MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä media

MITÄ MERKITSEE LAATUMEDIA TÄNÄ PÄIVÄNÄ?

Vielä parisen vuosikymmentä sitten johtavat sanomalehdet panostivat laatuun. Lukijoiden joukossa oli erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. New York Times veti liberaalimpaa linjaa. Time on konservatiivisempi ja Newsweek liberaalimpi. Oli selvää, että kilpailua oli konservatiivien ja liberaalien lehtien kesken. Tämä merkitsi sitä, että kummankin laidan lehtien piti lähestyä tai ainakin kosketella vastakkaisen puolen näkökantoja. Hyvä journalismi kertoi asioista useita puolia. Kirjoittaja saattoi hieman painottaa omaa kantaansa, mutta hänen oli arvostettava vastakkaisia mielipiteitä.

Verotietoja, salamurhia ja lahjoja

 

Verotiedot tulivat ennen kunnon lumia. Median ansaintalogiikka määrää katsomaan, mitä joku on tienannut. Naapurin tuloja voi mennä katsomaan verotoimiston päätteeltä tai vaikka soittaa toimistoon ja kysyä.

Joku koiranleuka ehdotti, että pitäisi julkistaa tasapuolisuuden vuoksi listat myös niistä, jotka tuovat vähiten yhteiseen pottiin, jolla tätä maata yritetään pitää pinnalla. Jotkut nimittäin maksavat ja paljon maksavatkin.

Ehdotus tuskin menee läpi.

Terveintä reagointia uutismaailmaan näkyy Twitterin hulvattomuuksissa. Kurkistetaanpa sinne.

Nikon radiohaastattelu (2013)

Juuri kuuntelin, autoradiostani, Yle Radio ykkösen tervetulleen uusinnan Niklas Herlinin haastattelusta, joka tehtiin vuonna 2013 eli pian sen jälkeen kun hän oli ostanut 10 % Alma-mediasta ja oli siirtymässä sen hallitukseen, jossa aikoi alussa olla "ainoastaan kuunteluoppilaana" (toimittajana Anna-Liisa Haavikko/kesto 43 min).

Suomalainen ja Turkkilainen valemedia

Ovatko seuraavat kaksi esimerkkiä vertailukelpoisia?

Esimerkki Turkista:

HS 31.10.2016: Turkki on sulkenut jo 170 tiedotusvälinettä heinäkuusta alkaen. Hallitus yrittää nyt ”hiljentää maan viimeisen kriittisen median”.

Esimerkkejä Suomesta:

Sananvapauden väärinkäytön kieltoa on syytä harkita, sanoo perus- ja ihmisoikeuksiin erikoistunut tutkija Jukka Viljanen Tampereen yliopistosta.

Laura Huhtasaari mankelissa.

Katselin eilen pressiklubin, mankeloitavana Laura Huhtasaari ihan sanan varsinaisessa mielessä.

 Niin , no sehän on tuon ohjelman formaatti, että mitä hanakammin toimittaja hiostaa sen parempi  ja tarkoitushan  on "viihdyttää"  katselijoita.

Viihdyinkö?

Alussa tuli tunne, että  suuret ajokoirat jahtaa terrierin johdolla pupua. Asetuin alitajuisesti pupua puolustamaan.

Hajoita ja hallitse edelleen käytössä

Rooman imperiumin ajoilta tuttu menetelmä on vanha, mutta edelleen toimiva ja hyvin käytetty. Aiheesta oli tarkoitus kirjoittaa jo ennen Turun ja Barcelonan ikäviä tapahtumia, mutta ikävä kyllä noiden myötä saimme lisää vahvistusta asialle. Kehitys nykyiseen monella tapaa hyvin polarisoituneeseen tilaan on ollut nähtävissä jo pidemmän aikaa. Maksajina tälle on ollut monessa mielessä ääripäihin kuulumattomat.

Hyvä media

Lopettakaa nyt pr..kle kun jokainen kriminalisti, psykologi, tutkija, poliitikko ja toimittaja on saanut sanoa mielipiteensä. Minulle tämä show riittää!

Median riippumattomuudesta

Msn-Suomeen ja moneen muuhunkaan mediaan ei kannata luottaa ollenkaan

Irakilaisveljesten joukkomurhatuomiosta levitetty väärää syyttömyysolettamaa


"Tampereen irakilaiskaksoset ovat syyttömiä joukkomurhaan – vapautetaan vankilasta välittömästi", räväyttää otsikko. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä