MariPSRantanen

Hajaantukaa! Vanhustenhoidossa on kaikki hyvin?

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli 28.11 Perussuomalaisten ryhmäaloitetta, jossa vaadittiin vanhustenhoidon tilan selvittämistä sekä tulevaisuuden tarpeiden arviota. Siis kuinka paljon tarvitaan kotihoitoa, palveluasumista ja ympärivuorokautista hoivaa tulevaisuudessa, kun kaupunkimme väestö ikääntyy.

Kuten arvata saattaa, vastaus oli lyhennettynä ”Täällä ei ole mitään nähtävää, vanhustenhuollossa on kaikki hyvin, hajaantukaa!” Yritimme palauttaa asiaa uudelleen valmisteluun mutta hävisimme äänestyksessä selvin luvuin. Tukea saimme Kd:lta sekä Vasemmistoliitosta, jossa ryhmä hajosi.

Erikoiseksi keskustelun teki väitteet populismista ja väitteet siitä, että perussuomalaiset mollaavat henkilöstöä. Jos arvoisat valtuutetut olisivat viitsineet edes lukea palautusehdotuksemme, olisivat he huomanneet, että juuri mm. henkilöstön viestien perusteella selvitystä olisi tarvittu.

Kysymys oli siis vanhusten hoidosta kaupungissamme. Jostain kumman syystä sekä salin oikea että vasen laita sai tämänkin aiheen vedettyä maahanmuuttoon. Meitä Perussuomalaisia kun useimmiten mollataan ettemme osaa muusta puhua. Me puhuimme vanhuksista ja osa valtuutetuista maahanmuutosta. Ei ihme, että vanhukset jäävät jalkoihin rahan jaossakin. Vihersinivasemmisto vie, vanhus vikisee.

Olen pettynyt. Vanhuksista puhuminen ei ole sitä tekemistä politiikassa vaan se, mitä enemmistö päättää. Siis se mitä nappia painetaan, kun joku on tehnyt esityksen. ”Tämä on tärkeä asia”-lauseet eivät korvaa tekoja.

Perussuomalaiset tekevät, muut puhuvat. Me emme lannistu vaan jatkamme inhimillisen ja turvallisen vanhuuden puolesta toimien.

Erityisesti tänään muistamme niitä, jotka lähtivät 30.11.1939 puolustamaan tätä maata. Kaveria ei jätetty. Matkaan lähdettiin, huvitti tai ei, pelotti tai ei. Ei kyselty voisinko tehdä jotakin itseäni kiinnostavaa, viitaten juuri julkaistuun tutkimukseen maanpuolustustahdosta. Yhdessä mentiin, kaaduttiin tai selvittiin.  Näille ihmisille me olemme velkaa sen, että teemme kaikkemme maamme puolustajien ja jälleenrakentajien turvallisen ja inhimillisen loppuelämän eteen.

Voit katsoa valtuustokokousvideosta mitä puhuttiin, asia 9:

https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3932

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginvaltuusto/Suomi/Paatostie...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Sallinette kirjata hämmästykseni.

Kyseinen blogiteksti on kirjoitettu tänne tänään jo 16,30, eikä yhtään kommenttia - ei edes palstan kuuluisia ja tunnettua persumollaajia ole paikalla.

Ehkä blogin aihe oli liian omakohtainen ja silkkaa asiaa. Kolahtiko omaan nilkkaan? Onhan tänne kirjoittelevista suurin osa jo kohta vanhustenhuollon piirissä tai ainakin porteilla. Asiassa ei ole mitään vähättelemistä tai pelkäämistä, päinvastoin.
Samalla suuri kunnioitukseni asiallisille asiaa tännekin kirjoitaville nuorille.

Vanhusten huollon ja sen tason ylläpitämisestä huolehtimisen kanssa on sama kuin tulevien eduskuntavaalien: On tehtävä ajoissa havaintoja ja päätelmiä, että voi sitten piirtää kopissa oikean numeron.

Itse haluan, että Suomessa meidän omia, maata ylös rakentaneita vanhuksia kohdellaan viimeisillä metreillä hyvin - ainakin asiallisesti. Lähipiiriin kuuluvia, hoitoa tarvitsevia seurattuani totean: parantamisen varaa vanhustemme huollossa riittää. Osin se on niin surkeaa, että pelottaa omakohtaisesti.

Toivottavasti muutkin puolueet heräävät asiassa - niin on valinnan varaa vaaleissa.

Mari, tartuit tärkeään asiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset