MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n jäsenmaksu

Suomi nousemassa EU:n suhteellisesti suurimpien nettomaksajien joukkoon

Valtiovarainvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat huolestuneita Suomen EU-jäsenmaksuosuuden valtavasta kasvusta. Tämänhetkisten arvioiden mukaan Suomen maksuosuus saattaa kuluvana vuonna nousta yli miljardiin euroon, ja viime vuoden lukuihin pohjaten voidaan arvioida, että Suomen suhteellinen nettomaksuosuus on tänä vuonna todennäköisesti koko EU:n suurin, kun vielä vuosi sitten olimme sijalla 9.
 

76 lastensairaalaa

On ollut paljon puhetta lastensairaalalle lahjoitettavista varoista.

Jos meillä olisi oma valuutta eikä meidän tarvitsisi maksaa EU-jäsenyydestä olisimme niistä säästyneillä varoilla saaneet 76 lastensairaalaa jos oletetaan lastensairaalan maksavan 160 miljoonaa euroa.

Joka vuosi vuodesta 1990 lähtien olisimme voineet rakentaa keskimäärin 19 lastensairaalaa pelkillä korkokuluilla. Joka vuosi vuodesta 1995 lähtien olisimme EU:n jäsenmaksuilla saaneet keskimäärin kolme lastensairaalaa.

Suomen kehitysapu on jopa 2200 milj. euroa per vuosi!

Suomalaisten veronmaksajien rahaa valuu Suomen valtion toimesta ulkomaille yhteensä noin 2,2 miljardia euroa vuodessa. Puolet siitä on ns. kehitysapua ja puolet EU:n nettomaksua.

Onko se paljon? On!

Suomen valtion tämän vuoden budjetti on 54,6 miljardia euroa. Siitä 2,2 miljardia on peräti neljä prosenttia. Siis neljä prosenttia.

Suomen valtion budjetti on reilusti alijäämäinen. Voidaan siis todeta, että ulkomaille syydettävä ilmainen raha rahoitetaan velanotolla jonka me, lapsemme ja lastenlapsemme maksavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä