MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan kriisi

Muistellaanpas taas vähän Kreikkaa

Kreikka on oppinut elämään varojensa mukaan. Kreikka ei enä ota lisää velkaa, kuten Suomi ottaa, vaikka vanhaa velkaa Kreikalla on enemmän kuin riittävästä, aivan niinkuin Suomellakin on.


Se on siis mahdollista. Kreikkalaiset tulevat toimeen omilla tuloillaan, vaikka toista on väitetty. Suomalaiset eivät siihen vielä ole oppineet, vaan edelleen Suomessa otetaan lisää velkaa entisen velan päälle.

SUOMEN TIE ON TUHON TIE - OLEMME PANKKIEN VELKAVANKEJA KOKO KANSA!

 

PANKKIEN TUKEMINEN ON SUORAA TUKEA SIJOITTAJILLE JA PÄÄOMAPIIREILLE

Suomalaisena, jotain talouselämän lainalaisuuksista ymmärtävänä, alkaa näyttää vahvahti siltä, että koko EU:n tarkoituksena on haalia jokaisen jäsenvaltion ja sen kansalaisten omaisuus finanssisektorin haltuun. 

SUOMEN TIE ON TUHON TIE - OLEMME PANKKIEN VELKAVANKEJA KOKO KANSA!

 

PANKKIEN TUKEMINEN ON SUORAA TUKEA SIJOITTAJILLE JA PÄÄOMAPIIREILLE

Suomalaisena, jotain talouselämän lainalaisuuksista ymmärtävänä, alkaa näyttää vahvahti siltä, että koko EU:n tarkoituksena on haalia jokaisen jäsenvaltion ja sen kansalaisten omaisuus finanssisektorin haltuun. 

Onko Kreikan kriisi Saksan bisnes?

Kansan Uutisten verkkolehti väittää että Saksa olisi tienannut omien lainojensa pienentyneinä korkokuluina Kreikan kriisistä 100 miljardia, kun sen vastuut Kreikan lainoituksesta ovat vain 90 miljardia.

En luota annettuihin lukuihin, enkä kommentoi niitä, mutta aivan ilmeisesti Saksa on hytötynyt Kreikan kriisistä pienentyneinä korkokuluina jotain. Miten paljon? Sitä en ala nyt itse laskemaan.


Jokatapauksessa, jos Saksa on hyötynyt pienentyneiden  valtionlainojen korkokulujen pienenemisestä, niin yhtä hyvin myös Suomi on siitä hyötynyt.

Perussuomalaisille Kreikan rahat ja maahanmuuttajat ovat elintärkeitä

Perussuomalaiset eivät voi tosissaan vastustaa niin Kreikan tukipaketteja kuin kasvavaa Maahanmuuttoakaan. Ne ovat Persuille elinehto, jota ilman ei toimeen tule.

Piikki on auki aina

"Kreikan piikki ei ikävä kyllä ole enää koskaan kiinni" kertoi Timo Soini puolueväelle sunnuntaina.

 

Autoveron alennusta juhlittiin, maahanmuuton kustannusten selvittämistä suorastaan ylistettiin. Eniten silti suosionosoituksia sai median ja muiden puolueiden haukkuminen.

 

Sitten kun puhutaan siitä, josta jo kauan on PS puhunut, kreikan piikistä, no se piikki on auki ja pysyy. Hurrauksia ei juuri kuulunut. Toki muutamat aplodit ansaitsi haukkumalla muut päättäjät pystyyn kyseisestä tilanteesta.

 

Tsiprasilla vaikeuksia omiensa kanssa

Syrizan vasemmistosiiven johtaja Kreikassa uhkaa puolueen mahdollisella hajoamisella, jos pääministeri Alexis Tsipras haluaa toteuttaa lisää säästötoimia. Tsiprasin oman puolueen Syrizan sisäiset vastustajat haluavat Kreikan euroeroa ja siirtymistä omaan valuuttaan. Kreikan suurimman hallituspuolueen Syrizan jakaantuminen tulee elokuun toisella puoliskolla yhä todennäköisemmäksi.

Silminnäkijänä Kosin saarella

Vietin puolitoista viikkoa lomaa Kosin saarella, joka sijaitsee Egeanmerellä vain kivenheiton päästä Turkin mantereelta. Silmiini osui ennen lomaa uutisia siitä, kuinka laittomasti Eurooppaan tulevat käyttävät Kosin saarta kauttakulkupaikkana. Kumiveneellä on kohtuullisen helppo kulkea pari kilometriä Turkin puolelta EU:n puolelle.

Johtaako Kreikan tukipaketti Perussuomalaiset oppositioon

Perussuomalaisia vaaditaan tilille Kreikan talouskriisistä ja sen hoidosta, vaikka syy on aivan jossain muualla. Aikaisemmat hallitukset ajoivat Suomen ensin euroon ja askel askeleelta sitoivat maamme mitä erilaisimpiin talousvastuisiin eurojumalansa pelastamiseksi.

Sen pituisia ne vaalilupaukset ja puheet

Nyt on kiihkeimpien persujen leirissä pienen mietinnän paikka. Kaikki merkit ovat ilmassa, että Kreikalle myönnetään jonkinlainen tukipaketti tiukoin ehdoin ja Suomen hallitus on sen takana, ellei jotain aivan mullistavaa satu. Ja Suomen hallituksen yksi puolue on perussuomalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä