MariPSRantanen

Arvo Pohjasta päivää!

Tehdäkseen heikoimmassa asemassa olevien osalta pehmeää politiikkaa, on joissain asioissa oltava kova ja valita yhteisen rahan käytön kohteet sen mukaan. Se kuuluisa arvopohja on siis kyseessä. Vaikka monet poliitikot väittävät ettei mikään ei ole mistään pois, se ei pidä paikkaansa. Ja seuraavan kerran kun joku poliitikko viisastelee, että ruokajakelun avustuksista päätetään lautakunnassa eikä valtuustossa, voitte muistuttaa tästä päätöksestä.


Tänään sosiaali- ja terveyslautakunta jakoi vuoden 2019 järjestöavustukset. Perussuomalaisten valtuustoryhmä pyrki yksimielisesti lisäämään ruoka-apua tarjoavien yhdistysten, vammaisalan yhdistysten sekä vähävaraisia lapsia auttavan yhdistyksen kohdennettua avustusta. Lisäysehdotukset eivät saaneet kannatusta. Kävimme neuvottelut ilman tulosta. Emme voi myydä periaatteitamme emmekä parasta käsitystämme muutamalla tonnilla. Siitä olemme iloisia, että Hurstin ja Myllypuron ruokajakelun avustusta lisättiin viime vuoteen nähden, mutta ne eivät ole lähellekään sitä mitä järjestöt hakivat.


Olisimme leikanneet Ihmisoikeusliitolta, joka täysin yhdenvertaisuuden vastaisesti haki avustusta somalinkielisen miespuolisen henkilön palkkaamiseen ja jonka tarkoitus olisi ollut kertoa somalinkielisille miehille tyttöjen silpomisesta. Tämä kävi jopa feministeille? Käsityksemme mukaan tyttöjen silpomista ehkäisevä työ tulee olla läpileikkaavaa ja sellaista ettei sitä jätetä yhden palkatun henkilön tehtäväksi.  Jos jotain nyt sitten tästä voidaan päätellä niin tämä ongelma näkyisi koskettavan merkittävästi vain yhtä etnistä ryhmää keskuudessamme.


Leikkauksia olisimme tehneet myös Vivo ry:ltä, jonka laittomasti maassa olevien majoitustoimintaan lisättiin tänä vuonna rahaa.


Emme myöskään voineet kannattaa esitystä, jossa virkamies toteaa, ettei hakemus täytä kaupungin avustusohjeen edellytyksiä. Sinänsä Vastaisku syrjäytymiselle ry johon viittaan, tullee jatkossa tekemään tärkeää ja hyvää työtä kaupungissamme.


Olisimme leikanneet myös Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön rahoitusta. Säätiö on viime vuonna tehnyt yli 93 miljoonaa euroa voittoa, joten mielestämme kaupungin järjestöavustukset eivät ole varmastikaan tarpeellisia. On myöskin hyvä kysyä, miksi laittomasti maassa olevien majoitus maksatetaan vuosittain järjestöavustuksista, joiden arvo on 360 000 euroa kun tämänkaltaiset summat sisältävät palvelut yleensä kilpailutetaan?

Perussuomalaisten lisäysesitykset:

Hope  5000€

Myllypuron elintarvikeapu  50 000€

Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö 70 000€

Jaatinen 10 000€

Kehitysvammatuki 57 ry 50 000€

 

Perussuomalaisten vähennysesitykset:

Ihmisoikeusliitto 40 000€

Vivo 20 000€

Vastaisku syrjäytymiselle 20 000€

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö 105 000€

 

Mitä sanoa Helsingin arvopohjasta? Se on pohjalla jos katsotaan vähävaraisten tai vammaisten helsinkiläisten tilannetta. On tärkeitä apua tarvitsevia ihmisryhmiä, mutta näyttäisi pahasti siltä, että voidakseen olla riittävän tärkeä, pitäisi olla laittomasti maassa tai muutoin ei suomalainen alkuperältään.

Politiikassa voi vaikuttaa paitsi silloin kun oikealta vasempaan tehdään samanlaista politiikkaa. Ja tässä jälleen tulos. Jätän eriävän mielipiteen.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suo...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Surullista, mutta totta!

Perussuomalaisia lyödään edelleen kuin 'vierasta sikaa'!

Syy on - kiitos Soinin!

Luopiot ovat yhteiskunnan alinta sakkaa.

Sinnitelevät, joutuvat puolustamaan agendaansa, jonka menettivät hallitusvastuuseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset