MariPSRantanen

Äänestä Suomi takaisin!

Viimeksi eilen facebookissa erään postaukseni kommenttiosiossa oli kysymys: ” Täytyy kyllä kysyä, että mistä tämä maailman onnellisimmaksi valittu kansa pitää äänestää takaisin?” Kysyjät ovat usein toisten puolueiden edustajia.

Annan tässä muutaman esimerkin mistä tämä slogan ja ihmisten kyllääntyminen kumpuaa.

Umpihullusta turvapaikkapolitiikasta, joka luo turvattomuutta, laittaa lapsemme vapaaksi riistaksi ja on sekä taloudellisesti että kulttuurisesti Suomelle epäedullista. Viimeisimpänä tämä tapaus, jossa Tanskassa tuomittu ja karkotettu raiskaaja saapui Suomeen oletettavasti taikasanalla ja on nyt epäiltynä kahdesta raiskauksesta. Oulua ja muita kaupunkeja ei tarvinne mainita tässä yhteydessä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/257bbf65-55a6-4c74-89cc-ee5fe472ca15

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-uudet-tilastot-seksuaalirikokset-lisaantyivat-eniten-helsingissa

Umpisekoilevasta kaupunkipolitiikasta, jossa resursseja käytetään huumausaineiden laillisen käyttämisen erillislain hakuun Helsingissä samalla, kun 100-vuotias vanhus ei saa hoivaa.

https://www.suomenuutiset.fi/helsingin-perussuomalaisten-valtuustoryhman-puheenjohtaja-mika-raatikainen-helsingin-verovaroja-pida-kayttaa-huumehuoneiden-perustamiseen/

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/edunvalvoja-riikka-kyllastyi-100-vuotiaan-pompotteluun-sairaalan-ja-kodin-valilla-miten-saan-talle-yksinaiselle-veteraanille-ihmisarvoiset-viimeiset-vuodet/7309248

Käsittämättömästä oikeudenkäytöstä, jossa lapsen raiskauksesta selviää ehdollisella, oikeuden katsoessa vankeuden haittaavan raiskaajan sosiaalista selviytymistä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f2b5b676-6bf3-47c1-ba96-226056ecf727

Sisäisen turvallisuuden alasajosta, jossa poliisi ei ehdi hoitaa hälytystehtäviään kun liian vähäisistäkin resursseista osa ohjataan huonon käytöksen kyttäämiseen netissä.

https://www.juvanlehti.fi/2019/02/10/poliisi-ei-ehdi-tehtaville-halytysajat-ovat-pidentyneet-ita-suomessa-noin-minuutilla-ja-osa-halytyksista-hoidetaan-puhelimitse-kun-paikalle-ei-enaa-paasta/

Tällainen Suomi ei olisi ollut mahdollinen Kännön, Santavuoren saati Kekkosen aikana. Me haluamme turvallisen, oikeudenmukaisen lintukotomme takaisin, jossa oli tolkku, roti ja jotain rajaa.

#äänestäsuomitakaisin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Mari Rantanen, helpottiko?

On mielenkiintoista havaita, että Timo Soinin markkinoimasta "työväenpuolueesta ilman sosialismia" on kehkeytynyt "kansallisoikeistolainen puolue ilman inhimillisyyttä".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Me haluamme turvallisen, oikeudenmukaisen lintukotomme takaisin, jossa oli tolkku, roti ja jotain rajaa."

Miten?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Huumausaineiden käyttöhuoneet nimenomaan ovat huumehaittoja vähentävä ja täten resursseja säästävä ratkaisu, jotka on todettu maailmalla toimiviksi. Jos ei tämä kerran rouvalle kelpaa, mikäköhän on ehdokkaan oma ratkaisuehdotus tähän jatkuvasti kasvavaan ongelmaan? Sellaisia kun ei tässä valitusvirressa ollut.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Joku muutos pitää politiikkaan saada, kun esim. Tanskasta karkoitettu raiskaaja pystyy tulemaan vapaasti maahamme jatkamaan raiskauksiaan turvapaikanhakijana:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/257bbf65-55a6-4...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

#5.
Nyt ehkä jonkun toimittelijan kannattaisi käydä haastattelemassa Nergin Päiviä joka niinkuin kaikki muistamme lausui legendaariset sanat, "me tunnemme kaikkien tänne tulleiden taustat".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllähän me tiedämme missä olemme. Hyvässä ja turvallisessa eurooppalaisessa valtiossa, jonka venettä te pyritte kaikin voimin keikuttamaan. Minusta nuo väittämäsi maahanmuutosta ja sen aiheuttamasta tuhosta ovat vailla totuuspohjaa.

Minusta keskeinen kysymys on kuinka pitkälle takaisin te Suomen haluatte: Riittääkö 1960 -luvulle vai vielä pidemmälle? 1930-luvulle?

Sinä annoit vähän suuntaviivoja: Kerroit, että haluatte takaisin Kekkosen aikaan. YYA-sopimukseen ja Venäjän kainaloon? Putin on kovin mielissään.

Muut puolueet pyrkivät eteenpäin, kehittämään itsenäistä Suomea. Taidan äänestää sellaista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Haluan kysyä sinulta, koska en ollut syntynyt vielä? Mitä pahaa oli YYA-Sopimuksen aikana?? Mitä Suomessa oli huonoa, tai huonompaa kuin nykyisin?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Esimerkiksi enemmän väkivaltarikoksia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomen vienti suuntautui suurelta osin Venäjälle. Kauppa oli bilateraalikauppaa, myimme tavaraa ja saimme öljyä. Kun kauppa hyytyi 1980 lopulla, Suomen vienti hyytyi täysin. Olimme kalibroineet vientituotteemme venäläisen laatutason mukaan. Tuotannollemme ei ollut vaihtoehtoista kysyntää. Samaan törmäsimme uudelleen tällä vuosituhannella Venäjän asetettua talouspakoitteitaan.

Suomi ei puolueettomuuslinjansa mukaisesti ottanut kantaa maailman tapahtumiin. Emme osallistuneet YK:ssa päätöslauselmaäänestyksiin. Suomi pyrki olemaan sivussa ja jätti monet kipeät asiat ratkaisematta. Valtiovaltamme ei ottanut kantaa mm. Tsekkoslovakian miehitykseen.

Suomalainen lehdistö oli velvoitettu uutisoimaan Neuvostoliitosta virallista liturgiaa. Lehdistö oli presidentin suorassa ohjauksessa ja mm. Helsingin Sanomien päätoimittaja irtisanottiin Presidentinkansliasta tulleen tahdonilmaisun vuoksi.

Poliitikot kävivät Tehtaankadulla kysymässä mielipiteitä kotimaan politiikan hoitamiseen. Neuvostoliiton "mielipidettä" käytettiin poliittisten vastustajien nujertamiseen.

Neuvostoliitto lähetti nootin. Noottia tulkittiin Suomessa niin, että Honka-liitto raukesi ja Kekkosen uudelleenvalinta varmistui.

Itse elin teinivuoteni YYA-Suomessa. Suomettuminen hävetti. Elimme munattomassa maassa, joka ei uskaltanut ääneen sanoa, että vihollinen asui naapurissamme ja ohjasi omia poliitikkojamme mielensä mukaan.

YYA-sopimus oli toki vain osa tuon ajan valtarakennetta. Kekkosen vallanhalu oli toinen asia, ehkä se suurempi nimittäjä. Kekkonen käytti häikäilemättömästi oman etunsa ajamiseen kaikkia kortteja, joita piti hallussaan. Kekkonen määritti hyvin pitkälle koko valtiomme identiteetin ja suitsi toisinajattelijoita ja oppositiota Neuvosto-kortillaan. Presidentinvaalien väliinjättäminen oli hirveä manööveri. SKYPin synty on valtiollinen häpeämme.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen elännyt maaltamuuton, Kännön, Santavuoren ja Kekkosenkin ajan ja voin kokemuksesta sanoa, että meno yli kyllä hurjempaa kuin nynykyisi, niin liikeenteessä, "puukkohippasissa" ja monissa niemeissä ja notkselmissa joissa "jonossa" naisia raiskattiin, niistä vaan ei silloin, varsinkaan naiset, ääneen puhuneet. "Ennen kaikki oli paremmin" ei todellakaan ollut

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuo on muuten totta.

Blogisti voisi vähän avata tätä lisää kun nykyään kuitenkin menee jokseenkin kaikilla mittareilla paremmin kuin ennen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset