Lihaa ei saa syödä, mutta lapsia voi silpoa?

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli eilen pitkään ja hartaasti siitä, että lihan ja maitotuotteiden käyttö on puolitettava. Vihreiden tekemä aloite palautui valmisteluun äänin 42-39 siten, että kaupunki puolittaa lihan ja maitotuotteiden tarjoamisen vuoteen 2025 mennessä. Voi vanhusparkoja, joiden hauras elimistö tarvitsisi monipuolista proteiinipitoista ruokaa, johon suukin on tottunut.

Jätin kokouksessa aloitesovellukseen aloitteen, joka tähtää lasten sukuelinten silpomisen ehkäisyyn tekemällä Helsinkiin toimintasuunnitelma ja toimenpide-ehdotukset. Lisäksi aloitteeni esitti, että kaupunki samassa yhteydessä pohtii toimenpiteet, joilla kaupunki voisi edistää näiden törkeiden tekojen saattamista rikosoikeudelliseen vastuuseen.

https://yle.fi/uutiset/3-10230068

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi järjestöavustuksista Ihmisoikeusliitolle 40 000 euroa somalinkielisen mieshenkilön palkkaamiseen silpomisen ehkäisyn nimissä tälle vuodelle 2019. Kun katsoo lukuja ja ilmiön laajuutta, ei yksi ihminen riitä tähän työhön. Jokainen lapsi, jota emme pysty suojelemaan Suomessa, on liikaa. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää tuoda esiin ilmiö, teon tuomittavuus ja brutaalisuus sekä tehdä esityksiä näiden ennaltaehkäisemiseksi.

Toivottavasti toistaiseksi allekirjoittaneiden määrä on kokousjärjestelmän tökkimisen syytä, sillä en haluaisi tulla siihen johtopäätökseen, että kaupungissamme saa lapsia silpoa jatkossakin ilman, että kaupunki tähän haluaisi puuttua. Mutta lihaa, sitä älkäämme syökö? Mikä voisi olla tärkeämpää kuin suojella lapsia tältä hirvittävältä tavalta, joka jättää valtavat arvet sekä ruumiiseen että sieluun? Ei kait ainakaan vastustaa persuja? Tai vielä karmeampaa, sulkea silmänsä olemassa olevalta ongelmalta jos se näyttäisi monikulturismin rumat kasvot. Helsingin hullut päivät jatkuvat?

Kokouksen loppuun mennessä aloitteen oli allekirjoittanut 10 valtuutettua 85 valtuutetun joukosta, tietysti Ps ja muut pääsääntöisesti salin oikeasta laidasta. Jätän aloitteen vasta ensi kokouksessa, josko silloin ei tietojärjestelmä tai muukaan töki tärkeässä asiassa.

Aloiteteksti:

 Lasten sukuelinten silpomista ehkäisevä toimintasuunnitelma

Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 silpomisen läpikäynyttä tyttöä ja naista. Silpomisen riskissä heitä arvioidaan olevan noin 650–3 080 riippuen siitä, huomioidaanko arviointilaskelmassa toisen polven ulkomaalaistaustaiset tytöt. Poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia/silpomisia tehdään Suomessa noin 400 vuosittain.

Lasten silpomisen perinne heikentää tasa-arvoa ja itsemääräämisoikeutta sekä aiheuttaa terveydellisiä ja sosiaalisia haittoja.

Huolestuttavia viestejä kuuluu myös siitä, että koulujen loma-aikoina lapsia saatetaan lomamatkoilla silpoa. Vaaravyöhykkeellä arvioidaan olevan jopa 3000 tyttöä.

Suomessa ei edelleenkään ole käyty yhtään oikeusistuntoa lapsen silpomisesta, vaikka Suomessa arvioidaan olevan tuhansia silvottuja lapsia.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki laatii koko kaupungin laajuisen lasten sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyn toimintasuunnitelman toimenpiteineen. Toimintasuunnitelmaan tulee myös sisällyttää toimenpiteet siitä, millä tavoin kaupunki voi olla mukana saattamassa näitä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön omaavia tekoja rikosoikeudelliseen vastuuseen.

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu