MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Historian tulkinnat

Stalin, Suomen suojelija?

Moni yliopistolla toimiva näyttää ajattelevan, että tarpeeksi lemuava aivopieru riittäisi pitämään ”ystävät lähellä ja viholliset loitolla”, mutta useasti käy päinvastoin, ja kriittinen älymystö alkaa hiisautua lähietäisyydelle ystävien perääntyessä. Onko siis Helsingin yliopiston poliittisen historian professori Kimmo Rentola positiivisesti ajatteleva skunkki, sillä hän näyttää soveltavan juuri tällaista hajupommilogiikkaa?

Suomussalmen museon informaatio venäläisten mielestä virheellistä

Venäjällä erilaiset moottoripyöräkerhot näyttävät ottaneet hoitaakseen osan maan ulkopolitiikasta. Karjalan tasavallan Nord Nation moottoripyöräkerho vieraili taannoin Suomussalmella ja käväisi mm. Suomussalmen museossa.

Provosoiko Suomi Neuvostoliiton hyökkäämään talvisodassa?

Kuten tiedämme, historia kirjoitetaan aina voittajan perspektiivistä. Koska Suomi selviytyi talvisodasta eräänlaisena voittajana itsenäisyytensä säilyttäen, on sota jäänyt meille jälkipolville suurenmoisena kertomuksena yhdistyneestä, yksimielisestä kansasta, joka taisteli täysin yksin ylivoimaista vihollista vastaan. Talvisota on meille suomalaisille, omasta mielestäni vain valitettavasti, kenties se suurin kansallista identiteettiä luova tuote, jota ylpeillen kerrotaan ulkomaanystäville ja jonka tapahtumia kyynelsilmin luetaan kirjoista ja katsotaan dokumenttina televisiosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä