MariPSRantanen

Kotimaani ompi..

Suomi? Viimeisen viikon uutisten perusteella en ole aivan varma enää missä asun.

Suomalaiset on tunnettuja periksiantamattomuudestaan, sisustaan, uutteruudestaan, luotettavuudestaan ja vahvasta oikeudentuntoisuudestaan. Rehti, rehellinen, luotettava. Lain ja järjestyksen ihmiset.

Mitä on tapahtunut?

Suomi ei kykene tekemään lainsäädäntöä, jolla estetään terroristien paluu Suomeen. Koska perustuslaki.

Suomi maksaa terroristeille sosiaalitukia. Koska ei pysty seuraamaan ovatko ihmiset Suomessa.

Suomi ei kykene suojaamaan naista ja lapsia jo aiemmin tuomitun miehen tekemältä kunniamurhan yritykseltä ja antaa karkulaiselle etumatkaa reilun vuorokauden ennen kuin julkistaa epäillyn kuvan ja nimen.

Suomi ei kykene säätämään lakeja, joilla lasten hyväksikäytöstä ei selviäisi ehdollisella. Koska se olisi liian julmaa.

Suomessa selviää sakoilla siitä, että syöksyen tarttuu linja-auton rattiin huutaen allahu akbar. Koska tekijä oli vain pelästynyt ja huutanut jumalaansa.

Suomi on myynyt huutolaismarkkinoilla vanhukset, lasten päivähoidon, lastensuojelun ja vammaiset. Tänään eduskunta hylkäsi ei myytävänä-aloitteen, joka pyrki poistamaan hankintalain piiristä vammaisten elämänmittaiset palvelut, jotta ihmisten kotia ei myytäisi. Myynti jatkuu. Sinne, mistä halvimmalla saadaan.

Suomen pääkaupungissa laitetaan 100-vuotias vanhus toistuvasti kotiin yksin, jossa hän kaatuilee ja loukkaa itseään. Hoivapaikkaan ei ollut kuulemma tarvetta.

Suomen pääkaupungissa laittomasti maassa olevat saavat maksuttoman terveydenhuollon, lääkkeet ja bussiliput. Nyt laittomasti maassa oleva tuberkuloosipotilas on kadonnut eikä kukaan tiedä missä hän on tarttuvan tautinsa kanssa.

Onko tämä sellainen Suomi jossa sinä haluat elää? Onko tämä sellainen arvopohja, jota Sinä kannatat?

Tämä ei ole minun Suomeni. Haluan Suomeni takaisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Suomea ei juurikaan tunneta yhtään mistään. Korkeintaan autourheilijoista. Näin tämä näkyy täältä etelä-Euroopasta koettuna ja katseltuna. Tehkää te siellä maasta sellainen kuin parhaaksi näette, itse en pystynyt siellä rasistisessa ja negatiivisessa ilmapiirissä enää elämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko tämä sellainen Suomi jossa sinä haluat elää? "

Ehdottomasti tämä Suomi on sellainen maa jossa minä haluan asua. Toivottavasti saan asua.

Parhaita puolia tässä meisän suomenmaassamme on sananvapaus ja se että rajat on auki tulla ja mennä.

Ne jotka eivät tykkää saavat valittaa ja ne jotka haluaa lähteä täältä pois, pääsevät helposti, kun rajat on auki.

Jotkut eivät pidä siitä että rajat on auki, eikä siitä että täällä noudatetaan Suomen perustuslakia ja siitä saa sitten urputtaa jos ei jostain tykkää.

Jotkut eivät pidä siitä että aina urputetaan.

Se on hyvä että valittaa saa, kunhan ei mene liian henkilökohtaiseksi, ihmiseen tai ihmisryhmään kohdistuvaksi parjauskampanjaksi.

-------------------

Kun tulen vielä vanhemmaksi ja joudun hoitolaitokseen, haluan sellaisen robottilelun, jonka kanssa saan puuhastella.

Ihmisistä en ole koskaan niin paljon piitannut, mutta jos saan joskus hoitajan, niin ei sen tarvitse suomea puhua, kunhan hoitelee hommansa.

Sellaisen haamuhoitajan toki haluaisin joskus nähdä. Minä kun en ole oikein koskaan uskonut haamuihin, enkä milloinkaan ole sellaiseen törmännyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos jättäisit maahanmuuttajiin kohdistamasi aggressiot ja perustuslain halveeraamisen, voisit olla kelpo ehdokas muuttamaan maan suuntaa.

Itseäni harmittaa näissä blogeissasi lähinnä se, että olet ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa päättämässä monen vuoden ajan Helsingin hoiva- ja sosiaalipalveluista. Kuitenkin vuosi toisensa jälkeen kirjoitat puutteista asioista, jotka kuuluvat osittain myös sinun päätösvaltaasi.

Olen kysynyt tätä ennenkin, mutta jätät toistuvasti vastaamatta: Teetkö ylipäätään päättäjänä asioiden edistämiseksi mitään? Oletko päättäjä, joka pitää paikkaa joltain toiselta, joka voisi saada asioihin parannuksia? Onko yhteistyökykysi ajan tasalla vai mistä muusta tämä kertoo?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Paras maa niin kansainvälisissä vertailuissa kuin subjektiivisesti koettuna. Joskus persujen turha vinkuminen kyrsii, muttei mikään paikka täydellinen ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ihana maa ja maailman onnellisin kansa, mutta silti blogisti jaksaa itkeä ja valittaa. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset