MariPSRantanen

Konsulikyyti terroristeille?

Olen kauhulla ja ihmetyksellä seurannut kiihtyvää propagandaa siitä, että Al Holin leiriltä tulee hakea suomalaistaustaiset naiset ja lapset pois. Haastatteluvideoilla naiset ovat päästä varpaisiin hunnutettuina ja kertovat, kuinka he ovat eläneet elämää kuten Suomessa konsanaan ja lapset ovat käyneet hyviä kouluja. Lasten osalta tilanne on varmasti kimurantti sillä lapset ovat aina viattomia vanhempiensa valintoihin. Mutta viaton lapsi ei ole välttämättä vaaraton jos aivopesu ja ideologian syöttäminen on onnistunut eritoten kehittyville aivoille kotona ja "hyvissä kouluissa". Lapsi on Suomen lain mukaan alle 18-vuotias, joten emme puhu pelkästään sylivauvoista. Miten voidaan varmistaa, että lapset ylipäänsä ovat suomalaisia, jotta mahdollisen hakemisen kautta Suomeen ei tule muiden kuin suomalaisten lapsia?

Sisäministeri Ohisalo linjasi jo, että lapsen oikeudet menevät kaiken edelle. Tämä lausunto povaa jo sitä, että Suomi lähettää delegaation noutamaan ihmisiä leiriltä.

Miksi sitten ulkomailla sairastunut suomalainen ei saa apua? Ulkoministeriö toteaa, että aikuisella on vastuu itsestään ja mikäli matkavakuutusta ei ole, ei Suomi nouda sairastuneita äitejä ja isiä Suomeen. En löytänyt mistään tietoa miten Suomi toimii silloin jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu ulkomailla, mutta oletan että tilanne on sama.  Monet varmasti muistavat esimerkiksi Meksikossa sairastuneen 59-vuotiaan naisen, joka ehti kuolla ennen kuin vakuutusyhtiö toimi. Silloinkaan Suomi ei lähettänyt apua.

Miten voi siis olla mahdollista, että Suomi lähtisi noutamaan nämä naiset, jotka eittämättä ovat ainakin välillisesti olleet mukana terroristisessa toiminnassa? Jesidi-orjien mukaan ulkomaalaiset naiset ovat olleet hyvinkin aktiivisessa roolissa brutaalissa väkivallassa. Terrorismitutkija Paronen varoittaa myös, ettei sinisilmäisyys tässä asiassa ole hyväksi.

Olisiko islamin kalifaatin kannattajia kohdeltava samoin kuin ulkomailla sairastuneita suomalaisia, mitäs läksit, apua ei tule? Erityisesti nyt kun uhat ja riskit ovat huomattavasti suuremmat kuin sairastuneen kotiuttamisessa.

https://www.youtube.com/watch?v=0zvFyd4_LNg

https://um.fi/sairastuminen-tai-kuolema-ulkomailla

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001155075.html

https://yle.fi/uutiset/3-10832477

https://www.suomenuutiset.fi/puhuvat-jesidiorjat-eurooppalaiset-isis-naiset-kiduttajia-tappajia/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Sisäministeri Ohisalo linjasi jo, että lapsen oikeudet menevät kaiken edelle"

Kovin hataralla pohjalla on daamien lakien tuntemus.Ei ihme että suomessa on TUHANSITTAIN perheitä laittomuuksien kohteena,ja avissa makaa valituksia ja ihmisten rahat ja henki ovat uhattuna näiden takia.

Huvittavia juttuja nuo keksivät.Suomi ei noudata edes lastensuojelulakeja ,ei YK :n lastenoikeuksien sopimusta ja kehtaa esiintyä aina näiden vihreiden,vasemmiston ynm.suvakkien rkp mukaan lukien suulla mainostamassa suomen oikeutta,lasten oikeuksia,kun TOISTUVASTI JA JATKAEN RIKKOO SUOMALAISTEN LASTEN JA PERHEIDEN OIKEUKSIA.Keskusta joka on oikein pääjehu tässäkin systeemissä,on oikein hyvä neuvonantaja näille daameille.

MISSÄÄN EIVÄT NÄMÄ DAAMIT MUISTA KAKSOISKANSALAISTEN LASTEN JA PERHEIDEN OIKEUKSIA,kun heidän lapsiaan laittavat vapaudenriistoaan nauttimaan SYYTTÖMINÄ kärsimään LÄÄKITTYINÄ huostafirmoihinsa.Tälle joukolle on ainoa oikeusista nauttiv aryhmä joko maahanmuutajat ,paperittomat ,mutta tuttuntylinsä HE EIVÄT ole missään ,eivätkä koskaan huutaneet suomalaisten lasten oikeuksista SAATIKKA PERHEIDEN.RKP henriksson muistetaan siitä kuinka antoi "huomautuksen"lapsia RÄIKEÄSTI niin fyysisesti,kuin henkisesti KALTOINKOHDELLEELLE HUOSTAFIRMALLE,joka sai jatkaa laitonta toimintaansa ja sillä tasolla nämä ovatkin koko sakki.

Olisikohan tuonkin daamin katsottava ensin omat nurkat,vaikka se ei olekkaan vihreitä ja vasemmistoa,rkp:tä SAATIKKA keskustaa koskaan kiinnostanut.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vaikuttaa, ettet sittenkään noudattanut Patun neuvoa: juo lasi vettä ja hengitä syvään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos myös lain tulkinta sisällytetään tekstiin, niin oikea sanamuoto taitaa olla "Lapsi on Suomen lain mukaan alle 40-vuotias, joka on kertonut olevansa alle 18 vuotta".

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Olen 41-vuotias ja silloin tällöin minulta kysystään papruja kun ostan kaljaa kaupasta. Eli jos omistaisin suojavärin ja tuntisin itseni alle 18-vuotiaaksi olisin lapsi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Mari. Pidin. Hyvä pohdinta ja kirjoitus. "Kummallista teatteria"; hunnut päässä; josta voisi päätellä, että aivoissakin voi olla "pimeyttä" jos ei edes kasvoja paljasteta haastattelun ajaksi. Silmät on sielun peili. Suomen pitäisi lähettää sinne Jeesukseen uskovien, Lähetyssaarnaajien joukko; joka Evankelioisi heidät kaikki, sekä aikuiset, että lapset, Jeesukseen Kristukseen uskoviksi. Senjälkeen he olisivat turvallista väkeä. Vasta sitten Suomeen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suurin osa suomalaisista ei halua näitä isis-taistelijoita suomeen,joten JOS nämä ohittavat suomalaisten lasten ja perheiden oikeudet TAAS kerran,muiden hyväksi,on aika alkaa tekemään ongelmalle jotakin.

Vihreiden kannatusprosentti oli mikä?Eli vihreät-vasemmisto ja rkp kannattaa ,eikä heistäkään kuin murto-osa siellä ns.tavallisten ihmisten kohdalla ja sitten nämä daamit sdp-keskusta jotka TIENAAVAT maahanmuuton ja huostabisneksen parissa eli....?

Nyt SUOMESSA KERJÄTÄÄN RAHAA es.Kehitysmaasta suomeen tuotuihin SOS-lapsikylille joilla on MILJARDIOMAISUUS ja joka on kansainvälinen huostabisnestä eli lapsilla ja perheillä PALKKATYÖNTEKIJÖITÄ elättävä konserni.Kerjätään rahaa suomalaisille lapsille "jotka eivät voi asua kotonaan"ja "joilla ei ole ruokaa mitä syödä"Mainostetaan verorahoilla SUOMALAISIA PERHEITÄ juoppoina ja moniongelmaisina NÄIDEN MAINOSKAMPANJOILLA!!Niitä ne nimittäin ovat.

Ensi-ja turvakodit joille kerjättiin rahaa ja joihin nyt raijataan KOKONAISIA PERHEITÄ VERONMAKSAJIEN RAHOILLA "TOIMENPITEIDEN "KOHTEEKSI.50 000 eurolla sai yksi perhe näiden rouvien "hoitoa"jota he EIVÄT olleet pyytäneet,eivätkä halunneet tai tarvinneet!
Kun näissä ensi-ja turvakodeissa on ulkomaalaistaustaiset naiset yliedustettuina ,koska väkivallan kohteita ja sen uhan alla elävät,on näillä rouvilla KIIRE saada lisää rahaa ja sitä kerätään näillä kampanjoilla.KUN sosiaaliviranomaiset ynm."moniammatillinen asiantuntijatyöryhmä "jne.EIVÄT uskalla rasismin pelossa puuttua näiden tiettyjen perheiden sisäisiin ongelmiin,ensi-ja turvakodeista tehtiin sitten HUOSTAFIRMOJA niistäkin.

Nyt jo tämä bisnes maksaa veronmaksajille yli 1,4 miljardia vuodessa ja silti TAI JUURI SIKSI,suomalaiset lapset ja nuoret SYRJÄYTYVÄT 100 000 vauhdilla pojat ja nuoret miehet,126 000 lasta elää KÖYHISSÄ perheissä,ja 6000 suomalaista nuorta JOUTUU mielenterveyseläkkeelle vuosittain!

Lasten ja nuorten ITSEMURHAT systeemin hampaissa,ja kokonaisten perheiden ja sukujen tuhoamiset.PAKKOTOIMET joita nämä kohdistavat SUOMALAISIIN perheisiin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Isisin ollessa voimainsa tunnossa Irakissa ja Syyriassa, se julkaisi videoita, joissa noin 7 - 12 vuiotiaat lapset, maastopuvuissaan jahtasivat nippusiteillä sidottuja, ilmeisesti taisteluissa vangittuja vastapuolen sotilaita raunioituneissa kerrostaloissa. Lasten aseina oli järeät käsiaseet. Kun pakenijat löydettiin, lapset ampuivat heidät kuin videopeleissä.

Orjina olleet jeshidnaiset todistavat, että Isis - naiset olivat jopa julmempia kuin heidän miehensä. Osallistuivat kidutuksiin ja teloituksiin. Näitähän sisäministeri Ohisalo voikin mennä hakemaan pullapitko mukana pelastamaan pahalta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Joku tolkku ja raja pitäisi hyväuskoisuudellakin olla.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

onko blogisti VARMASTI suomalainen? En usko koska suomalaisilla on ollut aina kykyä empatiaan. Kirjoitus oli muuten periaatteessa oikeaa pohdintaa hyvin hankalan asian kanssa, mutta tulihan se peruspersu etnoajatuksineen sieltä esiin. Ja lapset on aivopesty jne. Voi herran jestas. Pelottavaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mistä tiedät että nämä kaikki ovat terrroristeja?

Ainakin niputat koko joukon, ja samalla islaminuskoiset, terroristeiksi, mikä lain mukaan on kiihottamista kansanryhmää kohtaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Väärin. Terroristileireillä on terroristeja ja heidän niputtamisensa terroristeiksi ei ole mitään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tässä ei ole kyse terroristivankilasta, joka on muualla. Tuolla on heidän perheenjäseniään.

Joten... no käyttäköön jokainen aivojaan. Mielellään hyvin, eikä miten sattuu, kuten tässä ketjussa näkyy tapahtuvan.

Sen verran autan, että otsikkoa myöten kirjoitus täyttää kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Lapset aivopestään jopa kommunismiin taikka ilmastohysteerikoiksi joten todellakin terrroristileirien lapset ovat lapsiterroristeja vai mitä luulet siellä opetettavan (eikä tarvitse edes luulla -> http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277357-mi... )

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oletko käynyt paikalla kun tiedät noin tarkkaan? Ja niputat heidät blogistin tapaan terroristeiksi syyllistyen rikokseen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #22

Onko kommentin kirjoittaja itse käynyt ja kielitaitoinen ? Myös Isis-kulttuuri on hyvin opittu ?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #23

En, mutta todistustaakka on kyllä väitteen esittäjällä.

Vain jos joka ainut leirillä oleva – myös ne yli 30 lasta – osoittautuvat terroristeiksi, blogikirjoitusta ja aika montaa kommenttia ei voi pitää rikollisina.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #29

Vähän kuin Boko Haramin lapsisotilaat eivät ole lapsisotilaita koska en ole käynyt Nigeriassa. Antaisin Huuskona permabannit Markille uhkailusta ja riidanhaastamisesta erittäin törkeällä valeella

"Ainakin niputat koko joukon, ja samalla islaminuskoiset, terroristeiksi, mikä lain mukaan on kiihottamista kansanryhmää kohtaan."

terroristijärjestöön ISIS ei liitytä vahingossa eikä siellä ole mitään sivullisia uhreja lapsille opetetaan Anter Yasan blogissa olevia juttuja ei länsimaista koulua.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #31

Tässä jutussa käsitellään ISIS-ilmeisten terroristien perheenjäseniä.

Heidän kaikkien niputtaminen ja leimaaminen terroristeiksi on yksiselitteisesti rikos Suomessa, joka ainakin toistaiseksi on oikeusvaltio.

Jos lain julkisesta lukemisesta jossain saa bannin, niin siitä vaan. Tuskin edes MV-lehti alentuisi moiseen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juu, turisteja kai sitten? Jos aviomies on terrosistihommissa ja perhe seuraa miestä, ei se tosiaan tarkoita, että vaimo ja lapset kannattaisivat miehen työnantajan aatetta, eihän? Tosin vankka epäilys siitä voisi olla, voisiko? Normaali suomalainen naispuolinen turisti tosin pukeutuu eri tavoin. Kiinnitin huomion siihen että jopa käsissä oli tummat hansikkaat niin, ettei valkoihoisuus paljastununut mitenkään. Olisiko valkoihoisuus ja suomalaisuus ollut LEIRILLÄ riski??? En kannata "konsulikyytiä".

PS: Älä Mark vaan harkitse lopettamista niin kuin Myyryläinen, silloin menisi loputkin syyt jatkaa kirjoittelua tänne!!!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Leimaatko siis sinäkin kaikki ISIS-terroristien perheenjäsenet terroristeiksi? Lapsia myöten?

Näin tekevät aika monet tässä kommenttiketjussa, ja se on Suomessa ja oikeusvaltioissa yksiselitteisesti rikos.

Tuolla ylempänä joku ehdotti meikäläiselle bannia siitä hyvästä, että edellytän lehdissä julkaistavan matskun olevan laillista. Myös kommenttien.

O tempora, o mores.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Olen kauhulla ja ihmetyksellä seurannut kiihtyvää propagandaa siitä, että Al Holin leiriltä tulee hakea suomalaistaustaiset naiset ja lapset pois."

Anna esimerkkejä tästä kiihtyvästä propagandasta. Anna esimerkit tältä pohjalta:

"Propaganda (lat. propaganda, 'levitettävä asia') on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä.[1] Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset.[2] Propaganda on aina massoihin vaikuttamista, ei vain kahden yksilön välistä viestintää.[3]

Propaganda voi koostua faktoista, väitteistä, huhuista, puolitotuuksista tai valheista. Se voi olla muodoltaan sanallista tai eri tavoin visuaalista. Tavoitteensa saavuttamiseksi propagandan levittäjä valikoi esittämänsä tiedot ja argumentit tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla, joskus vääristellen niitä tai jättäen oleellista tietoa pois, ja joskus tavoitteenaan saada vastaanottajan koko huomio puoleensa. Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa ole tarkoitus epäillä. Propagandan levittäjä voi kuitenkin joskus vilpittömästi katsoa käyttävänsä vääristelyä vain todenmukaisen tai hyödyllisen sanomansa perille menon hyväksi.[4]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kansalaisuus tuo ihmisille tiettyjä oikeuksia, mutta myös velvollisuuksia.

Yksi velvollisuus on se että pitää pitää huolta muista kansalaisista.

Ketään ei jätetä, oli periaate joka oli kansallisen yhtenäisyyden tae.
Jokainen voi luottaa siihen että yksin ei jätetä.

Nyt meillä on kolmisenkymmentä kansalaista jossain hevon kuusessa. Olivat etsineet sieltä itsellen parempia kavereita kuin minä he pitivät suomalaisia.

Nämä muualle lähtevät eivät varmaankaan arvostaneet suomalaisuutta tai suomalaisia, mutta he ovat silti suomalaisia ja kaipa suomalaisten on se hyväksyttävä että heitä pitää kohdella kuten suomalaisia, riippumatta siitä mitä he ovat tehneet.

Jos he ovat rikkoneet Suomen lakeja, he ovat suomalaisia rikollisia, joita on kohdeltava suomalaisina rikollisina, niinkuin laki määrää suomalaisia rikollisia kohdeltavan.

Missään tapauksessa heitä ei voi jättää heitteille muihin maihin, se ei olisi sitä mitä suomalaisuus on.

Suomalaisuus on sitä että lain mukaan toimitaan, eikä yleisen mielipiteen mukaan, tai lynkkaustuomioistuinten päätästen mukaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyse taisi olla siitä, miksi Suomen kansalaisen joka ei ole terroristi, voi jättää heitteille tai vankilaan toiseen maahan mutta terroristia ei.
Ketään muutahan ei koskaan mistään haeta kuin korkeintaan maksusitoumusta vastaan tai vakuutusyhtiön rahoilla.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Isis aloitti terrorinsa 1999. Silloin Suomesta mukana tuodut ovat jo 20-vuotiaita.
Miten nuoremmista tietää, kuka lapsen isä on ? Entä jos on jo uusperhe ? Kaikki vaan Suomeen hellästi hoidettavaksi ?

Huijareiden usein käyttämä kikka on kiire. Nyt on kiire ja asia täytyy päättää heti.

"...joka ei ole terroristi...". Mistä tiedetään onko terroristi ? Miksi Suomen pitäisi se selvittää ja millä osaamisella ? Suomalainen oikeuslaitos tuskin ymmärtää kulttuuria, ei ainakaan osaa kieltä (tulkin käyttö voi olla riskaabelia, jos tulkilla on oma lehmä ojassa), miten suomalainen kaivaa esille faktat tapahtuneista...
Kyseessä ei siis ole heitteillejättö. Suomi ei voi olla maailman ainoa maa, missä oikeutta jaetaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä.
Lain mukaan nämä henkilöt voivat vapaasti tulla Suomeen jossa viranomaiset ottavat heidät talteen.

Kuten mainittu, Suomi ei yleensä osallistu kyyditykseen ja siihen lienee perustellut syyt.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Eräs huijareiden käyttämistä keinoista on kiire. Nyt on kiire ja asia täytyy päättää heti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#10

"Jos he ovat rikkoneet Suomen lakeja, he ovat suomalaisia rikollisia, joita on kohdeltava suomalaisina rikollisina, niinkuin laki määrää suomalaisia rikollisia kohdeltavan."

Mietitään tuota sitten kun tulevat suomeen.

Nyt kun ovat Syyriassa, niin tutkikoon syyrian oikeudessa ovatko syyllistyneet rikoksiin syyrian lakeja vastaan.
Näinhän mekin teemme suomessa ulkomaalaisille rikollisille, jotka rikkovat suomen lakia suomessa.... emmehän mekään heitä lähetä kotimaahansa oikeuteen suomessa tehdyistä rikoksista.

anita frisk

Omituista logiikkaa Vihavaiselta. Suomalaisia istuu ulkomaisissa vankiloissa 140 henkeä (tieto vuodelta 2016) ja Suomen vankiloissa vangeista n. kuudesosa (v. 2017) on ulkomaalaisia. Pääperiaatteena se, että oikeutta käydään ja tuomio istutaan siinä maassa missä rikos on tehty. Siirtoa kotimaahansa voi anoa, mutta sattuneesta syystä suomalaisesta vankilasta näitä siirtopyyntöjä harvoin tehdään, ja nekin yleensä toisiin pohjoismaihin. Suomalaiset ulkomaisissa vankiloissa sen sijaan olisivat halukkaita vaihtamaan eksoottiset mutta hieman epämukavat 10 ihmisen sellinsä kotimaansa vankilaoloihin, mutta eipä ole puolustajia heille näkynyt.

Ketään ei jätetä ja velvollisuus on pitää kaikista huolta. Niinpä niin. Kannattaisikohan tämä kertoa sille 19 vuoden tuomiota Brasiliassa istuvalle, tai sille 50 vuotta Thaimaassa saaneelle?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suomalaisuus ei ole tae konsulikyydille aina kun töppäilee ulkomailla. Heitteille jättämisestä ei ole kysymys. Jokainen täysi-ikäinen vastaa omasta toiminnastaan, ei Suomen valtio.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Olen kauhulla ja ihmetyksellä seurannut"
Mari, mitä tapahtuisi, jos seuraisit tämän aihepiirin tapahtumia ja kannanottoja ilman kauhun tunnetta?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On se mahdollista ja onnistunee kanssaterroristeilta, psykopaateilta ...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Et ole Mari. Etkä vastannut kysymykseen, jota sinulle ei edes esitetty.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ilkka, Mari on persu. Persut ovat tunneihmisiä. Persut pelkäävät ja pelottelevat. Tunteella harvoin saadaan järkeviä päätöksiä. Siksi onkin hyvä, että persut eivät päätä.

Jos persut joskus ajattelevat järjellä, he järkeilevät, että pelottelemalla saadaan ihmiset äänestämään. Pelottelu toimii oikeastaan aika hyvin siihen asti, kun äänestäjät kuvittelevat, että persut osaisivat myös päättää.

Marisa Oittinen
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Pelottelijoita on persuissa vain yksi henkilö. Nykyinen puheenjohtaja. Loput ovat alttiita pelottelulle ja heidän tuntemansa pelko ja kauhu on aitoa. Olen samaa mieltä, että pelon siivittämänä, kauhun vallassa harvoin tehdään järkeviä tulkintoja asioista ja tapahtumista - päätöksistä puhumattakaan. Taivas ei putoa niskaamme huomenna, eikä tiistaina klo 13.00.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minä taas mietin "kauhulla" että meillä on eduskunnassa ihmisiä joiden päätöksentekoa ohjaa kauhu ja ihmetys, eikä terve järki.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onkohan kovinkin kauhuissaan esimerkiksi Saksan sisäisen "tiedustelupalvelun" piällikkö?
http://www.dw.com/en/german-intel-chief-warns-of-p...

Airi Pulkkinen

Ilona Oksanen: Ensi-ja turvakodit joille kerjättiin rahaa ja joihin nyt raijataan KOKONAISIA PERHEITÄ VERONMAKSAJIEN RAHOILLA "TOIMENPITEIDEN "KOHTEEKSI.

YLE 28.11.2018: Tuhannet Suomesta turvaa hakeneet lapset ovat psyykkisen hoidon tarpeessa. Pakolaisperheissä on yhä huonommin voivia lapsia ja pitkittyneitä, vaikeita perhetilanteita. Ilmiö näkyy myös lastensuojelussa, jossa maahanmuuttajalasten osuus on laitoksen mukaan yliedustettuina. Traumahoito ja terapiatyö tulkin välityksellä on kallista. Suomalaislapsetkaan eivät tahdo päästä kiireelliseen psykiatriseen hoitoon. On monen kuukauden jono.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Nato-maa Norja hakee kaikki isis-lapset kotiin. Ei siellä ainakaan pelätä terrorismia.

Airi Pulkkinen

On selvää, ettemme halua tällaisia maanpettureita takaisin Suomeen. Atte Kaleva: http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273221-...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Norjan oikeusministeri Jøran Kallmyr kertoi, että Norja ei tule missään tapauksessa auttamaan ISIS-taistelijoita palaamaan Lähi-idästä takaisin, ja aiemmin toukokuussa hän kertoi laativansa säädöksiä paluun estämiseksi.

– Nämä ihmiset luovat turvallisuusuhan ja uhkaavat meitä ja arvojamme. He eivät palaa Norjaan meidän avustamanamme, se on varma, oikeusministeri sanoi.

Maa kuitenkin ottaa vastaan Norjasta lähteneiltä ISIS-vanhemmilta orvoiksi jääneitä lapsia Syyriasta. Jos vanhemmat joskus ilmestyvät Norjaan, heitä ei päästetä lasten kanssa tekemisiin.

– Jos orpoja tulee Norjaan, annamme ohjeet, että perheenyhdistämistä ei tapahdu. Lähetän ohjeet maanantaina, Kallmyr sanoi.

Oikeusministerin mukaan Norja peruu oleskeluluvat Lähi-idän taisteluihin lähteneiltä, joilla ei ole Norjan kansalaisuutta.

– Hallitus on päättänyt perua nämä luvat. Näitä ihmisiä ei tule päästää takaisin Norjaan, hän painotti.

Tarkkaa tietoa ei ole, moniko tulee menettämään oleskelulupansa, mutta oikeusministerin mukaan määrä on huomattava.

Asiasta kertoi NRK.

Hannele Korpela

Olivatpa nämä isis-vaimot lapsineen radikalisoituneita terroristeja tai ei, kylmä tosiasia on se, että Suomessa on tiedetty lähteneen isis-"taistelijoita", vaimot ja lapset mukanaan ja siellä on syntynyt lisää näitä "isis-lapsia", nyt käsi sydämelle, onko yhdelläkään viranomaisella tai päättäjällä ollut huoli näistä vaimoista tai lapsista kun vasta sitten, kun ISIS jotakuinkin on kaadettu ja nämä vaimot ja lapset ovat nyt kurdien valvomalla leirillä? Eipä ole tainnut olla, eikä kummemmin mediallakaan, puhumattakaan näistä isis-vaimoista lapsineen, ei ole ollut hädänpäivää ennen tätä. Ja, rikollista tai ei, Suomella on oikeus ja velvollisuus ottaa huomioon, että vaikka kyseessä on naiset ja lapset, he ovat äärimmäisen potentiaalinen turvallisuusriski. Joka tällaisen jättää huomiotta, on lähinnä hyödyllinen idiootti ja pelaa rikollisten pussiin. Kuvitteleeko joku oikeasti, että nämä maasta isis-joukkoihin lähteneet ja liittyneet rakastavat Suomea muuta kuin kätevänä sairaanhoidon, koulutuksen ja sosiaaliturvan tyyssijana. Jo lähdöllään he ovat kuvaannollisesti sylkeneet päin Suomalaisen yhteiskunnan kasvoja. Mikä nyt olisi toisin? Kuka kantaa vastuun, jos/kun nämä naiset lapsineen haetaan takaisin ja joku/jotkut heistä jatkavat radikaalin sanoman jakamista ja opettavat lapsilleen, että Suomalaista yhteiskuntaa ei tarvitse kunnioittaa eikä arvostaa. Aivan kuin olisimme kaiken hyvän heille velkaa. Emme ole ja päättäjiemme ensisijainen tehtävä on huolehtia maan ja lainkuuliaisten kansalaisten turvallisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset