MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuuriperinne

Suojellaan arvokasta rakennusperintöämme! Ottakaapa kantaa lakiesitykseen.

 

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja rakennusperintölain muutoksesta

Rakennusperinnön suojelemisesta annettu laki turvaa rakennetun kulttuuriympäristön monimuotoisuutta ja erityispiirteitä ja edistää kulttuuriympäristöjen kestävää hoitoa ja käyttöä.

Voimassa olevan rakennusperintölain mukaan ympäristöministeriö vahvistaa ELY-keskusten lain nojalla tekemät rakennussuojelupäätökset. Nyt lakiin ehdotetulla muutoksella tästä menettelystä luovuttaisiin.

Kulunut vuosi oli Kalevalan vuosi

    "... Kalevalalla on ollut suuri merkitys suomalaisen kansallistunteen luojana. Kansallisuusaatteen syntyhetki oli silloin, kun Suomen älymystö havahtui siihen, että meillä on oma historia. Siihen asti meillä oli ollut vain Ruotsin historia.

Kuka suojelisi suomalaista kulttuuria?

Nyt on suomalainen kulttuuri uhattuna. Rajojen yli saapuvat ihmiset tuovat mukanaan jotain, mikä on aivan uutta ja vierasta. Suomalaisen kulttuurin rappiosta on huolissaan moni, ja aivan syystä.

Tai hetkinen. Mikä suomalainen kulttuuri?

Laki avioliitosta on jo tasa-arvoinen

Lakien tulkinta on parhaimmillaan taidokasta saivartelua. Hyvä juristi etsii laista porsaanreiät saadakseen pahantekijät takaisin vapaalle jalalle. Niinpä kuka tahansa puolustusasianajaja ottaisikin minä päivänä tahansa hoitaakseen kriminaalin, jolla olisi vastassaan yhtä löyhästi laadittuja lakeja kuin mitä eduskunta on avioliiton varalle laatinut. Ainakin maallikkosaivartelijan näkökulmasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä