MariPSRantanen

Kop kop kop

 

Tehdäänpä ajatusleikki. Sinä päästät oveltasi turvaa pyytävät 10 ihmistä sisään. Tarjoat katon pään päälle, ruoan, terveydenhuollon ja harrasteita päivään, sinä maksat kaiken. Muutat omaa käyttäytymistäsikin, jotta vieraat viihtyvät. Yksi vieraista tekee perheenjäsentäsi kohtaan törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen. Annat poliisin ja oikeusjärjestelmän tehdä työnsä. Ja toivot, että rangaistuksen kärsittyään tämä pahantekijä ei palaa kotiisi. Olet vihainen, helkutin vihainen. Toivot ettei tapahdu enempää pahaa. Kun seuraavat 10 henkilöä ovat ovesi takana, päästätkö heidät sisään tietäen, että joku tai jotkut heistä voi satuttaa toista läheistäsi? Vai pitäisitkö ovesi kiinni?

Ajatusleikki realisoi Suomen sinisilmäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Me päästämme joka päivä lisää sisään väkeä tietämättä keitä he ovat ja mitä he tekevät. Me tiedämme, että tietyissä ryhmissä henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset ovat korkeammalla riskitasolla kuin toisissa. Ja silti, ovi on auki. Joka päivä, joka ikinen päivä tuosta ovesta tullaan sisään.

Yhteiskunnan ensisijainen tehtävä on huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta. Siitä, että seinät ovat pystyssä ja ovi pidetään kiinni jos sen avaaminen ei ole turvallista. Missä vaiheessa tämä asia on päässyt unohtumaan? Ainoa mistä pääministeri Sipilä oli uudenvuoden puheessa huolissaan, on kertomuksen vaihe ”Olet vihainen, helkutin vihainen”. Ettäs kehtaat, kekkuli.

Vihainen tunne on luonnollista seurausta kaikista viime vuosien tapahtumista. Siitä, ettei kansalaisilla ole sellaista kokemusta, että maamme hallitus tekisi turvallisuuden eteen yhtään mitään. Paitsi syyllistämällä suomalaisia vihapuheesta (mitä ikinä se onkaan) ja jatkamalla horinaa kotouttamisen puutteesta. Kumartelemalla vieraita ja pyllistämällä omille ei voi odottaa kovin kauniita puheita, hymyileviä naamoja ja yhtenäistä kansaa. Etenkään tilanteessa, jossa osa kansasta kärsii syrjäytymisestä ja vähävaraisuudesta. Osalla on nälkä.

On surkeaa, että viimeisen neljän vuoden aikana on maahamme todella syntynyt juopa. Se juopa jakaa ihmisiä ja aiheuttaa kärjistyneitä kantoja sekä luottamuksen puutetta. Suurin syy tähän on holtiton maahanmuuttopolitiikka, jota hallitus jatkaa edelleen. Tulija ei ole syyllinen, päättäjä on. Päättäjä, joka päästää ketun kanatarhaan. Hallitus on tämän asian ympärillä jo niin surkea, että naurattaisi jos ei itkettäisi. Olisi ollut ihan säällistä odottaa sitä, että hallitus olisi toteuttanut turvapaikkapoliittisen ohjelmansa ja tilkinnyt reikiä, sen sijaan että taloon sataa kahta kauheammin.

Uskokaa tai älkää, muut puolueet pyrkivät hiljentämään kaikki keskustelut maahanmuuttopolitiikan ongelmista muutama kuukausi ennen vaaleja. Se ei käy, nyt puhutaan. Näistä tehdään maahanmuuttovaalit sillä muidenkin puolueiden on kerrottava kantansa tähän Euroopan arvoja ja tulevaisuutta eniten uhkaavaan asiaan. Onko talon ovi avattava vai ei? Poistutaanko talosta silloin kun isäntä niin sanoo? Ja poistetaanko pahantekijät? Vai jatketaanko niin sinisilmäisenä ettei kohta olla sinisilmäisiä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Muuten hyvä kirjoitus, mutta Eurooppa on erisnimi eli propri ja siksi se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ulkomaalaisten kansalaisten tekmistä rikoksista on tiettyjen tahojen toimesta profiloitu tarpeettoman suuri asia. Rikoksia tehdään yhteiskunnassa ikävä kyllä ja lain koura puuttuu niihin. Rikoksista vastuussa ovat tekijät itse, eivät muut kansalaiset tai ulkomaalaiset.

Ulkomaan kansalaisten kohdalla on sukupuoli- ja ikärakenne hyvin poikkeava Suomen valtavirrasta, samoin heidän sosiaalinen asemansa painottuu alhaisemmalle tasolle kuin suomalaisten kohdalla keskimäärin. Juuri nämä ovat niitä tilastoja selittäviä tekijöitä, joiden tunnistaminen myötävaikuttaa rikollisuuden torjunnan onnistumiseen myös.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja ikävä kyllä myös suomalaiset tekevät rikoksia, mutta kuinkas tämä estetään? Kai tässä sitten pitäisi sukupuuttoon kuolettautua, jolloin myös syrjäytyminen ja vähävaraisuuskin lakkaisivat olemasta ongelma?

X

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Sepä se. Omissakin pahantekijöissä on yli tarpeen joten miksi ottaa lisää?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Sepä se, kun ei ulkomaalaisia pahantekijöitä tunnista etukäteen kuten ei omiakaan (kotimaiset pitäisi kaiketi tunnistaa siittämishetkellä). Minulle onkin jäänyt epäselväksi, miksi perussuomalaiset tuntuvat suosivan kotimaisia kriminaaleja.

Uhrit taitavat harvoin iloita siitä, että tekijä oli suomalainen eikä joku "haittamaahanmuuttaja".

X

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Sepä se, kun ei ulkomaalaisia pahantekijöitä tunnista etukäteen kuten ei omiakaan (kotimaiset pitäisi kaiketi tunnistaa siittämishetkellä)."

Suomalaisia seurataan syntymästä lähtien ja väkivaltaiset ja muuten epäsosiaaliset saavat hoitoa lapsuudesta lähtien. Harvempi juuri syntynyt pystyy murhaamaan, ovat yleensä suhteellisen avuttomia.

Ulkomailta aikuisena tänne tuleva on pelkkä kysymysmerkki, on ollut ehkä sotimassa Isiksen riveissä tai muuten vain sarjamurhaaja kuten monista tapauksista on nähty. Takuuvarmaa on että lähi-idästä tulevat ovat pääosin kivikautisen paimentolaiskultuurin tuotteita. Ainoa keino on pitää säilytyksessä, vartioituna näitä kysymysmerkkejä suomalaisten turvallisuuden takia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #15

Tämä johtuu siitä että suomalaisten rikollisten kanssa meidän on vaan elettävä koska he ovat meidän oma rastimme.
Suomen ulkopuolelta rikollisia ei kannata tuoda lisää, vankilamme ovat muutenkin pullollaan ja retuperällä.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Ei ole. Oikeustajuun ei tahdo ihmisillä mennä se, että turvaa saaneet ihmiset tekevät pahojaan. Jopa pilaten tai riistäen elämän.

Sinäpä sen ongelmiston tuossa kerrotkin. me teemme sellaista maahanmuuttopolitiikkaa tässä maassa, joka ei ole maamme etu. Se pitää muuttaa. Jos sukupuolirakenne ja ikärakenne on pielessä ja kun siihen lisätään työkyvyttömyys ja -haluttomuus sekä haluttomuus noudattaa arvojamme, kulttuuriamme, lakejamme ja sääntöjämme, on jotakin todella pahasti pielessä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 11

Tasapuolisemmin ajattelevasta voisi tuntua oikeustajun vastaiselta että yleensäkään ketään yhteiskunnan saamapuolella oleva tekee pahojaan. Ja niitä saamapuolen ihmisiähän me kaikki olemme.

Ja yhtäläistä kohtelua kaikille sopii jokaiselta päättäjältä odottaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Mikäli maahanmuuttajien osuus kasvaa suureksi, tulee ongelmia.
Ruotsi on varoittava esimerkki: autopaloja, käsikranaatteja, ammuskelua, raiskauksia jne.
Ei Ruotsin tielle. Ei maahanmuuttajaenemmistöisiä lähiöitä.
Ruotsissa 58 % tuomituista raiskaajista on Euroopan ulkopuolelta tulleita
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018082222011522...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

44 ihmistä ammuttiin hengiltä Ruotsissa viime vuonna, se on enemmän kuin koskaan aiemmin, kertoi Ruotsin media. Samoin seksuaalirikosten määrä on ollut selvässä nousussa viime vuosina, samaan aikaan Ruotsiin on virrannut paljon väkeä Lähi-Idän ja Afrikan muslimimaista.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No kannattaisiko sosiaalista maahanmuuttoa valikoida niin, että sukupuolijakauma ei tarpeettomasti vääristy. Käytännössä ainoastaan naisia, niin hommassa voisi olla jotain järkeäkin. Tällöin nämä voisivat oikeasti integroitua yhteiskuntaan, ilman vanhoja vaikutteita patriarkaalisesta järjestelmästä.

Uskomatonta, että esim. feministeiltä ei ole tullut tälläisiä kannanottoja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikä on ollut eurooppalainen arvo antiikin Kreikasta lähtien, niin se, että barbaareja pidetään sivistymättömyytensäkin vuoksi epäkelpoina yhteiseen pöytään. Siis vastakkain on ollut eurooppalainen sivistys ja muiden maiden barbaria. Tilannehan ei ole kaikin ajoin ja kaikkien muiden maiden osalta ollut paikkansa pitävä, mutta tuolla asenteella on kuitenkin kehitetty länsimaista sivistystä.

Nyt sitten barbaareja otetaan länsimaihin avosylin vastaan ja siitä tietenkin seuraa barbaarisuuden lisääntyminen. Monikulttuuri-ideologian mukaanhan kaikki kulttuurit ovat yhtä arvokkaita. Arvokkuutta on ehkä vaikea havaintopohjaisesti mitata, mutta toisen multikultidogmin mukaan kaikki kulttuurit tulevat keskenään toimeen. Havainnot kertovat, etteivät tule. Kolmantena "dogmina" sitten vedetään rasismikortti esille ja syyllistetään eurooppalaisia sopeutumattomuudesta omaan maahansa, joka on barbarisoitumassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ruotsalaisilla oli hyvin pitkään tuollainen näkemys asiasta ja se johtui laajan suomalaisen siirtolaisuuden seurauksista. Lehtien otsikot vielä 60-luvun puoleenväliin asti huusivat lihavilla otsikoilla "EN FINNE IGEN", kun jotain rikollista oli tapahtunut. Tämä aiheutti suurelle osalle tiettyjen alueiden ruotsalaisväestöä lähtemättömän ennakkoluulon suomalaisia kohtaan. Heidät kategorisoitiin kokonaan alempaan sosiaaliryhmään, joka ei pysty muunlaiseen vapaa-ajan viettoon kuin puukotteluun ja ryyppäämiseen. Kokonaan moinen näkemys ei esimerkiksi Göteborgin seudulla ole vieläkään hävinnyt.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kaikki on suhteellista. Nyt Ruotsissa suomalaiset koetaan hyvin tervetulleina tyontekijöinä. Siis työntekijöinä. Muusta en tiedä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Minä tiedän jonkin verran siiä muustakin, kun olen asunut Ruotsissa vakituisesti yli neljä vuotta. Ruotsalaiset eivät näytä kasvojaan suomalaisten edessä, mutta omana ryhmänään heidän puheensa on aivan toista kuin suomalaisten läsnäollessa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Katsotko, että ruotsalaisten suvaitsevaisuus on ajan mittaan kasvanut, koska eivät huuda "EN MUSLIM IGEN". Enpä usko, he pitävät suunsa kiinni silkasta pelosta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ruotsi kävi pyytämässä tehtaileen työvoimaa, siis pyydettiin naapurimaasta työvoimaa. He eivät menneet sosiaalihuollon eläteiksi vaan työvoimaksi.

Suomalaiset menivät kutsusta ja töihin. Suomalaiset tappelivat keskenään juovuksissa lähinnä.

Suomalaiset eivät hyökänneet sapelein tai asein ruotsalaisia vastaan. Suomalaiset eivät tehneet autopaloja, käsikranaatti iskuja. Terrori-iskujakaan suomalaiset eivät tehneet.
Suomalaiset eivät joukkoraiskanneet ja ahdisteleet naisia. Yhtään festaria ei tarvinnut lopettaa ahdisteluiden ja raiskausten vuoksi.

Kansanjuhlia ei tarvinnut koristaa kuorma-autoin ja betoniporsain!

Huomaatko eron?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Älä puhu höpöjä. Suomalaiset väkivaltarikolliset valtasivat Ruotsin vankilat. Sinäkin muistat varmasti tämän yhden, joka teloitti haulikolla kokonaisen perheen. Minä sain hänestä kuulla, kun asuin Ruotsissa 1980-luvulla. Huumoriahan se oli tietysti, heh heh - mutta aika ajoin ärsyttävää.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #29

Muistat yhden tapauksen.

Miten muuten muuten tapahtuiko: terrori-isku, festareiden peruuttamisia, ampumisia tässä laajuudessa ja kranaatti-iskut, autopalot, raiskaukset?
Muistatko että poliisit eivät olisi uskaltanut tulla yhdellä partiolla? Muistatko kivitettiinkö ambulansseja ja paloautoja?

Huomasitko, että 58 % raiskauksista tuomituista Ruotsissa on Euroopan ulkopuolelta tulleita!

Suomalaiset haettiin töihin naapurimaasta ja kulttuurimme ja perinteemme lähellä toisiaan.

Onko kuitenkin eroa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Eräs aiempi liki koko aikuisikänsä Ruotsissa asunut suomalaiskolleega kertoi minulle, että 70-luvun alkupuolella hänet lähetettiin ruotsalaisen työnantajayhtiönsä toimesta värväysmatkoille Suomeen houkuttelemaan duunareita tehtaalle.

Joka matkalta niitä parisenkymmentä saatiin muuttamaan, kaikki nuoria poikamiehiä. Heidät majoitettiin tehtaan viereiselle tontille aidatulle parakkialueelle asumaan. Iltaisin siellä partioi poliiseja koirineen, mutta viikonloppuisin eivät poliisit kuulemma uskaltaneet alueelle mennä, vaan ruumiit laskettiin maanantaiaamusin, loukkaantuneet kuskattiin ambulanssilla sairaalaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #33

Höpö höpö juttuja.

Sinne muutettiin ihan perheellisiä myös: isä, äiti ja lapset.

Heidät haettiin sinne töihin.

Oliko terrori-iskuja? Oliko ampumisia ja autopaloja? Oliko raiskauksia?

Huomioitko 58 % tuomituista raiskaajista Euroopan ulkopuolelta. Onko tällä sinulle mitään väliä vai olan kohautuksella että yli puolet tapahtuu Europan ulkopuolelta tulleiden toimesta!

Huomaatko eroa?

Malmön Rosengård - "Maanpäällinen helvetti"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20170310220008...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

Niitä eroja on olemassa, tiettyjä vivahde-eroja siis. Mutta kertomani juttu ei ole höpöhöpöjuttu, vaan aivan totta. Esimerkiksi äitini serkku puukotettiin Ruotsissa juurikin sellaisissa olosuhteissa kuoliaaksi. Ja vastaavanlaisista tapauksista löytyy Ruotsin rikosarkistoista lukuisia esimerkkejä. Henkirikokset ruotsalaisten omassa keskuudessa ovat jo sata vuotta olleet äärimmäisen harvinaisia suomalisten tilastoihin verrattuna.

Kyse on siis samasta ilmiöstä, jonka vallitessa tietynlaisen porukan sosiaalinen eristäytyneisyys ja turhautuneisuus aiheuttaa kulttuurityypillisiä reaktioita. Suomalaisten kohdalla ne ovat ilmenneet juopotteluna ja väkivaltaisuutena. Hiukan samankaltaista on kyllä Suomessakin viestitetty pakolaisten vastaanottokeskusten osalta. Ei ehkä aivan yhtä rajuna ilmiönä kuitenkaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #37

Minun mielestä suuria eroja.
Tottakai siellä suomalaiset keskenään juhli ja jotkut ryyppyporukassa sai puukosta.
Sinne mentiin pääosin ihan perheinä.

Ei terrori-iskuja.
Ei joukkoraiskauksia, 58 % raiskauksista tuomituista on Euroopan ulkopuolelta tulleita!
Poliisit todellakin uskalsi mennä joka paikkaan. Ambulansseja ei kivitetty.
Autopaloja ei ollut

Ei kansanjuhlien koristamista kuorma-autoin ja betoniporsain.

Mentiin töihin naapurimaahan pyynnöstä.

Kävellään useiden maiden läpi ja valitaan maat, missä parhaat edut ?

Onko eroa muutakuin vivahteita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Työperäisellä maahanmuutolla on paremmat edellytykset sopeutumiselle kuin sodan tai vainon jaloista lähteneille turvapaikanhakijoille. Tämä koski niin suomalaisia Ruotsissa kuin myös kaikkia muita sinne muuttaneita kansallisuuksia ennen tämän vuosituhannen aikana sukeutunutta varsinaista pakolaisaaltoa.

Alla on esimerkkitekstiä Suomen Kuvalehdestä erään göteborgilaisen suomenruotsalaisen haastattelusta:

”Suomalaiset pojat joivat valtavasti. Joka aamu kuraattori soitti, että lähetään Erkki hakemaan pojat töihin. Tai klinikalle.”

”Viimeiset vuodet kävin hautaamassa poikia. Suomessa kävin laskemassa Volvon ja ammattiliiton seppeleen kahdeksan miehen haudalle.”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomalais...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #41

Onko sulla mielipidettä raiskauksista, haluatko Ruotsin tielle, että 58 % raiskauksista tuomituista on Euroopan ulkopuolelta?

Haluatko että riski terrori-iskuun kasvaa?

Haluatko että tänne tulee autopaloja?

Haluatko että tulee maahanmuuttajaenemmistöisiä lähiöitä?

Haluatko että Oulun tapaukset lisääntyvät?

Suomen tärkein tehtävä on huolehtia suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Muistetaan, että jo ilmastomuutoksen vuoksi kylmään pohjolaan ei kannata rahdata väkeä etelästä!

Hiilijalanjälki ei sillä pienene, että otetaan lisää väkeä.

Laitetaan vanhuksien asiat kuntoon, vanhus ei saa olla sänkynsä vanki.
Laitetaan päivähoito kuntoon, lisää resursseja.
Laitetaan resursseja koulutukseen, tämä hallitus leikkasi 600 miljoonaa.
Yleensäkin huolehditaan heikommassa olevista suomalaisista.

Tässä on kyse arvoista.

Taloudelliset realiteetit mukaan meillä ei ole varaa auttaa kaikkia.
Laitetaan miljardit suomalaisten hyväksi.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pakko taas siteerata vanhaa kunnon Helismaata:

"Siellä whisky virtas, oi!
Siellä sähköpiano soi,
Kun huono tuuri vihamiehet vastatusten toi.
"Olet hevosvaras, well!"
Sanoi Brown. "Oh, go to hell!"
Tuumi siihen Smythe - Ei sitä voinut painaa villaisell.
Niin puolen tunnin ajan pyssyt paukkui yhtenään.
Ei kumpainenkaan ehtinyt ees rullaa täyttämään.
Joku neekerkin - all right -
Kuoli vahingossa kait.
Mut ihmisistä kuoli ainoastaan Brown ja Smythe."

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hyvä kirjoitus.

Suomi on suomalaisten koti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Uskokaa tai älkää, muut puolueet pyrkivät hiljentämään kaikki keskustelut maahanmuuttopolitiikan ongelmista muutama kuukausi ennen vaaleja."

Miten tämä ilmenee? Persuthan ovat pitäneet maahanmuutosta jumalatonta meteliä viimeiset kuukaudet taas vaalien lähestyessä, miten teitä on hiljennetty?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aho oli sitä mieltä, että maahanmuutovastaisuuden tulee olla puolueen linjan keskiössä, koska "se on ollut valtaosalle puoluetta äänestäneistä syy valintaan".

Timo Soini oli eri mieltä, mutta puoluekokoukseen masinoitiin enemmistö halla-aholaisia. Vaalitulos näyttää oliko Halla-aho oikeassa, sillä jos oli, niin vaalituloksen tulisi paikkalukujen valossa olla vähintään yhtä hyvä kuin Soininkin aikana. Koska siniset eivät tulle saamaan yhtään edustajaa, ei voida sanoa, että he ovat verottamassa Halla-ahon johtaman puolueen äänestäjäkuntaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Koska siniset eivät tulle saamaan yhtään edustajaa, ei voida sanoa, että he ovat verottamassa Halla-ahon johtaman puolueen äänestäjäkuntaa."

Siniset tulevat kuitenkin saamaan ääniä, jotka ovat pois PS:n potista. Valitettavaa vain, että sinisille annetut äänet menevät hukkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Eihän ne äänet hukkaan mene, jos niillä verotetaan persujen äänisaalista.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Halla-aho osuu oikeaan: juuri pyrkimys muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa kanavoituu hänen johtamiensa Perussuomalaisten äänestämiseen.

Äänestäminen on rakentavin mahdollinen tapa vaikuttaa asioihin demokratiassa. Ei tarvita laittomuuksiin lähtemistä, ei polttopulloja, ei joukkotappeluita eikä lynkkausjoukkioita. Numero äänestyslippuun riittää.

Mikään maahanmuuttopoliittinen linja ei ole yhdenkään puolueen yksinoikeus. Äänestäjän kannalta on vain kyse uskottavuudesta: jos yhtäkkiä vaalien alla aletaan kääntää kelkkaa äänestäjien mieliksi, keneen se menee täydestä?

Timo Soini ei voine tosissaan kuvitella, että jokin uusvennamolaisuus olisi saanut "unohdetun kansan" hänen taakseen. Myös Soini sai nauttia jytkyissään siitä, että oli antanut tuolloin omassa puolueessaan kanavan maahanmuuttokriittisyydelle.

Jos Halla-aho on viisas ehdokasasettelun suhteen, hän karsii joukosta pois kylähullut ja julkisuudenkipeät ilveilijät paremmin kuin Soini aikanaan teki julkisuutta ja ääniä kalastellessaan. Mieluummin värittömiä mutta asiallisia ehdokkaita kuin huomiohakuisia linssiluteita.

Maahanmuuttokriittisyyttä moititaan "yhden asian" linjaksi. Tämä asia on kuitenkin kaikkine seurannaisvaikutuksineen kauaskantoisin kaikista vaaliteemoista.

Jos Suomi onnistuu valitsemaan maahanmuuttajikseen työhaluisia, osaavia ja oppivia sekä lainkuuliaisia tulokkaita, sehän on meidän kaikkien etu. Tervetuloa heille – juuri siihen pyritään perinteisesti siirtolaisia vastaanottavissa maissa.

Jos sen sijaan annetaan pysyvä oleskelulupa henkilöille, jotka pelkästään huonontavat huoltosuhdetta tai pahimmillaan syyllistyvät rikoksiin ja vaarantavat yleistä turvallisuutta, se on raskas virhe, jolla on kalliit seuraukset.

Pahin niistä on yhteiskuntarauhan menetys, joka häiriintyy väärästä politiikasta paljon pahemmin kuin mihin pystyy mikään kiihotuspykälien vastainen julkisen sanan käyttö.

– En haluaisi nähdä sitä päivää, kun suomalaisten mitta tulee täyteen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä nyt demaritkin ovat herenneet huomaamaan huonon maahanmuuttopolitiikan.
Toivottavasti trendi jatkuu vaalien jälkeenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kun vaalit ovat ohi, niin vaalikampanjat unohtuvat. Ainakin demareilta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Persuthan ovat pitäneet maahanmuutosta jumalatonta meteliä viimeiset kuukaudet taas vaalien lähestyessä, miten teitä on hiljennetty?"

Eikä vain Persuja ole hiljennetty, poliittista islamia on pyritty valkopesemään massiivinen monikulttuurin lobbauksen alettua kymmenen vuotta sitten, silloin kun YK:n ihmisoikeusneuvoston linjasi, ettei se käsittele sharia-kritiikkiä ja uskontojen halventaminen on ihmisoikeusrikos. Sama YK-linja on ollut hyvin edustettuna myös täällä Usarin blogistaniassa:) https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak...

Rasismi- ja vihapaatos on hyvä hiljentäjä ja leimakirveillä hakataan kielenkannat poikki, sananvapaus on pahemmassa jamassa kuin 70-luvulla joten täytyy olla autoritarismin kannalla jos tätä "väistämätöntä" kehitystä kannattaa. Kaikkien tajuntaa ei ole valheilla hämärretty, sivistyneistöstäkin saattaa vielä kuulla järjen valon pilkahduksen:

"Internetistä huolimatta sananvapaus on Leena Krohnin mielestä viime vuosina kaventunut. Yksi syy siihen on poliittinen islam.

– Mikään media ainoassakaan länsimaassa ei enää uskalla toimia Charlie Hebdon tavoin. Pilakuvat profeetasta on piirrelty.

Sananvapautta rajoitetaan myös poliittisen korrektiuden ja liberaaliuden nimissä.

– Tilanne on minusta pahempi kuin 1970-luvulla, jolloin sananvapautta myös laajasti rajoitettiin, Leena Krohn sanoo.

– Harkitsemattomia ja tämän päivän valtavirtaan sopimattomia näkemyksiä, joista ihminen pannaan tilille, etsitään jopa vuosien ellei vuosikymmenien takaa, myös kaunokirjallisuudesta."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanotaan, että asioiden toistolla on niiden eteenpäin viemiselle ansionsa, mutta kun näitä blogeja, kuten tämäkin, tulee päivittäin, parhaina päivinä pari kolme, ilman minkäänlaista konkrettisia ehdotuksia siitä millä tiedossa olevat maahanmuutosta johtuvat ongelmat saataisiin järkevästi ratkaistua kunnioittaen Suomen lakia ja kv-sopimuksia niin nämä jankutusta muistuttavat blogit kääntyvät itseään vastaan ja mitä pahinta, ne ovat omiaan tukahduttamaan järkevän keskustelun maahanmuuton ongelmista. Ja niin Johanna S-K:e tiedoksi, kyllä kaikki suomalaiset sen sanomattakin ymmärtää, että "Suomi on suomalaisten koti"

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Väinö Tannerilla oli aikanaan tapana sanoa, että jos ei jotain järkevää asiaa voitu toteuttaa siksi, että laki määräsi toisin, että tällöin oli viisainta muuttaa lakia. Suomen kaltaiset maat Itävalta, Tanska, Ruotsi ja Saksa ovat pystyneet rajoittamaan luvatonta maahanmuuttoa dramaattisesti, ajoittain jopa sulkemaan rajansa. Miksi Suomi ei tähän muka pystyisi? Kyse on poliittisten päättäjien arvoista: asetetaanko etusijalle oman maan kansalaisten tarpeet vai mitä erilaisimmilla motiiveilla tapahtuvan luvattomien maahanmuuttajien tarpeet. Varat eivät valitettavasti riitä molemmille ryhmille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viime vuonna Suomeen tuli ennätysmäisen vähän turvapaikanhakijoita. Lait ovat kunnossa. Hysterian aika on ohi, samoin perussuomalaisten.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Lakeja voidaan myös järkeistää. Suomikin varmaan sitten kun muut Euroopan maat ensin.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Pitää muuttaa suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia jotka eivät ole ajantasalla? Ihan niinkuin kaivoslaki, ettei ulkomaiset (yritykset) hyväksikäytä lepsujen päättäjien aikaansaamattomuutta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onko tämä jotenkin skaalautuva vertaus? "Sinä" päästät sisään 10 koputtajaa, joista yksi tekee vakavan rikoksen. Ilmeisesti "sinulla" on ennestään perhettä ja poliisikin on olemassa. Voitaneen kuitenkin verrata tilanteeseen, jossa viisimiljoonainen joukko päästää yhtäkkiä sisään miljoonia, vai?

Toki täytyy sallia nekin puolueet, joille suhteellisuudentajuttomuus on ainoa ohjelma. Saattaahan niitä "sinun" lisäksesi joku toinenkin erehtyä äänestämään jopa kahdesti.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Tässä käytännön toimia:

Avoimien ovien politiikka on syynä turvallisuus vajeeseen!
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Rajavalvonta on kansalaisten turvaksi.
Meidän pitää tietää ketä täällä liikkuu ja valvoa maahantulokieltoja.
Vapaata liikkumista ei estä jos tarkistetaan matkustusasiakirjat!
Sivistysvaltio Ranska otti käyttöön rajatarkastukset ja toimii niin, että rajan yli ei päästetä paperittomia siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita.
Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa.

Suomen pitää tehdä samoin

https://yle.fi/uutiset/3-10277674

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Käytännön toimia 2

Laittomat kuuluu säilöön ja pikainen palautus kotimaihin.
Turvapaikkaa / oleskelulupaa haettava lähetystöistä ei rajalla eikä Suomen kamaralla, näin meillä ei ole maassa päätöstä odottavia.

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-allle...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Käytännön toimia 3:

Kaikki ulkomaalaisiset pitää karkottaa, jos tuomitaan ehdolliseen tai ehdottomaan vankeuteen.
Suomalaisten turvallisuus on tärkeintä.

Turvapaikanhakijat pitää karkottaa myös, jos syyllistyy rikokseen. Mikäli ei toimi maan lakien mukaan ei pidä myöskään turvapaikkaa myöntää.
Suomen tärkein tehtävä on pitää suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5bfb0d26-282...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

“Uskokaa tai älkää, muut puolueet pyrkivät hiljentämään kaikki keskustelut maahanmuuttopolitiikan ongelmista muutama kuukausi ennen vaaleja. Se ei käy, nyt puhutaan. “

Eihän kukaan teitä estä puhumasta, joten siitä vaan. Se keskustelu ja puhuminen on vaan tätä mistä tämä blogi on hyvä esimerkki. Sen sijaan, että asiasta todella keskusteltaisiin, niin valitetaan vaan siitä kun mistään ei saa puhua ja hallitus on huono.

Jokainen puolue haluaa, että täällä on turvallista asua. Kaikilla on siis yhteinen päämäärä joka on jo poikkeuksellisen hyvä lähtökohta keskustelulle. Mutta mitkä ovat ne askeleet, joilla tuohon päämäärään päästään? Perussuomalaisten tarjoama ratkaisu on pitää ovi tiukasti kiinni. Entäs sitten kun siellä oven takana olevilla on hätä? Ajatusleikkisi muuttuu huomattavasti erilaiseksi, jos oven takana oleva ihminen on paennut raiskausyritystä tai jollain muulla tavalla pelkää henkensä puolesta. Aika harva ihminen jättäisi tuolloin apua tarvitsevan pihalle. Ja sehän nyt on teillekin ihan selvä ettei muut puolueet tähän tule suostumaan. Jos todella haluaisitte tehdä asialle jotain, ottaisitte sovittelevamman asenteen asiaan ja hakisitte kompromissia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaisten tarjoama ratkaisu on pitää ovi tiukasti kiinni."

Eikös tuossa tarjottu yhtenä vaihtoehtona pitää turvapaikanhakijat tiukasti kiinni, eivät pääsisi tappamaan ja raiskaamaan suomalaisia. Paras tietenkin ettei nämä terveet nuoret miehet tulisi ollenkaan.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Mites tämä "tiukasti kiinni" pitäminen käytännössä toteutetaan? Ja sekö olisi paras ratkaisu, että perheestä päästetään sisään lapset ja äiti, mutta isä jätetään ulos? Millä määrittelet kuka on terve, nuori ja mies?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

Näistä vuonna 2015 tulleista 34000 turvapaikanhakijasta lähes kaikki olivat terveitä nuoria miehiä jotka tulivat ilman mitään perhettä ja taitaa nykyäänkin valtaosa olla poikamiehiä. Kiintiöpakolaisina tulee enemmän perheitä ja heidän taustat teoriassa tunnetaan. Kiinnipidettynä tarkoittaa leirinomaisia tiloja, vähän kuin varusmiespalvelusta suoritettaisiin ja sitäkin pidetään ihan käyttökelpoisena suomalaisille nuorille miehille, miksi ei sitten tuntemattomille ulkomaalaisille?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #48

Noni, näillä ("Kiinnipidettynä tarkoittaa leirinomaisia tiloja") ideoilla vaan sitten vaaleihin ja mahdollisiin hallitusneuvotteluihin. Onkohan se vika todella kaikissa muissa kuin perussuomalaisissa kun tästä maahanmuuttokeskustelusta ei tunnu tulevan mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"Noni, näillä ("Kiinnipidettynä tarkoittaa leirinomaisia tiloja") ideoilla vaan sitten vaaleihin ja mahdollisiin hallitusneuvotteluihin."

Itseasiassa myös EU on ehdottanut leirejä, kylläkin Euroopan ulkopuolelle ja Tanska aikoo sijoittaa rötöstelijät saareen. Näiden lisäksi moni EU-maa ei ota turvapaikanhakijoita ollenkaan maahansa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #59

Olisiko paljon vaadittu, että Suomen rajan ylittämiseen vaadittaisiin passi ja viisumi niin kuin ennen tätä euro kokeiluakin tehtiin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #77

Suomen kansalainen saa tätä nykyä matkustaa yli 170 maahan käytännössä viisumivapaasti. Sinulle tällaiset sopimukset eivät kelpaa? Pohjoismainen passivapaus on ollut voimassa vuodesta 1952. Ajattelit sitten lakkauttaa sen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #78

"Suomen kansalainen saa tätä nykyä matkustaa yli 170 maahan käytännössä viisumivapaasti."

Tarvitsee passin ja EU:ssa virallisen henkilötodistuksen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79

Olet ymmärtänyt "eurokokeilun", Riekki ei.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #77

Mistä tuo "eurokokeilu", sehän viittaa eurovaluuttaan? Tarkoittanet Schengeniä?

Mutta viisumiahan Suomeen eivät ole tarvinneet mitkään Schengen-alueen asukkaat aiemminkaan. Ja venäläisiltä sekä muilta "muukalaisilta" se edelleen vaaditaan, poislukien turvapaikan hakijat.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sinulla pitää olla iso perhe. Yhden vieraan kestitseminen vaatii 11 henkilön työpanoksen (Kustannus n 60-70 k€/v, suomalaisten keskimäärin maksamat verot n 6500 €/v).
Jos siis haluat ottaa 10 vierasta, sinulla pitää olla 110-henkinen perhe olettaen, ettette käytä verorahoja mihinkään muuhun.
Se on tietenkin eri tilanne, jos ei itse joudu maksamaan vaan voi ottaa rahat muilta. Silloin voi pitää isotkin pidot helposti ja silloin pidoista voi jopa koitua itselle hyötyä lisääntyneen liikevaihdon muodossa. En nyt kuitenkaan ryhdy arvailemaan, onko kukaan tällaista mahdollisuutta hyödyntänyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keväällä se sitten taas nähdään, kuinka persut oppositiossa ajavat tätäkin asiaa :)

Ei jatkoon.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kausaliteetti kop kop kop ilmiöön:

https://yle.fi/uutiset/3-10574726

Keiden lapset täyttävätkään erityisesti itäisen Helsingin päiväkoteja?

En odota tähän kommentteja kuin Helsingin erityispiirteet tuntevilta henkilöiltä.

Jani Kuusela

Tilastojen valossa:

Kun Suomeen saapuu yksi linja-autollinen irakilaisia, yksi heistä syyllistyy raiskaukseen päästyään maahan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jokainen raiskaus, väkivallanteko ja terrori-isku on liikaa!

Ei Ruotsin tielle!

Suomen tärkein tehtävä on huolehtia suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Sinä nautit, että suomalaisetkin syyllistyy rikokseen?
Olet iloinen tapahtumista riippumatta millä välineellä kulkeneet, niinkö?
Ajatteletko uhria koskaan?

Minusta jokainen rikos on liikaa.

Se, että oma väki syyllistyy raiskauksiin ja väkivaltaan, ei tarkoita että meidän pitää tuoda sitä lisää ulkomaalaisten toimesta.

Ymmärrätkö kannataa mieluummin vähentää rikoksia kuin lisätä niiden määrää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Logiikkasi on hiukan ontuva, sillä saman ajatuskaavan mukaan voisi kehottaa pariskuntia olemaan tekemättä lisää lapsia, koska heistä voi tulla rikollisia, jotka lisäävät rikostilastoja entisestään.

Jos tutkimusten tai selvitysten perusteella voidaan havaita, että tietyiltä alueilta on tullut tai tulee henkilöitä, joilla on rikollinen tausta tai toimintatapa eikä asiaan ole tiedosta huolimatta kiinnitetty riittävästi huomiota esimerkiksi turvapaikan tai oleskeluluvan myöntämisen kohdalla, niin toki voi laatia uusia ohjeistuksia tapausten päätösten perustaksi. Mutta kategorinen ulkomaalaisten pitäminen rikollisena aineksena on täysin perusteetonta.

Muuttaessani Japaniin vuonna 1990 siellä joutui jokainen pitemmän oleskeluluvan saanut ulkomaalainen rekisteröitymään maahantulovirastossa ja luovuttamaan sormenjälkensä. Kyseisestä sormenjäljestä otettiin valokuva niin sanottuun "Alien Registration Card" -korttiin, jota piti pitää lain mukaan aina mukanaan, kun poistui ulos kodistaan. Jos sitä ei ollut mukana, niin teoriassa olisi saman tien voinut joutua karkotetuksi maasta. Kun ihmettelin moista tiukkuutta, niin minulle vastattiin, että menettelyllä halutaan ehkäistä rikollisuutta. En todellakaan katsonut, että minua olisi ollut syytä pitää potentiaalisempana rikollisena kuin keskiverto japanilaistakaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #54

Jos tulee toiseen maahan, niin luonnollista että seurataan tarkemmin.
Omaa kansan etuja pitää aina puolustaa.

On nähtävissä monissa Euroopan maissa, missä otettu liikaa, niin ongelmia.
Ruotsi tuossa lähimpänä.

Minä en tosiaankaan halua Ruotsin tielle.

Nyt vielä voimme helposti muuttaa suuntaa.

Mielipide tiedustelujen mukaan ainakin meidän linja saa kannatusta.

Huhtikuussa sitten nähdään saadaanko äänestäjät liikkeelle!

Äänestäjä sitten päättää millaista Suomea haluaa.

Lintukoto vai Ruotsin tie?
Miljardit suomalaisille vai maahanmuuttajille.

Tässä on kyse arvovalinnoista ja turvallisuudesta!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Maailma saadaan toki näyttämään pelottavalta esittämällä rajusti liioiteltuja esimerkkejä. Rehellistä sellainen puhe ei tietenkään ole.

    «Sinä päästät oveltasi turvaa pyytävät 10 ihmistä sisään.»

Vuonna 2017 Suomesta haki turvapaikkaa noin 3 200 uutta tulijaa. Se tekee 0,00058 turvapaikanhakijaa yhtä Suomessa asuvaa noin 5,5 miljoonaa asukasta kohti. Suomalaisen kodin perhekoko on keskimäärin 2,06 henkilöä. Siten blogisti liioitteli vieraiden määrää esimerkissään 8343-kertaisesti.

Yhden hyttysen pisto ei ehkä paljoa pelota, mutta 8343 hyttystä varmasti paljonkin. Uskallatko enää mennä juhannuksena iltakävelylle?

    «Yksi vieraista tekee perheenjäsentäsi kohtaan törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen.»

Rantasen väite siis on, että yksi kymmenestä syyllistyy rikokseen. Tässäkin taitaa olla enemmän kuin vähän liioittelua, sillä riippuen maahanmuuttajaryhmästä, enintään kymmenen prosenttia heistä on ollut epäiltynä rikoksesta (Suomen Uutiset!), siis mihin tahansa rikokseen, epäiltynä. Siitä on aika pitkä matka "törkeään henkeen ja terveyteen" kohdistuneeseen rikokseen.

Perussuomalaisilla on 17 kansanedustajaa, joista 5 on tuomittu rikoksesta. Näin ollen perussuomalaisista kansanedustajista 29 % on tuomittu rikoksesta, mikä on 3 kertaa enemmän kuin missään maahanmuuttajaryhmässä.

Kuka hullu ottaisi 10 perussuomalaista kotiinsa? Pari voisi kyllä majoittaa saunaan, kunhan eivät tule puristelemaan perheenjäsenten tissejä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomlaisten uusi normaali ei ole niin kauhean tarkka tilastoista, se mikä tuntuu omasta mielestä kivalta, se on se totuus.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Mitä mieltä olet Ruotsin tilanteesta 58% tuomituista raiskaajista on tullut Euroopan ulkopuolelta.

Mitä mieltä olet tästä luvusta?

Haluatko kenties samaa Suomeen?

Perussuomalaiset on aito vaihtoehto: tälle nykyiselle politiikalle.

Sanotaan ei tarpeelle koristaa kuorma-autoin ja betoniporsain kansanjuhlat!
Ei Ruotsin tielle!
Äänestäjä: millaista Suomea haluat?

Onko tämä tavoite, että panssariesteiden takana juhlitaan?
https://mtvgo.fi/IiUz4Hs

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

Perussuomalaiset ei ole vaihtoehto millekään.

Sen ymmärtää äänestäjä, että huutamalla ja möyhäämällä ei asioita hoideta.

Siksipä te olettekin oppositioon hyvä puolue.

Suomi ei ole Ruotsi, eikä meille ole juurikaan tulossa turvapaikanhakijoita tällä hetkellä, lisää kyllä mahtuisi, ja on hyvä, että ensi vaalikaudella pakolaiskiintiöitä nostetaan.

Teidän aikanne oli ja meni, enää netissä teistä irtoaa ääntä, kukaan ei juuri ota teitä enää tosissaan, olette yhden asian lahko.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #55

Meillä on erilainen linja ilmastokysymyksissä: Suomi on vähentänyt päästöjään ja ei voi säästää itseään hengiltä.
Me haluamme, että koko Suomi voi olla asuttuna.
Me emme lisää autoilun kustannuksia.
Me haluamme rajatarkastukset.
Meillä on erilainen linja maahanmuutossa: ei haittamaahanmuutolle.
Me haluamme, että laittomat otetaan säilöön ja pikainen palautus kotimaihin
Laitamme miljardit suomalaisille eikä maahantulijoille.
Tässä nyt aluksi näitä vaihtoehtoja.

Äänestäjä huhtikuussa tekee valinnan: millaista Suomea tahtoo?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #62

Suomalaisen yhteiskunnan rahankertoon ne miljardit palaavat yhtä kaikki. Maahanmuuttajien(kaan) sossutuki ei ole niin suuri, että siitä säästettäisiin kotiin lähetettäväksi. Se menee kulutukseen ja niinpä maahanmuuton generoima väestönkasvu lisää kulutusta, millä on positiivinen työllisyysvaikutus sekä rahankierron kautta tapahtuva talouden vilkastumisvaikutus. Jos 15000 asukkaan paikkakunnalle tulla tupsahtaa vastaanottokeskukseen 1500 pakolaista, niin ruoan kulutus eli myynti paikallisissa kaupoissa kasvaa 10%, muiden tuotteiden kohdalla myös sen verran, hiukan enemmän tai hiukan vähemmän.

Vähän sama kuin NASA vastasi USA:ssa kritiikkiin avaruussukkulan taivaalle lähettämisen kalleudesta todeten, että siellä ei ole sisällä yhtään kassakaappia täynnä sadan dollarin seteleitä ja romuraudan arvo ei ole montaa tuhatta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #64

Eikös tuolla logiikalla kannata ottaa maailmalta niin monta elättiä kuin suinkin on tulossa? Mieluummin miljoonissa kuin tuhansissa? "Suomalaisen yhteiskunnan rahankertoon ne miljardit palaavat yhtä kaikki."

Ongelmana on vain löytää sen jälkeen suomalaisille jostain parempi asuinpaikka.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #64
    «Maahanmuuttajien(kaan) sossutuki ei ole niin suuri, että siitä säästettäisiin kotiin lähetettäväksi. Se menee kulutukseen»

Veikkaisin, että useimpien maahanmuuttajien kulutustottumukset ovat aika eri luokkaa kuin kantaväestön ja he pärjäävät helposti paljonkin halvemmalla. Siten kuin itse kukin pärjäsi opiskeluaikoina. Olen tätä nyt seurannut lähietäisyydeltä useamman vuoden ajan ja työttömyyspäivärahasta tai kotoutumisrahasta jää aika helposti vähintään puolet säästöön, riippuen asumisjärjestelyistä.

Otetaan esimerkiksi liha. Suomalainen on tottunut syömään lihaa ja kalaa. Maahanmuuttaja kuitenkin käyttää eläimistä ensisijaisesti suomalaisten roskiin laittamat roskat, kuten nahan, luut, siansorkat, kalanpäät ja -ruodot. Monissa kulttuureissa juuri nämä "jätteet" ovat eläinten parasta herkkua – ja Suomessa niitä saa nurkkatiskiltä koirille ja kissoille tarkoitettuna pilkkahintaan.

Käy joskus torilla niin huomaat, että siellä on melkoinen edustus maahanmuuttajia, ostamassa halpoja hedelmiä ja vihanneksia eurolla kilo. Sellaisia, mitä suomalaiset eivät välttämättä kelpuuttaisi ruokapöytäänsä.

Perusraaka-aineista itse valmistamalla saa aina halvemmalla kuin valmiina eineksinä.

Ruoka on totuttu syömään. Suomessa kotitalouksissa 30 % ruoasta menee jätteeksi.

Vaatteiden ei tarvitse olla kalliita brändivaatteita, ulkoilutakissa ei tarvitse olla yhtään GoreTexiä (mitä ihmettä sekin on?), vaan H&M on enemmän kuin luksusta useimmille ja kirpputorit palvelevat hyvin. Lautasten ei tarvitse olla Arabian vaan parin euron halpikset käyvät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Et ole vielä vastannut kysymykseen, mitä mieltä olet siitä tosielämän luvusta, että 29% persujen eduskuntaryhmästä on tuomittu rikoksesta. Puolueenne raiskauksesta tuomituista taitaa olla 100% kotoisin Suomesta.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Laitetaanpa tähän savonlinnalaisen lääkärin Eero Timgrenin haastattelu, joka oli kerran Savonmaa-lehdessä. Juttu on kolmen vuoden takaa, mutta edelleen ajankohtainen.

"Savonlinnalainen lääkäri Eero Timgren tuntee islamin uskoa tunnustavien ajattelutavan. Hän on hoitanut kahdeksan vuoden aikana noin 40 000 muslimia ja asunut useassa eri otteessa Saudi-Arabiassa, Arabiemiirikuntien liitossa ja Kuwaitissa.
Hän on seurannut hieman hämmentyneenä turvapaikanhakijoiden Suomeen tullutta vyöryä ja ennen kaikkea sitä, keitä nuo turvapaikan hakijat ovat. Me suomalaiset olemme Timgrenin mukaan jopa hieman naiiveja turvapaikan hakijoiden motiiveista hakea turvapaikkaa Suomesta.
-Monelta taholta saamani tiedon mukaan Suomeen tulleista nuorista miehistä monet ovat sotilas- tai poliisikoulutuksen saaneita. Se on minusta vähän huolestuttavaa, Timgren sanoo.
Viime aikoina on paljon julkisuutta saanut tapaukset, joissa turvapaikan hakijoiden on väitetty ahdistelleen ja ”kosketelleen” suomalaisia naisia. Tätä on selitetty muun muassa sillä, että erilaisesta kulttuurista tulevat nuoret miehet eivät tiedä tapojamme ja sitä, että esimerkiksi naisen katsekontakti mieheen ei tarkoita sitä, että hän on miehille ”vapaata riistaa”. Eero Timgren ei alkuunkaan usko tähän tietämättömyyteen. Islamilaisissa maissa kontaktit, jopa keskustelut, perheen ulkopuolisiin musliminaisiin ovat kiellettyjä ilman ”esiliinaa”.

Koko juttu:

https://savonmaa.fi/article/eero-timgren-tuntee-is...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Suosittelen painokkaasti lukemaan Jouko Mikkolan ylle linkittämän Eero Timgrenin haastattelun.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On kiinnostavaa, että tuo Perussuomalaisten ainoaksi jäävä hallituskausi on ainoa, jolloin maahanmuutto Suomeen on ollut hallitsematonta: 17-kertaista verrattuna aikaan ennen vuoden 2015 loppupuolta. Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli koko vuonna 3 200 eli kymmenesosa koko vuoden 2015 luvusta.

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207680-j...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viime kuukausinahan Perussuomalaiset ovat myös erityisesti vastustaneet kaikkia kansainvälisiä sopimuksia, joilla hallitsematon siirtolaisuus ja pakolaisuus pyritään saamaan hallintaan. Kaaos on näiden nationalistien tavoite.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset