MariPSRantanen

Saako Perussuomalaiset vaikuttaa vaaleissa?

Niin napsahti tänään Facebookiin yhteisönormien vastaisesta toiminnasta banni jaettuani Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon päivityksen täysin asiallisilla saatesanoilla. Halla-ahon postaus on edelleen facebookissa nähtävissä, joten se ei rikkonut itsessään yhteisönormeja vaan sen jako. Tätä on tapahtunut jo aiemmin muillekin ehdokkaillemme.

Hesari uutisoi 3 päivää sitten, että Facebook ja valtio ovat tehneet sopimuksia millä pyritään siihen, ettei vaaleihin vaikuteta. Onko joku sopinut, että Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat poistetaan tehokkaasti sosiaalisesta mediasta kampanjoiden aikana? Ikävästi tulee sellainen ajatuksen haiven. Onko tällä enää mitään tekemistä sananvapauden ja demokratian kanssa?

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005964858.html

Onko tullut mieleen, että istuva hallitus voi saada nenilleen tekemisiensä ja tekemättä jättämisen vuoksi eikä välttämättä sen vuoksi, että joku ulkopuolinen pyrkii tulokseen vaikuttamaan? Poliittinen vastuu kannetaan vaaleissa, mutta jos sitä pyritään estämään tällaisilla manöövereilla, ei kansanvaltaa ole olemassa vaan olemme menossa kohti jotakin sellaista jota en halua nähdä Suomessa.

Valtio ja facebook pyrkivät siis estämään vaikuttamisyrityksiä, mutta eikö juuri se ole kampanjoiden tarkoitus, yritys vaikuttaa vaalien lopputulokseen? Onhan tämä totaalinen katastrofi. Ei meille vaan juurikin vahvoille perusoikeuksille ja ihmisten oikeuksille sanoa ja tulla kuulluksi. Olkoonkin, että Facebook on kaupallinen yritys, ei se käsitykseni mukaan saa myöskään toimia siten, että perustuslakia rikotaan. Tästä lienee jo Facebookille tuomioita mm. Saksasta.

Sanon tässä ja nyt, että turha yritys. Tämä on jo niin läpinäkyvää, ettei onnistu. Ja me tulemme, me tulemme asialla. Asialla, joka kantaa läpi vaalikausien ja vuosikausien.

Mitä seuraavaksi, häviääkö äänestyslippuja mystisesti?

Jotain rajaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sensuuri ei ole mitenkään uutta Suomessa. Sitä on harjoitettu iät ja ajat.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuo on kyll ihan uskomatonta... Selvä esimerkki siitä että PerusS/kansallismielisiä vaienetaan Suomessa! Ja eiköhän myös muuallakin Euroopassa yritetä.

Vaikkei teitä äänestäis, niin tästä pitäisi olla huolissaan jokainen!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihan uskomatonta itkua jälleen kerran. Monikansallisella palvelulla on tietyt säännöt joihin käyttäjät on sitoutuneet. Se ei taida mennä uhriutujien tajuntaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuitenkin face toimii Suomen viranomaisten pyynnöstä ja ohjauksessa.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005964858.html

Halla-ahoa pidetään ilmeisesti vieraan vallan trollina.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Teppo Syvärilä

Et lukenut Marin postausta ajatuksella. Nyt bännätään järjestelmällisesti Persujen eduskuntavaaliehdokkaita TÄYSIN asiallisista postauksista.

Minut bännättiin, koska käytin nimeä Eduskuntavaaliehdokas Kai-Ari Lundell, syynä oli etuliite Eduskuntavaaliehdokas. Myös muita persuehdokkaiden tilejä on bännätty samasta syystä. Samaan aikaan muiden puolueiden ehdokkaita käyttää Eduskuntavaaliehdokas-liitettä muina miehinä, kukaan ei bännää.

Todettakoon, että kirjoittelen hyvin asiallisia postauksia, jaan blogikirjoituksiani sekä uutisia Suomen valtalehdistä kuten Hesari.

Eräs bännääjä, jolla oli valeprofiili, naureskeli seinällään, "Heh heh, taas tuli bännättyä yksi persuehdokas".

Siis toistan vielä kerran, monta persua on viime aikoina bännätty aivan asiallisista postauksista. Olen nähnyt ne postaukset. Jos et Teppo viitsi tällä kertaa kirjoitella mitään uhriutumisesta. Ja muuten, Mari Rantanen ei juuri turhista itkeskele, enkä minäkään.

Bännääminen on hyvin järjestelmällistä ja organisoitua toimintaa. Olisi todella kiva tietää, missä se sylttytehdas oikein luuraa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mitä te tarkoitatte bannaamisella?

Minä löydän Lundellilta kaksi profiilia jossa toisessa kerrot olevasi kansanedustajaehdokas ja sinne viimeinen päivitys on tullut nyt 55 min sitten. Myös Mari Rantasen profiili näyttää olevan naamatussa.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell Vastaus kommenttiin #9

Janne Salonen

Tietenkin tilit on jo palautettu. Sain avattua omani skannaamalla henkkarin ja lähetin sen FB:n määrittelemään osoitteeseen, muuten tilini olisi poistettu kokonaan.

Tilapäinen esto voi olla jopa 30 päivää, silläkin on jo merkitystä, FB on tärkeä markkinointikanava. Esim. ilmoittelen toritapahtumat sun muut myös FB:ssä. Jaan siellä myös blogikirjoitukseni, osan myös täällä.

Jos Eduskuntavaaliehdokas-liite ei ole sallittua Persu-ehdokkaille, ei sen pitäisi olla sallittua muillekaan. Ainakin kolmelta ehdokaskaveriltani on kielletty Eduskuntavaaliehdokas-liitteen käyttö.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Eli olet facebookissa eduskuntavaaliehdokkaana ja saat vapaasti kommentoida mutta valittelet miten sinua sensuroidaan.

"Jos Eduskuntavaaliehdokas-liite ei ole sallittua Persu-ehdokkaille..."

Panin FB-hakuun sanan eduskuntavaaliehdokas ja ensimmäinen jota se ehdotti, oli eräs perussuomalainen ehdokas juuri tuolla etuliitteellä. En halua häntä tässä mainostaa mutta sukunimikaimani näköjään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #14

Sama havainto, sujuvasti löytyi PS:n väkeä. Saattaa hyvinkin olla, että myös muiden kohdalla prosessi on käynnissä ja tuo etuliite tulee häviämään. Kaikki ei välttämättä tapahdu yhtä aikaa.

Näkyy tuo PS:n Turtiainenkin, joka täältä usemman kerran on bännätty, olevan samalla etuliitteellä.

Rantanen kertoo omasta mielestään asiallisesta saatteesta kertomatta sitä, Halla-ahon Twitter-viestejä bännin osalta ei ole tiedossa ja sitten puhutaan tässä taas joistain kavereista ja eräästä feikkiprofiilista.

Varsin hähmäistä, jolla voisi kuvitella ennemmin pyrittävän ilman kunnon osoitusta ja todisteita luomaan jälleen kuvaa PS:n syrjinnästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Todennäköisesti prosessi on käynnissä koska jos lukee säännöt, niissä sanotaan mm. että:

"Kun ihmiset seisovat mielipiteidensä ja toimiensa takana, yhteisömme on turvallisempi ja vastuullisempi. Tämän vuoksi sinun täytyy:
Käyttää samaa nimeä, jota käytät päivittäisessä elämässäsi."

"Eduskuntavaaliehdokas" ei nyt tarkkaan ottaen täytä tuota ehtoa ja veikkaan että tuo on ihan no brainer jos joku haluaa ilmiantaa sivun, ihan puolueesta riippumatta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Nyt bännätään järjestelmällisesti Persujen eduskuntavaaliehdokkaita TÄYSIN asiallisista postauksista."

Voisiko joku todistaa että postaus ollut asiallinen eikä ole ollut mitään ihmisryhmiin jaottelua, panettelua tai eriarvoistamista?

Aina kun olen nähnyt persun saavan jotain bannia niin siellä sitten joku "islam uli uli" tai muuta vastaavaa.

Kansankiihotuksesta silmätikuiksi päässeet persut ei tarvitse siihen paljoa.

"Olen nähnyt ne postaukset."

Aina kun minä olen nähnyt persuja bannattavan, olen nähnyt vain sääntöjen rikkomista. Kuten vaikka ihmisryhmiin jaottelua että toisilla olisi jotenkin erilainen arvo.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Ihan uskomatonta itkua jälleen kerran. Monikansallisella palvelulla on tietyt säännöt joihin käyttäjät on sitoutuneet. Se ei taida mennä uhriutujien tajuntaan.
"

Facebook on kuitenkin käytännössä lähes monopoliasemassa ja käyttää useiden tahojen mukaan ns. vasemmistolaista biasta. Luulisi että moinen piraattipuoluettakin liikuttaisi... ennen olisi ainakin liikuttanut. Internetin/somen sananvapaus oli ainakin joitakin vuosia sitten suosiossa teillä, kun puoluettanne enemmän tutkailin ja monesti hyväksi havaitsin. Ehkä ajat ovat muuttuneet.

"
Zuckerberg responded: “I understand where that concern is coming from because Facebook and the tech industry are located in Silicon Valley, which is an extremely left-leaning place.”

https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved...

Jne. jne.
Voisin antaa tusinan linkkejä käyttämällä muutaman minuutin enemmän, mutta mitä se hyödyttäisi.
Tuosta pitäisi varmaan tehdä oma blogin aihe (koska tuokin on hyvin mahdollisesti selvä epäkohta/ongelma), jos koskaan taas jaksan aktivoitua tänne taas kirjoittamaan muutenkin kuin kommenttien muodossa.

En tietenkään yhden kommentoijan yhden tietämättömän kommentin takia lähde koko puoluetta mollaamaan. Piraateilla on paljon hyviäkin kantoja kuten on kritisoimani kommentin esittäjälläkin.
+++++

Ja kaikkien höpsöjen tutkimusten mukaan olen itse mielipiteissäni melko keskellä, mutta silti kaikissa tutkimuksissa aivan aavistuksen vasemmalla päin ja hyvin hyvin vapaamielinen. Eli kyse ei ole siitä että olisin jotenkin ultrakonservatiivisesti right-wing paatoksella kritisoimassa kivoja ihmisiä oletetun taantumukseni sun muun takia.... olen vain aidosti omana itsenäni huolestunut nykyisestä "kehityksestä" joiltakin osin. Mielestäni huoleen on selviä syitä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Laitahan ne kuvaamasi täysin asialliset saatesanat, niin voidaan ihmetellä...

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Muuten, viime eduskuntavaaleissa FB:n palstoilla pyöri kymmeniä ja kymmeniä Venäjän trolleja Pietarin trollitehtaasta. Vielä sieltä suunnalta ei ole tullut kuin pari kaveriehdotusta tai sitten heidän profiilinsa eivät ole enää niin läpinäkyviä.

Eli FB-vaikuttaminen on hyvin monisäikeistä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tavio kysyy Suomen eduskunnassa jonkun saamasta twitter-bannista. Nyt on kaikki nähty.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos puhelinliittymä reistaa niin mistähän sitä kysytään? Poliisilaitokselta? Vai eläinsuojelusta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 10

No Tavio nyt monien kavereidensa tavoin tekee hartiavoimin töitä romuttaakseen myytin suomalaisista rehellisinä ihmisinä.

Toivottavasti ei kuitenkaan onnistu koska siitä olisi meille kaikille jo ihan jokapäiväistä haittaa. Eikä vahingon aiheuttajilla tässä tapauksessa ole selkärankaa saati kykyä vastata aiheuttamastaan vahingosta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Katsotaanpa hitusen tuota linkkaamaasi Hesarin artikkelia. Siellä kerrotaan mm seuraavaa:
”Sosiaalisen median jättiläisillä on omat keinonsa havaita, jos joku pyrkii esiintymään vaikkapa Antti Sillanpäänä”, Sillanpää sanoo.

”Nyt he voisivat ilmoittaa, jos he havaitsevat tällaista. Samoin me voimme soittaa suoraan heille, jos havaitsemme esimerkiksi, että joku yrittää esiintyä oikeusministeriönä tai Vaalit.finä.”

"Sillanpää kuitenkin muistuttaa, että yhteistyössä ei puututa sisältöihin."

Eli pyritään estämään se, että joku esiintyisi jonain muuna kuin on. Onko tämä jotenkin huono juttu? Haluaisitko että sinuna esiintyisi joku muu tai feikkaisi valeprofiililla puoluettasi? Tuskin.

Tai sitten siellä todetaan:
”Toiveissamme on saada tietoa, jos esimerkiksi vaaliviranomaisiksi tekeytyviä profiileja on paljon liikkeellä. Samoin haluaisimme tietää, jos jostain ilmestyy paljon automatisoituja tilejä, jotka vaikuttavat suomalaisten keskusteluun.”

Samaten pyritään siihen, että ulkomailta ei voitaisi vaikuttaa vaaleihin erilaisilla keinoilla kuten vaikkapa USA:n vaaleissa.

Mikä ongelma tässä on?

Lukisit sen artikkelin kunnolla, mikään ei viittaa tällaiseen kuin väität:
"Onko joku sopinut, että Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat poistetaan tehokkaasti sosiaalisesta mediasta kampanjoiden aikana?"

"Valtio ja facebook pyrkivät siis estämään vaikuttamisyrityksiä, mutta eikö juuri se ole kampanjoiden tarkoitus, yritys vaikuttaa vaalien lopputulokseen? Onhan tämä totaalinen katastrofi."

Rehellisiä kampanjoita ilman feikkiprofiileja yms ei ole estämässä kukaan.

On aika lyödä todellisia todisteita pöytään epämääräisyyksien sijaan tällaisten väitteiden tueksi.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Kaikki sisältö, mitä yhtään kukaan laittaa Facebookiin, muuttuu Mark Zuckerbergin yksityisomaisuudeksi. Hän voi tehdä sillä sisällöllä mitä haluaa.

Älkääkä hyvät ihmiset skannatko henkkareitanne ja lähettäkö niitä Facebookille. FB ei ole Suomen viranomainen vaan globaali suuryritys, joka myy informaatiota samalla tavoin kuin Saarioinen maksalaatikkoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On aivan selvää että perussuomalaisten näkemykset halutaan vaientaa ennen vaaleja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 19

Mikä saa aikuisen ihmisen luulemaan että näin olisi?
Sensijaan ne jotka eivät osaa esittää ajatuksiaan yhteisön sääntöjen mukaisesti, puolueesta riippumatta, jäävätään pois. Maassa maan tavalla tai maasta pois, elleivät yhteisiin sääntöihin sopeutumattomat persut sitten vaadi itselleen jotain sellaisia erioikeuksia joita meillä muilla ei ole.

Toisaalta eipä yhteisiin sääntöihin sopeutumattomien saamat banaanit kiinnosta. Onko niillä joku harhaluulo agendansa merkittävyydestä tai käsitys että kenelläkään olisi mitään velvollisuutta jonkun elämäntapavalittajan päivittäisiä paheksumisia seurata? Miksi ihmeessä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Todista.

Voisiko niitä salaperäisiä asiallisia kommentteja laittaa vaikka tänne tarkasteltavaksi?

Täälähän on säännöt tuossa alhaalla ja toki sitten Suomen laki. Mutta kun kyse oli asiallisista kommenteista niin voihan niitä täällä jakaa.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Matti Karnaatu

Mene Facebookin, laita hakukenttään nimeni, ja selaile. Kaikki postaukseni ovat tallella, koska tiliäni lukittu, koska todistin henkilöllisyyteni.

Minulla on kaksi tiliä, toinen on täysin yksityinen sukulaisilleni ja kavereilleni sekä opettajatutuilleni. Se bännätty tilini on poliittinen tilini ja täysin avoin.

MITÄÄN salaperäistä ei siis ole.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

Kai-Ari Lundell. Otaksun hyvinkin että sinulla tulee olemaan jatkossakin ongelmia Facebookin yhteisösääntöjen kanssa, sillä sinulla näyttää olevan kaksi henkilökohtaista tiliä.Se on yksinkertaisesti kielletty Facebook säännöissä

Tuo liketettävä Lundell-tili saa olla olemassa sääntöjen mukaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Niin napsahti tänään Facebookiin yhteisönormien vastaisesta toiminnasta banni jaettuani Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon päivityksen täysin asiallisilla saatesanoilla. "

Ehkä siinä oli jotain sääntöjen vastaista. Siitä on hyvä lähteä, että jos erotellaan ihmisryhmiä jotenkin ja panetellaan tai on jotain eriarvoistamista niin sitten tapahtuu noin.

"Onko tällä enää mitään tekemistä sananvapauden ja demokratian kanssa?"

Kansankiihotus on demokratian vastaista toimintaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Siis nytkö pitäisi olla pöyristynyt siitä etteivät persut saa riittävästi ääntään kuuluville?

Blogistille tiedoksi että ainakin näin ulkosuomalaisena olen huomannut että ainoa puolue jonka pläjäytykset ovat tosi näkyvillä on juuri persut.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun oikeaa asiaa persuilla ei ole niin tämänkaltaisia blogeja on vaan jotenkin siedettävä vaaleihin asti.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Arto Granlund

Oikeaa asiaa? Lue vaikka näitä blogeja, niin ei tarvitse kirjoitella pöpöjä:

http://kaiarilundell.blogspot.com (poliittinen blogini)

https://properuskoulu.blogspot.com (koulutuspoliittinen blogini)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun perussuomalainen puhuu ''asiallisista saatesanoista'' niin jokainen ymmärtää välittömästi miksi tuli taas kerran bannit.

Näillä persujen järjen jättiläisillä ei riitä vieläkään kyky ymmärtää kirjoittamaansa, itkeä kyllä osataan kovaa kohtaloa, ja aina vika on jossain toisessa.

Koettakaa nyt vilkaista sinne peiliin, sillä kun kyse on persuista, vika löytyy aina sieltä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No mutta mitäs jos sittenkin on porukkaa jotka vaan kayttävät hyväkseen tätä raportointi mahdollisuutta?

Ei FB tai twitter ole kiinnostunut persuista.

Esim. rasmus ryhmäläiset on ja se on aika iso ryhmä.
Kysymys kuuluukin "mitäs jos...?"
Vieläkö se siinäkin tilanteessa olisi "ihan sama", se on monikansallinen yritys joka saa tehdä mitä haluaa"

Se nyt on hölmömmällekin selvää ettei FB tai twitter bannaile oma-aloitteisesti ketään, ilman että siellä on päivityksessä algoritmien haaviin jääviä kuvia tai sanoja.
Vaikea on uskoa ettei persutkaan tätä ymmärtäisi ja jättäisi näitä kuvia/sanoja sinne laittamatta.

Joten jää periaatteessaa kaksi mahdollisuutta...ja kolmas vähemmän todennäköinen

A. jotkut siellä tehtailee raportteja...se ketä nämä "jotkut" ovat, onkin sitten oma juttunsa.

B. persut valehtelevat saaneensa banneja....koska profiilit jäävät käsittääkseni näkymään banneista huolimatta, niin emme voi tietää onko bannit todellisia vai eivät.

C. persumieliset itse raportoi samanmielisiä saadakseen "persuvastainen some"-kohua aikaan....vähän epätodennäköistä.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Mikko Raatikainen

Mielenkiintoista on, että laajamittainen bännäysbuumi alkoi, kun ehdokkaiden kampanjointi alkoi, ei sitä ennen. Laajamittainen bännäys alkoi siis syksyllä.

Yhteensattumaa? Tuskin FB:n yhteisönormit niin kummallisesti olisivat muuttuneet.

Kohta A.

Sekä B ja C ovat järjettömiä vaihtoehtoja.

Lopetan tämän keskustelun osaltani tällä erää tähän.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kommenteissa 14-16 kerrottiin, mistä todennäköisesti on kyse ja kuinka PS:n ihmisiä on yhtä lailla vielä eduskuntavaaliehdokas-alulla FB:ssä.

Vastailehan sinne ennen kuin lopettelet keskustelua maan polttaessa jalkojen alla.

Laajamittainen buumi, kuinka monta, ketkä, mistä syystä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Tiedän monta poistunutta profiilia kun joku yrittäjä on tehnyt, tietämättään tai tahallaan, oman firmansa sivut henkilöprofiilina. 10 vuotta sitten kun firmat rynnivät naamattuun konsulttina varoittelin tuosta: Muutama tuhat seuraajaa taivaan tuuliin.

Ihan sama koskee poliitikkoprofiileja. Tee sivu "public figurena" jos haluat mainostaa ehdokkuuttasi muulla kuin omalla nimelläsi: https://www.socialmediaexaminer.com/facebook-publi...

Ei ole salaliittoa, on vain huonoa osaamista.

Ja näin, tällaisen somekonsultoinnin tuntihinta on normaalisti luokkaa 200 eur + alv mutta persut on hyvät, tarjosin tämän uskomattoman tiedon ihan ilmaiseksi vain jotta toivottavasti jatkossa pääsen lukemasta näitä "meitä bannataan" -horinoita.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #35

#34/35

Jos bannaus johtuisi etuliitteestä, niin voisiko ajatella että sama ongelma olisi muidenkin puolueiden ehdokkailla.
Voisi kuvitella että sielläkin on noita vääriä etuliitteitä....ei tosin ole riittävän mielenkiintoista että alkaisin tutkia.

Sama periaatteessa pätee Jannenkin epäilyihin henkikö/firmaprofiili sotkusta.

Itse pidän raportointi napin väärinkäyttöä suurimpana todennäköisyytenä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #37

Niin tosiaan, sitten pitäisi osoittaa että millään muulla puolueella ei bannia tule samasta aiheesta. Voihan sitä epäillä ja samalla sanoa että ei viitsi selvittää.

Raportoininappi toimii ainakin siinä tapauksessa että on jotain raportoitavaa. Jos profiili on "väärä" kuten ainakin Lundellin tapauksessa, se on mitä helpoin ilmiantaa tuloksellisesti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #43

#43

"Niin tosiaan, sitten pitäisi osoittaa että millään muulla puolueella ei bannia tule samasta aiheesta. Voihan sitä epäillä ja samalla sanoa että ei viitsi selvittää."

Nyt en ihan ymmärtänyt mitä yritit sanoa....ja myönnään että syy on ymmärryksessäni.

Tarkoitin ettei tämä asia ole minulle niin kiinnostava että sen vuoksi alkaisin omaa aikaani käytttämään selvittelemällä kenen ehdokkkaan etuliitteenä on tai ei ole "vaaliehdokas".
Totean vaan että jos syy mahdollisesti olisi noissa etuliite ongelmissa, niin voisi kuvitella että samasta banniongelmasta valittaisi muidenkin puolueiden jäsenet....eiköhän siellä samoja etuliitteitä ole joka puolueesta.

"Raportoininappi toimii ainakin siinä tapauksessa että on jotain raportoitavaa. Jos profiili on "väärä" kuten ainakin Lundellin tapauksessa, se on mitä helpoin ilmiantaa tuloksellisesti."

Kyllä näin.

Mutta käsittääkseni voi vieläkin raportoida henkilöitä esimerkiksi sillä syyllä että epäilee profiilin olevan "feikkihahmo"...tämä siis esimerkikki.
Riittävän moni kun tämän raportoi, niin FB lukitsee profiilin.
Henkilö voi sitten selvitellä asiaa FB:n kanssa, mutta se ottaa oman aikansa...ja tämän ajan profiili on lukittu.

Ymmärtääkseni riittävä määrä raportointeja mistä tahansa julkaisusta saa FB:n lukitsemaan profiilin automaattisesti ...ja taas vaatii selvittelyä saada se avatuksi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Mari. Voimia toimia. Siunaten Lasse.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun Liberialismi kaltevalta pinnalta luiskahti vasemmalle, oi suuri neuvostoliitto, palautamme "solidaarisuuden" nimissä kunniasi.

Kysymys vapautta rakastaville Liberaaleille: Mistä me vapauduimme?

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Täällä kovasti epäillään että olen kirjoittanut jotakin sopimatonta. Kirjoitin seuraavasti:

"Luethan nämä Jussin esittämät keinot mitä pitää tehdä. Puheet eivät auta.

Näistä kenoista ette tule näkemään yhtään (koska arvopohja) Sipilän hallitukselta, vaikka juuri nämä keinot olisivat tehokkaita.

Näitä keinoja voidaan edes toivoa jos Perussuomalaiset olisivat suurin puolue.

Sinä valitset. Sinulla on valta 14.4.2019.
#jotainrajaa #siksips"

Toistan siis vielä, että Halla-ahon päivitys on edelleen jäljellä, joten se ei ole rikkonut yhteisänormeja vaan jakoni ylläolevalla kommentilla.

Jos tämä ei ole erikoista niin mikä on? Eikä tämä ole uhriutumista vaan tapahtuvien asioiden esille tuomista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Älä välitä, täällä tota uhriutumisvirttä ulvoo aina sama lauma. Taitaa olla toi sakki myös niitä jotka istuu ilmiantonappulan päällä aina kun persu jotain kirjoittaa missä tahansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinkahan mones itkuvirsi tämä on puheenvuoron historiassa, ja nimenomaan persuilta :)

Lisää odotettavissa aivan varmasti.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Hesari uutisoi 3 päivää sitten, että Facebook ja valtio ovat tehneet sopimuksia millä pyritään siihen, ettei vaaleihin vaikuteta. Onko joku sopinut, että Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat poistetaan tehokkaasti sosiaalisesta mediasta kampanjoiden aikana?"

Pirkko Ruohonen-Lerner (PS) kertoi Perussuomalaisten naisten kevätkokouksessa, että EU:ssa valmistellaan jotain säädöstä sen osalta, mitä EU:sta saa sanoa ja mitä ei.

Tällä on tarkoitus suitsia pienten, EU-kriittisten puolueiden viestintää.

Mutta näköjään joku neropatti huomasi, että suitsiminen käy kätevästi ja nopeasti tällaisia kahdenvälisiä (valtio + Facebook, valtio + Twitter) soppareita tekemällä.

Kyllä on pelko mahtava siitä, että Perussuomalaiset eli EU-kriittinen (ja erityisesti maahanmuuttokriittinen) puolue menestyisi vaaleissa.

Nähtäväksi jää millaisia pyrkimyksiä äänten peukalointiin kohdistuu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Hesari uutisoi 3 päivää sitten, että Facebook ja valtio ovat tehneet sopimuksia millä pyritään siihen, ettei vaaleihin vaikuteta. Onko joku sopinut, että Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat poistetaan tehokkaasti sosiaalisesta mediasta kampanjoiden aikana?"

No kukaan ei ole osoittanut että "valtio" olisi sopinut persuehdokkaiden bannaamisesta kampanjoiden aikana. Tuo on ajatuksena yhtä absurdi kuin blogistin vihjailu siitä että seuraavaksi katoaa äänestyslipukkeita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"No kukaan ei ole osoittanut että "valtio" olisi sopinut persuehdokkaiden bannaamisesta kampanjoiden aikana."

Ei valtio vaan EU toimiluvan menettämisen uhalla. Kyse ei ole perussuomalaisten blokkaamisesta vaan maahanmuuttokritiikin esittämisestä ja muusta EU:lle epäedullisen aineiston julkituomisesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Nyt kuullostaa rikkinäiseltä salaliittoteorialta.

EU ei hyödy mistään massiivisesta kansainvaelluksesta, päinvastoin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU ei hyödy mistään massiivisesta kansainvaelluksesta, päinvastoin."

Silti EU avasi rajat ja vaatii pitämään niitä avoinnna, seuraa kansainvaelluksia vierestä tekemättä muuta kuin haukkumalla rajansa sulkeneita Unkaria ja Puolaa. EU on tämän sopan keittänyt ja sitä vielä ylläpitää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset