MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Materialismi

Trumpin voiton salaisuus

Uusi yhteiskunnallinen paradigma

USA:n presidentinvaalien ratkettua moni ihmettelee, mistä oikein syntyy äänestäjälle tieto siitä kumpaa ehdokasta äänestää. Näiden vaalien ja Brexitin perusteella voimme todeta, että äänestäjät eivät ainakaan perusta päätöstään lähes päivittäin julkaistaviin gallup kyselyiden tuloksiin.

Samaa kysymystä pohti jo 1700-luvulla filosofi Immanuel Kant päätyen ajatukseen, että tiedostaminen muodostuu kahdesta komponentista: muoto ja sisältö.

Euroopan unioni on yritys estää uusi maailmansota

Aineesta tehdyt himoitut tuotteet ovat materiaaliseen pysyvään kasvuun tähtäävän talousjärjestelmän haluttuja hyödykkeitä. Kaikkein suurin fantasia on saada mahdollisimman paljon rahaa vähällä vaivalla: syödä kauhistuttavia määriä teollisesti jalostettua makeaa ruokaa, pitää paljaana turvoksissa olevaa vatsaa, ilmentää julmilla kasvoilla ylimielistä halua komentaa muita ihmisiä sekä olla lakien yläpuolella tottelematta mitään tahoa. Kapitalismin loputtomat turhat tuotteet sekä materiaalinen kommunismi ovat aineellisen maailman himojen sanansaattajia.

Älyn puute tasataan fasistien mielestä ihmisen vaistoja korostamalla

Irrationaaliset autoritariset systeemit vastustavat älyä, tiedettä, valistusta, liberaaleja arvoja, modernia hyvinvointia, edistystä, ihmisen hyvyyttä toista kohtaan, modernia taidetta, korkeakulttuuria, demokratiaa, parlamentarismia ja muuta sellaista. Varsinkin fasismi vihaa kirjastoja ja yliopistoja. He haluaisivat saattaa vallitsevaksi yhteiskunnassa tilanteen, jossa liian suuriksi paisuneet ihmisaivot parannettaisiin lihaksiston fyysistä kuntoa kasvattamalla. Tämä viittaa suoraan matalataajuiseen kateuteen älymystön edustajia kohtaan.

Sekulaarit ”uskonnottomat” ovat myytti

PALUU PAKANAKULTTUURIIN

Nyt kun suomalaiset viettävät vanhaa pakanajuhlaa "juhannusta" niin on hyvä muistuttaa siitä että suomalainen kulttuuri ei suinkaan ole kehittynyt "uskonnottomaksi" niin kuin monet myyttiset ja mytologiset kertomukset mediassa tarinoivat. Suomalainen kulttuuri on sen sijaan kokenut suuren taantumuksen. Nimittäin taantumuksen muinaissuomalaisiin luonnonuskontoihin. 

Vapaamatkustajien järjestelmä

Maapallon saastuminen ja vaurastuminen kulkevat käsi kädessä. Materian orjuus syö ihmistä ja se ei ole yhtä kuin hyvä elämänlaatu. Onko ihmiskunnalla oikeutta yksilöllisiin tarpeisiin? Onko ihmisellä oikeutta itseensä? Mihin yksilöllä on oikeus? Onko oikeutta ihmisenä olemisen arvoon - omaan kulttuuriin, itseisarvoon, personallisuuteen?

Kapitalismin vastainen habitus nousussa

Lähetin seuraavaan Kansan äänen (nro 1/2015) alla olevan kirjoituksen.

Tieteen kehittyessä näemme miksei elämä saa selitystä materialismin pohjalta

MATERIALISMI EI PYSTY ANTAMAAN TIETEELLISTÄ SELITYSTÄ ELÄMÄLLE    

Kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka kirjoittaa;

Materialismi kumoutuu tieteellisesti tieteellisten lakien avulla tiedosta

TIETO ON AINA LÄHTÖISIN ÄLYSTÄ JA SE ON MASSATON    

Tiedon tieteelliset lait osoittavat että tieto on aina peräisin älystä ja että tieto itsessään on massaton vaikka tietoa säilytetään, lähetetään ja ilmaistaan materian ja energian välityksellä. Paperi ja painomuste eivät kirjoita myöskään kirjaa vaikka kirjan tiedot ilmaistaankin niiden välityksellä. 

Epikurolaisuus vaikuttaa tämänkin päivän materialismissa

Epikurolaisuus on materialismiin perustuva filosofinen elämänkatsomus. Epikurolaisuuden korkein hyve oli maltillisten nautintojen tavoittelu jonka avulla saattoi saavuttaa mielenrauhan ja poistaa ruumiillisen kärsimyksen. Korkein päämäärä ja tavoite epikurolaisuuden materialismilla oli siis saavuttaa nautintojen kautta mielenrauha ja poistaa ruumiillinen kärsimys. Epikurolaisuuden materialismisen "tieteen" tarkoitus ei siis ollut totuuden vaan mielenrauhan löytäminen. Ei totuuden vaan nautintojen kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä