MariPSRantanen

Katse peiliin

Tänään on sekä kolumneista, blogeista että Ylen välityksellä tykitetty Perussuomalaisiin kohdistuvia solvauksia siitä, että itse asiassa me olemme koko Suomen ongelmien syypää. Sen leiman saa kun puhuu asioista kaunistelematta ja nostaa ne vaietutkin ongelmat esiin, näin etenkin maahanmuuttopolitiikassa.

Ylen Sannikka&Ukkola ohjelmassa kommunisteja kannattava herra Sippo Kähmi syytti Perussuomalaisia natseiksi. Natsi natsi natsi. Eikö teillä muuta ole? Ei ratkaisuja vaikeisiin kysymyksiin. Vain natsi, rasisti, fasisti, vihapuhuja. Muistutan kohteliaimmin, että natsismin ideologia on varsin kaukana Perussuomalaisista poliittisista ohjelmista, jotka eivät perustu väkivaltaan vaan demokratiaan ja lainsäädäntöön. Ja vielä kohteliaammin muistutan siitä, että edellisissä eduskuntavaaleissa Perussuomalaisia äänesti noin puoli miljoonaa ihmistä, ovatko he kaikki natseja?

Ryöppy lähti liikkeelle Oulussa paljastuneesta jäävuoren huipusta, jonka julkiseksi tulemiseen oli paljolti syynä sosiaalisessa mediassa lähtenyt järkyttynyt myrsky. Sekä toinen toistaan seuraavat raiskausuutiset eri puolilta Suomea. Kyseisissä tapauksissa törkeisiin ja kuvottaviin seksuaalirikoksiin on epäiltynä ulkomaalaistaustaisia miehiä. Asia ei kuulemma liity maahanmuuttopolitiikkaan vaikka kaikki tekijät ovat ulkomaalaisia ja tulleet turvapaikanhakijoina. Tästä ei sopisi puhua, olla vihainen ja jos on niin lähinnä siitä, miksi nämä asiat on kerrottu julkisuuteen. Poliisi varoittaa tyttölasten vanhempia. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Tämän päivän kolumnit kuten Tuomas Enbusken teksti kertoo, että Perussuomalaisia kiinnostaa vain raiskaajien tausta, ei uhrit. Voin kertoa Tuomas Enbuske, että äitinä minua kiinnostaa juuri uhrit. Se hätä ja kuvotus on valtavaa, mitä tämä merkitsee näille uhreille. Oletko sinä koskaan kohdannut juuri raiskattua ihmistä? Minä olen, eikä se unohdu. Me emme halua uhreja lisää. Me emme olisi alun perinkään halunnut näitä uhreja. Meidän syyllistäminen on ehkä sitten tapa tuntea syyllisyyttä? Kumpi on enemmän syyllinen, kettu kanatarhassa vai se, joka ketun sinne päästi? Ei hätää, asioita voi tehdä paremminkin.

Meidän lähtökohta on se, että lainsäädäntöä on kiristettävä ja rajan yli pelkällä asylum-sanalla tulijoiden tilkitseminen. Muistutan edelleen siitä, ettei Suomi ole kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaansa edes eurooppalaiselle tasolle. Suomessa tarjotaan täysi ylläpito jopa kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ja muille laittomasti maassa oleville. Maahanmuuttopolitiikan kiristämiseen oli mahdollisuus turvapaikkapoliittisen ohjelman myötä, jota hallitus ei ole noudattanut. En usko, että kotouttamistoimilla voidaan tähän asiaan vaikuttaa sen enempää kuin terroristiseen mieleenkään. Ne sadat miljoonat, joita kotouttamiseen käytetään eivät auta. Raiskaaminen ei lopu monikulttuurisen kotouttamisen ihannoinnilla, jossa tulijoille kerrotaan, että Suomessa on hyväksyttyä harjoittaa uskontoaan ja kulttuuriaan täysimääräisesti. Raiskaaminen ei lopu rahalla. Silloin on syytä pienentää riskiä ja tähän löytyy hyviä toimenpiteitä oheisesta ohjelmasta. Olisiko arvopohjalle jo sopivaa suojella suomalaisia?

https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/Hallituksen+turvapaikk...

Tänään on myös kauhisteltu oikeutetusti natsilippuja, joita eilen liehui uusnatsien marssilla. En kaipaa miljoonia tappaneiden natsien tai kommunismiaatteen tai minkään muunkaan huurujen lippuja liehumaan Suomeen. Itsenäisyyspäivänä pitäisi liehua vain ja ainoastaan Suomen liput. Mutta jäin pohtimaan sitä, että mistä tämä kertoo? Vaikkei ihmisiä kyseisellä marssilla ollut merkittävää määrää, kertoo se nähdäkseni turhautumisesta ja siitä, että pieni osa ihmisistä ei enää usko demokratiaan vaan väkivaltaan. Eikä sitä osaa tule kasvattaa. Kirjoitin blogiini jo syyskuussa 2015 tästä asiasta. Kun ihmiset menettävät luottamuksen politiikkaan ja päätöksentekijöihin, voi väkivalta ja oman käden oikeus houkuttaa. On äärimmäisen tärkeää, että päättäjät tekevät muutakin kuin kauhistelevat ja järkyttyvät. Itse näen, että natsilippu on enemmänkin oire, ei syy. Enkä usko, että lippuja kieltämällä asia ratkeaa. Sen sijaan uskon siihen, että kun poliitikot pyrkivät kaikessa pitämään Suomen ja suomalaisten edun mielessä, pitää lupauksensa ja lopettaa eriarvoistavan politiikan, vähenee epäasiallisten vaikutuskeinojen tarve.

Sipilän hallitus, on syytä katsoa peiliin, onko kaikki mahdolliset toimenpiteet tehty ja keinot käytetty vai onko aika mennyt twitterissä pöyristymiseen?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yksi asia ei muutu. Nimittäin se että persut ovat aina uhreja.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Ei.Uhrit ovat aivan muualla ja heitä tulee lisää kun sekä muut poliittiset puolueet että osa kansalaisista keskittyy vain Perussuomalaisiin kun pitäisi tehdä kiireen vilkkaa uutta lainsäädäntöä sekä pyrkiä estämään uusia uhreja.

keskustelu menee samaa rataa kun aina ennenkin. Perussuomalaisia solvataan, Perussuomalainen reagoi, Perussuomalaiset uhriutuvat. Kunnes tulee taas uusi karmea asia esiin, josta Perussuomalaiset puhuvat ja kierre jatkuu. Sillä välin ne todelliset uhrit unohtuvat, juuri niiltä joilta ei saisi unohtua.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Ongelmia yhteiskunnassamme ei tiettävästi ole perussuomalaisten syy kun katsotaan sitä miten tähän ollaan tultu ajansaatossa vaikkapa eri hallituksiemme myötä että globaalisten ilmiöiden myötä.

Tietty sanamuoto suoruuksineen "jopa liiaksikin" kuin maahanmuutot pakolaisuuksineen sen eri muotoineen mistä puolue pitää ajanhermolla mielipiteineen yllä - ei ole vaan kaikkien mieleen.

Tämä ryhmä vain 2v.hallituksessa ei ole voinut tätä kaaosta aiheuttaa !

Toisinaan on parempi olla suora mielipiteissään kun vaan arvailla kun tietyt tahot "puhuvat/tekstaavat omena suussa" - jota sitten kuulija että lukija tulkkaa sen todellista tarkoitusta : Ydintään.

Jokainen on itse vastuussa omista esille tuomisistaan,sanomisistaan että miten julki tuo itseään/puoluettaan !

Ps. Itse en hyväksyisi natsilippuja kuin en myöskään kuu,sirppi,vasaraakaan_ ainakaan Itsenäisyyspäivään "vähän muutoinkaan".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Blogistilta unohtuu, että persut olivat hyväksymässä Sipilän hallituksen hallitusohjelmaa, myös nykyisin toteutettavaa maahanmuuttopolitiikkan osalta ja siksi ihmettelen tätä jatkuvaa marinaa maahanmuuttopolitiikasta ja samalla voi myös kysyä, miksette vaatinut sisäministerin postia itsellenne hallitusneuvotteluissa?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Pitää nyt muistaa, että kyseisen ohjelman maahanmuuttajien lukumäärä oli 750. Niitä otettiin yli 30 000. Ja kun pj Jussi Halla-aho esitti, että he hyväksyvät hallitusohjelman sellaisenaan, tarkoittaen ohjelmaan kirjoitetun luvun noudattamista, otettiin esiin "arvopohja"-kortti.

Sivuhuomautuksena arvopohjaan: pari päivää sitten sm Kai Mykkänen selitteli Oulun lapsiraiskaajajengin toimintaa. Hän valitteli, että näillä henkilöillä ei ole suomeen soveltuvaa arvopohjaa. Mykkänen sai mitä tilasi: lapsivihamielisen arvopohjan.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Mykkänen, Heinäluoma, Kähmi jne ovat vaatimassa lisää rahaa kotouttamiseen. Ikään kuin tämän kulttuurin naiskuva saadaan muuttumaan lyhyellä "kotouttamiskurssilla"! Se puolalainen kaveri, joka tuli pakolaisena Suomeen ja menestyi Nokian johtotehtävissä sanoo suoraan "Joko haluat integroitua Suomeen ja silloin hoidat sen itse tai et halua ja silloin satojen miljoonien kotouttamiskustannukset eivät auta!"

Tässä keskustelussa on sivuutettu toinen ilmeinen ongelma. Suurin osa tulijoista ovat nuoria miehiä muslimimaista. Yli 90 prosenttia ovat nuoria miehiä ja jokunen nainen tai tyttö saattaa tulla, mutta niitä ei näe kaduilla, koska miehet eivät salli, että he liikkuvat vapaasti. Mutta ongelmaan, esimerkiksi Ruotsin Ronnebyn pieneen taajamaan, jossa asui noin 12.000 ihmistä sijoitettiin 2000 nuorta miestä. Jos sukupuolijakauma 18-30 vuotiaiden kohdalla muuttuu sellaiseksi, että miehiä on 5-6 kertaa enemmän kuin naisia, niin seuraukset ovat tuhoisat. Tämä on käynyt ilmi Ronnebyssä ja tähän ongelmaan eivät auta kotouttamismiljoonat tai miljardit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset