MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuurien yhteentörmäys

Britit nopeita käänteissään

Nopeita ovat britit käänteissään.  Pääministeri  Blairin sai sotajalalle  presidentti Bushin  vakuuttelut Irakin joukkotuhoaseista vuonna 2003.  H Blixt YKn valtuuttamana ei aseita löytänyt.  Aseita ei löytynyt  ennen eikä jälkeen Irakin sotaa.

Eilen tapahtui hermomyrkkyisku Englannissa.  Tänään pääministeri Theresa May  syyttää Venäjää hermomyrkkyjen  käyttämisestä  Britanniassa.  Toivoa sopii,  että perustelut/todisteet ovat vahvemmat mitä Blairilla aikanaan.  

Kulttuurien yhteentörmäys manchesterilaiseen tapaan

Manchesterin terrori-iskusta epäillystä Salman Abedista ja tämän perheestä on uutisoitu asioita, jotka nostavat jälleen pintaan muslimiyhteisöjen suhteen länsimaiseen yhteiskuntaan.

Tiedot tapauksesta vahvistavat – edellisten iskujen tavoin – epäilyjä islamin ideologian sopeutumattomuudesta länsimaiseen kulttuuriin.

Se, että Manchesterin iskun kohteeksi oli valittu seksuaalisuutta korostavan amerikkalaisen nuoren naispopparin faninuoriso tämän megakonsertissa, ilmentää symbolisestikin kulttuurien välisen yhteentörmäyksen jyrkkyyttä.

Selänteen kirjoituksesta, aiheesta ja aiheen sivusta

Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni, jonka julkaisin ensin facebookissa, ja koska kynä lähti luistamaan niin ajattelin ruveta naputtelemaan aiheesta kuin aiheesta ja aiheiden vierustoista omaan blogiin. Saa nähdä kauan ja mistä kynä alkaa taas käymään. Alla kirjoitus kokonaisuudessaan. Asian pisti pyörähtämään Teemu Selänteen twiitit (en seuraa twitteriä, mutta ei noilta voinut välttyä) ja ennenkaikkea siitä seurannut kuohu ja Selänteen oma mainio blogivastaus tältä aamulta.

Eurooppa on rikki

Eurooppa on rikki

Laitoin googlen hakukoneeseen hakutäkyn ”on rikki”.  Google antoi 266.000 vastetta.  Joukossa oli muutamia vastauksia, jotka liittyivät alkuaineen nimeltä rikki tekemiseen ja olemiseen.  Mutta pääosin käsittääkseni vastaukset koskivat nykysanastomme yhteen suosikkimuotoiluun: jokin asia, järjestelmä, rakennelma tai ihminen on ”rikki”.

Terveisiä Hölmölästä vol.2

On pakko purkaa omia ajatuksia edelleen vaan hullunkurisemmasta kotimaasta Hölmölästä, joka täyttyy kovaa vauhtia turisteista. Kirjoitan myös niiden puolesta, joita on kielletty tuomasta ajatuksiaan esiin ja jotka eivät uskalla julkisesti mielipiteitään kertoa. Jopa sellaiset kylänmiehet ja tuttavat, jotka ovat aiemmin suhtautuneet suopeasti auttamistyöhön, ovat saavuttaneet lakipisteensä eivätkä voi ymmärtää tilannetta, joka Suomea ja Suomen rajoja kohtaa.

Keiden tulisi assimiloitua kulttuurien kohdatessa?

Monikulttuurisuutta ylistävissä juhlapuheissa toistuu usein sekin ideologian monista perusopinkappaleista, että maahanmuuttajien tulee säilyttää omaleimaisuutensa, jotta he tuottaisivat moniarvoisuutta nuivan kantaväestön nautittavaksi ja ammennettavaksi.

Kantaväestön tulisi ottaa herkällä korvalla oppia näiden vieraiden kulttuurien parhaista ominaisuuksista, raikkaista ongelmanratkaisukeinoista ja tuoreista näkemyksistä. Jos emme näin tee, olemme sisäsiittoisia, toiseutta pelkääviä ja muukalaiskammoisia juntteja.

Je suis moins tolérants

Tosiasioiden edessä on nöyrryttävä. Haluan tällä tunnustuksella ilmoittaa, että faktojen edessä voi vaihtaa kantaa (asiassa kuin asiassa?). Tämä tunnustus on jonkinsortin suvakin ja kulttuurilipilaarin lyhyt kertomus siitä, kuinka olen vaihtanut käsitystäni siitä, että ei olisi olemassa jonkinlaista kulttuurien yhteentörmäystä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä