Oodi Halla-aholle

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio vie Helsinkiä maailmalle kertomalla juuri avatun Oodin olevan suojamuuri populismia vastaan. Samassa yhteydessä Laitio toteaa hankkeen olleen poliittinen. Melkoista puhetta kaupungin virkamieheltä. On kovin vaikeaa uskoa, että New York Times olisi niin perillä Suomen sisäpolitiikasta, että kyseiset toimittajat tuntisivat niin tarkasti Suomen tilannetta kun artikkeli antaa ymmärtää. Luonnollisesti virkamies kertoo, ettei ole moisia sanonut.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/729119-nyt-keskustakirjasto-oodi-tehtiin-populistien-ja-jussi-halla-ahon-pysayttamiseksi

Tällä tavallako Laitio vie Suomea maailmalle? Haukkumalla demokratiaa? Haukkumalla Perussuomalaisia ja sitä kautta heidän äänestäjiään.Onko demokratia kriisissä vai onko niin, että kansalaiset ovat kyllästyneet pienen piirin vallankäyttöön ja äänestävät Laitionkin etupiirin vastaisesti?

Laitio kertoo tarkoittaneensa että populismi on kansan kahtiajakoa. Jos ei edes peruskäsitteet ole kunnossa, onko pakko mennä antamaan haastatteluja kansainvälisesti merkittäviin julkaisuihin? Tommi hyvä, googlaa populismi niin määritelmä tulee tutummaksi.

Kuinka pitkälle ollaan valmiita menemään Perussuomalaisten pysäyttämiseksi? Entä Perussuomalaisten äänestäjien? On hyvä muistaa, että voidakseen kannattaa demokratiaa, on myös hyväksyttävä se että vaalien tulos ei aina ole itselle mieluinen. Minulla on tästä kokemusta. Sattuu vietävästi, ettei Perussuomalaisia ole esimerkiksi Helsingin valtuustossa enempää.

Virkamiehen tulisi olla täysin poliittisesti sitoutumaton tai ainakin toimia sen mukaan ettei oma ajattelu näy työssä. Työ hoidetaan erillään poliittisesta suuntautuneisuudesta, mutta tämä oli klassinen esimerkki siitä kun roolit menevät sekaisin. Tämä oli härskiä Tommi Laitiolta.

Oodin piti olla kaikkien kaupunkilaisten yhteinen olohuone ja ylpeydenaihe. En ehtinyt Oodissa vielä käydäkään ja taidan jättää väliin jatkossakin, se lienee niiden oikeamielisten, suvaitsevaisten, kaiken tietävien ja vähän toisia yläpuolella olevien kokoontumispaikka. Menen lähikirjastoon, jota ei ainakaan vielä ole valjastettu noitarovioiden pitopaikaksi.

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu