Rahat tai henki?

Päivi Räsänen valaisi tänään miksi turvapaikanhakijoiden vastaanottorahaa ei voida sitoa työ- ja opintotoimintaan osallistumiseen. Vastaanottorahaa voitaisiin jo nyt leikata enintään 20% kahdelta kuukaudelta jos turvapaikanhakija ei osallistu ilman pätevää syytä koulutukseen.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270053-paivi-rasanen-paljasti-eduskunnassa-turvapaikanhakijoiden-sanktiota-ei-kayteta-koska

”Yksi syy, joka [valiokunnan kuulemisissa] nousi esiin, oli se, että asiakkaiden sanktioiminen nähdään turvallisuusriskinä eli pelätään, että henkilöt reagoivat turvallisuutta vaarantaen siihen, jos heiltä vähennetään vastaanottorahaa”, hän paljasti.”

Anteeksi mitä? Meillä on mahdollisuus leikata toimeentulotukea ja työttömyyspäivärahaa aktiivimallin jälkeen mikäli henkilö ei osoita aktiivisuutta. Mutta turvapaikanhakijoilta ei voi leikata, koska he voivat suuttua? Suomalaiseen on niin mukava luottaa kun se ei hermostu, näköjään mistään.

Uskomatonta touhua Hölmölässä. Olisi kait syytä olettaa vähintään se, että ihmiset tullessaan osallistuvat toimintaan ja siihen paljon puhuttuun kotouttamiseen. Jos ei osallistu, rahat pois ja jos alkaa käyttäytyä tämän vuoksi uhkaavasti, säilöön ja ulos maasta. Simple as that.

Meillä on lainsäädännössä ja toiminnassa suuria ongelmia, joissa Suomi antaa, mutta ei ota mitään. Rotia tämä maa tarvitsee enemmän kuin koskaan, nyt me olemme polvillamme. Korjataan nämäkin valuvirheet ensi vaalikaudella.

#jotainrajaa 

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu