Sdp haluaa romuttaa turvapaikkajärjestelmän?

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne linjasi tänään Ylen vaalitentissä puolueensa turvapaikkapoliittista ohjelmaa siten, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tulisi päästä kielikurssille ja töihin. Anteeksi mitä?

Rinteen linja tarkoittaisi, että turvapaikkabingon voitto-osuudet nousisivat vielä siitä, mitä ne ovat nyt. Jo nyt touhu näyttää naurettavalta. Kun ihminen saa kielteisen päätöksen, tarjotaan hänelle joka tapauksessa samat palvelut kuin aiemmin. Ja itse asiassa jopa paremmat kuin muulla väestöllä, kunhan älyää tulla Helsinkiin. Nyt Rinne tarjoaa kaupan päälle vielä kielikursseja ja töitä. Voiko hölmömpää ajatusta olla?

Miksi ihmeessä me ylläpidämme varsin kallista ja moninkertaisia valitusreittejä sisältävää äärimmäisen kallista turvapaikkaprosessia jos sillä ei ole mitään merkitystä? Lähtökohta kuitenkin on se, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ja maassa oleskelijat tulisi poistaa maasta. Se ei onnistu tarjoamalla palveluja vaan tarjoamalla säilöönottoa, josta voi poistua milloin vain kotiinsa. Vapaaehtoinen paluu kotiin kiinnostanee enemmän kuin säilössä odottelu.

Vanhan valtionhoitajapuolueen puheenjohtajalta saattaisi odottaa hivenen vastuullisempia lausuntoja, mutta tulipa nyt kerralla selväksi demarien linja. Meillä ei taida olla sama suunta.

 

 

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu