Katse peiliin

Tänään on sekä kolumneista, blogeista että Ylen välityksellä tykitetty Perussuomalaisiin kohdistuvia solvauksia siitä, että itse asiassa me olemme koko Suomen ongelmien syypää. Sen leiman saa kun puhuu asioista kaunistelematta ja nostaa ne vaietutkin ongelmat esiin, näin etenkin maahanmuuttopolitiikassa.

Ylen Sannikka&Ukkola ohjelmassa kommunisteja kannattava herra Sippo Kähmi syytti Perussuomalaisia natseiksi. Natsi natsi natsi. Eikö teillä muuta ole? Ei ratkaisuja vaikeisiin kysymyksiin. Vain natsi, rasisti, fasisti, vihapuhuja. Muistutan kohteliaimmin, että natsismin ideologia on varsin kaukana Perussuomalaisista poliittisista ohjelmista, jotka eivät perustu väkivaltaan vaan demokratiaan ja lainsäädäntöön. Ja vielä kohteliaammin muistutan siitä, että edellisissä eduskuntavaaleissa Perussuomalaisia äänesti noin puoli miljoonaa ihmistä, ovatko he kaikki natseja?

Ryöppy lähti liikkeelle Oulussa paljastuneesta jäävuoren huipusta, jonka julkiseksi tulemiseen oli paljolti syynä sosiaalisessa mediassa lähtenyt järkyttynyt myrsky. Sekä toinen toistaan seuraavat raiskausuutiset eri puolilta Suomea. Kyseisissä tapauksissa törkeisiin ja kuvottaviin seksuaalirikoksiin on epäiltynä ulkomaalaistaustaisia miehiä. Asia ei kuulemma liity maahanmuuttopolitiikkaan vaikka kaikki tekijät ovat ulkomaalaisia ja tulleet turvapaikanhakijoina. Tästä ei sopisi puhua, olla vihainen ja jos on niin lähinnä siitä, miksi nämä asiat on kerrottu julkisuuteen. Poliisi varoittaa tyttölasten vanhempia. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Tämän päivän kolumnit kuten Tuomas Enbusken teksti kertoo, että Perussuomalaisia kiinnostaa vain raiskaajien tausta, ei uhrit. Voin kertoa Tuomas Enbuske, että äitinä minua kiinnostaa juuri uhrit. Se hätä ja kuvotus on valtavaa, mitä tämä merkitsee näille uhreille. Oletko sinä koskaan kohdannut juuri raiskattua ihmistä? Minä olen, eikä se unohdu. Me emme halua uhreja lisää. Me emme olisi alun perinkään halunnut näitä uhreja. Meidän syyllistäminen on ehkä sitten tapa tuntea syyllisyyttä? Kumpi on enemmän syyllinen, kettu kanatarhassa vai se, joka ketun sinne päästi? Ei hätää, asioita voi tehdä paremminkin.

Meidän lähtökohta on se, että lainsäädäntöä on kiristettävä ja rajan yli pelkällä asylum-sanalla tulijoiden tilkitseminen. Muistutan edelleen siitä, ettei Suomi ole kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaansa edes eurooppalaiselle tasolle. Suomessa tarjotaan täysi ylläpito jopa kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ja muille laittomasti maassa oleville. Maahanmuuttopolitiikan kiristämiseen oli mahdollisuus turvapaikkapoliittisen ohjelman myötä, jota hallitus ei ole noudattanut. En usko, että kotouttamistoimilla voidaan tähän asiaan vaikuttaa sen enempää kuin terroristiseen mieleenkään. Ne sadat miljoonat, joita kotouttamiseen käytetään eivät auta. Raiskaaminen ei lopu monikulttuurisen kotouttamisen ihannoinnilla, jossa tulijoille kerrotaan, että Suomessa on hyväksyttyä harjoittaa uskontoaan ja kulttuuriaan täysimääräisesti. Raiskaaminen ei lopu rahalla. Silloin on syytä pienentää riskiä ja tähän löytyy hyviä toimenpiteitä oheisesta ohjelmasta. Olisiko arvopohjalle jo sopivaa suojella suomalaisia?

https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/Hallituksen+turvapaikk…

Tänään on myös kauhisteltu oikeutetusti natsilippuja, joita eilen liehui uusnatsien marssilla. En kaipaa miljoonia tappaneiden natsien tai kommunismiaatteen tai minkään muunkaan huurujen lippuja liehumaan Suomeen. Itsenäisyyspäivänä pitäisi liehua vain ja ainoastaan Suomen liput. Mutta jäin pohtimaan sitä, että mistä tämä kertoo? Vaikkei ihmisiä kyseisellä marssilla ollut merkittävää määrää, kertoo se nähdäkseni turhautumisesta ja siitä, että pieni osa ihmisistä ei enää usko demokratiaan vaan väkivaltaan. Eikä sitä osaa tule kasvattaa. Kirjoitin blogiini jo syyskuussa 2015 tästä asiasta. Kun ihmiset menettävät luottamuksen politiikkaan ja päätöksentekijöihin, voi väkivalta ja oman käden oikeus houkuttaa. On äärimmäisen tärkeää, että päättäjät tekevät muutakin kuin kauhistelevat ja järkyttyvät. Itse näen, että natsilippu on enemmänkin oire, ei syy. Enkä usko, että lippuja kieltämällä asia ratkeaa. Sen sijaan uskon siihen, että kun poliitikot pyrkivät kaikessa pitämään Suomen ja suomalaisten edun mielessä, pitää lupauksensa ja lopettaa eriarvoistavan politiikan, vähenee epäasiallisten vaikutuskeinojen tarve.

Sipilän hallitus, on syytä katsoa peiliin, onko kaikki mahdolliset toimenpiteet tehty ja keinot käytetty vai onko aika mennyt twitterissä pöyristymiseen?

 

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu