MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Laiton siirtolaisuus

Kuka on suomalainen?

Puolestaloukkaantuminen on tavoittanut jo vuokramarkkinat. Vuokralaisten etua valvovan Vuokralaiset VKL ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita on ottanut kantaa Lahdessa sijaitsevan paritalon puolikasta koskevaan paritalon vuokrausilmoitukseen. Ilmoituksessa kerrotaan, että ”Asunto vuokrataan suomalaiselle, pitkäaikaiselle, luotettavalle vuokralaiselle, jolla on kokemusta OMAKOTITALO-asumisesta”

Sirkus Rautatientori

Olen viimeiset viikot kiertänyt ympäri Helsinkiä kuuntelemassa mitä kaupunkilaisilla on sydämellään ja mitä he toivovat tulevan valtuuston tekevän. Yksi kestoaihe on ollut rautatientorin ”mielenilmaus”. Se ei saa varauksetonta empatiaa helsinkiläisiltä vaan pikemminkin ärsyttää suunnattomasti. Ja välillä tuntuu, että Perussuomalaisten teltta on ihmisille ainoa paikka missä he saavat tämän mielipiteensä sanoa leimaantumatta.

Mistä tupakkarahat laittomasti maassa oleville

Paula Risikko uhoaa Helsingin Sanomille, että ”ei penniäkään tukea laittomasti maassa oleskeleville”. Mutta mistä sitten tupakoivat paperittomat saavat tupakkarahansa? Jos laiton siirtolainen tupakoi, niin siihen kuluu noin kuusi euroa päivässä, eli kuukaudessa noin  180 euroa. Lisäksi pitäisi jonkun maksaa prepaidin laskut, jotta laiton siirtolainen voisi inernetin välityksellä olla yhdteydessä kotimaahansa ja saisi pari puheluakin soitettua. Tästä tulee arviolta 30 euroa kuukaudessa.

Kiintiöpakolaismäärän kasvattamisen kahdet kasvot

Oppositio antaa odotuksenmukaisesti painetta Suomen vuosittaisen pakolaiskiintiön korottamiseksi nykyisestä 750 ja aiemmin hetkellisesti 1 050 henkeen nostetusta jopa 10 000 henkeen saakka. Ainakin, mikäli sosialidemokraattien kansanedustaja Tytti Tuppuraista on uskominen. Ja mikseipä häntä uskoisi. Hän sentään on oikealla asialla.

Tuppuraisella on silti tavanomainen helmasyntinsä.

Ontuvaa asiakaslähtöisyyttä ja heikkoa markkinointia

Mikael Jungner painotti kansanedustajakaudellaan ja mitä ilmeisimmin kovan luokan bisneshain näkövinkkelistä sitä, kuinka Suomen harjoittaman maahanmuuttopolitiikan tulisi olla aiempaa suuremmissa määrin asiakaslähtöistä. Tässä kontekstissa maahanmuutto- ja muiden asiaan liittyvien viranomaisten siis tulisi toimia kunkin virassaan lain toimeenpanijan sijaan asiakaspalvelijana, jonka tärkein tehtävä on taata asiakkaansa, eli maahanmuuttajan, tyytyväisyys:

Mafia Capitale...myös Suomessa?

Katselenpa tässä juuri TV 1:seltä asiallista dokumenttia laittomien siirtolaisten riistämisestä. Jokaisen kannattaisi katsoa se - siirtolaisbisnes on nykyajan orjakauppaa ja kaikki, jotka puolustavat sitä, tahrivat itsensä. Kognitiiinen dissonanssi ja kieltäminen kuitenkin jatkuu.

Palautuskäytännöissä runsaasti parantamisen varaa

Eilispäivän Iltalehden paperiversiossa kerrottiin turvapaikanhakijatilanteesta jotain, joka ei tullut ainakaan allekirjoittaneelle minkään valtakunnan yllätyksenä. Kaikki etenee jälleen kerran suoraan käsikirjoituksen mukaan ja tismalleen niin kuin useasti mainituissa esimerkeissä muista eurooppalaisvaltioista, joiden tekemistä virheistä olisi Suomessa ollut syytä ottaa oppia jo aikapäiviä sitten, on käynyt.

Ratkaisut siirtolaiskriisin voittamiseksi

”[…] Lähi-idän ja Afrikan epävakautta ei voida hoitaa siirtämällä yhä suurempi osa väestöä Eurooppaan. Vastaanottokyvyn rajat tulevat vastaan. Me elämme nyt niin karussa maailmassa, että meillä ei ole mahdollisuutta antaa kovin paljon tilaa sellaisille ihmisille, jotka tulevat vain hakemaan itselleen parempaa tulevaisuutta.”

 -Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

 

Nykytilanne

Tiukka turvapaikkalinja toimii - resursseja lisättävä

Hallitus on viimeisten viikkojen aikana tiukentanut maahanmuuttopoliittista linjaansa ja viime viikon loppupuolella tehostettiin ulkomaalaisvalvontaa länsirajalla. Tiukentuneella linjalla ja tehostetulla valvonnalla näyttää olleen kaksi vaikutusta.

Suomalaisten enemmistö ummistaa silmänsä tosiasioilta

Olen automatkalla Malagaan Ateenan kautta koukaten. Tänään tulin Unkarin rajan yli Serbian puolelle. Näin, että Unkarin puolella rajaa oli noin hehtaarin kokoinen alue telttoja tiheänä ryhmänä. Serbian puolella matkalla Belgradiin vastaani tuli jalkaisin kolme siirtolaisryhmää, ja suuntana oli siis pohjoinen.

Matkan aikana on ollut hyvää aikaa miettiä yli äyräitten ryöpsästänyttä siirtolaisuutta ja erityisesti sen tulevia vaikutuksia koko Eurooppaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä