Helsingin hullut päivät jatkuvat

Aina kun luulee, ettei Helsingin kaupunginvaltuusto voi enää hullumpia esityksiä käsitellä ja hyväksyä, tulee ehtymättömästä lippaasta lisää.

Tänään valtuusto käsitteli Mirita Saxbergin (Kokoomus, nyk. Liike Nyt) aloitetta, joka esittää että kaupunki ryhtyy testaamaan huumausaineita. Siis, että verovaroin ylläpidetään paikkaa, johon henkilö voi tulla testauttamaan huumausaineensa ennen käyttöä.

Sekä poliisin että virkamiesten lausunto toteaa, että esitys on Suomen lain vastainen, mutta silti sosiaali- ja terveyslautakunta sorvasi esitykseen Perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta lauseen, jolla silti jatketaan tämän testausjärjestelmän toteuttamisen selvittämistä.

Yritimme tänään poistaa tämän lauseen valtuustossa tekemällä seuraavanlainen palautusesitys:

Poistetaan esityksen viimeinen lause:

”Huumeiden tunnistamispalvelun toteutukseen liittyvien kysymysten käsittelyä jatketaan eri toimijoiden kanssa tehtävän käyttöhuoneselvityksen yhteydessä.”

Nykyinen lainsäädäntö ei anna mahdollisuutta järjestää huumausaineiden tunnistustyötä eikä se ole yhteisten varojen vastuullisen käytön mukaista toimintaa. Kaupungin tulee noudattaa toiminnassaan tarkoin Suomen lakia ja sen vuoksi on mahdoton hyväksyä valtuuston kirjausta siitä, että huumausaineiden tunnistamispalvelun toteutukseen liittyvien kysymysten selvittämistä jatkettaisiin edelleen.

Arvannette jo miten äänestyksessä kävi? Aivan, Perussuomalaiset jäivät jälleen kerran yksin puolustamaan niin lakia kuin kaupunkilaisjärkeä. Tätäkin kahelismia kannatti koko orkesteri oikealta vasemmalleJätimme koko ryhmän voimin eriävän mielipiteen eli emme hyväksyneet tätä päätöstä.

On aika huimaa ajatella ensinnäkin sitä millä tavalla muut puolueet käyttävät kaupungin yhteisiä varoja. Toisaalta pidän myös outona ajatusta, jossa ei voida varmistaa kuka tällaista palvelua käyttää, huumeidenkäyttäjät vai myyjät. Millä varmistetaan etteivät alaikäiset testauta aineitaan?

Joskus tulee mieleen, että mahtavatko nämä ”haittoja vähentävän päihdepolitiikan” puolustajat pohtia koskaan kuka heitä lobbaa. Huumausainekaupan kovin kärki kun on mukana liike-elämässä, politiikassa ja erittäin vaikutusvaltaisilla paikoilla kun katsotaan kansainvälisesti. Siinä viedään helposti kuin pässiä narussa.

Tulee mieleen Axel Oxenstiernan sanat: “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.” Mutta nythän te tiedättekin.

Tässä illan päälle käy viimeisenä ajatus, pitäisikö aivan ensimmäisenä testata kaupungintalon pullat ja leivät.

https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/live?id=3912

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupun…

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu