MariPSRantanen

Sdp haluaa romuttaa turvapaikkajärjestelmän?

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne linjasi tänään Ylen vaalitentissä puolueensa turvapaikkapoliittista ohjelmaa siten, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tulisi päästä kielikurssille ja töihin. Anteeksi mitä?

Rinteen linja tarkoittaisi, että turvapaikkabingon voitto-osuudet nousisivat vielä siitä, mitä ne ovat nyt. Jo nyt touhu näyttää naurettavalta. Kun ihminen saa kielteisen päätöksen, tarjotaan hänelle joka tapauksessa samat palvelut kuin aiemmin. Ja itse asiassa jopa paremmat kuin muulla väestöllä, kunhan älyää tulla Helsinkiin. Nyt Rinne tarjoaa kaupan päälle vielä kielikursseja ja töitä. Voiko hölmömpää ajatusta olla?

Miksi ihmeessä me ylläpidämme varsin kallista ja moninkertaisia valitusreittejä sisältävää äärimmäisen kallista turvapaikkaprosessia jos sillä ei ole mitään merkitystä? Lähtökohta kuitenkin on se, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ja maassa oleskelijat tulisi poistaa maasta. Se ei onnistu tarjoamalla palveluja vaan tarjoamalla säilöönottoa, josta voi poistua milloin vain kotiinsa. Vapaaehtoinen paluu kotiin kiinnostanee enemmän kuin säilössä odottelu.

Vanhan valtionhoitajapuolueen puheenjohtajalta saattaisi odottaa hivenen vastuullisempia lausuntoja, mutta tulipa nyt kerralla selväksi demarien linja. Meillä ei taida olla sama suunta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mistä noita Antin sanomisten vääristeliljöitä oikein riittääkään. Tässäkin tapaksessa kykymuýksessa oli hyvin pientä pakolaisryhmää koskeva asia. Mitä tehdään niille, jotka ei oleslekelulupaa ole myönnetty, eikä heitä voida kotimaahansa palauttaa, koska maa ei ole vastaan pakolaisina olevia kansalaisiaan ja lisäksi nämä pakkopalautettavat olisivat kotimaassaan vaarassa tulle tapetuksi.

Ihminen on siis määritetty palautetavaksi, vaikka edellytyksiä palautukselle ei ole. Rinteen vastaus oli lyhyt ja ytimekäs. Heidät pitää ohjata töihin. Siitä nousi äläkkä, että Rinne on romuttamassa koko turvapaikka järjestelmän. Mihin tarvitaan koko työlupakäytäntöä, kun täten Suomessa töihin pääsyyn syntyy yksi lisämahdollisuus? Kyllä niinkin, mutta näitä pakkopalautettavia on niin vähän, ettei heidän auttamisellaan normaaliin elämään ole Suomen työmarkkinoille juuri mitään vaikutusta.

Säilöön otto, jota monet suosittelevat, on erittäin kallista. Mitä pahaa on siinä, että ihmiselle, jonka paluutie on tukossa, eikä Suomessakaan ole luvassa kuin tylsää odottelua, annetaan mahdollisuus sopeutua Suomeen, Kun hänestä siten tulee suurella todennäköisyydellä muutamasa vuodessa hyötykansalainen, mitä vahinkoa siitä on kenellekään?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Heitetään ne vaikka Ruotsin puolelle!
Aika positiivista ajattelua että heistä tulisi parissa vuodessa työtätekevä kansalainen, josta olisi taloudellisesti hyötyä Valtiolle!! Korkeintaan pääsevät vankilaan istumaan ja siellä tekemään puuhommia..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Riku Rantalan kaarnaveneprojektille lisärahoitusta vankilaversion toteuttamiseen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ai, että säilöönotto on kallista? Entäs tämä? Ilmaista? No tietenkin on demareille ilmaista, kun veronmaksaja maksaa.

Turun puukotuksista jättikulut – korvaukset ja asianajokulut yli 810 000 euroa https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006067106.html

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”…. nämä pakkopalautettavat olisivat kotimaassaan vaarassa tulle tapetuksi.” Entäpä me suomalaiset, eikö meillä ole oikeutta vaatia turvallisuutta, onko näiden sosiaaliturvapaikkaa vaativien henkilökohtainen fyysinen ja henkinen koskemattomuus tärkeämpi arvo, kuin meidän, jotka olemme asetetut meille epäoikeudenmukaisen ja raskaan moraalisen taakan kantajiksi. Mikäli kielteisen päätöksen saaneita ryhdytään kouluttamaan ja sijoittamaan työelämää, sillä on katastrofaaliset vaikutukset, koska tänne jo tuppautuneet raportoivat kotimaahansa, ”tänne voi jäädä oli näiden idioottien päätökset mitkä tahansa.” ”Kun hänestä siten tulee suurella todennäköisyydellä muutamassa vuodessa hyötykansalainen, mitä vahinkoa siitä on kenellekään?” On viitteitä siitä, että nämä hyötykansalaiset heittäytyvät työttömäksi välittömästi kun saavat pysyvän oleskeluluvan. Siis toimeenpanevat alkuperäisen suunnitelmansa. Somalit alkoivat valua Suomeen 1990-luvun alussa eli noin kolmekymmentä vuotta sitten, heidän työttömyysasteensa huitelee 80–90%:ssa, ja työllistyneistäkin valitettavan suuri osa työskentelee heille räätälöidyissä suojatyöpaikoissa ja suojatyöviroissa. Nämä virat ja toimet yleensä liittyvät heidän maanmiehiensä etujen valvontaa, eli neuvonantoa sosiaalitukien maksimoimiseksi. Voi perutellusti puhua etnokolonialismista ja Suomen siten olevan jonkinasteinen Somalian siirtomaa. Tämä on kalliisti maksettu esimerkki siitä, mihin johtaa se kun vuosikymmeniä rakennettua hyvinvointia jaetaan holtittomasti niille jotka käsittävät sen meidän velvollisuudeksi heitä kohtaan. Muslimien kohdalla tämä vahvistaa heidän käsitystään omasta ylemmyydestään ja oikeauskoisuudestaan, koska me palvelemme heitä sen itsellemme tuottamasta haitasta huolimatta. Nämä ovat asioita, jotka väistämättä kärjistyvät muutaman vuosikymmenen kuluttua, mitään tälle kehitykselle ei enää juuri ole tehtävissä. "Pakolaisethan" aiheuttava jo nyt sisäistä – ja myös maastapakoa –pakolaisuutta kaikkalla Euroopassa, jonne he muodostavat rinnakkaisyhteiskuntia, joilla ei ole valtioon muuta yhteytä kuin sen rooli heidän vasikkeettomasti hankitun elintasonsa ja "kulttuurinsa" tukeminenja ylläpitäminen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos tällainen Rinteen esittämä käytäntö otettaisiin käyttöön, niin miten Heinonen ajatteli rajata sen jo nyt maassa oleviin, ja vastaavasti tulevaisuudessa maahan pyrkivät sen ulkopuolelle?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kyllä Rinteen kommentista välittyi aivan selvästi viesti, että kielteisen
turvapaikkapäätöksen saaneet kielikursseille ja duuniin. Tähän Orpo reagoi
välittömästi, että ajatus on absurdi ja vesittäisi nykyisen turvapaikkajär-
jestelmän. Toissailtana Rinne oli huolissaan Afrikasta - no ei yllätä. Ja
sitä edellisenä jo kansainväliseenkin levitykseen kiirinyt Nato-sammakko.
Vihervassujen maailman parantaminen jo pelkästään täällä Suomessa maksaa
enemmän kuin 1-3 miljardia, niin hengästyttävää tuo parannus on. Mistä
rahat ? Ja kyseessä on vasta kotimaa. Kaikenkaikkiaan typerä ja huonosti,
ammattitaidottomasti toimittajilta kaitsettu ja vedetty vaaliväittely.
Päällepuhuttua alituista keskeyttelyä ja ajatusten katkomista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rinne on liikaa asioiden vietävissä, eli haluaa etsiä joka asiaan ratkaisun, jota ei ole ajatellut hetkeäkään. Ei pääministerille sopiva ajattelutapa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset