MariPSRantanen

Avoin kirje pääministeri Sipilälle

Lähestyn sinua pääministeri Sipilä jälleen näin vaalikauden lopulla. Kirjoitin sinulle viimeksi 23.11.2015.

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207079-avoin-kirje-paaministeri-juha-sipilalle

Tuolloin ihmettelin suunnattomasti hallituksenne säästöjä suomalaisten perusturvasta, kun samaan aikaan toivotitte koko maailman vieraaksi nauttimaan sosiaaliturvastamme lupaamalla jopa oman talonne heidän käyttöönsä. Toivoin myös, että palaisitte mahdollisimman pian yritysmaailman palvelukseen. Sitä päivää ei vielä ole tullut, valitettavasti.

Viiminen vuosi on ollut kamala, on ollut pakko ostaa tietyt lääkkeet, vaikka rahat olisi tarvittu pojan ruokaan!!!!

 

Eläkeiän oon ratkaissut niin, että tapan itseni myöhemmin. Ihmisten mielestä se on kamala ajatus, mun mielestä helpottava. Että saisi joskus edes kontrollin tähän kurjuuteen. Ei tarttis eläkeikää olla kuset housussa jossain, missä kukaan ei edelleenkään välitä.

 

Ulosoton ja vuokran jälkeen palkasta jää 70 euroa käteen kuukauden ruokaan ja laskuihin. En saa mitään tukia, koska olen yrittäjä.

 

Olen suunnitellut tekeväni itsemurhan työni päättyessä. Vain näin en jää kenenkään armoille.

 

On kuin kädet olisi sidottu, tai eläisi häkissä – ulospääsyä ei ole nähtävillä.

 

Jos maassamme jätetään sairaat, vanhukset, vammaiset ja muista syistä heikko-osaiset täysin heitteille, niin toivon kaikkea paskaa sitten kaikille muillekin, koko sydämestäni!

 

Nykyään ihminen on vain menoerä val­tion kukkarossa. Minä voin tulla siihen riviin, jossa köyhät ammutaan. Loppuu tämä kituminen.

 

Syvä viha kasvaa kasvamistaan. Päättäjät ovat vielä ongelmissa jonakin päivänä!

 

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005954997.html

Nämä lainaukset ovat Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrotaan lehden tekemästä kyselystä millaista on elää niukkuudessa Suomessa. Oletkohan lukenut tämän artikkelin? Syytä olisi. Nämä ovat sinun johtamasi maan ihmisten kertomuksia. Mitä olet tehnyt asialle, muuta kuin moittinut vihaista puhetta? Millainen nk hyvinvointivaltio kykenee tuottamaan näin paljon pahoinvointia, köyhyyttä ja näköalattomuutta, että ihmiset eivät näe muuta ulospääsyä kuin itsemurhan? Nämä kertomukset satuttavat sielua ja samantyylisiä kuulee joka ikinen kerta kun on toreilla tapaamassa ihmisiä.

Samassa Hs:n artikkelissa köyhyystutkija Sakari Kainulainen kertoo verranneensa Hs:n kyselyn tuloksia onnellisuutta mittaaviin kansainvälisiin tutkimuksiin ja tullut johtopäätökseen: ”Näyttää siltä, että Suomessa osalla ihmisistä elämänlaatu on huonompi kuin Afrikan köyhimmissä maissa keskimäärin.”

Migri on avannut 21.12.2018 dynaamisen 10 miljoonan euroa hankinnan, jossa hankitaan vastaanottopalveluja turvapaikanhakijoille. Hankinnan kuvaus on seuraavanlainen:

”Vastaanottopalvelut ja muu turvapaikanhakijoiden vastaanottoon kuuluva toiminta järjestetään ja tuotetaan käytännössä ja pääasiassa vastaanottokeskuksessa keskuksen henkilökunnan toimesta. Vastaanottopalveluihin kuuluvat majoitus, vastaanottoraha, sosiaalipalvelut, terveydenhuoltopalvelut, tulkki- ja käännöspalvelut sekä työ- ja opintotoiminta siten kuin vastaanottolaissa säädetään. Vastaanottokeskukset antavat muuna vastaanottoon kuuluvana toimintana asiakkailleen esimerkiksi neuvontaa ja ohjausta sekä tietoa heitä koskevista asioista. Vastaanottokeskuksen tehtäviin kuuluu myös asiakkaan kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelyyn liittyviä tehtäviä ja oleskeluvan saaneiden henkilöiden asioissa ohjaamista.”

Lokakuussa 2018 Migri hankki 48 miljoonalla vastaanottopalveluja alaikäisenä yksintulleille. Elokuussa hankittiin Uudenmaan Elykeskuksen toimesta 100 miljoonalla eurolla kotoutumiskoulutusta.

Olisin pääministeri Sipilä kysynyt, että milloin sinua ja hallitustasi kiinnostaisi yksinhuoltajat, pieneläkeläiset, yrittäjät, sairaat tai vammaiset? Heille kaikille olisi tarpeen tarjota palveluja. Olisiko heille mahdollista perustaa ”vastaanottokeskus”? Heille kaikille soisi omassa maassaan parempaa kohtelua. Ja heitä kaikkia haluavat valtaosa suomalaisista auttaa yhteisillä varoillamme.

Minä en saata ymmärtää missä vaiheessa oman kansalaisen potkiminen lähes kirjaimellisesti on uusi normaali tässä yhteiskunnassa? Missä vaiheessa ”Virtanen ja Nieminen” ovat toisen luokan kansalaisia omassa kotimaassaan? Missä vaiheessa omien auttamista voidaan vähentää auttaaksemme koko maailmaa? Sillä näinhän se on, että kun johonkin laitat rahaa, se otetaan jostain pois.

Se on Sipilä sillä lailla, että ”vielä tulee aika jolloin perseet tervataan”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se on Sipilä sillä lailla, että ”vielä tulee aika jolloin perseet tervataan”."

Onpas värikästä kielenkäyttöä.

?????

Mitähän tämä oikein mahtaa tarkoittaa?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Se perseiden tervaaminen on kai alkujaan tarkoittanut tuota, "Sanonnan merkitys lienee jotain sellaista, että pahat teot saavat rangaistuksensa viimeistään tuonpuoleisessa."

http://www.kysy.fi/kysymys/haluaisin-tietaa-mista-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitähän se perseen tervaaminen mahtaa tässä yhteydessä tarkoittaa?
Pitääkö pääministerin turvamiesten olla huolissaan ja ryhtyä toimenpiteisiin?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tarkoitat siis että Suomella olisi luottoa kun köyhyys on näin mittavaa.
Rahan tasan jakaminen tuskin lisäisi kansan aktiivisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset