MariPSRantanen

Erillislailla piikkihuumeet laillisiksi Helsingissä?

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 18.3 kokouksessaan esitystä, jonka mukaan Helsinki haluaa erillislain, jotta voisi perustaa huumeidenkäyttötilan. Lakiesitystä perustellaan välttämättömyydellä sillä Suomen laki ei mahdollista käyttötilojen perustamista, koska huumausaineiden hallussapito ja käyttö on rikoslaissa rangaistava teko.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/201...

Mikäpä voisikaan olla tärkeämpi hanke Helsingissä kuin se, että aletaan ajaa kyseistä erillislakia? Vanhustenhoito kotihoidon ja hoivan osalta on puutteellista, lastensuojelu on kovassa paineessa, vammaisten asumispalveluissa on puutteita esperöinnin vuoksi, terveysasemille pääsee huonosti, päivystykset ovat ylikuormittuneet. Ja mikä irvokkainta, huumausaineiden vieroitushoitoa ei ole riittävästi.

Perussuomalaiset ovat vastustaneet alusta asti tätä käyttöhuonehanketta mm. sen yksiselitteisen laittomuuden vuoksi. Silti kaupunki perusti asiaan työryhmän ja kulutti tämän asian toteamiseen turhaan veronmaksajien rahoja. Rahoja, joita tarvittaisiin kipeästi muihin asioihin. Vaikka huumausaineiden käyttäjien vieroitushoitoon. Sitä kun Helsingillä ei ole tarjota riittävästi ja riittävän nopeasti. Mikä järki on haikailla piikitysluolia jos hoitoa ei ole saatavilla siihen, että huumausaineista pääsee eroon?

Kaupunginhallituksen esityslistassa kerrotaan, että käyttöhuoneista on saatu myönteisiä kokemuksia Euroopassa. Missään ei kuitenkaan lue, että näillä käyttöhuoneilla olisi tutkitusti huumausaineiden käyttöä vähentäviä vaikutuksia. Politiikan tulee olla sellaista mikä vähentää huumausaineiden käyttöä eikä vain niiden aiheuttamia haittoja. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

Helsinki on strategiassaan linjannut olevansa maailman toimivin kaupunki. Ehkä olisi syytä pohtia, olisiko oikeampi tavoite olla maailman hulluin kaupunki? Jotain rajaa ja rotia tarvitaan tähänkin touhuun.

Onneksi on vaihtoehto. Äänestä Suomi takaisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä ja toivottavasti pian. Sen jälkeen koko Suomeen. Ensi eduskunta voisi myös lopettaa käyttäjien rangaistukset kokonaan, ne kun eivåt edistä mitään muuta kuin syrjäytymiskierrettä.

Koko huumepolitiikka kaipaisi pikaista päivitystä muutenk7n. Ilmeisesti osa virkamiehiestä sekä päättäjistä elää porttiteoria todellisuudessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suositten sullekin etsimään Youtubesta loistavan seminaarin, Huumepolitiikka.nyt. Ja myös katsomaan sen.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Suomen ja Helsingin huumepolitiikka on erikoista, kuten kirjoituksessa on hyvin kuvattu. Kovien piikkihuumeiden käyttöä halutaan edistää tällä tavalla. Toisaalla lääkekannabiksen määräämistä lääkärien toimesta on käytännössä estetty, vaikka se olisi monelle kroonisesta kivusta kärsiville suuri helpotus ja he voisivat käyttää sitä opiaattien sijaan.

Jos laittomia piikkihuumeita voi näin vapaasti käyttää, niin eikös Helsingin pitäisi perustaa myös kannabishuoneita, joissa voisi vapaasti pöllytellä lääketarkoitukseen lääkekannabista? Onko tässä nyt arvot ja käytännöt heittäneet ihan häränpyllyä? Jos joku tulee piikittämään itseään huumeilla, niin eikös automaattisesti syyllisty huumausaineen hallussapitoon, vai onko tässäkin jokin porsaanereikä?

Arvelen, että jokin logiikka tässä on, ja se logiikka voisi olla, että piikkihuumeiden käyttäjät ovat jääneet huumekoukkuun. Kun näin on, he eivät ole enää vastuussa teoistaan, vaan heitä pitää auttaa saamaan turvallisesti lisää huumeita. Näinhän se ajattelumalli vissiin menee.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan Suomen huumepolitiikka naurettavaa kaiken kaikkiaan. 50 vuotta jatkettu samalla ei toimivalla linjalla. Piikityshuoneissa ei saisi huumeita, siellä,saisi turvallisen ympäristön, kuuntelua, mahdollisesti hoitoa, hoitoon-ohjausta yms.

Esim Norjassa tälläisiä paikkoja on ollut 10 vuotta. Seuraavaksi Norja lopettaa käytön rangaistamisen, eli dekriminalisoi käytön. Ottavat mallia Portugalista, jossa on hyviä tuloksia satu aikaan.

Järkevintähän olisi ottaa huumekauppa pois ammattirikollisilta. Se hyödyttäisi kaikkia muita paitsi ammattirikollisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lääkekannabista saa käyttää periaatteessa missä vaan. Se ei oel ongelma jos on resepti olemassa. Ei siihen mitään tiloja tarvitse.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tämä tila-juttu oli tässä ikään kuin retorinen mielikuva siitä, kuinka tämä piikityshuone on kummallinen ajatus.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
Piikityshuone on puhtaasti moraalinen ja inhimillinen teko jolla hoidetaan piikkihuumekäyttäjien terveyttä sekä säästetään yhteiskunnan resursseja tätä kautta.

Mitä ihmeen kummallista tässä on?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Kovien piikkihuumeiden käyttöä halutaan edistää tällä tavalla."

Ei haluta, vaan niiden käyttöön liittyviä haittoja halutaan vähentää. Käytön määrää tuo ei lisää mitenkään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Helsinki on strategiassaan linjannut olevansa maailman toimivin kaupunki."

Myös liikennepolitiikka sotii toimivuutta vastaan ja liikennesuunnittelijat taitavatkin olla näitä ensisijaisia piikityspaikan tarvitsijoita.

Niin "höyrypäistä" on Helsingin liikenne, ettei sitä ole voitu suunnitella selvin päin.

Piikille joutaisivat koko konkkaronkka.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Politiikan tulee olla sellaista mikä vähentää huumausaineiden käyttöä eikä vain niiden aiheuttamia haittoja."
Nykyinen politiikka ei kuin kasvata molempia, joten on aika miettiä uusiksi koko kuvio, piikityshuoneet on osa sitä kokonaisuutta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Outoa. Huumeista kirjoitettu blogi, missä fundamentalistit ei jeesuksensa kanssa taputa toisiaan koko ajan pyllylle.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hienoa että sinä tulit antamaan panoksesi keskusteluun, täyttä asiaa kuten aina!

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Niin, yhteen blogiin aikanaan osaa otin. Ei tule toistumaan. Välttelen muutenkin kaikkia sellaisia blogeja, missä fundamentalistit hurraavat toisilleen ja hyökkäävät joukolla eri mieltä olevien kimppuun. Jatkakaa valitsemallanne tyylillä...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #12

Me "fundamentalistit" ei kyllä hyökkäillä, aikamoista psykologista projisointia sulta, vakiotrollien kanssa en kyllä jaksa paljoa sanoja säästellä, mutta niillekkin vastaan datan kansaa asiallisesti, jos kysymys on asiallinen, eikä osoitettu esim huumehörhöille jotka haluaa lapsillekkin heroiinia.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #14

Pieni poikkipuolinen sana fundamentalistien agendaan, ja heti alkoi järjestelmällinen hyökkäys. Ei siihen montaa minuuttia mennyt.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Sun tyyli on säälittävä. Pistää ajattelee onks kaikki hyvin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #17

Sinulla se agenda on, eikä se perustu nykytietoon, vaan pelottelupropagandaan vuosikymmenten takaa, senkin kieltolakifundamentalisti.
On se kumma kun kaikilla mittareilla täysin epäonnistunutta lainsäädäntöä kovasti puolustaa, mutta ei pysty kertomaan miten ja missä nykyinen lainssädäntö on onnistunut (epäonnistunut kaikilla mittareilla ja rankasti). Muistuttaa keskustelua ääriuskovaisten, tai ilmastodenialistien kanssa, faktat ei vaan kelpaa kun oma usko on niin luja.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #19

Heti ensimäisellä vittuiluyrityksellä vauhdikkaasti pöpelikköön. Sopii teidän fundamentalistien tyyliin.

Minulla ei ole mitään agendaa, ja minulle on aivan se ja sama onko huumeet laillisia vai ei. Lainsäädännön mukaan mennään.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #20

Aivan sama, siis et välitä pitääkö kauppaa väkivaltaiset rikollisliigat, aineet on usein epäpuhtaita ja vaarallisilla pitoisuuksilla, ei ole ikärajavalvontaa, aineiden hinnat on keinotekoisesti korkealla, joten addiktit tekee paljon omaisuusrikoksia rahoittaakseen käyttönsä, on myös liigojen päätulonlähde. Luulisi ettei tällainen asia voi olla "ihan sama" kenellekkään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #17

Paras kommentti mikä sun suusta on kuultu. Oot hieno poliisimies. Pomosi on ylpeitä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Minä olen ollut ihan oikea fundamentalistiuskovainen, ja siihen fundamentalismiin ainakin kuului jääräpäinen faktojen torjuminen epätieteellisten uskomusten hyväksi. Jos tämän aiheen tiimoilta etsitään fundamentalisteja, on hyvä huomata, että lainsäädännön järkevöittämisen kannattajat viittaavat vähän väliä tutkittuun tietoon. Vastapuolelta on toistaiseksi löytynyt vain valtava määrä asennetta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Politiikan tulee olla sellaista mikä vähentää huumausaineiden käyttöä eikä vain niiden aiheuttamia haittoja. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.
........................

Miksi huumeista pitäisi päästä eroon?

Eikö riitä, että niiden aiheuttamista haitoista päästään eroon?

Huomaa, että sinun huumepolitiikkasi on puhtaasti ideologista huumeiden vastustamista eikä tähtää parempaan ja vähempihaittaiseen huumepolitiikkaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Niin ja huumeista ei päästä eroon, tehtiin mitä tahansa. Niille tulee aina olemaan kysyntää ja siihen vastataan tarjonnalla, mitkään kieltolait ei tätä lainalaisuutta kumoa. Tällaiset lapsenmieliset ajatukset huumeettomasta utopiasta tuottaa suurta myötähäpeää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huumeet on helppo helppoa lakauttaa. Laillistamalla ne.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Silti kaupunki perusti asiaan työryhmän ja kulutti tämän asian toteamiseen turhaan veronmaksajien rahoja. "

Paljonko valtio menettää verorahoja toimimattoman lain takia? Paljonko veronmaksajien rahoja menee poliisin turhaan toimintaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset