomalainen sosiaalipolitiikka on kuin palavan saunan sammutus bensiinillä kun samaan aikaan pyrittään kriminalisoimaan vaatimukset palokunnan perustamisesta.

Suomi ei ole pelastettavissa niin kauan kuin suomalaiset äänestävät sankoin joukoin tuhopuolueita.

Perussuomalaisten taakaksi muodostui lauma kyitä povella.

Voidaanko lapsia syyttää heidän isiensä teoista?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Suomalaisen sote - politiikan ongelma on, että sote - politiikka ollaan irroitettu "omaksi" erilliseksi osakseen kokonaisvaltaisesta poliittisesta ajattelusta/toiminnasta. Hyvin muotoiltua on, että palokunta ollaan kriminalisoitu ja bensaa liekkehin läikkyy. Mutta mitä on se bensa jota "läikytellään". Se on palveluntarjoajien lähtökohdista lähtevä palveluntarjonta - ei palveluiden todellisesta tarpeesta kumpuava kyky vastata tarpeeseen. Ongelman syvin ulottuvuus on, että sote - palveluista uupuu nykyään perimmäinen "teemme - itsemme - turhaksi" ajattelu. Tilalle on noussut "kuinka - voimme - hyötyä - tästäkin - ihmisten - hädästä/tarpeesta" - ajattelu.

anita frisk

Mari Rantanen, ymmärsinkö oikein että tämä esitys koskisi myös ei-EU-kansalaisia ja jos, niin miksi ihmeessä? Eikö näitä vetovoimatekijöitä pitänyt päinvastoin poistaa? Viidakkorummun ajat ovat ohi ja varmasti tuo esitys on löytänyt nykyteknologian avittamana jo tiensä oikeisiin osoitteisiin. Huijausmahdollisuudet ovat huikeat: jos Suomi jotain tarvitsee niin lisää esim. kebab-työläisiä (ravintola-alallahan on työvoimapula). Äkkiäkös serkkupojalle haetaan työlupaa, tällä kertaa ei maksetakaan tiskin alta sitä surkeaa palkkaa vaan oikein verokortilla että saisi sen ilmaisen 700 euroa siihen lisäksi. Plus asuntotuen (lisää huijausmahdollisuuksia). Jnejne. Montako byrokraattia lisää tarvitaan käsittelemään näitä täysin älyttömiä "työlupia"? Ja kustannukset vain 2 milj. euroa?

En ole aikaisemmin tiennyt, että nykyäänkin voi tulla Suomeen puuhastelemaan neljäksi kuukaudeksi ja sitten siirtyä suoraan elinikäiselle elatukselle.

Kun tällaista on edes esitetty, haluaisin totisesti tietää kuka on tämän idean isä. Reilua olisi ylpeästi ilmoittautua eikä piileskellä kokoomuksen helmoissa.

Mitähän seuraavaksi. Oliko se Einstein joka totesi, että on vain kaksi ääretöntä: ihmisten tyhmyys ja avaruus, enkä jälkimmäisestä ole aivan varma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset