Konsulikyyti terroristeille?

Olen kauhulla ja ihmetyksellä seurannut kiihtyvää propagandaa siitä, että Al Holin leiriltä tulee hakea suomalaistaustaiset naiset ja lapset pois. Haastatteluvideoilla naiset ovat päästä varpaisiin hunnutettuina ja kertovat, kuinka he ovat eläneet elämää kuten Suomessa konsanaan ja lapset ovat käyneet hyviä kouluja. Lasten osalta tilanne on varmasti kimurantti sillä lapset ovat aina viattomia vanhempiensa valintoihin. Mutta viaton lapsi ei ole välttämättä vaaraton jos aivopesu ja ideologian syöttäminen on onnistunut eritoten kehittyville aivoille kotona ja ”hyvissä kouluissa”. Lapsi on Suomen lain mukaan alle 18-vuotias, joten emme puhu pelkästään sylivauvoista. Miten voidaan varmistaa, että lapset ylipäänsä ovat suomalaisia, jotta mahdollisen hakemisen kautta Suomeen ei tule muiden kuin suomalaisten lapsia?

Sisäministeri Ohisalo linjasi jo, että lapsen oikeudet menevät kaiken edelle. Tämä lausunto povaa jo sitä, että Suomi lähettää delegaation noutamaan ihmisiä leiriltä.

Miksi sitten ulkomailla sairastunut suomalainen ei saa apua? Ulkoministeriö toteaa, että aikuisella on vastuu itsestään ja mikäli matkavakuutusta ei ole, ei Suomi nouda sairastuneita äitejä ja isiä Suomeen. En löytänyt mistään tietoa miten Suomi toimii silloin jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu ulkomailla, mutta oletan että tilanne on sama.  Monet varmasti muistavat esimerkiksi Meksikossa sairastuneen 59-vuotiaan naisen, joka ehti kuolla ennen kuin vakuutusyhtiö toimi. Silloinkaan Suomi ei lähettänyt apua.

Miten voi siis olla mahdollista, että Suomi lähtisi noutamaan nämä naiset, jotka eittämättä ovat ainakin välillisesti olleet mukana terroristisessa toiminnassa? Jesidi-orjien mukaan ulkomaalaiset naiset ovat olleet hyvinkin aktiivisessa roolissa brutaalissa väkivallassa. Terrorismitutkija Paronen varoittaa myös, ettei sinisilmäisyys tässä asiassa ole hyväksi.

Olisiko islamin kalifaatin kannattajia kohdeltava samoin kuin ulkomailla sairastuneita suomalaisia, mitäs läksit, apua ei tule? Erityisesti nyt kun uhat ja riskit ovat huomattavasti suuremmat kuin sairastuneen kotiuttamisessa.

https://www.youtube.com/watch?v=0zvFyd4_LNg

https://um.fi/sairastuminen-tai-kuolema-ulkomailla

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001155075.html

https://yle.fi/uutiset/3-10832477

https://www.suomenuutiset.fi/puhuvat-jesidiorjat-eurooppalaiset-isis-naiset-kiduttajia-tappajia/

 

MariRantanen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, ensihoitaja
www.marirantanen.fi
mari.rantanen@eduskunta.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu